Şimdi Ara

iATKOS S3V2 KURULUM YENİ VİDEOLAR EKLENDİ !! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
682
Cevap
1
Favori
44.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DVD bozuk, başka dvd ile dene. disk0s3 dediği DVD. Okuma yapamıyor. DVD hızınız ne ise onlan yazdırın kalıbı. Düşük hızda yazdırın muhabbeti saçmalık. Madem öyle koskoca firmalar neden bu kadar hızlı yazıcılar yapıyorlar. Yaparlardı 4x olur biterdi. Kullanmayacaksam niye alıyorum ?
  • Kurulum yardım sayfalarına dönmüş burası..

Videoyu hazırlayan arkadaşıma çok teşekkür ediyorum verdiği emekleri ve harcadığı zaman için. Bilmeyen insanlara yardımcılı olacaktır muhakkak.
    Bilmeme rağmen iki videoyu da sonuna kadar izledim. anlaşılır ve samimi bir anlatım kullanmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

DVD bozuk, başka dvd ile dene. disk0s3 dediği DVD. Okuma yapamıyor. DVD hızınız ne ise onlan yazdırın kalıbı. Düşük hızda yazdırın muhabbeti saçmalık. Madem öyle koskoca firmalar neden bu kadar hızlı yazıcılar yapıyorlar. Yaparlardı 4x olur biterdi. Kullanmayacaksam niye alıyorum ?

İyi diyorsunda Bu macintoshların oldum olası dvd okuma ve yazma hızı düşüktür 2X le yazın diye bir sürü yerde bas bas bağırıyorlar..en düşük hız en garantilidir..hızlı okuyacağım bytelerin üstünden hoplarken zıplarken kafası karışıyordur..ben 2x le yazdırdım bendeki çakılması bios kilitli ide yi sata ahci yapamıyorum yoksa dvd tıkır tıkır işliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: head-breaking

quote:

DVD bozuk, başka dvd ile dene. disk0s3 dediği DVD. Okuma yapamıyor. DVD hızınız ne ise onlan yazdırın kalıbı. Düşük hızda yazdırın muhabbeti saçmalık. Madem öyle koskoca firmalar neden bu kadar hızlı yazıcılar yapıyorlar. Yaparlardı 4x olur biterdi. Kullanmayacaksam niye alıyorum ?

İyi diyorsunda Bu macintoshların oldum olası dvd okuma ve yazma hızı düşüktür 2X le yazın diye bir sürü yerde bas bas bağırıyorlar..en düşük hız en garantilidir..hızlı okuyacağım bytelerin üstünden hoplarken zıplarken kafası karışıyordur..ben 2x le yazdırdım bendeki çakılması bios kilitli ide yi sata ahci yapamıyorum yoksa dvd tıkır tıkır işliyor

Bios nasıl kilitli? Biosa giremiyormusun, yoksa giriyorsunda müdahele mi edemiyorsun?

• Bu HP laptoplarda bios insyde bios olarak geliyor o main kısmına girdiğin zaman tüm yazılar gri üzerinden atlayıp gidiyorsun hiç müdehale edemiyorsun
  • quote:

Bende her zaman tam gaz yazdırdım hiç bir problem yaşamadım. Bazı DVD yazıcılar normalinden düşük hızda yazma yapıldığında kendi yazdığını okuyamıyorlar, okuma ve yazma kafaları farklı olduğundan.

Neyse neticede çağların dvd bozuk :)

• quote:

quote:

Bende her zaman tam gaz yazdırdım hiç bir problem yaşamadım. Bazı DVD yazıcılar normalinden düşük hızda yazma yapıldığında kendi yazdığını okuyamıyorlar, okuma ve yazma kafaları farklı olduğundan.

Neyse neticede çağların dvd bozuk :)

Fotoyu çekerken anladım aslında ama yinede senin kararını bekledim atladığım biryer olabilir dedim abi. İşlerim vardı anca şimdi yazdırıcam yeni dvd'yi tam gaz yazdırayım bari :D o kurulum ekranını hangi kodu yazarak geçsem daha iyi olur...

Şu yazma hızı işine gelince biyerde okumuştum dual-layer dvd olmadığı sürece öyle 2x yazdırmanın bir anlamı yok diyorlardı dual-layer dvdler bu konuda daha hassas oluyormuş ancak ben yinede aynı arkadaşın dediği gibi en az herzaman daha iyidir mantığındayım, xboxa oyun yazdırma olayından biliyorum durup dururken yanıyor verbatim dvd'ler birde hızlı yazdırayım dedim dual-layer dvdler hıza gelmiyor. Hatta yazım işlemi sırasında pc başka bir aktivitede bulunmayacak çok garibime gidiyor msn açık birde oyuna bakıyım derken dvd yanıyor öyle kendi haline bırakınca temiz yazıyor, vardır elbet bi açıklaması :D ....

