Şimdi Ara

İ7 HTPC Topluyorum Tavsiyelerinize İhtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Salonum için HTPC topluyorum. Gerekli donanımların bir kısmı elimde mevcut olanlardan kullanacağım bir kısmını ise satın alacağim. İlk etapta kasa olarak bunu satın aldım gelmesini bekliyorum
    https://www.quietpc.com/ctc-jb-g3a-silver
    elimde bolca hdd ve ssd var. hd6850 ekran kartı ve corsair 800 w 80bronz power var.
    İşlemciye karar verdim i7 6700k bu işlemci için aşağuda linki ni verdiğim anakart iş görür mü ve ddr4 tek modül bellek ve salonda fazla ses çıkarmıyacak bir fan önerirmisiniz ?
    Anakartta benim için önemli olan şey Tüm film arşivimi bu kasada toplaycagım için mümkün oldukca fazla sata bağlantı noktası olmalı. Logitech z906 ses sistemimden mümkün olan en iyi sesi alabilecek ses chipini barındırmalı (ileriki zamanlarda logitech yerine denon ya pioner in avr cihazona terfi etmeyi düsünüyorum) Bu sistem dediğim gibi multimedia ağırlıklı olacak ama oyunda oynayacagım. Elimde amd HD 6850 var şimdilik bununla idare edeceğim daha sonra uygun bir ekran kartı terfisi yapabilirim. ram de şuan için tek modul 8 yada 16 gb lık bir ram tavsiyesi istiyorum. daha sonra yanına bir kardeş alıp dual yapmayı hedefliyorum.

işlemci : i7 6700k
    anakart :http://urun.n11.com/anakart/msi-z170-a-pro-ddr4-2800mhz-svgl-1151p-P115664138

• Overclock yapmayın bence.Çünkü kasa küçük gibi ve dışarıya ısıyı vermesi zor olur bence.İ7 6700 alın anakartıda b150 alın yeterli olur.
  • thorax123 T kullanıcısına yanıt
    Height x Width x Depth 151 x 440 x 351 mm

Cevap için teşekkür ederim overclock benim için önemli değil pek ilgilenmiyorum overclokca bundan önce ki bilgisayarlarımda da hic yapmadım. Eğer overclock yapmayacagımızı dusundugumuzde iki cpu arasında fark yoksa 6700 alabilirim.
    ANakart konusunda dediğim gibi sata bağlantı noktası mümkün oldugunca cok olmalı ve ses konusunda alc 1150 sanırım dahili ses chipleri içinde en iyisi. Bunları da göz önüne alıp bir tavsiyede bulunurmusunuz.
  • kahweci_x K kullanıcısına yanıt
    htpc de overclockun yeri olmadığını düşünüyorum

seçtiğin kasada maksimum 3 adet 3.5 disk yuvası varmış yani elinde fazla disk varsa bütün diskleri bu kasaya koyman mümkün değil

3.5 inch drive bay internal 3
    2.5 inch drive bay internal 1 optional (ki opsiyonel diyorsa genelde 3.5 yuvaya cady ile takılır minvalinde söylüyor olabilir.)

ddr4 ram ve anakart 2 lisi alacaksın 2400 mhz ddr4 + h170 anakart kombosu işini görür. işlemci olarak 6700 tercih edersin.

Alc1150 seni yüksek ve iyi bir ses sistemi ile tatmin edici olmayabilir harici ses kartı takılabilen anakartlara yönelmen lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 22 Temmuz 2016; 17:12:03 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Seçtiğim kasanın içerisinde hdd yuvası az biliyorum bu sorunu çözmek için orico nun sata üzerinden bağlantı yapan aparatları var ebay de falan kasanın arkasında ki genişleme yuvasından sata kabloları çıkarıp oriconun dock benzeri yuvasına takılıyor o sorunu bu şekilde aşmayı düşünüyorum.
    biliyorum ne kadar ekmek o kadar köfte ama iyi bir harici ses kartıda neredeyse 400 500 tl gibi bir rakam tutuyor. Benim amacım Şuan için logitech z906 sistemimden mümkün olan en iyisi dts sesi almak. Bir kac ay sonra da Denon un avr sini alıp bir miktar daha ileriye taşımak.
    Bu durumu göz önüne aldığımızda dahili ses chipleri içinde benim için en iyisini verecek anakart hangisidir ?
    Yada ekstradan ses kartı alacaksak hangi ses kartını tavsiye edersiniz ?
    link vererek yanıtlayabilirseniz çok makbule geçer şimdiden teşekkür ederim.
    Tamamdır bazen haberdar olamıyor kullanıcı uyarmakta fayda vardır.

