Şimdi Ara

İBB 65 Yaş Üstü Ücretsiz Metroyu Kaldırdı mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
7.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asgari ücretlilere düşük ücret uygulansın. Emekliye öğretmene polise vs indirimi kaldırmalı. Öğrenciler hariç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı konussak. Yalan haber

• Bu ülkede iyi niyetle ne yapılsa suistimal edildiğinden yapılmışsa doğru karar diyorum.
  • Suriyeli bir çarşaflı kadında kardeşini satıyormus yakalanmış kadını İBB başkan caycisi diye tanıtıp Ekrem başkan ilk icraati kadını kovmak diye yazmışlar.

Gerçekten yalancilikta yaratıcılık ödülü alacaklar..

• vollkan59 kullanıcısına yanıt
    65 yaşımıza gelemeyeceğimizi sizin reis öngörmektedir ondan emeklilikte 65 yaş ısrarı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edirneli86 -- 2 Temmuz 2019; 21:45:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetyasinakturk

Bu keşke kalksa diyenler sanıyor ki 65 yaşına gelen kimse bu ülkenin sıkıntılarını çekmedi vergi vermedi senin vergilerin sayesinde yaşıyor o insanlar. Şu kendini beğenmişliğe bakar mısın? Sanki bana bir halt olmuş. Adamlara bir hak tanınmış saçma saçma konuşacağınıza kendiniz için indirim isteyin. Belki hepinizden daha faydalı oldular o insanlar bu ülkeye. Şu forumun seviyesi niye bu kadar aşağıda kaldı acaba.
    Peki soruyorum sana bir ilçede 3sokak aşağıdaki fırından ekmek almak için evinin önünden geçen otobüse binip fırına gidip geriye yine otobüsle dönen yaşlı hemde bunu bedava yapıp hem de insanların gözünün içine Bakarak yer verilmesini psikolojik baskı ile sağlamaya çalışmasi normal m?

Yâda yine bu yaşlılar kısırlı dedikodu günlerine gitmek için ücretsiz olarak bindikleri otobüslerde yine gün içinde çalışmış yorulmuş morali bozuk kişilerin gözlerinin içine bakarak psikolojik baskı yapması yer istemesi ve bunu hem bedava hemde mevcut yolcu durumunda yer Fuzuli yer işgali yaparak yapıyor olması normal mi?

• Sorun kalabalık yaşlılarla alakası yok. Yarın siz de yaşlanacaksınız eve hapis mi edeceğiz sizi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ahmetyasinakturk kullanıcısına yanıt
    Dostum sen git Bir otobüs şoförüne Sor nasıl oluyormus yaşlıyı bedava taşımak öyle oturduğun yerden işkembeden sallayıp atıp tutma.

Sen daha toplu taşımaya binmedin galiba seni tam gün gezdirmek gerek gör o yaşlıların neler yaptığını.

• edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Ya arkadaşım her canımızı sıkan şeyi kaldırıp atacaksak ülkeyi komple taşırız. Toplu taşıma sürekli kullanırım ayakta gitmekten kadın ve yaşlılara yer vermekten de bu zamana kadar hiç gocunmadım. Çünkü yaşlanacağımın ve her zaman bu yaşımda kalmayacağımın farkındayım.

• edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Yıllık akbil veya paso alan biri de aynısını yapabilir. Az bir şey yaşlanacağını düşün. İşte moralini bozdular diye kimse seni eğlendirmek zorunda değil. Morali bozulmuş kurban olayım demek zorunda değil. Ayrıca senin o otobüsü fuzuli kullanmadığının kanıtı nerede. Belki sen de sturbucks'a arkadaşlarınla kız düşürmeye ve kahve içmeye gidiyorsun. Cool görünme havaları peşindesin. O zaman yaşlılar da sizden şikayet etsin. Para verince yer verirken için rahat edecek mi? Ya da moralin bozulunca senin için şaklabanlık mı yapacak? Moralinin bozuk olması kimseyi bağlamaz dostum şahsen beni zerre kadar alakadar etmezsin yani. Hastasındır o başka. Dediğim gibi siz kazanılmış hakların topuğuna sıkın bu kafayla bu ülkede hiç bir şey düzelecek değil. Sırf işinize gelmiyor diye karşınızdaki insanların yaşlarını ve toplum kurallarını hiçe sayın. Fazlasıyla bencilsiniz.

