Şimdi Ara

i7 ve AMD Phenom Testleri (+Tüm Güncel İşlemciler) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: okean

Intel'in Corei7'ler için tahmin ettiği pazar payları çok küçük:
    2009 ilk 3 ay: %1
    ikinci 3 ay: %3
    2009 sonu: %5

Intel'in kendisi de bu işlemciyi alacak kadar deli (veya para saçmaya meraklı) kullanıcıların fazla olmayacağını tahmin ediyormuş zaten:
    http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20081119180239_First_Generation_Intel_Core_i7_Chips_Will_Never_Become_Mainstream__Slides.html

Corei7 ile Intel'in amacı para değil prestij kazanmak ve Phenom II'ler sebebiyle "Aha işte AMD yine Intel'i geçti" psikolojisinin oluşmasına izin vermemek. Adam cirosunun %99'unu Core2'lerden yapıyor zaten.

O tahmini satış rakamlarının düşük olmasının ana nedeni Core I7 ye terfi etmenin ayrıca anakart maliyetine de neden olduğu içindir.
    Geçmişte de böyle oldu. Yani satışların asıl belirleyicisi yeni anakartlardır.

• Yine de unutulmaması gereken bir şey var. O da artık kullanıcıların eskisi kadar bilinçsiz alışveriş yapmadıkları gerçeği. Eskiden yeni teknolojilerin getirisi-götürüsü hakkında bilgi edinmek çok zordu. Şimdi ise insanlar oldukça seçici davranıyorlar. Neyin kendilerine ne kadar fayda sağlayacağını öğreniyorlar. Yerli ve yabancı forumlara bakıldığında bu durum açıkça gözlenebilir. Bu da yeni teknolojilerin artık eskisi kadar "erken" rağbet göremeyeceğinin bir kanıtı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetcan44

Yine de unutulmaması gereken bir şey var. O da artık kullanıcıların eskisi kadar bilinçsiz alışveriş yapmadıkları gerçeği. Eskiden yeni teknolojilerin getirisi-götürüsü hakkında bilgi edinmek çok zordu. Şimdi ise insanlar oldukça seçici davranıyorlar. Neyin kendilerine ne kadar fayda sağlayacağını öğreniyorlar. Yerli ve yabancı forumlara bakıldığında bu durum açıkça gözlenebilir. Bu da yeni teknolojilerin artık eskisi kadar "erken" rağbet göremeyeceğinin bir kanıtı.

Dediğiniz gibi eskiden bilinçsiz kullanıcı sayısının haddi hesabı yoktu,he şimdi de bilgisayar konusunda bilinçsiz kullanıcı var mı ? Var evet hemde oldukça fazla sayıda.Ama gitgide artan bir grafik doğrusu diğer bir doğrunun da düşmesine sebebiyet veriyor.Bu da fiyat oluyor

• Intel LGA 775 Kullanıcıları İçin Oyun Testlerinin Sadeleştirilmiş Hali
    Q İşlemciler ve Core2Duo İşlemcilerin Mukayesesi

Fallout 3

E8400-3GHz
    Q9650-3GHz
    E8200-2.33GHz
    Q9550-2.83GHz
    E7500-2.93GHz
    Q9400-2.66GHz
    Q8200-2.66GHz
    E7200-2.40GHz
    Q6600-2.40GHz
    E4600-2.40GHz
    E5200-2.50GHz
    E2140-1.6GHz

Left 4 Dead

Q9650-3GHz
    Q9550-2.83GHz

E8400-3GHz
    Q9400-2.66GHz
    E8200-2.66GHz
    Q6600-2.40GHz
    E7500-2.93GHz
    Q8200-2.33GHz
    E7200-2.40GHz
    E4600-2.40GHz
    E5200-2.50GHz
    E2140-1.6GHz

Far Cry 2

Q9650-3GHz
    Q9550-2.83GHz
    Q9400-2.66GHz
    Q8200-2.33GHz
    Q6600-2.40GHz