İlk seçtiğin anakart alc 892 barındırıyor ve dts de yok diye biliyorum zaten alc 1150 kartlarda genel olarak yüksek fiyatlı ürünler oluyor (her ürünü bilmiyorum uygun alc1150 kart varsa banada gösterilebilir)

Yanlış bilmiyorsam alacağın anakart üzerinde dts bağlantı noktası olmalı eğer bu bilgi doğruysa bildiğim4 model yazayım asrock z170 extreme 3 (alc1150) ve asus z170 A (alc 892 fakat crystal sound mevcut) Z170 PRO GAMING (alc1150 supreme fx teknolojisi) asus h170 pro gaming (1150 supreme fx)

dts olan daha ekonomik ürünleri bilmiyorum malesef. Dts lazım değilse msi H170-GAMING-M3 alc1150 ses yongası.

Harici ses kartı olarak amazon üzerinden Creative Sound Blaster Zx PCIe (ara ara indirimde giriyor 70 dolar civarı idi geçenlerde ) olabilir. Bu tarz bir kart ile anakart fiyatından indirim olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 22 Temmuz 2016; 18:01:00 >

• O htpc değil çakma mini itx.

Tercihler çok yanlış olmuş. Kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu an için bi tercih yok hocam karar verilmiş ve satın alınmış olan bir tek kasa var..
    Benin kistaslarima bağlı kalarak siz tavsiyede bulununuz. işlemci ram ve anakart olarak marka model belirtirseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    yukarıda arkadaş cok güzel söylemiş size uygun anakartı seçmek size kalmış birşey, fakat htpc sistem için 6700k çok gereksiz. bu iş için seçebileceğiniz en iyisi 6700 dür. bütçenizi bilmediğimiz için 6700 + size uygun anakart.

HDD leriniz eğer 2.5" ise sizde benim gibi aparat alarak kasa içerisinde kullanabilirsiniz.
    http://urun.n11.com/overclock-urunleri/dark-2-x-25-hddssd-cift-yuvali-35-donusturucu-P103833215?cid=604001&gclid=CjwKEAjwiMe8BRD0ts3Vtv-ohWgSJAAZurk1zul36RF7tRW9Y8sfKB489hq752uDGyeV5iLbEBfU6hoCgiDw_wcB&gclsrc=aw.ds

Bu kutu 2x 2.5" hdd alıyor ve kasada tek slot 3.5" yer kaplıyor. Belki işinizi görür .

• Aslında ilk mesaj da özet bi kullanımdan bahsettim ama tekrarlayım daha açık bir şekilde . Pc nin ilk amacı htpc ama bununla birlikte ufak ufak donanım eklemeleri ile oyunda girecek işin içine . Şuan için elim de ki hd6850 yi kullanacağım ama zamanla degistiririm. Suana kadar oyunu Kırık ps3 de ve ps4 oynuyorum ama ps3 e oyun çıkmıyor ps4 te de oyunlar çok pahalı. Yani illa ki pc ye döneceğiz oyun için. Bunları göz önüne aldığımız da iyi bir işlemci ve zaman la modifikasyon a izin verecek bir anakart tercih etmek istiyorum. Dediğiniz doğru kendi ihtiyacına göre belirlemeliyim ama zaten bunu doğru bir şekilde belirleyecek yeterlilikte olsam forumda yardım istemem.
    Demek o ki forumların amacı budur bilgi alışverişi ...

2 mesaj önce yazdıklarınız ile şuan yazdıklarınız çelişiyor. Ses kartı vs muhabbeti vardı o yüzden size uygun dedim. benim parçalardaki ses kartı vs iç donanım özellik bilgin çok fazla değil

bu dediklerinize dayanarak şöyle bir öneride bulunabilirim

upgrade yapma şansımız oldugu için işlemciyi 6700 seçmek en basit işlem. Sadece sizin araştırıp isteğinize uygun anakartı seçmek size kalmış ve seçeceğiniz anakartın h170m çipsetli olması şarttır (h110me göre xpress slotlarında performans artışı vardır bu yüzden h170m). Aradığınız özelliğe göre z170 anakartta neden alınmasın orasıda size kalmış. h170m + harici ses kartı ile istediğiniz performansa ulaşırsınız bana göre.
    HTPC ve AVR kullanan bir olarak naçizane görüşlerimi bildirmek isterim.

