Şimdi Ara

i7 920 işlemci ısı durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba dün r9 380 aldım getirip taktım açtım fallout oyun otomatik olarak ultra ayarları seçti girdim oyuna bayağı bir oynadım ama bir yerde ortalık karışınca fps bir anda 1-2 lere kadar düştü oyun kafayı yedi bende tırstım direk alt f4 çıktım oyundan hatta o ara ne olduysa windows oturumu kapandı tekrar açtım vs.

sonra baktım sıcaklık değerlerine işlemci oyunda 80'lerde ve boşta 60 idi. çıkarttım işlemciyi termal macun yeniledim(eski kalıntıları ıslak mendil ile temizledim) fan'ın içi bayağı bir pislik doluymuş içi onları temizledim. sonra tekrar açtım pc'yi ama sanırım olmadı yine. winamp, 4-5 açık sekmeli chrome ve utorrent varken 49-60 arası gidip geliyor işlemci sıcaklığı. priform speccy sıcaklığa baktığım program.

sistem: i7-920 işlemci, gigabyte ex58-ud5 anakart kasa asus vento herhangi bir soğutma yok sanırım arkadaki pervane dışında.
    _________________________________________________________________________________________________________________________________

nette hep işlemci 40 derecede falan olur denmiş, bende 50 üzeri genelde ne yapmam gerekiyor? termal macunu falan yanlış mı sürdüm ki? (4-5 senelik beyaz renkte idi sürdüğüm macun hani bozulur mu bilmiyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seriousgigi -- 11 Kasım 2015; 12:36:27 >

• kasa soğutması çok önemlidir iyi bir soğutması olan kasayla olmayan arasında duruma göre 10-15 derece oynar bence..

asus ventolar basit sıradan kasalar o işlemci zamanında bence çok daha iyi bir kasa ve soğutmayı hakediyordu

sizin yapabileceğiniz tek şey güzel bir işlemci soğutucu kaliteli macun eğer yer varsa öne 1 adet 12cm fan arkadaki egzos fanıda büyütebilirseniz büyütün.
  • seriousgigi S kullanıcısına yanıt
    O islemci Cok Kotu Oldugu icin DarBogaz Yapmis Yani Ekran Karti'ni Besleyemiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stok fanı ile heleki tozlanmışsa oyunlarda zorlanınca 80 dereceye çıkması çok normal , arkadaşın dediği gibi artık yavaş yavaş eskiyende bir işlemci belki en yeni ekran kartlarına darboğaz sorunu yapabilir
  • alperen_69 kullanıcısına yanıt
    i7 2700 K Olsa Neyse FX-8350 Olsa Neyse 6 Senelik islemci'den Bahsediyoruz Phenom x6 Bile Besliyemez.

• Sertan-57 S kullanıcısına yanıt
    bende besler demedim zaten darboğaz sorunu oluşturabilir dedim , ama iyi bir overclock yapıldığında hala çok iyi bir işlemcidir
  • i7 920 kolay kolay dar boğaz yapmaz. Çıkar 4 ghz stabile sonra bana 60 fps stabil oynatamayacağı bir oyun göster. Eski inteller dünyanın en basit overclock olan işlemcileridir. 1.8'lerden 3.5'lere çıkış dahi çok rahattır.

Senin sorunun ısı sorunu, termal macunu tam doğru yapamamışsın gibime geliyor. İşlemcinin fanı eski cfm'ini veremiyor da olabilir. Kasa soğutması da çok önemli, belki daha geniş bir kasaya ihtiyacın vardır. Zaten bu işlemciler genelde stock voltajla fanla kullanılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Anarsist_ -- 11 Kasım 2015; 14:57:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD-FX 8350 Sıcaklık Problemi !
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • resımdekı stock fanı kullanıyorsanız yetersız kalıyordur degısmesı gerekır montajdada sorunda olabılır plastık ayakların tam oturdugundan sogutucunun hareket etmedıgınden emın olun
  • alperen_69 kullanıcısına yanıt
    Biliyorum Ama o islemci'ye OC Yap Yine Beslemez Eger Beslerse FX-8150 Hayla Hayla Besler O Zaman Phenom x6'da Besler. ismini Saydik'larim Besleyemez Cunku Eski'du Bu islemci'ler R9 390X Cok Yeni Ekran Karti. i7 2600 K ve FX-8350 Anca Besler.