• Yine aynı hata indirdiğim torrent mi hatalı veya eksik acaba...
  • Snow leo ve diğer leolar için en garantili Vuze torrent programı..Vuzeyle indirin diğer torrent programlarından farklı istediğiniz zaman kapatıp gidin tekrar geldiğinizde programı açtığınızda kaldığı yerden hatasız yazmaya devam ediyor..Vuzede arama bölümü var oraya snow leo yada iatkos yazın ister retail 7.2 gb ister 4.3gb iatkos indirebilirsiniz normal bir hızda 1mb adsl 2 günde iniyor... Burning programıda Ashampoo kullanın crackli olarak vuzeden arama yapıp indirebilirsiniz. ama unutmayın 2x yazdırın en dandik 2tl lik dvd lerde bile sorunsuz yazıyor... ayrıca iatkos için bile 8gb dvd kullanın 4.7gb dvd ler sorun çıkarabiliyor..

• quote:

Snow leo ve diğer leolar için en garantili Vuze torrent programı..Vuzeyle indirin diğer torrent programlarından farklı istediğiniz zaman kapatıp gidin tekrar geldiğinizde programı açtığınızda kaldığı yerden hatasız yazmaya devam ediyor..Vuzede arama bölümü var oraya snow leo yada iatkos yazın ister retail 7.2 gb ister 4.3gb iatkos indirebilirsiniz normal bir hızda 1mb adsl 2 günde iniyor... Burning programıda Ashampoo kullanın crackli olarak vuzeden arama yapıp indirebilirsiniz. ama unutmayın 2x yazdırın en dandik 2tl lik dvd lerde bile sorunsuz yazıyor... ayrıca iatkos için bile 8gb dvd kullanın 4.7gb dvd ler sorun çıkarabiliyor..

Bu özellik benim bildiğim her Torrent programında var..

• Bununla birlikte kullandığım 4 ayrı torrent programı var Bittorrent-Xtorrent-Transmission-Acquisition ama en stabili bu... Vuzenin en iyi özelliği dosya arattırma özelliği ve bulduğu dosyanın aktiflik süresini gösteriyo, bazı dosyalar internette olmasına rağmen inactive durumuna geçmiş olabiliyor ... siz dosyayı bekliyorsunuz inecek diye ya inmiyor yada eksik iniyor...
  • utorrent i tek geçerim her platformda.

Mac da transmission kullanıyodum, diske anında yazma sorunu var o programın, herhangi bir reset yada bişey olduğunda baştan başlıyor nerdeyse.

Vuze desen o da java ile yapılmış bişey hiç sevmiyorum.

Şu an 2 sistemde de utorrent var. PC de 1.83 diye eski bir versiyonu yüklü. Yenilerden daha hızlı download yapıyor. Yenilerde bir sorun var anlayamadığım. Mac dede 1.1 beta yüklü. canavar gibi ikiside.
  • quote:

utorrent i tek geçerim her platformda.

Mac da transmission kullanıyodum, diske anında yazma sorunu var o programın, herhangi bir reset yada bişey olduğunda baştan başlıyor nerdeyse.

Şu an 2 sistemde de utorrent var. PC de 1.83 diye eski bir versiyonu yüklü. Yenilerden daha hızlı download yapıyor. Yenilerde bir sorun var anlayamadığım. Mac dede 1.1 beta yüklü. canavar gibi ikiside.

Aynen Murat Abi.
  • U torrentte güzel ama dosya arama yapmıyo-xtorrent yapıyo ama stabil değil kickasstorrentten indirdiğim torrent dosyasını vuze ve diğer utorrenti aynı anda açtım vuze biraz geç başladı ama utorrenti sömürdü..utorrent 43kb ile indirirken vuze açıldığında tüm yükü vuze aldı.. utorrent 1.2kb a düştü Dipnot utorrent ve bittorrent aynı arayüze sahip sadece dinleme adresli farklı Bittorreent tcp port 62071-Utorrent tcp port 35885
     iATKOS S3V2 KURULUM YENİ VİDEOLAR EKLENDİ !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 16 Şubat 2011; 13:10:57 >

• quote:

utorrent i tek geçerim her platformda.

Utorrentin sorunu seed'leri eksik alıyor olması ve bir anda seed yok hatası verip torrenti kırmızılaştırıyor kapatıp açıyor veya download işlemini durdurup yeniden başlatınca düzeliyor. Çok saçma ama bu saçmalıkları zaman zaman yapıyor.

Dün gece bıraktım iki farklı kaynaktan iatkos iniyor.Birtanesi sabah inmiş 600le falan iniyordu piratebay'dan diğeride farklı bir kaynaktan her ikisinide sırayla deniyicem. Bu dvd hatası eksik dosyadan falandı herhalde 2 dvd'dede aynı sorunu verdi. 1.sini 2x diğerini 4xle yazdırdım. 8.2xle yazdırmakta istemiyorum oda çok hızlı

• quote:

U torrentte güzel ama dosya arama yapmıyo-xtorrent yapıyo ama stabil değil kickasstorrentten indirdiğim torrent dosyasını vuze ve diğer utorrenti aynı anda açtım vuze biraz geç başladı ama utorrenti sömürdü..utorrent 43kb ile indirirken vuze açıldığında tüm yükü vuze aldı.. utorrent 1.2kb a düştü Dipnot utorrent ve bittorrent aynı arayüze sahip sadece dinleme adresli farklı Bittorreent tcp port 62071-Utorrent tcp port 35885
     iATKOS S3V2 KURULUM YENİ VİDEOLAR EKLENDİ !!

