Şimdi Ara

İBB Başkanı: Uber rahatlık demek | @Taksi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, UBER'e karşılık, ilgili kurumlarla yerli olacak şekilde 'iTaksi' sistemini kurduklarını ancak bu sisteme de sadece 5 bin civarında taksicinin katıldığını belirterek, "Yaklaşık 18 bin taksicimiz var. 5 bin civarında üyemiz var. Niye taktırmıyorlar? Şoför diyor ki, 'başkanım, kamera koyup bizi takip ediyorlar içeride'. İyi baba, bundan başka da çaresi yok yani. Neticede UBER dediğimiz zaman, buna karşı çıkmak, bunu yerli yapmak demek eline sopa alıp sokakta UBER'cileri kovalamakla olmuyor. Yerlisini yaparsak bunu çözmüş oluyoruz" diye konuştu.

UBER-TAKSİCİ KAVGASI

Konuşmasında UBER uygulamasına da değinen Başkan Uysal şunları söyledi:

“UBER de aynen bir sistem aslında. Taksiye binen de bindiren de yerli ama o sistem sayesinde başkalarının aldığı kararlara uymak durumunda kalıyor. Biz de Büyükşehir olarak onun yerlisini yaptık; İtaksi.. Aslında sistem olarak aynı sistem, ama birisinde kararı ABD’de New york’ta birileri veriyor, diğerini ülkemizde bu konunun ilgililerinin oluşturduğu bir ekip veriyor. Çok güzel ama bazen bakıyoruz. Yaklaşık 18 bin taksicimiz var dersek 5 bin civarında üyemiz var. Niye taktırmıyorlar? Şoför diyor ki, ‘başkanım, kamera koyup bizi takip ediyorlar içeride’. İyi baba, bundan başka da çaresi yok yani. Neticede UBER dediğimiz zaman, buna karşı çıkmak, bunu yerli yapmak demek ‘eline sopa alıp sokakta ubercileri kovalamakla olmuyor. Yerlisini yaparsak bunu çözmüş oluyoruz.”

“UBER ASLINDA RAHATLIK DEMEK”

Yerli ürünlerin kullanımının önemini bir kez daha altını çizen Başkan Uysal, “UBER, aslında rahatlık demek. Şoförle müşterinin birbirine güvenini sağlaması demek. Biz o konfordan uzak kalmamalıyız. Ama o konforu yaşarken de yurtdışındaki bir insanın kararıyla taksicimiz ve içindeki müşteri birbiriyle kavga eder hale düşmemeli. Yemek, kartı, iş yerleri adına, çalışanlar adanına bir rahatlıksa, yemeği yiyenle yemeği ikram edenle arasındaki o ilişkinin kararını çok uzaklarda birileri vermemeli. O konforum bizim de sağlayabilmemiz lazım” şeklinde konuştu.

----------------------------------------------------------------------

Taksici esnafının büyük tepkisini çeken Uber uygulamasına karşı bin 500 taksici @taksi uygulamasını geliştirdi. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman ve @taksi Genel Müdürü Birtan Pabuçcu uygulamayı Beyoğlu Kültür Taksi Durağı’nda tanıttı.

Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman dernek olarak uygulamaya tam destek verdiklerini belirterek, “Biz iki senedir Uber şirketi ile adli süreci başlatmış durumdayız. Biz halkımızın ne istediklerini biliyoruz. Taksiciler olarak kendimizi geliştirmemiz gerektiğini biliyoruz. Araçların kalitesini yükselterek ve şoförlerinde kalitesini yükselterek @taksi ile beraber birde eğitim vermeyi planlıyoruz. Bir taksici ileri sürüş tekniklerini eğitimini, diksiyon dersini, yeteri kadar yabancı dil dersini ve ilk yardım dersimi mutlaka alması gereklidir. Şoförlerin muhakkak bu eğitimleri başarı bir şekilde tamamlaması gereklidir” dedi.

Duman, Taksicilere ‘ticari kullanım kartı' denilen bir kart verildiğini belirterek bu kartın eğitimsiz verilmesine karşı olduğunu söyledi. Duman şöyle devam etti: “Bunlarında eğitimsiz verilmesine kesinlikle karşıyız. Herkesin ticari taksi sürücü olmasını istemiyoruz. Taksici eğitimin 5-6 ay süreyle verilmesi ve taksicinin lisanslı olması lazım. Lisanslı sürücüler bu mesleği yaparsa bu mesleğin kalitesinin artacağını düşünüyorum. Biz diğer şirketlerinde olmasını ve rekabete açık olmasını istiyoruz. Çünkü taksi şoförü ve vatandaşımız bundan faydalansın tekel hiçbir zaman iyi değildir”.

“UBER’LE KIRIP DÖKEREK DEĞİL YASAL YOLLARLA MÜCADELE EDECEĞİZ

Müşterilere VİP Araç, Kredi Kartı ile ödeme, panik butonu ve taksi rezervasyonu gibi imkanlar sunulacağını söyleyen @taksi Genel Müdürü Birtan Pabuçcu Amaçlarının taksicilik sektöründe kaliteyi artırmak olduğunu belirtti. Pabuçcu, “Uygulama ile elde edilen gelirin bir kısmı ile taksicilere eğitim vermek ve müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Uber'le kırıp dökerek değil kalite ve yasal yollarla mücadele edeceğiz” dedi.

