Şimdi Ara

i7 8700k ve Sli İçin Anakart Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Black friday'de gelecek indirimlerle yeni bir bilgisayar toplayacağım. Kalan bütçeme göre 1070 sli yada 1080 ti sli olarak da ekran kartlarını tercih edeceğim. Bu boyutlarda kartlar ile sli yapman için en ideal anakart hangisidir önerilerinizi bekliyorum, msi z370 sli plus'a baktım fakat bazı forumlarda üst seviye ekran kartları takıldığında kartlar arası boşluk kalmadığı için kartların ısındığından şikayet edilmiş bu yüzden şimdilik alternatif bakıyorum.

• Bütçen nedir ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce sli yaptınızmı bilmiyorum ama bu konuda hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz, gtx 970 sli ve gtx 1080 sli yapmış biri olarak pekçok oyunda tek karta oranla çok daha fazla takılma yaşadım ve tek karta geçtim, eğer en yüksek 2k monitör kullanıyorsanız gtx 1080 ti gayet yeterli olacaktır, sli yerine iyi bir soğutma alıp işlemciye güzel bir overclock çekebilirsiniz.
  • ugurbaba10 kullanıcısına yanıt
    Anakart için bütçe sınırım yok yeter ki iyi bir sistem kurabilmeme imkan versin.
  • KanKoKan kullanıcısına yanıt
    Sli denemem oldu gtx 1070 amp extreme ile fakat mevcut 2600k işlemcimde ciddi darboğaz yaşıyorum. Kartların birini sattım diğerini de satarak 1080ti alma niyetim vardı fakat bir arkadaşımda boşa çıkan bir kart var onu kullanacağım sli için
  • quote:

Orijinalden alıntı: impure

Anakart için bütçe sınırım yok yeter ki iyi bir sistem kurabilmeme imkan versin.

Ooo o zaman msi godlike ı yapıştır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1080ti tek başına gayet yeterli bir kart. Sli için vereceğiniz bütçe alacağınız performansa değmeyecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: impure

Sli denemem oldu gtx 1070 amp extreme ile fakat mevcut 2600k işlemcimde ciddi darboğaz yaşıyorum. Kartların birini sattım diğerini de satarak 1080ti alma niyetim vardı fakat bir arkadaşımda boşa çıkan bir kart var onu kullanacağım sli için

İlk sli sistemimi yaptığımda (gtx 970 sli) bendede 2600k vardı ve 4.5 ghz de çalışıyordu, aşırı micro stutter yaşadım, banada işlemcinin darboğaz yapabileceği söylendi, sistemimi i7 5930k ya yükselttim ve işlemciyi 4.3 ghz e çektim, değişen hiçbir şey olmadı, grafik motoru çok oturmuş oyunlarda sli sistemi sorun çıkarmıyor, özellikle Battlefield 4 oynadığım zamanlarda inanılmaz akıcıydı ama dediğim gibi BF4 yıllar boyu updatelerle oturmuş bir oyundu, şimdi yeni çıkan oyunların pek çoğunun optimizasyonu uzun süreli güncellemelerle sağlanıyor, yani yeni bir oyun alacaksınız sli oturması için 2 yıl bekliyeceksiniz.

• Mevcut durumda yine de sli denemek istiyorum avantaj ve dezavantaj durumunu bir çok forumda okudum. Kullanıp memnun olan yokmu anakart tavsiye edebilecek dedigim gibi amacım kartların aşırı yakın konumlanmaması ve performans.

• şunu hep yaşamak istemişimdir.
  • SLI için üst seviye anakart arıyorsan X370 Gaming M7 öneririm. Ancak SLI yaparak oyunlarda %40-50 civarı frame artışı sağlarsın.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-x370-gaming-m7-ack-am4-amd-ryzen-ddr4-3200-mhz-oc-usb-3-1-anakart.html
  • Gigabyte z370 gaming7 ı redditte çok övüyorlar. Bakın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmetblr

SLI için üst seviye anakart arıyorsan X370 Gaming M7 öneririm. Ancak SLI yaparak oyunlarda %40-50 civarı frame artışı sağlarsın.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-x370-gaming-m7-ack-am4-amd-ryzen-ddr4-3200-mhz-oc-usb-3-1-anakart.html