Öncelikle çok ekstrem ve ultra seviyede oyun oynamak gibi bir planınız yoksa işlemci olarak i5 size hayli hayli yetecektir. Son okuduklarıma göre Nvdia gtx 1060 ve AMD RX 480, 1080p'de tüm oyunları çok rahat şekilde ultra 60fps oynatabiliyor. Ve de bu kartlar için bildiğim kadarıyla i5 6600K işlemci rahatlıkla yetebiliyor. i7 ile i5 arasındaki 400-500 TL'lik farkı ekran kartına, işlemci soğutucuya yada ileride alacağınız AVR'nin bütçesine eklersiniz.

Ram olarak ilk etapta 8 gb tek modül ram yeterli olur. Zaten 6850 ile oynayacağınız oyunlarda 4-5 gb'ın üstünde bir sistem ram kullanımı olmayacaktır. Bu sebeple 2. 8 gb'lık modülü ekran kartını alacağınız zaman alabilirsiniz.

Bunun dışında eğer oyunlarda 5.1 ses almak gibi bir derdiniz yoksa optik ses çıkışı olan bir anakart tercih edebilirsiniz. Bu sayede filmlerde sesi optik ile passthrough (bitstream) yapabilirsiniz. Bunun için anakartın dts vs desteğinin olması önemli değil. Bu ayarı filmleri oynattığınız mpc, gom, vlc gibi programların ses çıkış menülerinden yapabiliyorsunuz. MPC için benim kullandığım ayarları aşağıdaki konu başlığının ilk mesajının sonunda görebilirsiniz. Hatta şu an elinizdeki bilgisayarın anakartında optik ses çıkışı varsa yeni anakartı seçmeden önce denemiş olursunuz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_87054142/tm.htm

****Ama oyunlarda optik ses çıkışı ile 5.1 ses alabilmek için ses kartında dts connect yada dolby digital live (ddl) özelliklerinden bir olmalıdır. Bu özellikler sesi dts yada dolby 5.1 olarak kodlayıp (bu olaya encode deniliyor) sesi optikten filmlerdeki gibi 5.1 olarak iletebilmenizi sağlıyor. Son dönemde donanım olayını çok takip etmiyorum. Bu sebeple bu özelliğe sahip bir anakart var mı bilmiyorum. Fakat mantık olarak bu özelliğin en yüksek anakartlarda olması gerekir, aksi takdirde harici ses kartı almanın pek de mantığı olmaz.

****Yalnız yine de ses çipi biraz daha iyi olsun diye çok pahalı bir anakart almaktansa istenilen özellikleri karşılayan makul bir anakart alıp ses kartını 2.el creative Z, asus dsx yada dx gibi 2.elde 100-200 TL arasına bulunabilecek harici bir ses kartı almak çok daha mantıklı bir çözüm olur. Ki daha sonra AVR alacağınız zaman ses kartının bir fonksiyonu kalmayacağı için 2.el aldığınız ses kartını da satıp zarar etmemiş olursunuz.

*****Bu arada AVR aldığınız zaman anakartın yada harici ses kartınızın hiçbir anlamı olmayacaktır. Çünkü AVR'ye görüntüyü ve sesi ekran kartının hdmi çıkışı ile aktaracaksıız. Bu durumda sesin çözümlemesini AVR içindeki DAC yapacak olduğundan pc'deki ses kartlarının hiçbir özelliği olmayacak. Bu sebeple ses devresi iyi olsun diye anakartı çok çok pahalı bir model almanın mantığı yok demiştim.

****Bunun dışında anakartı hdmi çıkışı olan bir model almak da mantıklı olacaktır. Olur da ekran kartınıza birşey olduğunda yeni bir ekran kartı alana kadar yada servis vs işlerini çözene kadar işlemci içindeki ekran kartı ile AVR'ye yine görüntü ve ses aktarabilirsiniz. Bir nevi kötü durum emniyet tedbiri olarak düşünün.