Genel Müdür Birtan Pabuçcu, “Yaptığımız araştırmada, fiyattan çok hizmet kalitesi öne çıkıyor. Biz de vatandaşa konfor ve iyi hizmet sunacağız. Uygulamadan elde edilen gelirin bir kısmıyla derneğimizin de öncülüğünde diksiyon, öfke kontrolü, müşteri ağırlama gibi farklı alanlarda eğitimler düzenleyeceğiz. İsteyene XL denen geniş hacimli taksi isteyene VİP araç hizmeti vereceğiz”diye konuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeriCT -- 5 Nisan 2018; 0:27:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ABD'deki birileri ne karar veriyor onu çözemedim. A noktasından B noktasına gitmek istiyorum. Fiyat önceden belli ve online ödeme yapabiliyorum. Sürücüleri şikayet edip sistem uzak tutabiliyorum. Benim anladığım basitçe böyle bir mantıkla çalışıyor? Ne kararı verip de neyi değiştirecekler?
  • belediye baskani iyi baba diye mi konusuyor vay anasini sokak uslubu kullanan belediye baskanlarida gördük

• Yerli isimlendirmeler de iyice berbatlaştı, itaksi nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Yerli isimlendirmeler de iyice berbatlaştı, itaksi nedir

iTaxi olunca hoşuna gider ama bu kadar takılma isimlere , yeter ki yerli uygulamalar her alanda saçmalamadan , başarılı bir şekilde sürdürülsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BornToDie- -- 4 Nisan 2018; 23:47:43 >
  • tek rahatlık güvende değil arabada baya rahat

iTaksi şuan bana uber'in verdiği güvenide vermiyor açıkçası, taksi şoförü altından ne çıkacağı belli olmaz iTaksi ile de alsa müşteri atabilir arabadan dövebilir. Kamera taktırmaya da bu yüzden karşılar gizlilik hikaye, magandalıkları bitecek korkuyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: -BornToDie-

quote:

iTaxi olunca hoşuna gider ama bu kadar takılma isimlere , yeter ki yerli uygulamalar her alanda saçmalamadan , başarılı bir şekilde sürdürülsün

Bunu anladın mesajımdan demek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Tabiki de hayır , mesela izafiyet teorisi ve kuantum mekaniğinin ayrı olmasıyla ilgili çok derin anlamlar çıkardım ..

Peki sen neden bir tehtid olarak algıladın mesajımı

• quote:

Orijinalden alıntı: halimyokk

tek rahatlık güvende değil arabada baya rahat

iTaksi şuan bana uber'in verdiği güvenide vermiyor açıkçası, taksi şoförü altından ne çıkacağı belli olmaz iTaksi ile de alsa müşteri atabilir arabadan dövebilir. Kamera taktırmaya da bu yüzden karşılar gizlilik hikaye, magandalıkları bitecek korkuyorlar

Katılıyorum yoksa neden rahatsız etsin ki ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tabiki de hayır , mesela izafiyet teorisi ve kuantum mekaniğinin ayrı olmasıyla ilgili çok derin anlamlar çıkardım ..

Peki sen neden bir tehtid olarak algıladın mesajımı

Sanrın var kardeş.

• Güncellendi

• halimyokk kullanıcısına yanıt
    Geçen bir taksiye bindim hem Itaksi var BiTaksi... iki uygulamada da farkli isimlerle kayıtlı araç ve iki sistemde online....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uberi koz olarak kullanacaklar itaksi yayginlassin diye. Itaksi istenen seviyeye gelince sutlarlar uberi.

Boşuna sevinmeyin. Uber rahatliksa ubere plaka versinler o zaman.

• Fake taxi olmuş bu

• Mercedes Vitoyla, tertemiz mis gibi kokan bir arabayla, taksiden daha ucuz bir sekilde istedigim yere gitmek varken sigara kokan, kaba saba konusan, kisa mesafe olunca laf yapan, toplumdaki en cahil kesimlerden biri olan taksicilerle asla ugrasmam
  • itaksininde bi taksininde ....ben Mercedesli Ubere binerim,
  • quote:

apple anlaşmalı sanırım.
  • Sorun taksiciler de değil, ülkenin durumu insan profili.. O taksiciler başka bir yerden çıkıp gelmiyor saf ve öz bizim çomarlarımız sokakta köşe başı bekleyen çakallar yolsuz kalınca ne yapacak 3, 5 bir şey kazanalım diye taksicilik yapıyorlar.. Über farkı görgülü daha orta kesim insanlardan şöför seçmesi.. Adının itaksi bitaksi olması fark etmez bu insanlar eğitilemez, görgüsüzlükleri sonlandırılamaz bu yüzden sonuna kadar alternatif ulaşımlara destek veriyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Sorun taksiciler de değil, ülkenin durumu insan profili.. O taksiciler başka bir yerden çıkıp gelmiyor saf ve öz bizim çomarlarımız sokakta köşe başı bekleyen çakallar yolsuz kalınca ne yapacak 3, 5 bir şey kazanalım diye taksicilik yapıyorlar.. Über farkı görgülü daha orta kesim insanlardan şöför seçmesi.. Adının itaksi bitaksi olması fark etmez bu insanlar eğitilemez, görgüsüzlükleri sonlandırılamaz bu yüzden sonuna kadar alternatif ulaşımlara destek veriyoruz.

Bence de ama uber şoförleri de bizim insanımiz taksicilerde o şekilde alınsa sorun olmayabilir yoksa tabi ki kimseyi düzeltemeyiz.

• Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Beceriksizliklerine kılıf uyduruyolar işte. Başka sevdikleri bi laf da "üst akıl".
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.