8700k ile uyumsuz bir anakart. Dikkat!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence diğer kartı da satıp SLI sevdasından kurtulun derim. Çünkü ekstra bir fayda sağlamayacak. Tek Gtx 1080 Ti her türlü daha iyi. Şu an piyasada doğru düzgün SLI ya da CF destekleyen ve ya sorunsuz oynatan kaç oyun var? Ayrıca, kullandığınız monitör ve psu da önemli. Siz i7-2600K ile 1080p çözünürlükte Gtx 1070 SLI kullandı iseniz tabii ki ciddi bottleneck olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 5 Kasım 2017; 12:04:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8700k, Msi z370 sli plus ve 2 adet 1080 gamingx ile sli kullanıyorum kasa yan kapağı kapalı halde üstteki kart 84c goruyor tam yükte kasa kapagını çıkarınca 75-76 civarı seyrediyor. Ucuz bi anakart çözümü arıyorsanız Z370 sli plus iyidir bütçe varsa iki kart arası iki slot boş olan anakartlara da bakabilirsiniz ama o zaman eğer kasanızın psu bölmesi varsa yani psu görünmüyorsa alttaki kart düzgün hava almayacaktır. Fikir vermesi için foto koyuyorum.
    i7 8700k ve Sli İçin Anakart Seçimi

• Şunu söylemem gerekiyor ki artık SLI sistemlerinin bir anlamı yok. Pek çok oyun desteklemiyor, ya çok marjinal getirileriniz oluyor ya da sadece tek kart çalışıyor ve tek kartın performansını da negatif etkileyebiliyor. Bunun hakkında Joker Productions'ın bir videosu vardı yakın tarihte izleyebilirsiniz.

Anakart konusunda ise ben şahsen Asus dışında anakart kullanmıyorum bence en pratik BIOS menüleri Asus'ta mevcut, ve RGB ışıklarını sevmiyorum pavyon gibi kasaları sevmiyorum. Benim size önerim Asus Maximus X Hero'dur. Üstü de bence gereksizdir.

Ama RGB seviyorsanız ve ek tüm özelliklere sahip olmak istiyorsanız şu an piyasada stoğu bulunan en iyi anakart MSI Godlike modelidir.

• techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Evga 750 watt gold plus kullanıyorum yeterli gelecektir diye düşünüyorum. Monitör ise Asus Predator 27" 2k 144 hz ips gsync. Tavsiye için yine de teşekkürler sli deneyeceğim.
  • Hyperchondriac kullanıcısına yanıt
    Tam istediğim türden tavsiye hocam çok teşekkürler. ASRock Z270 SuperCarrier Build arasındaki boşluk gayet yeterli gibi z370 versiyonunu bulabilirsem bakacağım yoksa önerilen gibi MSI Z370 GAMING PRO CARBON tercih edebilirim yorumları gayet iyi.
  • impure İ kullanıcısına yanıt
    Bu arada sli kullanan biri olarak tecrübelerimi de ileteyim çok iyi bi kasa içi havalandırması gerekiyor ön tarafa radyator takacaksan push/pull metodu kartları baya rahatlatır.
    Onun haricinde BF1, witcher3, overwatch gibi rüstünü ispat etmiş oyunlarda performansı iyi ama bir adet 1080x2 performansı degil iki kartı da %90-80 performansta kullanacakmışsın gibi düşün.
    PUBG gibi optimizasyon özürlu oyunlarda tek kart daha performanslı Vulkan oyunlar SLI desteklemiyor.

Bütçen el veriyorsa 40+ PCIE lane destekleyen anakart al derim X99 i7 5930k veya 6850k olabilir.
    Sıfır alacaksan Threadripper düşünebilirsin böylece performans kaybın olmadan iki kartı da x16 da çalıştırırsın hem o tarz anakartlarda arada iki boşluk olan modeller de baya bi fazla.

Bana sen neden 8700k aldın diyebilirsin benimki çocukluktan beri bi hevesti ve ben iki kasa kullanıyorum yazları birini söküp yazlıktaki pc me takacağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.