Şimdi Ara

'İBB Cep Trafik Android' Çıktı ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
29.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir de ibb mobil diye bir uygualama var. trafik bilgisi yanisira otobus/deniz otobusu / sehirhatlari sefer bilgilerini falan da veriyor.
    Bu uygulamanin da APK dosyasi var midir bir yerlerde ?
  • arkadaşlar bende çalışmadı internet ayarlarımda yanlışlık varmış ibb nin sitesinde de doğru dürüst anlatmamışlar. sizin kullandığınız APN ayarlarını bana buraya yazabilirmisiniz hattım AVEA
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanr

arkadaşlar bende çalışmadı internet ayarlarımda yanlışlık varmış ibb nin sitesinde de doğru dürüst anlatmamışlar. sizin kullandığınız APN ayarlarını bana buraya yazabilirmisiniz hattım AVEA

hattım avea değil. ancak herhangi bir ayar da yapmadım. direkt kurdum. sonra wifi üzerinden çalıştırdım sorun yok. İnternet bağlantısı yoksa program çalışıyor harita geliyor ancak bağlantı sağlanamadı diyor, güncel verileri yükleyemiyor. İnternet bağlantınız olmasa da programın çalışıyor olması lazım.
    (Yoksa siz mesaj atarak programın gelmesini mi bekliyorsunuz. Yukarıda verilen link üzerinden apk'yı kurarsanız sorun yok)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmrmrmr

Bir de ibb mobil diye bir uygualama var. trafik bilgisi yanisira otobus/deniz otobusu / sehirhatlari sefer bilgilerini falan da veriyor.
    Bu uygulamanin da APK dosyasi var midir bir yerlerde ?

var mi ?
  • Uygulama çalışıyor.İnternet bağlantımda var (3g) ama kamera açmaya çalışınca aboneliğiniz yok aylık 5 liraya abone olmak istermisiniz diye soru çıkıyor hayır'a basıncada kapanıyor.Bu sorunla karşılaşan varmı?

Programın ekran görüntüleri

'İBB Cep Trafik Android'  Çıktı !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNorth -- 7 Ekim 2010; 8:43:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheNorth

Uygulama çalışıyor.İnternet bağlantımda var (3g) ama kamera açmaya çalışınca aboneliğiniz yok aylık 5 liraya abone olmak istermisiniz diye soru çıkıyor hayır'a basıncada kapanıyor.Bu sorunla karşılaşan varmı?

Ben wi-fi den bsağlandığım için sorun yok. 3g denemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: GAYRI

quote:

Uygulama çalışıyor.İnternet bağlantımda var (3g) ama kamera açmaya çalışınca aboneliğiniz yok aylık 5 liraya abone olmak istermisiniz diye soru çıkıyor hayır'a basıncada kapanıyor.Bu sorunla karşılaşan varmı?

Bende de Aynı mesaj geliyor.
    Wi-Fi den bağlanırsam çalışıyor.
    3G de 5 Tl İstiyor.

• Bende de çıktı, evet deyiverdim yanlışlıkla üye oldum. Sonra iptal ettim ama 1 aylık üye oluvermişim, kasımda kapanacak.

quote:

Orijinalden alıntı: atlantice

quote:

Orijinalden alıntı: GAYRI

quote:

Bende de Aynı mesaj geliyor.
    Wi-Fi den bağlanırsam çalışıyor.
    3G de 5 Tl İstiyor.

• ne sacma birsey bu ya. hem gsm operatörüne data icin ücret odeyecez, hem de uygulama icin 5 TL. ama wifi'dan baglanirsak ucretsiz.
    nasil bir mantiktir ?
    herhalde , telefon edip yol durumunu sormamiz daha cok islerine geliyor...

ha bir de ibb mobil diye bir uygulama var. onun kullanimi 3g'den de ucretsiz ama android versiyonu bulunmuyor...
  • evet keşke ücretsiz olsa ama en azından data üücreti almıyorlarmış.
  • zaten o 5 tl data ücreti için.. 5 tl'ye sınırsız data ıbb ile :) öbür türlü olsa data daha pahalı olurdu ancak 4 gb gibi data paketti olanlar için kötü ekstra 5 tl demek
  • flash desteği kurup ibb internet sayfasından niye bakmıyoruz ? çalışmıyormu öle ?

