Şimdi Ara

Ibanez GRG170DX satıp Squier Affinity Stratocaster almak mantıklı mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • daha önce hiç gitar almadığım/çalmadığım için direkt Ibanez GRG170DX almıştım. Gitarın tonu bana hiç hitap etmiyor. daha çok bilirsiniz metal/heavy metal ağırlıklı tonları var. ben ise böyle grunge, blues, alternatif, slow şeyler çalmayı severim. Led Zeppelin, Nirvana, Duman, Pearl Jam, Jimi Hendrix gibi. daha yeni farkına vardım, keşke bu gitarı değil de Squier alsaymışım.şimdi sahibindene ilan koymayı düşünüyorum bunu 1300TL'ye satıp üstüne de 400TL ekleyip Squier Affinity Stratocaster alacağım. sizce bu yaptığım mantıklı mı? yakın çevrem "deli misin senin gitarın çok daha iyi diyor fakat tonları bana göre değil. cevaplarınızı bekliyorum.

Almak istediğim gitar: zuhalmuzik

• Ibanez GRG170DX genelde yeni başlayanlar için ideal bir üründür, fena tonlar yoktur ama sizin aradığınız yumuşak tonlar. Bu tonları da Ibanez'den çok üst bir amfi veya prosesörle alabilirsiniz.
    Kendimden örnek vereyim, ben de genelde soft şeyler çalıyorum arada biraz rock gerekiyor prosesörle hallederim diye ucuza kaçıp SX aldım, Squier almadığıma çok pişmanım. Yakın zamanda büyük ihtimalle Squier alacağım, bütçeden dolayı. Standard veya Affinity serisi gayet güzel.

GRG170DX, gövdesi ıhlamur ağacı evet gayet güzel bir ağaçtır ama Affinity serisinin gövdesi Alder yani Kızılağaç, sustain'li soft tonlara birebir.

Son olarak Fender kadar olmuyor tabiki, siz yine de tanıtım videolarıyla yetinmeyin gidin bir tane Squier Affinity deneyin derim, insanlar olur mu öyle şey Ibanez çok güzel gitar dedi diye vazgeçmeyin :)
  • Tarzını değiştireceksen Squiere geçiş yapabilirsin hocam
  • Tartarusxd kullanıcısına yanıt
    Hocam galiba tarzım uzun bir süreliğine değişmeyecek çünkü 1100TL'ye satmaya çalışıyorum gitarı fakat adamlar Sahibinden'e 500TL gibi aşırı düşük bir fiyata koymuş. Yahu 2200TL piyasa değeri var be adam 500TL'ye koyup piyasayı niye alt üst ediyorsun? Bir de solak ürün yani bulunması nadir. Hevesim kaçtı ama şu İbanez'i satsam direk Squiere geçiş yapacaktım. Neyse sağlık olsun.
  • Elektro gitar piyasası böyledir hocam . Umutsuzlar bi umutla alır çalarım diye, çalamayınca ucuza satar, hep böyle olmuştur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tartarusxd kullanıcısına yanıt
    Allah belamı versin ya satın aldığım ve pişman olduğum 2 ürün; toplama bilgisayarım ve elektro gitarım. Bundan sonra bakmadan iyice araştırmadan hiçbir şey almayacağım.
  • fiyatlar çok yüksek bende elektroya geçicem nasıl alcam bilmiyorum :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ibanez grg170dx ve amfi yardım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Giuliano De Paula kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi sıfırı 2200tl'ye satılan gitarı adam 500TL'ye koyuyor sahibindene. git al hocam yapış 2500tl lik gitarı 600-700'e bulursun rahat :D
  • 950 lik cort x2 yi amfisiyle birlikte 600 e aldım haziran ayında. Gitar bulmakta zorlanmazsın hocam
  • O gitarı o fiyata satman biraz imkansız gibi. Gitarı değiştirmek yerine, gitarın volum potunu hafif kismayi yada, swich ten 2.3.4. pozisyonda deneye bilirsin. Ayrıca, büyük sehirlerdeysen, fiyatına puspull takip biraz daha yumuşak ses elde edebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.