E8400-3GHz
    E8200-2.66GHz
    E7500-2.93GHz
    E7200-2.40GHz
    E5200-2.50GHz
    E4600-2.40GHz
    E2140-1.6GHz

Crysis Warhead

Q9650-3GHz
    Q9550-2.83GHz

E8400-3GHz
    Q9400-2.66GHz
    E8200-2.66GHz
    E7500-2.93GHz

Q6600-2.40GHz
    Q8200-2.33GHz

E7200-2.40GHz
    E5200-2.50GHz
    E4600-2.40GHz
    E2140-1.6GHz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEO_DRACULA -- 11 Nisan 2009; 16:16:51 >

• Pc mi genelde oyun film ve internet için kullanıyorum dolayısıyla bu testlerde direk oyun testlerini kontrol ettim ve bence AMD phenom II ler fiyatlarına göre çok iyi performans veriyor
  • Benim de belirttiğim gibi AMD işlemciler Fiyat/Performans oranlarının cazibesiyle oyuncular tarafından mutlaka düşünülmelidir.

Ancak AMD anakart seçiminde fazla cimri davranılmamalı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: NEO_DRACULA

Benim de belirttiğim gibi AMD işlemciler Fiyat/Performans oranlarının cazibesiyle oyuncular tarafından mutlaka düşünülmelidir.

Ancak AMD anakart seçiminde fazla cimri davranılmamalı...

benim de katıldığım bir konu::::::::::::.. ofis internet vb sistemleri dışında oyun,oc ve diğer zorlayıcı uygulamaları yapacak kişiler için 100USD+kdv alt sınır olmalı
  • Bir de şu işlemcilerin 1. El / 2.El satış fiyatlarını ekleyelim. i7 sistemi eklemeye gerek duymadım. AMD fiyatlarına ise yabancıyım malesef. İsteyen bir liste yaparak AMD işlemcilerin de piyasa bilgisini verebilir...

LGA 775 İşlemcilerin 2. El fiyatları yaklaşık olarak (ortalama) alınmıştır, değişiklik gösterebilir.

İşlemci:------------------------1. El:--------------------2. El:

Q9650-3.00GHz --------------- 634,10TL --------------- 525 TL
      Q9550-2.83GHz --------------- 546,02TL --------------- 420 TL
      Q9400-2.66GHz --------------- 440,34TL --------------- 310 TL
      Q8200-2.66GHz --------------- 334,65TL --------------- 200 TL
      Q6600-2.40GHz --------------- 350,96 TL --------------- 200 TL
      E8400-3.00GHz --------------- 334,65TL --------------- 190 TL
      E8200-2.33GHz --------------- 332,21 TL --------------- 180 TL
      E7500-2.93GHz --------------- 285,71 TL --------------- 185 TL
      E7200-2.40GHz --------------- 275,00 TL --------------- 150 TL
      E4600-2.40GHz --------------- 250,00 TL --------------- 130 TL
      E5200-2.50GHz --------------- 142,66TL --------------- 100 TL
      E2140-1.60GHz --------------- 150,00 TL --------------- 75 TL

• quote:

Orjinalden alıntı: okean

Intel'in Corei7'ler için tahmin ettiği pazar payları çok küçük:
    2009 ilk 3 ay: %1
    ikinci 3 ay: %3
    2009 sonu: %5

Intel'in kendisi de bu işlemciyi alacak kadar deli (veya para saçmaya meraklı) kullanıcıların fazla olmayacağını tahmin ediyormuş zaten:
    http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20081119180239_First_Generation_Intel_Core_i7_Chips_Will_Never_Become_Mainstream__Slides.html

Corei7 ile Intel'in amacı para değil prestij kazanmak ve Phenom II'ler sebebiyle "Aha işte AMD yine Intel'i geçti" psikolojisinin oluşmasına izin vermemek. Adam cirosunun %99'unu Core2'lerden yapıyor zaten.

