Şimdi Ara

i7 920 işlemci ısı durumu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kasa iyi olmadığı için düzgün soğutulmuş sistemlerle karşılaştırman doğru olmuyor malesef yani stok soğutucu ile o kasada 40 dereceye inmez

bütçene göre bir soğutucu önereyim bir limit ver
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    100 lira desem?

bu arada ben hala 5 sene önce aldığım uyduruk bir macunun 5 sene boyunca uçak olsun otobüs olsun oradan oraya taşınmasına rağmen daha yeni 32 lira veripte aldığım zalman macundan hiçbir farkının olmamasının şokunu yaşıyorum... :(
    Yav He He :) Senin Bilmedigin Seyleri Biliyorum Tarihi islemci o Ekran Kartini Besler Demeye Devam Et Anca Kendini Guldurursun FX-8150 Olsa Full Dar Bogaz Yapmaya Dersiniz. Ne intel'mis AMD Tabi Her Zaman Kotu'dur Demi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seriousgigi S kullanıcısına yanıt
    Dostum Herkesi Dinleme Anakart'in i7 980X'i Destekliyorsa Onu Al Darbogaz Yapmaz Bende FX-8350 Var Anca Darbogaz Yapmaz Bu islemci 2012'te Cikti.

• Sertan-57 S kullanıcısına yanıt
    Seni daha önce de uyardım beni rahatsız ediyorsun

mesele amd olup olmaması değil ağzımdan amd nin A sı çıkmadı demogoji yaparak saçmalamayı kes yukarda videoyu izlersen o işlemcinin nasıl olduğunu göreceksin.

Adam 380 kullanıyor üst seviye kart da kullanmıyor.

ADAMIN DERDİ boşta (OYUN OYNAMAZKEN) sıcaklıklarım yüksek soğutma problemi var bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 11 Kasım 2015; 17:18:44 >
    Dostum sen bir ihtimal kalın sürüyor olabilir misin çok az ve çok fazla sürülmesi de farkeder

Biosdan fan rpm ayarını yükselte bilirisin

işlemcin 1366 soket olduğu için piyasada bütçene uygun soğutma göremiyorum malesef baktığım kadarıyla en uyumlu görünen soğutucu hyper evo 212

Uyumlu yazmışlar ama bir tekrar kontrol et

http://www.hizlial.com/cooler-master-hyper-103-lga-77511501155115613662011-am2am3fm1fm2-islemci-sogutucu-rr-h103-22pb-r1/10376159

http://www.hizlial.com/akasa-nero-3-intel-7751155115613662011-ve-amd-am2am3fm1-icin-premium-islemci-sogutucusu-ak-cc4007ep01/10227306

bunlara da bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 11 Kasım 2015; 17:15:59 >

Olabilir böyle dediğin için bir kez daha silip tekrar süreceğim bu sefer ince sürmeye dikkat edeceğim.
    hyper evo 212 fiyat fazla gibi ama mecbur kalırsam bunu alacağım sanırım ama boşa da almak istemiyorum keşke vatan'dan almadan önce deneme şansım olsa...

Biostan rpm değerini nasıl arttırabilirim? bios sürümüm ex-58 ud5 f7 (2009'da çıkmış)

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2958#bios

bu adresten baktım yeni versiyonlarda pek bir olay yok gibi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seriousgigi -- 11 Kasım 2015; 17:19:18 >
    Easy tune veya speed fan ile biosa muhtaç kalmadan da yükseltmek mümkün olarak geçiyor

senin kart ile ilgili bilgide mevcuthttp://forums.tweaktown.com/gigabyte/31106-ga-ex58-ud3r-system-fan-control-2.html

Harcama yapmadan önce biraz ayar ile bir süre düzgün tutabilirsin sanırım

Ve Hep yazarım buraya da eklemem lazım oda sıcaklığı kasa tipi kasanın bulunduğu yer bunlar hep bir etkendir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 11 Kasım 2015; 17:37:27 >
    Sen Kimsin Ki Beni Uyaracaksin Sana Bisey Diyen Oldumu Konu'nun Tadini Kacirma Senin intel i'si Demen'den Basladi Zaten AMD'le Ne Alakasi Var Benim Dememin Kardesimiz 390 Diyor o islemci Onu Besleyemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 11 Kasım 2015; 17:52:37 >
  • Bazı insanlar yeni çıkanın daima daha iyi olduğunu sanıyor, 2008 işlemcisi 2014 işlemcisinden nasıl 40 fps daha fazla alıyor anlayamıyor. 40 fps daha düşük alsa da o işlemci, yenidir daha iyi diyor. Sosyoloji öğrencisi olarak, eğer para meraklısı bir şirket sahibi, ticaretçi vs. olsaydım yaratmak istediğim insan tipi tam olarak bu olurdu. Bunu söyleyebilirim. Neyse ki para meraklısı değilim.

