Şimdi Ara

İBB Başkanı: Uber rahatlık demek | @Taksi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • uberin ne kadar iyi bir şey olduğunu yakında herkes anlayacak.
  • İtaksi dedikleri şey nedir Allah aşkına. Bildiğin taksinin İBBye bağlı bir sistemde çalışması.Başka bir avantajı var mı? yok.
    Araçları mı daha kaliteli, şoförler mi özel seçilmiş, yolculuk mu daha konforlu? Hayır, değişen hiçbirşey yok, bildiğin sokaktaki taksinin kılıf uydurulmuş hali, özde aynı...

Geçen yurtdışından geliyorum,AHLye indim. Havaalanı taksisinden nefret ederim,zamanında benden bagaj parası istemişlerdi tek bir bavula. Neyse çıktım yola, alana müşteri getirip bırakan dışarının taksisine bindim.İ-Taksi imiş. Adam dakika bir gol bir telefonu açtı, eve kadar lak lak etti.E-5 kapalı diye sahile yöneldi,30 TLlik yere 50 TL verdim. yol boyu telefonda konuştuğu kardeşine geçen akşam karıştıkları kavgada attığı yumruk ile darp ettiği adamın şikayeti yüzünden , kardeşinin olayı üstlenmesi için dil döktü. Kendisi zaten eski bir vukuattan karakola imza veriyormuş, yani denetimli serbestlikten yararlanıyormuş.
    üstüne üstlük araçta kimlik plakası vardı ve isim konuştuğu kardeşinin ismiymiş.Yani taksi kardeşine ait, o 3-5 kazanayım diye çıkmış.
    yani neresinden tutsanız elinizde kalıyor , sözde İ-taksi yani über'e rakip gördükleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realgs -- 5 Nisan 2018; 21:33:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Outsider

Mercedes Vitoyla, tertemiz mis gibi kokan bir arabayla, taksiden daha ucuz bir sekilde istedigim yere gitmek varken sigara kokan, kaba saba konusan, kisa mesafe olunca laf yapan, toplumdaki en cahil kesimlerden biri olan taksicilerle asla ugrasmam

Böyle diyorsunuz da sanki bütün taksiciler böyleymiş gibi niye algılıyorsunuz dün gece haberler de 60000 tl türk lirası yapan bir döviz bulmuş taksicinin biri ve adam yurt dışına çıkmış taa yurt dışına ulaştırmış parayı taksici şimdi bütün taksiciler tüü kaka mı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

ABD'deki birileri ne karar veriyor onu çözemedim. A noktasından B noktasına gitmek istiyorum. Fiyat önceden belli ve online ödeme yapabiliyorum. Sürücüleri şikayet edip sistem uzak tutabiliyorum. Benim anladığım basitçe böyle bir mantıkla çalışıyor? Ne kararı verip de neyi değiştirecekler?

Ya hocam bunlar direk kaymağı yemek istiyorlar anlasana. Yanlış bilmiyorsam UBER sadece vergi veriyor ama sonuçta ABD merkezli olduğundan eğer bu işten bir kazanç varsa (ki ben yüksek kâr amaçlı olduğuna inanmıyorum) ABD'ye gidiyor olarak düşünüyorlar bunlar.

Başka ne için böyle diyecek?! Vergiler yetersiz geliyor demek ki UBER'den aldıkları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 6 Nisan 2018; 5:28:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: realgs

İtaksi dedikleri şey nedir Allah aşkına. Bildiğin taksinin İBBye bağlı bir sistemde çalışması.Başka bir avantajı var mı? yok.
    Araçları mı daha kaliteli, şoförler mi özel seçilmiş, yolculuk mu daha konforlu? Hayır, değişen hiçbirşey yok, bildiğin sokaktaki taksinin kılıf uydurulmuş hali, özde aynı...

Geçen yurtdışından geliyorum,AHLye indim. Havaalanı taksisinden nefret ederim,zamanında benden bagaj parası istemişlerdi tek bir bavula. Neyse çıktım yola, alana müşteri getirip bırakan dışarının taksisine bindim.İ-Taksi imiş. Adam dakika bir gol bir telefonu açtı, eve kadar lak lak etti.E-5 kapalı diye sahile yöneldi,30 TLlik yere 50 TL verdim. yol boyu telefonda konuştuğu kardeşine geçen akşam karıştıkları kavgada attığı yumruk ile darp ettiği adamın şikayeti yüzünden , kardeşinin olayı üstlenmesi için dil döktü. Kendisi zaten eski bir vukuattan karakola imza veriyormuş, yani denetimli serbestlikten yararlanıyormuş.
    üstüne üstlük araçta kimlik plakası vardı ve isim konuştuğu kardeşinin ismiymiş.Yani taksi kardeşine ait, o 3-5 kazanayım diye çıkmış.
    yani neresinden tutsanız elinizde kalıyor , sözde İ-taksi yani über'e rakip gördükleri.