Dediğin gibi zaten Corei7'leri teknoloji ve intel delisi adamlar alıyo çünkü mevcut sistemi Corei7'ye çevirmek gereçekten iyi bi masraf istiyo.En ucuz işlemci genelde 369 USD+KDV civarında.E anakart için de kesenin ağzını biraz açman gerekiyo ramler falan,hazır böle bişi almışken de ekran kartını GTX 2k serisinden bişiler almak lazım.Ufak bi servet tutuyo

• Anandtechin testi bunlar.Bol bol İntel reklamı veren Anandtechin..Mediumda yapılan oyun testleri neden High Settingsde yok?Sonuçlar başka türlü çıkacak da ondan.
    Pclabsın testlerine bakın bir de.Düşük detayda burdaki gibi sonuç çıkıyor ama yüksek detayda başka.Q8300 ve diğerleri de mevcut.
    Bakın bakalım geçiyor mu;
    http://www.pclabs.com.tr/2009/02/11/am3-soketli-phenom-ii-x4-810-incelemesi/3/
  • bu sitenin testlerini güvenilir bulmuyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: 575m

Anandtechin testi bunlar.Bol bol İntel reklamı veren Anandtechin..Mediumda yapılan oyun testleri neden High Settingsde yok?Sonuçlar başka türlü çıkacak da ondan.
    Pclabsın testlerine bakın bir de.Düşük detayda burdaki gibi sonuç çıkıyor ama yüksek detayda başka.Q8300 ve diğerleri de mevcut.

Verdiğiniz linkde değişik bir sonuç yok. Anandtech testinde Q8200 alt sıralardaydı, zaten giriş seviyesi iddiasız bir işlemci. PCLabs'ın testinde Q8300 kullanılmış arada MHz farkı var o da aşağılarda kalmış. Ama ezilmemiş, başarılı olduğu oyunlar da var. Her iki testte de benzer sonuçlar var. 4 çekirdekten ziyade MHz gereken kısımlarda zaten E8500 kendini bir hayli sağlam şekilde göstermiş. Topu topu 4 tane işlemci kullanılmış testlerde.

Anandtech'in Intel reklamı almasının konuyla ilgisi nedir?

Kimin kimi geçtiği çok mu önemli?

Tüm işlemcileri beraberce görüyoruz Anandtech testlerinde. İnsanlar kim geçtiyse onu alamıyor zaten, fiyatlar yüksek. İşlemciler para karşılığı geçiyor ön sıralara. Önemli olan fiyat/performans dengesi. Burada da belirtiyoruz AMD bu konuda iyidir diye. Daha napalım, INTEL ALMAYIN KAKADIR, PİSTİR... Nasıl hoşunuza gitti mi? Yoksa amacınız sadece verdiğiniz linkin tıklanması mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEO_DRACULA -- 12 Nisan 2009; 11:46:19 >

• daha once bu konuyu bir arkadasimiz galiba "Winter" bana link vermisti... yukarida belirtildigi gibi test sistemlerinin bir kisminda ve AMD makinalarinda 800mhz ram kullanildi..

dikkati cekmek istedigim bir nokta var.. bazi oynularda e8400 ddr2 1066mhz ramle Phenom 8650'yi bile gecemiyor.. ama ne zaman o islemciye ddr3 1333mhz ve uzeri ram takarsan ayni oyunlarda Phenom 2 710 ve 720'yi gecebiliyorsun... o yuzden bu testler mantikli gelmiyor...

bundan hic kimsenin bahsetmemis oldugunu gorerek sunu rahatlikla soyleryebilirim... herkes sonuca ulasmaya calisirken bazi seyleri es geciyor... lutfen sececeginiz testlerin dogrulugundan emin olalim... orda 3 cesit ram var... biri ddr2 800, diger 1066 ve digeri ddr3... bunlar hangi makinalarda kullanildi ve niye kullanildi sorusu cok onemlidir.. bu asamada sistemlerin test sonucunu etkilemesi sebebiyle bazi makinalarda orda yazdigindan daha iyi sonuclar alinabilecegine dikkatinizi cekerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 12 Nisan 2009; 11:55:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

daha once bu konuyu bir arkadasimiz galiba "Winter" bana link vermisti... yukarida belirtildigi gibi test sistemlerinin bir kisminda ve AMD makinalarinda 800mhz ram kullanildi..