• Kanunla gelmişti galiba bu. İstese de kaldıramaz

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetyasinakturk

Para vererekte yazdığın saçmalıkları yapabilir. Siz bir kültürden bahsediyorsunuz ben kazanılmış haklardan. Kendini daha iyi hissetmek istiyorsan onlara verilen ayrıcalığa yakınlaşmaya çalış. Onları ayrıcalıklarından etme. Çünkü onlardan alınacak olan ayrıcalık sayesinde bu ülkede özellikle kimse sana ayrıcalık sağlamaz. Adamların bir lüksü ücretsiz taşıma onu da elinden alın. Ne kadar aç gözlü insanlarsınız. Görende sanar ki emekli olunca aylık 8 bin lira maaş veriyorlar. Yarın 65 yaşına gel ondan sonra bunun için çabala ama bilmediğin içinde olmadığın sadece tek taraftan baktığın konularda yorum yapma.
    kazanılmış hak olması için bir emeğin olması lazım, 65 yasını geçmek ise doğanın o kişiye verdiği bir şans bir emek yok ortada

65yas uzerinden alınmayan ücretler nedeniyle yeni otobüsler alınamıyor

baskasının hakkını engellemeyin kendiniz için isteyin diyorsun ,millet 1lira bilet istiyor bu mümkün olabilir mi? Otobüslere binenlerin yarısı bedava bindiği sürece

• Anlamak için kendinizi biraz yorun lütfen. Yasalar ile verilmiş bir haktan bahsediyorum ortada mücadele olmasına gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: REV0

Dunyanin hicbir gelismis ulkesinde ki bunu isvicrede yasayan biri olarak yaziyorum bedava yasli tasimaciligi yapilmiyor. Indirim evet ama tibbi bir gereksimi olmadigi takdirde -duzenli hastaneye veya kontrole gidiyorsa- bedava tasimacilik yok. Bu durumlarda bile, sadece yapilacak seyahatin bedeli odenir, sinirsiz tarife acilmaz.

Yok koltuk ver yok bedava tasit. Sirf eglencesine binen var. Sabahin korunde ulke ekonomisine katki yapacak memur, okuyacak ogrenci ayakta gitmek zorundami ?
    birşeyler bedava olunca zaten bir düzensizlik ,kaos, kalitesizleşme olur hatta diğer şeyler pahalılaşır

ürünlerin gerçek fiyatı oluşmayacağından ne kadar kazıklandığımızı bile bilemeyiz,az gelişmiş ülkelerdeki popülizmdir bu ve fakirliğin kaynaklarından biridir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 2 Temmuz 2019; 23:16:25 >
  • Adama sövmek için yer arayanlar var. Siz sövün sövün, günah bırakmayın adamda hiç. Müflislikte sınır tanımayın, zaten krediniz yok da neyse.
  • Daha önce Cimer'e yazmıştım cevabı paylaşıyorum.

"Ücretsiz ve indirimli taşımacılıkla ilgili hususlar Bakanlar Kurulu Kararları, 4736 Sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve buna bağlı yönetmelikler ile düzenlenmektedir. Belediyemizin ücretsiz taşımacılık ile ilgili dahili bulunmamakta olup indirimli taşımacılıklarla ilgili ise 4736 Sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un izin verdiği ölçüde İBB Meclisince karar alınmaktadır. Ücretsiz veya indirimli taşımacılık düzenlemeleri için Ulusal Mevzuat (kanun, yönetmelik, bakanlar kurulu kararı ve bu kararlara istinaden alınmış olan İBB Meclis Kararı) değişikliği gerektirmektedir. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına konu hakkında dilekçe ile talepte bulunabilirsiniz."

İBB böyle bir şeyi yapamaz kısaca. Kesinlikle kalkması gerektiğini düşünüyorum.

• yaşlılar uygulaması kaldırılmasın ama yaşlılarda buna biraz dikkat etsin. işe gidiş,işten çıkış vakitlerinde bir zahmet trafiğe çıkmasınlar. akşama kadar işçi,memur,esnaf yoruluyor. akşam eve dönecek. otobüs full dolu.
    oturacak yer yok. güç bela otursa yaşlı biri geliyor yer verse dert,vermese dert.
    yani bu uygulamadan yararlanan vatandaşlarımız işe gidiş ve geliş vakitlerine biraz dikkat etsin.

not: ilk mesajdaki resim dikkatimi çekti. habere cevap veren kişinin yazdıkları çok ilginç. daha adam mazbatasını alalı 5 gün oldu. ne oldu da pişman olmuş.
    İBB 65 Yaş Üstü Ücretsiz Metroyu Kaldırdı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksu01 -- 2 Temmuz 2019; 23:43:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: edirneli86

Suriyeli bir çarşaflı kadında kardeşini satıyormus yakalanmış kadını İBB başkan caycisi diye tanıtıp Ekrem başkan ilk icraati kadını kovmak diye yazmışlar.

Gerçekten yalancilikta yaratıcılık ödülü alacaklar..
    Inanın iktidar parti gruplarına sırf meraktan kayıt oldum gözlerime inanamıyorum sanki siyaset değilde dini parti gibi ortalık istanbul islamindir istanbulu yunanlılardan gevurlardan alacağız. En çok ta recep tayyip erdoğan o kadar şey yaptı istanbul halkı ihanet etti diye sözler cevap vermek istiyorum ama diyecek birşey bulamıyorum misal tugrul selmanoglunun gönderisinin altında yapılan bir yorum şaşkınlıkla okuyorum

İBB 65 Yaş Üstü Ücretsiz Metroyu Kaldırdı mı ?

• Kaldırılmasına karşıyım. Sadece günlük yeterli sayıda kota konulsun yeter. Mesela günde 10 defa üstü binemesin.
  • tuerkraider kullanıcısına yanıt
    Bunlar paraları kesilecek diye korkan tayfa. ..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.