@x2yk, al bak bu da mı algı al bak adam gördüğünü söylüyor, yiyorsa buna da cevap versene bak adam bire bir gördüğünü yazmış!

Tutturmuşsun bir "algı" da algı... algı da algı. Evet taksicilerin çok büyük çoğunluğu böyledir ve buna algı denmez "doğru bir genelleme" denir. Öğren de gel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 6 Nisan 2018; 5:37:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fulton

quote:

Orijinalden alıntı: realgs

İtaksi dedikleri şey nedir Allah aşkına. Bildiğin taksinin İBBye bağlı bir sistemde çalışması.Başka bir avantajı var mı? yok.

@x2yk, al bak bu da mı algı al bak adam gördüğünü söylüyor, yiyorsa buna da cevap versene bak adam bire bir gördüğünü yazmış!

Tutturmuşsun bir "algı" da algı... algı da algı. Evet taksicilerin çok büyük çoğunluğu böyledir ve buna algı denmez "doğru bir genelleme" denir. Öğren de gel.

itaksi ler de kamera sistemleri kuruluyor artı mobil programlar ile taksi çağırabiliyorsunuz yani en teknolojik sistem kullanılmaya çalışılmış bir yenilik ha araçlar son model değildir bilemem ama itaksi olayını bir araştırın derim youtube 'de videoları vardır haberler de çıkmıştı izledim nasıl olduğunu bana yazmadan önce bir örneği gösterip koyma önüme..

Biri yukarıda yazmış itaksi ile ilgili olayı 18000 taksiden 5000 taksi itaksi uygulamasına geçmiş o yüzden biraz araştır yaz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Fulton

quote:

ABD'deki birileri ne karar veriyor onu çözemedim. A noktasından B noktasına gitmek istiyorum. Fiyat önceden belli ve online ödeme yapabiliyorum. Sürücüleri şikayet edip sistem uzak tutabiliyorum. Benim anladığım basitçe böyle bir mantıkla çalışıyor? Ne kararı verip de neyi değiştirecekler?

Ya hocam bunlar direk kaymağı yemek istiyorlar anlasana. Yanlış bilmiyorsam UBER sadece vergi veriyor ama sonuçta ABD merkezli olduğundan eğer bu işten bir kazanç varsa (ki ben yüksek kâr amaçlı olduğuna inanmıyorum) ABD'ye gidiyor olarak düşünüyorlar bunlar.

Başka ne için böyle diyecek?! Vergiler yetersiz geliyor demek ki UBER'den aldıkları.

Al sana o haberi de paylaşayım zaten ben burada bunu paylaştım

En sondaki mesajıma bak
    https://forum.donanimhaber.com/uber-e-bir-darbede-slovakya-dan--132074036-3#132074036
    http://m.milliyet.com.tr/amp/uber-taksi-gerginligi-dunyayi-gundem-galeri-2636350/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Bak burada haberi var sadece Türkiye değil birkaç ülkede benzer sorunlar var..

Sadece Türkiye 'de olsa eyvallah diyeyim ama sadece bizde olan bir olay değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 6 Nisan 2018; 5:57:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankabirdu

belediye baskani iyi baba diye mi konusuyor vay anasini sokak uslubu kullanan belediye baskanlarida gördük

Önceden beri böyle değil mi? Ananı da al git diyen başbakan görmüş ülke .
  • Tüm dünyada Über ile sorun yaşıyor taksiciler. Onlarda kaancımıza ortak oluyor diye tepki gösteriyorlar.
    Ama onların haklılık payı var,zira verdikleri hizmet Überle rekabet edecek boyuttayken, über denen biri geliyor ve
    Taksicilerin geçtiği yoldan geçmeyip , bodoslama yolcu taşımacılığına başlıyorlar.
    Türkiye'de ise işin rengi farklı. Bizde araçlar rezil,şöförler rezil, yolculuk rezil.
    Rakip olan Über'de ise tam tersi , olması gerektiği gibi olunca halk onları tercih ediyor.
    Taksicilerin tepkisi ise haksız duruma düşüyor,zira verdikleri hizmetten kimse memnun değil.