Utorrent ve bittorrentte aynı anda aynı dosyayı farklı pclerde açın fark çok açık ortaya çıkıyor ..

• Arkadaşlar bu torrent muhabbetine ara versek?

Gelelim disk bozuk konusuna. Aynı sıkıntıyı bir kaç ay evvel bende çektim. Çoğunluğu 2x olmak üzere yaklaşık 20 tane iATKOS yazdıktan sonra, videoda anlattığım gibi, kurulumu yaparken, AHCI değil IDE - COMPATIBLE modunda, HDD sata1 portuna, CDROM u SATA2 portuna takınca, baktım ki, 20 diskte çalıştı Sorunun teknik ve yazılımsal kaynağını bilemiyorum ancak tecrübelerime dayanarak söyliyebiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CESAJANS -- 16 Şubat 2011; 14:00:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CESAJANS

Arkadaşlar bu torrent muhabbetine ara versek?

Gelelim disk bozuk konusuna. Aynı sıkıntıyı bir kaç ay evvel bende çektim. Çoğunluğu 2x olmak üzere yaklaşık 20 tane iATKOS yazdıktan sonra, videoda anlattığım gibi, kurulumu yaparken, AHCI değil IDE - COMPATIBLE modunda, HDD sata1 portuna, CDROM u SATA2 portuna takınca, baktım ki, 20 diskte çalıştı Sorunun teknik ve yazılımsal kaynağını bilemiyorum ancak tecrübelerime dayanarak söyliyebiliyorum

Bence konuşulan konular muhhabetimizin içinde. Bu yaptigin ayarlara gelince laptopta butip kurcalamalar yapmak mümkün mü??

• Ahci/ide muhabetti kafa karıştıran bir dalga. Dediğim gibi kurulum dvd leri bir çok donanımla uyumlu olsun diye genelde eski kext lerle hazırlanıyorlar. Kurulum sırasında siz sisteminize uygun olanları seçip yükleme yapıyorsunuz.

Örneğin kurulum dvd sinde jmicronata.kext olmasa ahci mod yapmanıza gerek kalmaz, olduğu zamanda ahci yapmazsanız olmaz. Böyle ilginç dalgalar var.

Şunu üstüne basa basa belirtiyorum.

DVD/DISK ler için 3 tane dosya var;

IOATAFamily.kext
    IOAHCIFamily.kext
    jMicronATA.kext

Bu 3 dosyanın doğru sürümleri kurulum dvd sinde var ise ister sata1 ister sata10, veya disk ide, dvdrom sata, veya tam tersi, veya hdd niz 5.disk, dvd niz 3.dvd rom olsun hiç bir sorun çıkarmaz. Bunu bizzat bu kurulum DVD lerini hazırlayan adamla konuşarak öğrenmiştim zamanında. JAS tı herhalde. IRC larda anam ağlamıştı :) Diyorum ya şimdiki gibi kolay değildi.

Eğer bu 3 dosya size uygun değilse, kexts.com falan gibi yerlerden indirin. Ultraiso gibi birşeyle kurulum iso sunun içindekilerle değiştirin (system/library/extensions) iso yu sonra yazdırın dvd ye.

Bakın diyorum bunu sanal kuruyoruz, daha dün zevk için kurdum sildim. Sonuçta sanal sistem anlamaz sata dan patadan veya kaçıncı disk olduğundan. O zaman geriye doğru kurulum dvd sini bulmak kalıyor. Doğru DVD değilse, elmanın üstünde girilmez çıkar, "still waiting for root device" mesajı ile bekler durur sabaha kadar.

Millet takılmış iatkos'a, ben hiç sevmem. Zamanında ne leopard versiyonunu kurabilmiştim, ne de SL.. Türkler bu işi bilmiyor ne derseniz diyin, sağdan soldan kext toplamayla DVD anca bu kadar oluyor. Yanlış anlaşılmasın, Türkler kültür olarak uzak böyle UNIX vs. tip işlerle uğraşmaya. Beleşçi olduğumuzdan emek verip öğrenmeyi sevmeyiz. Çalışıyormu çalışıyor, yapmışlarmı e tamam daha ne, adam olana çok bile.

Piyasada SnowLeo diye bir sürüm var. 10.6.0 versiyonu. Fakat hiç bir donanımla sıkıntı yaratmayan bir sürüm. İçerik olarak da en zengin sürüm, bootloaderler olsun, kernel ler olsun, yok yok. Bi tanede combo update çaktınızmı cillop gibi olur.

• başkan office ve adobe programları ilaçlamı? http://img707.imageshack.us/img707/9386/snowleopardss.jpg burdaki ?

ayrıca ilaçlıysa mac te nasıl buluruz
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.