Seçtiğiniz kasa gördüğüm kadarıyla özellik olarak Silverstone GD09'un muadili bir kasa. Tip olarak da Harman Kardon markasının AVR'lerine benzetilmiş. Fiyatı ne kadara geldi bilmiyorum ama tek 12cm'lik fan ile yeterli bir soğutma sağlamayacaktır. Bunun üzerine 2 tane de sessiz 12cm'lik fan almanız gerekecek. Bana göre kasanın tek eksik yanı bu.
    http://www.harmankardon.com/audio-video-receivers/
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/silverstone-grandia-serisi-gd09-htpc-atx-kasa.html

İşlemci soğutucu ise dahili DVD yada Bluray ROM kullanıp kullanmayacağınıza göre değişiklik gösterebilecek bir durum. Şahsen kasa içi zaten sıkışık olacağı için dahili bir DVD rom kullanmanın pek bir manası yok. Bluray içinde elinizde ps3 vs varsa o kullanılabilir yada 300 TL civarına harici bir Bluray oynatıcı alınabilir.

İşlemci soğutucu olarak ben aşağıdaki Zalman'ı kullanıyorum. İdare eder bir soğutucu ama işlemciye çok abandığınızda ve fan devri arttığında sesi biraz fazla çıkıyor. Stok soğutucudan biraz hallice
    http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-cnps7000c-alcu-7751156754939940am2-islemci-sogutucu.html

Yurt dışında ise htpc kasalarda benim gördüğüm en çok tercih edilen işlemci soğutucu Scythe Big Shruiken. Aşağıda Scythe markasının htpc kasalar için olan modellerini görebilirsiniz.
    http://www.scythe-eu.com/index.php?id=446

Bunun dışında Noctua'nın NH-L12 diye bir modeli var. Bu da iyi bir modeldir. Ama stoklarda kalmamış.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5261

Naçizane yorumlarım bu şekildedir. Umarım faydalı olur.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    İlginze teşekkür ederim @turuncu55

Mesajınızı okudu. Bahsettiğiniz gibi öyle çok fazla oyun oynayan birisi değilim. Oyun için zaten PS3 ve PS4 var nadiren de olsa onlarla oynuyorum. PC De kırk yılda bir oyun oynarım sanırım. bu pc yi monitor de değil TV de kullanacagım için mouse ve klavye seti ile oyun oynamak da zaten daha zor olacaktır. Yani aslında hiç oyun oynayamayabilirim de belki. En uygun fiyatları baz aldığımda 383 TL oynuyor İ7 ve İ5 arasında. RX 480 270 Dolar seviyesinden çıkacak sanırım bir kac ayda 230 - 250 dolara geriler fiyatı o zaman satın alırım.

Kafamı en çok karıştıran nokta bu ses konusu. Çünkü çok az bilgiye sahibim. Şuan için LOGİTECH z906 kullanıyorum. Forumlarda kimi kullanıcılar optik bağlantı ile kullanımı tavsiye ederken kimileri ise 3,5mm jaklarla bağlantıyı tavsiye ediyor. Benim HTPC mi topladığımı ve Creative Sound bLaster ZX ses kartı satın aldığımı varsayarsak mevcut ses sistemimden en iyi faydalanabilmek için ses kartından mı bağlantı yapmalıyım yoksa HD6850 Ekran kartından mı ? Şayet ekran kartındansa ekran kartında dşsplay port hdmi ve dvi var ? bu durumda bağlantıyı Ekran kartından tv ye hdmi ile tvden de optik ile ses sistemime olacak şejilde yapmam gerekecek. Bu durumda ses de kalite kaybı yaşar mıyım ?
    Eğer bu durumda kalite kaybı yaşamadan filmlerimi izleyebileceksem Harici ses kartını da satın almayacağım. Bu durumda 380 TL işlemciden 500 TL ses kartından olmak üzere toplamda 880 TL gibi bir rakam cebimde kalacak ki o rakam da ileride satın alacağım AVR için bir katkı sağlacaktır. Zira öyle 3 - 5 bin dolarlık avr lerden almayı düsünmüyorum ev kullanımı için Denon un 2000 TL civarı cihazları var bilmiyorum gerçi iş görürmü pek araştırmadım ama ? :)

