Şimdi Ara

Tavsiyenize ihtiyacım var .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaş 27 bugüne kadar okuduğum kitap sayısı 10 u geçmez . Bazen insanlarla konuşurken kendimi ifade edememe gibi sıkıntılar yaşıyorum bu da özgüvenimi etkiliyo tabi . Sizden yeni kitap okumaya başlayanlar için okunması gereken kitapları tavsiye etmenizi istiyorum ben ve benim durumumda olanlar için . Şimdiden teşekkürler arkadaşlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atabeyyy -- 2 Nisan 2020; 17:16:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Jack London- Martin Eden
    Dostoyevski- Suç ve Ceza
    Stendhal- Parma Manastırı
    Tolstoy- Savaş ve Barış
    Gogol- Ölü Canlar
    Namık Kemal- İntibah
    Sabahattin Ali- İçimizdeki Şeytan
    Hüseyin Rahmi Gürpınar- Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç
    Sabahattin Ali- Kuyucaklı Yusuf
    Namık Kemal- Cezmi
    Hemingway- Çanlar Kimin İçin Çalıyor
    Steinbeck- Gazap Üzümleri

bunları tavsiye ederim hocam şimdilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED4010EAB -- 2 Nisan 2020; 16:24:24 >
  • Teşekkür ederim hocam .

• quote:

Orijinalden alıntı: atabeyyy

Teşekkür ederim hocam .
    Önemli değil hocam. Sıkıntı olursa konudan mesaj atarsınız, burada olacağım.
  • Okuma alışkanlığı kazanmak için tuğla kalınlığında kitaptan başlamak yanlış tercih olabilir. Daha ince ve daha akıcı kitapları tercih edebilirsiniz. Suç ve cezayı bu seviyenizde okursanız inanın anlamazsınız. Raskolnikov'un cinayeti işledikten sonra apartmanda kaçıncı kata çıktığını, tefeci kadını neden öldürdüğü kısmına geldiğinizde, kitabı anlamadığınız için baştan okumaya başlarsınız.
  • Peki ne tavsiye edersiniz hocam ? Sipariş veriyordum tam konuya gireyim bir dedim . Varsa tavsiyeniz o kitabı almak isterim .

• Konu güncel ise size yardımcı olabilmek isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hortlamış fakat benzeri durumda olan arkadaşlara faydası olur diye ben de nacizane bir eser tavsiye etmek isterim.

"Emin Özdemir - Okuma Sanatı, ne okumalı nasıl okumalı".

Okumalara başlamadan önce bunu bir aradan çıkartmak inanılmaz faydalı olacaktır. Eserin içerisinde yazar kendi okuma tavsiyelerini vermiş. Kavramlar örnekler ile açıklanmış. Güzel bir başlangıç olabilir.
  • Başlangıç seviyesi için biraz ağır kitaplar olabilir 😅

• Felsefeye giriş tarzı kitaplar okuyabilirsin

• Bunlarla başlarsan hayatınızın sonuna kadar kitap okumazsınız 😂😂
    1-Kürk mantolu madonna
    2-İnce memed
    3-Vahşetin Çağrısı
    4-Fedailerin Kalesi Alamut
    Bu tarz kitaplarla başlarsanız devamı gelir

• quote:

Orijinalden alıntı: ByMiran

Bunlarla başlarsan hayatınızın sonuna kadar kitap okumazsınız 😂😂
    1-Kürk mantolu madonna
    2-İnce memed
    3-Vahşetin Çağrısı
    4-Fedailerin Kalesi Alamut
    Bu tarz kitaplarla başlarsanız devamı gelir
    İnce Memed de başlangıç için ağır. Çünkü 4 ciltlik bir ''nehir roman'' örneği. Diğerlerini tavsiye ederim ama Alamutla ilgili olanı bilmiyorum, okumadım.
  • atabeyyy A kullanıcısına yanıt
    Moliere cimri tiyatro eseridir ama çok iyidir. Komedi konuludur. Internetten ozetine bak istersen is bankasi yayinlarinin var. 100 sayfa falan

• Yeni başlayan birinin İnce memed 1 okuması yeterli
    4 kitabında konusu aynı çünkü.. ilk kitabı okuyan mevzuyu anlar :))
  • Sherlock Holmes serisini öneririm. Hocam, bende bu sene başladım kitap okumaya, bende daha önce kitap okumazdım. Hocam, kitabı elime almıştım, kitap o kadar zevkli gelmişti ki 1 günde 300 sayfa okumuştum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ByMiran

Yeni başlayan birinin İnce memed 1 okuması yeterli
    4 kitabında konusu aynı çünkü.. ilk kitabı okuyan mevzuyu anlar :))
    Mevzuyu anlar da hocam; romanın hikayesinin tamamını öğrenmesi için 4 cildi de okuması gerekiyor. Kitap 4 cilde yayılmış tek bir macerayı anlatıyor.
  • hocam size bir solukta okuyabileceğiniz naçizane birkaç kitap tavsiye etmek isterim

george orwell- 1984
    (ilerleyen zamanlarda 1q84'ü de okumalısınız. uzun bir kitap olmasına rağmen tek solukluktur, peşinden sürükler)

anthony burgess- otomatik portakal (bir miktar rahatsız edici gelebilir dili. göz tırmalayan ifadeler olabilir fakat o "evreni" yaşatabilmenin başka yolu yok..)

aldous huxley- cesur yeni dünya

haruki murakami- uyku (bu kitabı bir günde okuyup okundular listenize ekleyebilirsiniz. hem motive eder hem de uyumadan önce zihninizde zibilyonlarca alternatif son üretmenizi sağlar :D)

stefan zweig- bilinmeyen bir kadının mektubu (duygusaldır.. allahın yok mu ulan, dedirtir. bitirdikten sonra el yüz yıkamak gerektirir.)

ve ray bradbury- fahrenheit 451 (muazzam yazar, muazzam fikirler...)

ray bradbury hem mizaç hem perspektif olarak çok çok sevdiğim bir yazardır. umarım size de bir şeyler katar. diğer eserlerini de kolaçan etmenizi öneririm

franz kafka- dönüşüm (üstatı övmeye ne hacet.. mutlaka mutlaka okuyunuz.)

sadık hidayeti- kör baykuş (kafka melankolisini yakın toprakların aşinalığıyla damardan verir.. enfestir.)

friedrich nietzsche- işte böyle buyurdu zerdüşt (alın hocam, her gün bir bölüm bir bölüm okuyun.. bir lokmayı sindirmeden kaşığın doldurulmaması gereken kitaplardandır. çok sağlamdır.)

sizin için eğlenceli, okunması kolay, mümkün mertebe kısa fakat yoğun kitaplardan seçtim.
    umarım faydasını görürsünüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaiser. -- 19 Haziran 2020; 23:32:44 >

• ByMiran kullanıcısına yanıt
    4’ü neden öyle dediniz bence kitap okumayı sevenler ve düşünenler için farklı bir bakış açısı oluşturabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.