Dostum çoğu termal macun normallere göre gpuda neredeyse 10 derecelik fark gösterirken cpuda 3-4 derece bile göstermezler, o 3-4 derece de full yük altındadır. Zamanında çok fazla termal macun testi incelemiştim, gpuda devasa öneme sahip olsalar da cpu da öyle olmuyordu çoğu. Full yükte etkisini görürsün yine de.

Fan değiştirmenin faydasını görürsün ama tek fanlı bir kasada ne kadar iş görür ben de bilemiyorum. Elindeki fan yıllar geçtiği için eski cfm'ini veremiyordur da, bunu da hesaba kat.

• Peki yarın 150 lira civarı bir tane fan alacağım alacağım fanda 1366 soket yazması yeterli mi uyum problemi için?

Bir de tahminen ne kadarlık bir düşüş beklemeliyim? yani min. 10 derece fark yaratmadıkça pek bir işe yaramaz herhalde yeni fan almak...

son olarak şunu koyayım şuraya kesinlikle şunu al diyeceğiniz bir model varsa ona bakarım.
    http://www.vatanbilgisayar.com/islemci/?srt=PU

birde 1366 soket yazan her fan benim kasaya girer mi?
     i7 920 işlemci ısı durumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seriousgigi -- 11 Kasım 2015; 18:45:57 >

• Fana yakın olan rame sakıntı çıkarabilir, alacağın soğutucunun fanının ram'e göre biraz daha yukarı kaldırılabilmesine dikkat etmeni öneririm.

Ben şahsen 30 tl farkla HYPER 212EVO önereceğim, 4 ram takılıydı ve fanının hareket ettirilebilmesi sayesinde fanlara dokunmadan çalıştırabildim. i7 4790k'da %100 yükte 60 dereceyi geçirtmiyor ki, bu işlemci ısınan bir işlemcidir. Yani doğrudan 25 dereceye varan bir düşüş yaratmış. Tabi ben Haf x 942 kasa kullanıyorum, bu seviyede bir soğutucudan sonra da sorunun çözülmezse kasa değişimini şart olarak düşünebilirsin.
    Kasanin tam modeline bakip cpu cooler uzunluguna bakmak lazim

1366 gercekten kutusunda yaziyorsa (vatan ozellikleri pek dogru olmaz) uzunluk tutuyorsa takarsin

Olaki kasaya dikey uzunluk height sebebiyle sigmiyor sigan model yok sana kasa onermek gerekirse zalman z3 plus 170 lira falan olmali

Sana yardimci olmaya calistikca baltalayani sikayet butonu ile konuyu bozmak sebebiyle sikayet edersen iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 11 Kasım 2015; 19:56:31 >
    Bi bakin fanin bi bacagi oturmamistir belki... Nette 90 derece opmaz islemci virus fln yoksa...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt
    Dostum islemci Cok Eski Oldugu icin Darbogaz Yapmasi Normal FX-8150 2011'de Cikti o Olsa Darbogaz Yapar Dersiniz Sizi Anlamak Hic Mumkun Degil.

• Sertan-57 S kullanıcısına yanıt
    @Sertan-57

Bilginiz olmayan konularda yorum yaparak, üyeleri yanlış bilgilendirmeyi bırakın.
  • Beyler bütçe ancak hyper 103'e yetti şimdi kurmaya çalışıyorum fakat daha önce hiç tecrübem olmadı nette de video bulamadım ben bunu nasıl takacağım yahu? Anakartı kasadan sökmem mi gerek yoksa? :S

Bir yardım çok iyi olurdu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seriousgigi -- 11 Kasım 2015; 21:36:19 >
  • Dostum Bildigim icin Soyluyorum i7 2700 K Olsa Anlarim FX-8350 Olsa Anlarim Ama o Olmaz R9 390X'i Hayatta Besliyemez.

Aynı işlemci bende de var, evet biraz sıcak çalışıyor.

Sana önerim Gammaxx 300 alman. Kolaj motajlı şu an serin çalışıyor işlemci. 90 lara yaklaşıyorken şimdi 66 maksimum oldu benchmarkta.
    Ahh geç kaldık.

Ben de bugün Gammaxx 300 aldım 70 i şu şartlarda geçecek gibi görünmüyor hem de çok daha ucuz. Ah ah keşke erken göreydim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.