Kasa bana 70 Euro ya mal oldu. evet bu tip kasaların içinde en büyüklerinden birtanesi ama yinede yeterli soğutmayı sağlayabilmek için biraz daha para harcamak gerekecek. Burada da benim için en önemli nokta sessiz hatta çok sessiz olması gerekiyor zira duvarda ki saatin saniye sesinden bile gıcık olan bi yapım var :) NE dvd okuyucu ne de bluray okuyucu kullanmıyorum. dvd ler çok eskide kaldı bluray lar da halen günlük kullanım için uygun rakamlara inmedi. Hem yazıcısı pahalı hem boş medyalar pahalı. O yüzden bu makineye medya okuyucu takmıyacagım. Dvd sürücü yerini bi şekilde hdd ler için yada daha uzun ve daha sessiz olan fanlar için kullanabiliriz yani. bu noktada da tavsiyelerinizi beklerim.

Nacizane değil baya aydınlatıcı yorumlarınız kafamda bir çok şeyin şekillenmesini sağladınız teşekkür ederim. ses konusunda ki bilgi eksikliğim nedeni ile kafam hala bir miktar karışık orayı netleştirirsek eksik parcalarımı yavas yavas sipariş etmeye baslıyacagım. Birde siz hangi avr yi kullanıyorsunuz ve bana ne tavsiye edersiniz.

• 5-6 sene öncesine kadar bende htpc kullanıyordum, muhtemelen 180 derece ters öneri ama media playerlara bakın, popcornhour dune falan gibi cüssesinden beklenmeyecek işlevde aletler var . android tabanlı boxlar bile bir çok kişi için yeterli olur. . HDD meselesinide bi nas server düzeniyle halledersiniz , eski netbook falan varsa o server meselesini halleder hatta modemde bile bulunabilir o özellik . i7 setupı falan htpc için çok fazla ,
    Dostum eğer pc'de oyun oynamayacaksan yada çok nadir oynayacaksan sana ne i5 - i7 işlemci ne de rx480 gibi bir ekran kartı lazım. Böyle bir htpc kurarsan direkt ölü yatırım yapmış olursun.

Senin kullanımına göre i3 işlemci, bir tane ssd, 8gb ram ve yeni çıkacak olan rx 460 gibi bir ekran kartı hayli hayli yeter. Ki bu rx 460 denen kart da amd r9 280 - nvdia 960 ayarlarında bir kart olacakmış. R9 280 kullanan biri olarak 1080p'de witcher3'ü ultra-yüksek karışık ayarlarla 30-50 fps arasında oynayabiliyorum. Yani rx460 öyle yabana atılacak bir kart da değil.

Aynı şekilde abartı oyun oynamayacak biri olarak anakartı da daha düşük bir model seçerek 200 TL daha az masraf yapabilirsiniz. Bu sayede ses sistemi için kafadan 1000 TL arttırmış olursunuz.

Sata girişlerin yetmediği yerde alttaki gibi 30 TL'ye pci x1 sata kart alıp sata yuva sayınızı da arttırabilirsiniz. Bu kartın aynısından hazırda bulunsun diyerekten almıştım ve gayet de hızlı şekilde veri transferi yapabiliyor.
    http://www.ebay.com/itm/New-PCI-E-To-SATA3-SATA3-0-6Gb-s-the-SSD-Asmedia-ASM1061-Chip-Expansion-Card-CAD-/331545971830?hash=item4d31ae0c76

Ses konusunda ise AVR alana kadar hdmi çıkışı ile işiniz olmayacak. DTS ve dolby sesleri Logitech'e çözdürebilmek için ya optik çıkışı olan bir anakart almanız yada yine optik çıkışı olan bir harici ses kartı almanız lazım. Burada garanti olan yol, harici ses kartı almak olacaktır.
    Logitech'in analog yada dijital (optik) bağlantı ile daha iyi ses vermesi tamamı ile alacağınız ses kartının kalitesine bağlı. İyi bir ses kartı ile analog bağlantının daha iyi ses vermesi de gayet normaldir. Fakat AVR alacağım diyorsanız ses kartına gereksiz para yatırmayın. Size dts connect yada ddl özelliği olan ortalama bir ses kartı yeterli gelir. Ve de bu ses kartını da 2.el olarak alın ki AVR'ye geçtiğinizde ses kartının hiç manası kalmayacağından satarsınız ve zarar etmezsiniz. Dediğim gibi AVR'ye geçiş yapmayı planlayan birinin Logitech için abartı bir ses kartı çok mantıksız olur.