dikkati cekmek istedigim bir nokta var.. bazi oynularda e8400 ddr2 1066mhz ramle Phenom 8650'yi bile gecemiyor.. ama ne zaman o islemciye ddr3 1333mhz ve uzeri ram takarsan ayni oyunlarda Phenom 2 710 ve 720'yi gecebiliyorsun... o yuzden bu testler mantikli gelmiyor...

bundan hic kimsenin bahsetmemis oldugunu gorerek sunu rahatlikla soyleryebilirim... herkes sonuca ulasmaya calisirken bazi seyleri es geciyor... lutfen sececeginiz testlerin dogrulugundan emin olalim... orda 3 cesit ram var... biri ddr2 800, diger 1066 ve digeri ddr3... bunlar hangi makinalarda kullanildi ve niye kullanildi sorusu cok onemlidir.. bu asamada sistemlerin test sonucunu etkilemesi sebebiyle bazi makinalarda orda yazdigindan daha iyi sonuclar alinabilecegine dikkatinizi cekerim..

O listede Intel'in 200FSB'de çalışan ve AMD'nin sadece 800MHZ DDR2 bellek destekleyen işlemcileri var, ayrıca AMD'nin DDR2-1066 destekleyen işlemcileride var. Basit bir mantık yürütürsek adamlar hangi işlemci neyi destekliyorsa ona göre DDR2 takmışlar. E8400 1066MHZ ramle çalıştırılır tabiki çünkü 1:1 bellek oranıda FSB arttırılmadan 266FSB x 4 1066MHZ'de çalışabilir.. ve bu FSB ile senkron çalışma frekansıdır zaten.

Öte yandan 800MHZ cas4 çalışan bellekler ile 1066MHZ Cas5 çalışan bellekler arasında neredeyse hiç fark yoktur. Hiç olmadı aklından testlere %1-2 tolerans koy arttır azalt aklından işlemciler yukarı çıksın aşağıya insin..

Aslında benim asıl demek istediğim bu testleri yaslan arkana iki dakkada çıkar zanneden arkadaşlar çok ayıp ediyorlar, işlerine gelmeyen sonuçlar iki dakkada karalanıyor.. Aklına takılan birkaç işlemci varsa mail atarsın anadteche bu işlemciler ile ne kullandınız diye cevap gelir, yada forumuna yazarsın.. Orda DDR2 800 - DDR2 1066 kullanıldı yazıyor nasıl kullanıldığı yazmıyor, bazı arkadaşların işine hemen "Baq AMD ile DDR800 kullanmışlar o yüzden düşük çıkmış AMD için sonuçlar" a getiriyor..

• AbsoluteZero açıklaman için teşekkür ederim, gerçekleri olduğu gibi aktarmışsın...

Arkadaşlar testleri her türlü sistem ile yapmak nerdeyse imkansız olur, o kadar çok olasılık var ki...

Ancak bir şekilde dengeyi bulmuşlar. Bu arada VGA'nın ATi veya NVidia olması bile sonuçları etkileyebilecektir...

Değişik testlerde bir kaç satırda değişiklikler görüp testler birbirini tutmuyor diyenler var ancak testlere yakından bakıp olayın genelini gördüğümüzde testlerin sonuçları birbirini doğrular niteliktedir. Her yapılan testte bir kaç işlemcinin sırasının değişmesi normaldir, genel itibariyle ise sonuçlar birbirine çok yakındır. Allahtan biz son kullanıcılar kafamızda beyin taşıdığımızdan testleri değerlendirip görmemiz gerekeni görebiliyoruz. Hatta test biraz taraflı veya bir markanın lehine gelişmiş olsa da bakmasını bilen doğru mesajı alıyor. Dolayısıyla iyi kötü testler çok işimize yarar. Hiç bir test, yapanlar tarafından abartıyla çok yanlı ve taraflı olarak gerçekleştirilemez. Bunu Intel ve AMD de istemeyecektir. Internet ayağa kalkar ve o testleri boykot eder zaten. O yüzden rahatça testleri inceleyelim, herkes kendi sonucunu çıkarsın ve bizlerle paylaşsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEO_DRACULA -- 12 Nisan 2009; 13:21:39 >

