Şimdi Ara

Ibanez RG370DLX vs Yamaha Pacifica 112JL

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba DH sakinleri.. Daha once solak olmama ragmen sag bir Jackson JS32 gitar alip deneyip icime sinmedigini hissettigimde husrana ugrayip satmistim.. Her zaman icimde ukte kalacagi kanaatine vardiktan sonra arastirmalarim sonucunda solak yelpazesi genis ve klavye vs. kullanimi rahat olan Ibanez RG370DXL ve Yamaha Pacifica 112JL gitarlarinin uzerinde durdum. Sizlerinde finalde fikrinizi ogrendikten sonra kararimi verecegim.. Ben Slash fani olarak Epiphine Les Paul 100u cok begendim yalniz tellerin yukarda olmasi sap klavyenin fazla kalin oldugundan oldukca zor calindigini kullananlardan ogrendim.. Baslangic seviyesinde bu gitar hevesimi oldurmesine izin vermeyecegim icin vazgectigim modellerden biridir.. Solak oldugum icin baslangic gitar tekrar satip almak cetrefilli ve zor oldugu icin biraz daha orta duzeye yakin modelleri gozlemledim.. Evet yorum sirasi sizde simdi.. Simdiden bilgilerini bizimle paylasan arkadaslara cok ama cok tesekkurler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben başlangıç seviyesinde yaptığım yaklaşık 2 aylık araştırmam sonucunda LP100 sahibi oldum... İnternette okumadığım inceleme yazısı, izlemediğim inceleme videosu, üye olmadığım gitar forumu kalmadığına eminim Buna dayanarak size LP100 hakkında verilen bilginin malesef tamamen yanlış olduğunu söyleyebilirim...

Kullananlardan kastınız müzik marketlerdeki 1500 TL altı gitar almak için girdiğinizde 200 TL fiyat farkına şu model var çok tutuluyor bende kullanıyorum ayağı atan müzikmarketler ise yorumlarına inanmamanızı öneririm yada kullananlardan kastınız başlangıç gitarı olarak 3000 4000 dolarlık gibson customlar falan kullanmışlarsa onu bilemeyeceğim Fakat ben LP100 ün klavyesinin rahatsız olduğunu tellerinin çok yukarda olduğu için zor çalındığını, başlangıç seviyesine uygun olmadığını ilk kez sizden duydum

Bakın size en basitinden 2 adet link vereceğim. Bunlar bi iki cümlelik iyidir kötüdür tarzı yazılar değil inceleme yazılarıdır. Yaklaşık 250 inceleme var ;

http://www.ultimate-guitar.com/reviews/electric_guitars/epiphone/les_paul_100/

http://www.zzounds.com/productreview--EPILP100

Hatta gözüme çarpan bi incelemede kullanan biri sizin gibi slash fanıymış şöyle yazmış "Sound: I like to play: Metallica, slayer, guns n roses and AC DC stuff and this guitar is good for a beginning Slash fan"

250 farklı inceleme içinde bir tane rahat çalınmadığı yönünde yorum yok Attığım 2. Linkteki "Ease Of Use" (Kullanım Kolaylığı) kategorisindeki yorumlarını okuyup ne kadar olumlu olduğunu görebilirsiniz. Ease of use ortalamsı 5 üzerinden 4.5 Yıldız LP100 sadece başlangıçta kullan at yapıcağınız bi gitar değil sizi orta seviyeye giriş kısmında da yarı yolda bırakmayacağını belirtmiş çoğu... Burdaki yorumlar haricinde aynı şekilde youtubeda izleyebilecğeiniz herhangi bi LP100 videosunda da dediğiniz tarza bi kullanım zorluğundan bahsedilmez çünkü komple yanlıştır...

Dediğim gibi gitar almadan çok çok uzun araştırmalar yaptım içime sinmesi için. LP100'de karar kıldım ve çok çok memnunum. Edindiğim 100 yorumun 99u olumlu. Fakat şuan için türkiyede malesef çok pahalı. 775 800 gibi fiyatlara satıyorlar. Halbuki LP100 fiyat/performans oranı yüksek olsun diye üretilmiş bi gitar. Yurtdışı fiyatı 250 dolar... Türkiyede max. edeceği fiyat 650 TL falandır. Ben sıfır 580TL ye almıştım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 9 Ocak 2014; 15:38:24 >

• Peki soyle bir sorunda mevcut kac senedir ikinci maaleeline bakiyorum ilk defa garajda gordum aradim o yorumlara ragmen satilmis maalesef. Bir tane daha Les Paul bulmak imkansiz diye dusunuyorum.. Birde benim iki secenegim hakkinda bi bilgiye sahipsen fkrini alabilir miyim lutfen solak oldugum icin ve solak calmaya sartlandigim icin model secimi bilindik cinayet
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.