AVR olarak Onkyo TX-NR 828 modelini kullanıyorum. Kullandığım diğer cihazlar da imzamda yazıyor. Size tavsiyem lan özelliği olan güncel orta seviye bir almanız.
    Orta seviye Onkyo'da 600, Pioneer'da 900, Denon'da 2000, Yamaha'da 600 serileri ile başlar. Bu cihazlar TR'de 2500-3500 TL bandında satılıyor. Ama yurtdışına falan gidip gelen biri iseniz yarı fiyatına alabiliyorsunuz. Ben bu şekilde 2 tane AVR aldım ve getirdim. Altta Almanya Saturn'ün AVR listesini görebilirsiniz.
    http://www.saturn.de/de/category/_av-receiver-475820.html?searchParams=&sort=price&view=&page=3

Örnek olarak orta seviye sayılabilecek Marantz 5010 modeli vergi iadesi ile 1850 TL'ye geliyor. TR'de bu fiyat 3500 TL'lere çıkıyor.
    http://www.saturn.de/de/product/_marantz-sr5010-1999484.html

Yada Amazon Almanya (www.amazon.de) gibi nakliye ve gümrük işlemlerini de çözüp adresinize kadar ürünü yollayan sitelerden alabilirsiniz. Misal TR'de liste fiyatı 3500 TL olan (ki pazarlıkla 2800'e kadar iner) geçen senenin modeli olan Denon x2200 modeli, Amazon.de'den alınınca 1850 TL'ye geliyor.
    http://urun.n11.com/amfi/denon-avr-x2200w-72-kanal-bluetooth-wifi-av-P103227059?cid=604001&gclid=CMSjn6_Wj84CFRYTGwodOGwCCw&gclsrc=aw.ds
    https://www.amazon.de/gp/product/B010PV9LN0/ref=ox_sc_sfl_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

Ki daha AVR aldıktan sonra hoparlör, daha iyi ses için hoparlör kablosu vs gibi masraflarınız da olacak. Bu sebeple bütçenizi mantıklı kullanıp, işin daha çok AVR ve hoparlör kısmına yatırım yapmanızı tavsiye ederim.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bu şekilde düşünerek sadece film izleyeceğim bir sistem için çok fazla para harcamının mantıksız olacağına karar verdim. Ve dün Bİr adet amd APU Sipariş verdim. AMD A 10 7890K biliyorum çok sert bir dönüş oldu üst seviye bir işlemciden ve intelden bahsederken hem amd ye dönüş hemde cpu yerine APU ya dönüş taban tabana zıt. Ama düşündüğüm zaman 1300 TL İ7 için ayırdığım bütçe vardı şimdi şuan yaklaşık 800 TL ye işlemci anakart ve ram üçlüsünü tamamlamış oldum.sadece işlemciye 1300 ayırmışken şuan tamamını 800 gibi bir rakama tamamlamış oldum. Zaten i7 de olsa o makine de sadece film izliycem a10 olsada sadece film izliycem. İntel atom işlemci bile 1080 mkv leri oynatabiliyor :) herhalde bu a10 işlemci de oynatır diye düsünerek bir risk aldım. olmadı ikinci elde zarar eder yinede satarız elimizden bi deneyimlemek istedim bu apu olayını. :)

anakart olarak :
    https://www.msi.com/Motherboard/A88XM-E35-V2.html#hero-overview

ram olarak ise :
    http://urun.n11.com/bellek-ram/8-gb-ddr3-2400mhz-kingston-hyperx-hx324c11t3k28-P116544008

bunu düsünüyorum yada tel modül 8gb ddr3 2400 mhz cl11 bir ram bulabilirsem bunu değiştirip onu alayım diyorum sonucta ekran kartı ramdan yiyecek 8 az gelebilir diye düsünüyorum.

Anakart ve ram konusunda sizin düsünceleriniz nedir ? bir de objektif baktıgınız zaman bu tercihlerim nasıl iş görür mü hata mı etmişim sizce ?