• https://www.youtube.com/watch?v=mSD40aoNRIc

Darboğazın nerede olduğunu gösterir misin?

İnsanlara yanlış bilgi vermeyelim. Bu işlemci, 60 hz 1080p'de dar boğaz falan yapmaz.

Oc olmayan son 2 nesil i5'lerden bile çok daha hızlı o işlemci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Anarsist_ -- 11 Kasım 2015; 15:04:02 >
  • _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt
    Dostum islemci'nin Hangi Yilda Ciktigi Cok Onemli istedigin Kadar OC Yap Yine Darbogaz Yapicak Yapmazsa FX-8150 Hic Yapmaz Phenom x6'da Yapmaz. Cunku islemci Cok Eski ismini Saydik'larim Dar Bogaz Yapicak. 2700 K Olsa Neyse FX-8350 Olsa Neyse Bunlar Anca Besler. R9 390X Cok Yeni Bir Ekran Karti.

• Gtx 970 ile video koydum, i5 4460'a 40 fps fark attığını gösterdim, hala iddia ediyorsun.

Diyecek bir şeyim yok.
    Eger Yapmaz Diyorsan Phenom x4 Phenom x6 FX-8150'de Yapmaz. Siz Curumus islemci'leri Besler Diyorsunuz'da Ondan.

• Ben demiyorum arkadaşım, sana bilimsel rakam, test, benchmark gösteriyorum.

Demek ile rakam göstermek farklıdır. Intel Amd'e benzemez, haberin olsun. Bu konuya devam etmeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Anarsist_ -- 11 Kasım 2015; 15:12:31 >
    Dostum Sen Beni Anlamak istemiyorsun Ki . i5 4460 Yeni Bir islemci Onu istese Bile Gecemez Tasarimi Yeni Cunku FX-8350'yi Bile Saymiyorum Bu'da Eski'di Sayilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 11 Kasım 2015; 15:14:54 >
    i7 920 Cok Eski islemci'dir Darbogaz Yapar Phenom x6'dan Bile Daha Kotu.

• seriousgigi S kullanıcısına yanıt
    Islemcinde sorun yok kardesim her yazani dikkate alma

Intel stok fani bir sure sonra performans kaybeder ve macun uygulamasi tam olmamis olabilir

Ayrica yazilim faktoru farketmedigin bir islem cpu somuruyor olabilir

Ki kasa asus vento demissin o basli basina sikinti bir kasada en az 2 fan birisi giris birisi egzoz larak olmali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 11 Kasım 2015; 15:19:23 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Dostum Ben Bir Sey Demiyorum 6 Senelik islemciy'le Darbogaz Yasamaya Devam Etsin i7 990X Besler FX-8350 Besler Ama O islemci Kaldiramaz Kaldirsa Niye Beslemez Diyeyim o islemci Curusmus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 11 Kasım 2015; 16:34:21 >
  • Sertan-57 S kullanıcısına yanıt
    yav he he

Sana son kez cevap vermeye tenezzül ediyorum bir şey bildiğin yok Sakın Dahada bana yazıp durma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 11 Kasım 2015; 16:52:21 >
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar bugün sırf bu macun muhabbetine bu forumda bir arkadaşın yaptığı karşılaştırma testlerine bakıp gittiğim vatan'da olan zalman zm-stg1 adlı macunu aldım güzelce sürdüm ve herhangi bir fark olmadı. ctrl-alt-del'den bakınca cpu %5 kullanımda olarak gözüküyor ve sıcaklık 53-55 derece, yine 40'lara inmedi anlayacağınız. Şimdi kasa değiştirmek çok masrafa girecek hem ben öyle devasa kasa istemiyorum sadece stok fanı değiştirsem ne derece verimli olabilir ve birkaç marka yazarsanız keseye uygun çok iyi olur zaten gereğinden çok masraf oldu yine :(

ayrıca aynı kasada ekran kartı boşta 45 derece çalışıyorsa demek ki iyi bir soğutucu ile cpu'da çalışabilir herhalde değil mi?

anakart resim;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seriousgigi -- 11 Kasım 2015; 16:57:25 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.