• Core i7 daha iyi olabilir ma aradaki fiyat farkı büyük. Amd pII ve 200-250 civarı anakart ddr 2 ramler hesaplı. Core i 7 ye o kadar para vermek bence doğru değil.
  • i7 platformu çıkmadan önce üst düzey kullanıcıların hedeflendiği söyleniyordu. LGA 775 kullanıcıların terfi için i5 platformunu beklemesi gerektiği de söylenenler arasındaydı.

Dolayısıyla terfi söz konusu olduğunda:

Extreme LGA 775 kullanıcıları i7 tercih ediyor
    Standart LGA 775 kullanıcıları i5 tercih edebilir

i5 platformunun bugünkü LGA 775 platformunun yerine geçeceği (zamanla) ise ayrı bir gerçek...
  • Athlon x2 islemcileri veya Intel islemcilerinin bir cogu 800mhz ram destekleyebilir... 1066mhz ramler de takildiklarinda 800mhz calisabilirler.. farketmez..

Absolutezero arkadasim sunu soylemekle uygun konusmamistir.
    "O listede Intel'in 200FSB'de çalışan ve AMD'nin sadece 800MHZ DDR2 bellek destekleyen işlemcileri var, ayrıca AMD'nin DDR2-1066 destekleyen işlemcileride var. Basit bir mantık yürütürsek adamlar hangi işlemci neyi destekliyorsa ona göre DDR2 takmışlar."

burdaki "takmislar" lafini kullanmadan once sizinde Anandtech yetkilisine bu soruyu sormaniz gerekmekte.. Aksi taktirde "takmislar" diyemezsiniz.. sadece "takmis olabilirler" diyebilirsiniz..

ben burdaki kisi veya kisileri suclamiyorum. gordugunuz gibi benim cevabimda AMD'ye "xmhz ram takilmis" veya "ymhz ram takilmis" gibi bir anlatim yoktur.. ben sadece ordaki bir cok sistemin daha iyi sonuclar verebilecegine dikkati cektim. bu sistemler Intel veya AMD olabilir.. Intel'e veya AMD'ye calismiyorum.. tarafsiz yazi yazmaya calisiyorum..

saygilarimla...

PS: evet AMD islemcilerine olan sempatim su goturmez bir gercektir, ama bu yukardaki yazilarimi etkilemez.. daha gaged ve ungaged olayina bile girmedim.. girseydim ordaki cevabiniz nice olurdu...

• quote:

Orjinalden alıntı: NEO_DRACULA

quote:

Orjinalden alıntı: 575m

Anandtechin testi bunlar.Bol bol İntel reklamı veren Anandtechin..Mediumda yapılan oyun testleri neden High Settingsde yok?Sonuçlar başka türlü çıkacak da ondan.

Verdiğiniz linkde değişik bir sonuç yok. Anandtech testinde Q8200 alt sıralardaydı, zaten giriş seviyesi iddiasız bir işlemci. PCLabs'ın testinde Q8300 kullanılmış arada MHz farkı var o da aşağılarda kalmış. Ama ezilmemiş, başarılı olduğu oyunlar da var. Her iki testte de benzer sonuçlar var. 4 çekirdekten ziyade MHz gereken kısımlarda zaten E8500 kendini bir hayli sağlam şekilde göstermiş. Topu topu 4 tane işlemci kullanılmış testlerde.

Anandtech'in Intel reklamı almasının konuyla ilgisi nedir?

Kimin kimi geçtiği çok mu önemli?

Tüm işlemcileri beraberce görüyoruz Anandtech testlerinde. İnsanlar kim geçtiyse onu alamıyor zaten, fiyatlar yüksek. İşlemciler para karşılığı geçiyor ön sıralara. Önemli olan fiyat/performans dengesi. Burada da belirtiyoruz AMD bu konuda iyidir diye. Daha napalım, INTEL ALMAYIN KAKADIR, PİSTİR... Nasıl hoşunuza gitti mi? Yoksa amacınız sadece verdiğiniz linkin tıklanması mı?