1,5 Milyon taksi plakasına veriyorsun ama araç 50binlik döküntü.Sonra millet neden Über istiyor diye ağlanıyorsun.
    Sen taksici olarak yemek yemek için şöyle bir yeri tercih edermisin mesela;
    Adam 1,5 milyon TL inşaatına harcamış ama içerideki masalar döküntü, tabak/kaşık kirli, garsonlar/ahçı kir pis içinde,
    gelen yemek lezzetsiz/içinden kıl tüy çıkıyor. Byle bir yerde yemek yerse o taksici , ben de taksiye binerim.

Not: hiç über kullanmadım ama über veya türevi sistemlerin varlığını destekliyorum.

• Şöyle samimi konuşanları seviyorum

Binali Yıldırım da böyle içimizden kişiler olması güzel. Soğuk bir resmiyete tuhaf diplomatik dile kimsenin ihtiyacı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan bizim taksiciler ve araç konforu yüzünden kendi taksilerimiz Uber'den geri. Sistem de kurulsa böyle. Ancak ufaktan böyle bir rekabetin kıvılcımlarını görmek güzel. Belki eğitimdi araçların yenilenmesiydi kameraydı derken kendi taksilerimizde de birkaç yıl sonra kalite yükselirse kazanan vatandaş olur.

Nitekim Uber harika olsa da Abd merkezli olduğu bir gerçek. Bu da sahibi olan şirketi Abd hükumeti kendi amaçları için kullanırsa bir sorun çıkarabilir sonuçta bir abd şirketinin taksileri İstanbul sokaklarında geziyor. Uber güzel, ancak her içimizde hizmet gösteren yabancı şirket gibi bir tehlike barındırıyor. Bu millî olmayan her şeyde mevcut. Umarım iki tarafta da bir aksilik yaşanmaz kalitenin sefasını vatandaş sürer.

• Demiş ki müşteri fiyata bakmıyor. Millet Uberi lüks olduğu için değil o lükslüge düşük fiyat aldığı için tercih ediyor. Senin dandik taksinden aynı hatta daha ucuza seyahat ediyor.

Kaliteyi arttıracağız diye fiyatı 2 katına köklediniz onunda bahanesi müşteri fiyata bakmıyor oldu.

Hayatımda hiç taksiye binmem bir keresinde arkadaşım geldi gel oğlum metroyla gidelim dedim illa taksi diye tutturdu bavulu taşımak zoruna gitti beyfendinin. Peki dedim taksi olsun. Gideceği yol dümdüz yürüyerek 15 20 dakika yol birden sağa kırdı. Bizi bavulla görünce bilmiyor enayi sandı herhalde. Dedim nere gidiyorsun dur geri dön düz yolundan git hemen kıvırmaya başladı yok buradan da gidiliyor vs. Soldan gitse derdim hakkaten oradan da gidilir uzak olur ama gidilir hâlbuki sağdan gidilmiyor baya dönüp dolaşması lâzım yani. Sonra niye efendim taksicilere yükleniyorlar.

• quote:

CIA falan zırvalıyorlar işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

Demiş ki müşteri fiyata bakmıyor. Millet Uberi lüks olduğu için değil o lükslüge düşük fiyat aldığı için tercih ediyor. Senin dandik taksinden aynı hatta daha ucuza seyahat ediyor.

Kaliteyi arttıracağız diye fiyatı 2 katına köklediniz onunda bahanesi müşteri fiyata bakmıyor oldu.

Hayatımda hiç taksiye binmem bir keresinde arkadaşım geldi gel oğlum metroyla gidelim dedim illa taksi diye tutturdu bavulu taşımak zoruna gitti beyfendinin. Peki dedim taksi olsun. Gideceği yol dümdüz yürüyerek 15 20 dakika yol birden sağa kırdı. Bizi bavulla görünce bilmiyor enayi sandı herhalde. Dedim nere gidiyorsun dur geri dön düz yolundan git hemen kıvırmaya başladı yok buradan da gidiliyor vs. Soldan gitse derdim hakkaten oradan da gidilir uzak olur ama gidilir hâlbuki sağdan gidilmiyor baya dönüp dolaşması lâzım yani. Sonra niye efendim taksicilere yükleniyorlar.
    Bi' insan neden bu kadar düşer ki ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.