ben ilk sistemimi kurdum hocam arctic liquid freezer 360 var ve corsair 7000x kasamla gelen fanlar dışında ekstra fan eklemedim aynı işlemciyi stok kullanıyorum 39.500 ortlama alıyorum 40a ulaşmak için ne yapmam lazım ? |
★★★ İ9 13900K-KF & İ7 13700K-KF & İ5 13600K-KF ★★★ Test & Isı & O.c Değerleri Paylaşım (9. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Arkadaşlar uzun zamandır donanım işinden uzağım.. yıllar sonra bir sistem kurayım istedim. almışken uzun soluklu kullanayım diye 13600 k aldım.. fakat aldıktan sonra incelediğimde sıcak bir işlemci olduğunu gördüm...stock olarak kullanacağım..
Hava soğutma öneriniz ne olur..
Soğutmaya fazla bütçe ayırmak istemiyorum.
İşlemciyi kullananlar net bir cevap yazarsa sevinirim...Kafam çok karışık çünkü
-
-
Noctua NH-U12S'nin altına düşmenizi tavsiye etmem hocam.
Stoklara gelir gelmez bitiyor ama denk getirebilirseniz Deepcool AK620 de çok hoş bir soğutucu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Decent -- 9 Kasım 2022; 12:24:8 > -
Hocam son olarak id cooling 240 lik bir sıvı soğutma iş görebilirmi ?
-
Sıvı soğutma alınacaksa arcticin 280mm olanını almanızı tavsiye ederim. Aradaki 200-300 liraya bakmayın. İlla ki hava soğutma alacağım dersenizde nhd15, ak620 veya assassin 3 bakabilirsiniz ama ramleriniz low profil değilse kasaya sığmayabilir.
-
öncelikle kasanızın ön tarafı temper'li; bu da ön taraftan yeteri kadar temiz hava almıyor demektir.. yani kasa, işlemci ve ekran kartı soğutması için gerekli temiz havayı sağlayamıyor demektir..
ön tarafı mesh'e çevirmekle işe başlayabilirsiniz.. ben yaptırmadım çünkü kullandığım kasanın önü zaten default'ta mesh ama bu tarz sonradan modifiye yaptıran arkadaşlarım var; şu tarz bir yere ön taraf için mesh yaptırabilirsiniz.
www.instagram.com
Kasa Modifiyem (@kasamodifiyem) • Instagram photos and videoshttps://www.instagram.com/kasamodifiyem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 9 Kasım 2022; 13:38:14 > -
-
hocam özellikle tekrar tekrar kontrol ettim fazlasıyla hava geliyor ben stokta kullanıyorum işlemciyi nasıl overclok edebilirim 40b puan almak için sp değerime baktım 99 yazıyor bu arada
-
Bios ayarlarından olabilir ve puanlar işlemci ve anakart kalitesine göre değişir bilginiz olsun.
-
-
Ben hala çıkamadım oyuna geçemedim,
Yarın fanla read 120
-
Anakartın VRM kısmı aşırı ısınıyorsa, koruma amaçlı CPU frekans düşürüyor olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 12 Kasım 2022; 4:17:49 > -
-
Geçen özel mesaj atmışsınız ama size cevap yazamadım. Mesaj alımınız kapalı bilginiz olsun. www.vatanbilgisayar.com
GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z5 SİYAH DDR5 7200MHz CL34 1.40V RGB PC Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/gskill-32gb-2x16gb-trident-z5-siyah-ddr5-7200mhz-cl34-1-40v-rgb-pc-ram.html
Ramler bunlar şu an vatan da indirim var 8600tl.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 11 Kasım 2022; 7:12:22 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam teşekkür ederim ben de ya bunu ya Bi altı 6400 olanı alacaktım ama sonra baktım bunu alırsam ekran Kartından bütçe kısmak gerekecek o yüzden ddr4 düşürdüm sistemi. Hem de elimdeki RAM'ler değerlendirmiş oldum. Bir süre daha ddr4 devam :)
Mesaj olayını hiç bilmiyorum bakacağım hemen. Kusura bakmayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Guzel bi anakart indirime girenedek degistirmiycem. Bu sekildede zaten yetiyor. Bakalim. O zmn nasil olucak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X