Şu sistemi toplayım bir ses konusunda ozellıkle avr konusunda basınızı bir miktar agrıtacagım :)

Son bir not creative soundblaster kontrol üniteli cihaz 300 tl ye bi ikinciel satın yapan dükkanda var sizce 300 lira ya deger mi o kart sıfırı 600 civarında falan.

Elinizde 6850 ekran kartı varken neden apu aldınız ki? Düz bir i3 alıp, en azından daha hızlı bir işlemci almış olabilirdiniz. Bence işlemci siparişinizi iptal edin. Şu an ddr3 ramli apu almak süper mantıksız bir hareket olur.

Sizin için en mantıklı hareket 6000 serisinden i3 bir işlemci, 8gb ddr4 ram ve ön USB portlarının 3.0 olduğu bir anakart almak olur. Şu saatte yeni sistem alıp da ddr4 almamak baya büyük bir hata.

Ses kartı için de link verirseniz hangi model olduğuna bakayım, ona göre yorum yapayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kahweci_x

Merhaba Arkadaşlar Salonum için HTPC topluyorum. Gerekli donanımların bir kısmı elimde mevcut olanlardan kullanacağım bir kısmını ise satın alacağim. İlk etapta kasa olarak bunu satın aldım gelmesini bekliyorum
    https://www.quietpc.com/ctc-jb-g3a-silver
    elimde bolca hdd ve ssd var. hd6850 ekran kartı ve corsair 800 w 80bronz power var.
    İşlemciye karar verdim i7 6700k bu işlemci için aşağuda linki ni verdiğim anakart iş görür mü ve ddr4 tek modül bellek ve salonda fazla ses çıkarmıyacak bir fan önerirmisiniz ?
    Anakartta benim için önemli olan şey Tüm film arşivimi bu kasada toplaycagım için mümkün oldukca fazla sata bağlantı noktası olmalı. Logitech z906 ses sistemimden mümkün olan en iyi sesi alabilecek ses chipini barındırmalı (ileriki zamanlarda logitech yerine denon ya pioner in avr cihazona terfi etmeyi düsünüyorum) Bu sistem dediğim gibi multimedia ağırlıklı olacak ama oyunda oynayacagım. Elimde amd HD 6850 var şimdilik bununla idare edeceğim daha sonra uygun bir ekran kartı terfisi yapabilirim. ram de şuan için tek modul 8 yada 16 gb lık bir ram tavsiyesi istiyorum. daha sonra yanına bir kardeş alıp dual yapmayı hedefliyorum.

işlemci : i7 6700k
    anakart :http://urun.n11.com/anakart/msi-z170-a-pro-ddr4-2800mhz-svgl-1151p-P115664138

Kalın ile yazılmış olana ve sizin konuya i7 6700k ile girişinizden ötürü biz size hep i7 6700 kullanın dedik.

APU işlemci almanızdaki en mantıksız nokta elinizde harici bir ekran kartının bulunması.

i3 6100 bile alsanız sizi uzun süre taşırdı. 800TL ye İşlemci Anakart Ram kombinesi yapmadınız, paranızı sokağa attınız.

not: objektif olarak değil bir bulldozer işlemcisi kullanan ve amd fanboyu olarak size bunları söylüyorum. apu almaktansa amd athlon x4 bile alsanız size bir apudan daha fazla şey verebilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oraykt -- 26 Temmuz 2016; 12:57:10 >

• Nasıl bu noktaya geldim inanın bende bilmiyorum :) i7 gibi yüksek performans sisteminden bir şekilde çok zıt bir noktaya geldim :) baska bir forumda daha başlık açmıştım... AYnı başlığı ...intel i7 derken gereksiz pahalı falan filan dediler amd ye oradan da apulara yönlendirilidim yönlenmekle kalmadım n11 den siparişi bile verdim. 450 TL ye geldi bana işlemci :) Anlaşılan çabuk gaza geliyorum :) :)
    aslında biraz daha şu yönüyle mantıklı geldi. Diğer kasayı hic bozmamış olacagım frenass ile kendi bulutumu oluşturayım onda diyorum. Böylelikle bu makinenin içerisinde fazladan harddisk olmayacagı için salonda daha sessiz ve daha serin bir HTPC olacak.
    Ayrıca frenass olayını yaparsam dropbox yıllık ücretnden de kurtulacagım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.