Şimdi Ara

İBB 65 Yaş Üstü Ücretsiz Metroyu Kaldırdı mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
7.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim bildiğim belediye yetkisinde değil 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım bakanlık elinde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dunyanin hicbir gelismis ulkesinde ki bunu isvicrede yasayan biri olarak yaziyorum bedava yasli tasimaciligi yapilmiyor. Indirim evet ama tibbi bir gereksimi olmadigi takdirde -duzenli hastaneye veya kontrole gidiyorsa- bedava tasimacilik yok. Bu durumlarda bile, sadece yapilacak seyahatin bedeli odenir, sinirsiz tarife acilmaz.

Yok koltuk ver yok bedava tasit. Sirf eglencesine binen var. Sabahin korunde ulke ekonomisine katki yapacak memur, okuyacak ogrenci ayakta gitmek zorundami ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogruysa imamoglu genclerin oyunu tekrar alir.
  • radko kullanıcısına yanıt
    Nasil bakanlikta

Belesciler yuzunden Zarar eden belediye yalniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapabiliyolarsa ayrı otobüs yapsınlar ben şahsen yaşlılara yer vermekten bıktım.

• MaximillianFoe kullanıcısına yanıt
    Niye zam yaptın durduk yere hocam. Tam 2.60, öğrenci 1.25, 65+ da 1.25 olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetyasinakturk

Bu keşke kalksa diyenler sanıyor ki 65 yaşına gelen kimse bu ülkenin sıkıntılarını çekmedi vergi vermedi senin vergilerin sayesinde yaşıyor o insanlar. Şu kendini beğenmişliğe bakar mısın? Sanki bana bir halt olmuş. Adamlara bir hak tanınmış saçma saçma konuşacağınıza kendiniz için indirim isteyin. Belki hepinizden daha faydalı oldular o insanlar bu ülkeye. Şu forumun seviyesi niye bu kadar aşağıda kaldı acaba.
    65 yaşına gelip o yaşa kadar vergi ödedi diye özel bir muamele mi var? Saçmalık.
    Çoğu 40'lı yaşlarında emekli oldu olmayanlar ise 65 yaş maaşı alıyor. Ayrıca emekli kesimin geliri varken indirim neyin nesi?
    Otobüsler, metrolar gezi aracı değil. Millet işi var diye biniyor. Sahile gideyim, 50 durak ötedeki fırının ekmeği güzel gidip beleş otobüsle alayım, cehennemin dibindeki bakkalın yoğurdu güzel gidip alayım diye değil. Zaten bedava bütün gün bin dur yaşlı olduğun için yer verirler zaten ihtiyacı olan sıkışsın ayakta kalsın ne güzel.

• Böyle bir uygulama olacağını hiç zannetmiyorum umarım yoktur zira bir çoğu zor yürüyor görüyoruz yani bu insanlar büyüklerimiz diri diri gömecek değiliz yaşlandı diye ne yapalım kanun çıkarıp direk toprağa mı atalım ?
    Saçma sapan bir vesvese olduğunu düşünüyorum he olur da böyle bir şey yapılmışsa bence hatadır Ekrem beyden beklemem...
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Para vererekte yazdığın saçmalıkları yapabilir. Siz bir kültürden bahsediyorsunuz ben kazanılmış haklardan. Kendini daha iyi hissetmek istiyorsan onlara verilen ayrıcalığa yakınlaşmaya çalış. Onları ayrıcalıklarından etme. Çünkü onlardan alınacak olan ayrıcalık sayesinde bu ülkede özellikle kimse sana ayrıcalık sağlamaz. Adamların bir lüksü ücretsiz taşıma onu da elinden alın. Ne kadar aç gözlü insanlarsınız. Görende sanar ki emekli olunca aylık 8 bin lira maaş veriyorlar. Yarın 65 yaşına gel ondan sonra bunun için çabala ama bilmediğin içinde olmadığın sadece tek taraftan baktığın konularda yorum yapma.