Hoşuma gitti biraz daha alsam..)Anlamıyorsunuz ben genel başarım açısından değerlendirmedim.Oyun açısından ele aldım.Bir arkadaşımız MQ oyun testlerine bakarak q8200 3ghzlik 940ı sollamış dedi.İntel reklamının şurdan alakası var.Bana yanlı geliyor.Her İntel raklamı yapan yanlı diye bişey yok tabi.Dh de veriyor reklam.Ancak Anand yanlı geliyor bana.Niye?Elinde canavar gibi Gtx 280 varken MQ testi yapıyor da High Q testi yok; En azından oyun performansını İntelin lehine gösteriyor .2-Kimin kimi geçtiği önemli,yoksa bu testleri niye koydunuz? Cevap fiyat/performans mı?neye bakarak söylicez bunu performansa bakmadan.Ben koyduğunuz teste de bişey demiyorum esasında.Sonuçta bilgilendirme amaçlı..Linke gelince evet bakılmasını istiyorum yoksa neden koyayım Esas sebep ise iddia ettiğim şeyi teyit etmek için yani q8200ün değil Pıı 940, 810u dahi geçmediğini göstermek..(Oyun başarımı)Yine de bu çabanızı takdir ettiğimi belirteyim..Sonuçta neyin ne olduğu hakkında bir fikir vermeye çalışıyorsunuz..Herneyse herkes bildiği gibi bilsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 575m -- 13 Nisan 2009; 3:16:01 >

• İşlemcilerin başarım oranlarını belirleyen en önemli faktörün nasıl değil nerede test edildiğini bilmek ve ona göre yorum yapmak daha önem kazanıyor.

Super Pi testi koyar işlemcileri sıralarsınız. Mesela hız aşırtma yapılabileceği gibi Hız Düşürme de yapılabilir. Ama sadece süper pi testi baz alınarak işlemciler için yorum yapmaya çalışmanın saçma olması demek sadece GTA IV veya Far Cry2 ye göre oyun testi yapmak veya sadece Call Of Duty ye veya Crysis e göre test yapmak mantıklı değil.

Değil de hadi onuda yapalım bunu da yapalım şu testi de koyalım, olmadı bunu da deneyelim hiç biri olmadı bir program yazalım da sempatisi olduğum işlemci en önde çıksın mantığı ile gidersek hiç bir yere varamayız.

Hadi işlemcilerin çok iyi yüksek detayda iyi sonuç veriyor oyunlarda da madem bench programlarında da detay ayarlaması mı yapılıyor ? işlemcinin geçmesini bahane olarak gösterelim.

Reklam verme konusuna gelelim. Mesela Donanım Haber gitse bir yerden reklam almaya çalışsa alamaz ya neyse artık bakkal mantığı ile reklam verilmiyor. Reklamı verenler aslında Intel veya AMD nin kendisi de değil. Reklam gösterimleri ya ajanslar aracılığı ile veriliyor veya Google Adsensin bir benzeri şekilde reklam sistemi uygulanıyor.

Sayfana kodu koyuyorsun yani, sayfanın belirli yerinde bir kod olur bu kod içeride geçen kelimeleri tarar ( sayfadaki kelimeleri ) hangi sektör ise ve kim bu sisteme reklam vermişse onun reklamı çıkar. ( Advertising Words ) Daha bunlardan bile bir haberiz. Ha sponsor olmuştur vs onu bilmem ama DH de yetkili birisi çıksın söylesin mesela text reklamları çıkıyor yazdığımız yorumlarda bunda hangi kelimede ne reklamı çıkacağına sistemin işleyişine göre sen bile bilmiyorsun ne çıkarsa bahtına ...

Ha açılan konular ve gizli pazarlamalara birşey demiyorum onları zaten etik bulmuyorum...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.