Şimdi Ara

İ7-9750 h için 800 TL vermeye değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beni uzun süre idare edebilecek bir laptop almayı düşünüyorum. Oyun oynamak ve günlük işlerde kullanmayı planlıyorum. Aklımda lenovo ideapad l340'ın şu iki modeli var.
    m.n11.com
    Lenovo 81lk009ptx L340-15ırh İ7-9750h 16gb 512gb Ssd Gtx1650 15" - n11.com
    https://m.n11.com/lenovo-81lk009ptx-l340-15irh-i7-9750h-16gb-512gb-ssd-gtx165015-P364122667

Aradaki farkın sadece işlemci farkı olduğunu düşünüyorum sizce İ7-9750 h' a fazladan 800 lira vermek doğru olur mu? Yoksa İ5-9300 H'lı olanı mı almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Lol, hayır

• Eğer yayın, render vs planlamıyorsan oyun oynayacağım dersen değmez ayrıca yanlış anlaşılmasın ama çoğu klavye delikanlısının anlamadığı veyahut anlamak istemediği birşey var.

L340 için kendi sitesinde yazan:

"9. Nesil Intel® Core™ i7-9705’e kadar destekler"

Yani buna nasıl 9750 takabiliyorlar hala muamma yani ortada ya bi dolandırıcılık veya sistem değişikliği mevcut. Yani biri gözüne baka baka yalan yazıyor veya söylüyor.

Bakın heryerde söylüyorum yapmayın alırken gaming diye almayın. Bu kadar ince olması hata, fanlar muamma, soğutma kanalları yetersiz, maksimum 16gb destekliyor tek RAM slotu var, fanlar kasa ile klavye arasına ekran paneline üflüyor tasarımı bile hatalı yani bu günlük kullanım ve arada hadi az biraz oyun oynayayım ama böyle çok büyük oyunlar olmasın diyenler için bir leptop. Ama yok insanlar alıyor umarım biz haksız çıkarız insanlar sorun yaşamazlar...

Haa birde ekran kartına dikkat et bazı modellerde max-q bulunduğunu okumuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan907kaan -- 21 Ağustos 2019; 3:58:25 >

• Anladım hocam ortada büyük bir sıkıntı var gibi duruyor o zaman ve risk almak bana mantıksız geldi. Daha gaming modellere yönelmek daha mantıklı galiba birde. Özellikleri l340 a göre daha düşük ama bu ürüne ne dersiniz acaba?

• Mert Kabarck kullanıcısına yanıt
    Hepsiburada da indirim var güzel şeyler yakalayabilirsin aynı satıcı n11 de bazen daha ucuza satabiliyor o yüzden her iki siteden de bak. Şuan için çok yardımcı olamıyorum biraz Yorgunum ayrıca telefondan giriyorum böyle model bakmak baya bi zor oluyor ama tesadüfen denk geldim bu model fena değil ileride gerekirse yükseltme yapabilir misin diye kaç RAM slotu var filan diye Asus un kendi sitesinden bakın ve max-q olmasın içinde...

İnanın yardım etmeye devam edeceğim ama bugünlük bana paydos :)

Bu arada cevapla vs yaparak cevap verirsen veya alıntı yaparak yada beni etiketleyerek bildirim gelir böyle bildirim geliyor konuyu görmedim geç cevap yazabildim ne yazıkki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan907kaan -- 22 Ağustos 2019; 1:48:47 >

• kaan907kaan kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim yardımlarınız için maxq olduğunu sanmıyorum Asus'un kendi sitesinden falan baktım gerçi direk bu model gözükmüyor ama maxq ya dair hiç bir ibare yok. Galiba gün içinde alacağım bu bilgisayarı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Aldınız mı ne yaptınız ?

Evet aldım bugün. Tek canımı sıkan konu biraz tipini beğenmedim gerçi tüm gaming laptoplar o şekilde bakalım inşallah sıkıntısız kullanırım.

Yalan olmasın rog serileri normalde çok pahalı o fiyata göre iyi o bilgisayar. Ancak ileride ekleme yapmak gerekebilir RAM konusuna... kaç slot var bakmış mıydınız ?

2 slotu varmış. Tek 8 gb ram takılı galiba.32 GB'a kadar da destekliyor. Birde kolay upgrade diye bir sistemleri varmış direk arka kapağı çıkartıp kolaylıkla takılabiliyormuş garanti bozulmadan. Sıkıntı yok o yüzen

Artık birçok modelde o özellikler mevcut ama sevindim güzel en azından l340 aldırmadım sana ki bu beni baya mutlu etti diyeceğim dedim diye şimdi gelip beni biri taşlayabilir :)))

Aldıktan sonra dene beğenmezsen iade et, ben hep buradayım yardımcı olurum sana etiketlemen yeterli :)

Onun haricinde bilgisayar ilk gelindiğinde güç ayarlarından herşeyi ayarla ekran kartını aç, PCI exprees den de açmayı unutma . Aygıt yöneticisinden de aygıtların güç tasarruflarını kapat daha sonra sorunlar ortaya çıkabiliyor misal harici disk takarsan filan takılan cihaz bozuk olabilir diye bildirim görürsün şaşkın şaşkın bakarkene harici DİSK’i çöpe atayım deme :))

Daha çok yardımcı olmaya çalışırım leptop gelince birebir de konuşuruz istersen :)

Çok teşekkür ederim ya yardımlarınız için. Zaten pek bilgisayar işlerinden anlayan birisi değilim araştıra araştıra yapacağım herşeyi sizde sorarım teşekkür ederim tekrardan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.