Şimdi Ara

İade mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. İki gün önce bir laptop aldım. FreeDos'tu Windows yükledim. HDD'den cızırtı şeklinde ufak ufak sesler geliyor, teknik servise götürsem zannediyorum ki değiştirilir, değiştirilmese de sorun olacak düzeyde değil. Ama mesele şu ki bilgisayarın ihtiyacımı karşılayamayacak şekilde yavaş olduğunu fark ettim. Cızırtılı hdd'yi bahane ederek ya da başka türlü bu bilgisayarı parası karşılığı iade etmem mümkün mü ? Kutusunun açılmış olması ve Windows yüklenmesi dışında ilk günkü gibi alet, kutusu, faturası her şey duruyor.

• Bir internet sitesinden satın aldıysanız (mesafeli satış) ürünü 14 gün içerisinde geri gönderebilir ve para iadesi talep edebilirsiniz. Ürünü bizzat mağazadan kendiniz satın aldıysanız böyle bir hakkınız bulunmuyor. Bu gibi durumlarda mağazalar para iadesi yolunu pek tercih etmezler ancak ücret farkını ödeyip daha pahalı bir ürün satın almayı düşünürseniz kolaylık sağlayabilirler.
  • 1-) Ürün mağazadan alındıysa normalde değiştirilemez ama bilgisayarınızın bu sesi çıkarmasının normal olmadığını kanıtlarsanız iade hakkınız doğar çünkü size ayıplı ürün satmış olur mağaza.

2-) Ürün internetten alındıysa ürün elinize geçtiği günden itibaren 14 gün içinde iade hakkınız var ancak içine yüklediğiniz Windows, Mesafeli Satış Sözleşmesi'nin şu maddesiyle ters düşer mi onu bilemedim;

(2) Tüketici, cayma süresi içinde malı, işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullandığı takdirde meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.

Çünkü sizde Windows yükledikten sonra bu ses gelmeye başladı dediniz ama şöylede bir şey var kullanım talimatlarında içine Windows yüklemeyin yazmadığı sürece iade hakkınızın olduğunu düşünüyorum hatta düşünmekle kalmıyorum bu ürünü kesin iade edebilirsiniz diyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yükleme yapılmış cihaz cayma süresinde iade edilemez. 6 ay içinde çıkan arızalarda doğrudan iade veya değişim isteme hakkınız mevcut. Laptopta bu sorun kronik olabilir. Bunu araştırıp servise iade talebi ile verin. Talebinizi oraya yazdirmaniz önemli. Siz bir şey demeden verirseniz onlar parça değiştirir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.