• quote:

Para vererekte yazdığın saçmalıkları yapabilir. Siz bir kültürden bahsediyorsunuz ben kazanılmış haklardan. Kendini daha iyi hissetmek istiyorsan onlara verilen ayrıcalığa yakınlaşmaya çalış. Onları ayrıcalıklarından etme. Çünkü onlardan alınacak olan ayrıcalık sayesinde bu ülkede özellikle kimse sana ayrıcalık sağlamaz. Adamların bir lüksü ücretsiz taşıma onu da elinden alın. Ne kadar aç gözlü insanlarsınız. Görende sanar ki emekli olunca aylık 8 bin lira maaş veriyorlar. Yarın 65 yaşına gel ondan sonra bunun için çabala ama bilmediğin içinde olmadığın sadece tek taraftan baktığın konularda yorum yapma.
    Kazanılmış hak derken eytlilerin kazanılmış hakları da vardı. Ne oldu?
    Ayrıcalık dediğin benim kesemden oluyorsa öyle bir haklarından mahrum ederim ki. Bana da ayrıcalık tanınmasın avanta peşinde değilim parazitler temizlensin o araçlar amacına uygun işletilsin.
    Aç gözlü dediğin adamın cebinden elin çıkmıyor ama açgözlü benim öyle mi?
    Bana ne emekli olunca 8 bin maaş vermiyorlarsa? 8 bin emekli alsa araba mı alacak ne yapacak? Yoksa ben bedava binmem deyip otobüse para mı ödeyecek? Ben emekli olunca onlar kadar maaş bile almayacağım. Asgari ücretliden tam bilet alırken hiç utanmıyorsunuz ya.
    Sen 65 yaşında mısın ki onların adına konuşuyorsun bana konuşma diyorsun. Ben anlamam benim fikrim böyle. Ha bu iş senin ailene, akrabalarına dokunuyorsa senin derdin. Bassın parasını binsin otobüse. Toplu taşıma araçları darülaceze değil. İşi olanı kullanmaktan mahrum ediyorsunuz ayrıca otobüsün yarısını doldurarak işletmeyi zarara sokuyorsunuz. Bununda yükünü vergi veren kesime yüklüyorsunuz. Senin dediklerinin savunulacak tarafı yok. Millet vergiden, israftan bıkmışken çalışan kesime yük bindiriyorsun.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Dostum seni muhatap olarak aldığım için kendimden özür diliyorum bundan sonra duvara konuş.

• Adam 1 durak ötede kahvede okey oyanmak için otobüse biniyor. Bence de kaldırılmalı.

• Doğru olsaydı yandaş medya (kanalların 95%i) haber yapıp yerden yere vurmuştu.

• Hayır 65+ üstü kartlar ücretsiz geçiyor kimlik gösterenlerde ücretsiz geçiyor.

Ama denildiği gibi kısıtlama getirilmeli

O geçemediği iddaa eden kartını güncellememiştir. Cihazlardan güncelleyecek sadece

• quote:

Dostum seni muhatap olarak aldığım için kendimden özür diliyorum bundan sonra duvara konuş.
    İşine gelmeyince öyle olur zaten.
  • Ya gunluk sinir getirilmeli yada 1 tl gibi birsey olmali , canı sıkılan yasli otobuse biniyor

• Geçen belediyeye ait bir yerde akpliler bu konu gerçekleşmiş gibi sayıp döküyordu. Şaşırdım valla, akp seçmeni yıllardır Erdoğana biat ederken eleştiri anlayışı körelmiş sanıyordum.

• inşallah kalkmıştır yada kısıtlanmıştır. Toplu taşımaların yoğun olduğu saatlerde en azından bedava olmamalı bedava diye sürekli gezip birde yer istiyorlar.
  • ahmetyasinakturk kullanıcısına yanıt
    Hiç toplu taşıma kullanmıyorsun galiba ? İnsanlar ücretlerden çok yaşlıların kalabalığından şikayetçi. Yaşlı insanlar ayakta da gidemiyorlar zaten haliyle koltukları da işgal ediyorlar. İstanbuldaki en büyük sorun kalabalık anlayın şunu.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.