http://tkm.ibb.gov.tr/yolDurumu/YogunlukHaritasi.aspx

Bana lazım bu ceptrafik. Şimdi flash desteği kurup galaxy s'de denicem haber veririm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ginger_ -- 16 Ekim 2010; 22:47:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ginger_

flash desteği kurup ibb internet sayfasından niye bakmıyoruz ? çalışmıyormu öle ?

http://tkm.ibb.gov.tr/yolDurumu/YogunlukHaritasi.aspx

Bana lazım bu ceptrafik. Şimdi flash desteği kurup galaxy s'de denicem haber veririm...

Kendi internet tarayıcısı ile Flash 10 yüklü Wildfire'ımda sayfa açılsa da; renkli yoğunluk çizgileri gösterilmiyordu. (Kameralarda sorun yoktu)

Galaxy S denemenizin sonucunu yazabilir misiniz?

• Uygulamayı mobil şebeke ile kullandığımda bana da abone olmadığım uyarısı geldi. Mobil şebeke ile abone olmak gerekiyor.
    Anlamadığım şu ki; şu an bu uygulama İphone kullanıcılarına ücretsiz? Neden diğerlerine ücretli anlayabilen var mı?
  • Soruldu:

Sent: Monday, November 01, 2010 1:06 PM
    To: Trafik Şikayet
    Subject: Ceptrafik

İyi günler,
    Ceptrafik adlı uygulama ve hizmetiniz, İphone kullanıcılarına ücretsiz iken neden diğer (örneğin Android) cep telefonlarına ücretli?
    Bu uguyamalayı kullanan İstanbullulara teşekkür etmek gerekirken...
    Kaldı ki internet üzerinden kullanım da ücretsiz....
    Son bir soru: aylık ödeyeceğimiz 5 TL'nin ne kadarı operatörlere aktarılıyor? (Malum tahsilatı onlar yapıyor.)
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplandı:

Sayın
    ,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ilk olarak "İBBCepTrafik" uygulamasını 2006 yılında ki Cebit fuarında tanıttık. Yaklaşık 1000 kişiye test versiyonu kuruldu. Uygulamada her türlü iletişim optimizasyonu yapılmasına rağmen bazı vatandaşlardan, "uygulamanızı kurdum kontör'üm bitti, 200ytl fatura geldi" vb.. şikayetler gelmiştir. Uygulamanın 200Tl gibi bir faturaya yol açması teknik olarak mümkün değildir, ancak bu tarz şikayetlere maruz kalmak istemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi uygulamanın standart bir iletişim bedeli üzerinden dağıtılmasını uygun görmüştür. Alınan bedel operatörlerin GPRS kullanım ücretidir. 2006 yılından 2008 yılına kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi operatörler ile vatandaş lehine pazarlık yapmıştır. Avea ve Turkcell ile tüm vergiler dahil 5TL karşılığında aylık sınırsız kullanım şeklinde anlaşmaya varılmıştır. Turkcell ile 2 sene ücretsiz kullanım şeklinde anlaşılmıştır. 2009 yılı başına kadar uygulamayı kuran TURKCELL kullanıcıları 2010 yılına kadar ücretsiz kullanabilmektedir, 2008 yılı içinde de Turkcell kullanıcıları uygulamayı ücretsiz kullanabilmiştir. İBBCepTrafik'i kullanabilmek için kullanıcılar operatörlerine aylık ÖİV ve KDV dahil 5 TL/40 kontör ödeyerek uygulamayı sınırsız olarak kullanabileceklerdir. Bunun haricinde operatöre başka hiç bir iletişim bedeli ödenmeyecektir. Uygulamanın indirilmesi sırasında da herhangi bir iletişim bedeli operatör tarafından alınmayacaktır. Ancak 2006 yılı için oldukça uygun olan 5TL ücret, GPRS maliyetlerinin düşmesi ile artık pahalı bir hale gelmiştir. Şuan tüm vergiler dahil alınan bu 5TL ücretin azaltılması veya uygulamanın tamamen ücretsiz olması için operatörler ile yapılan görüşmeler devam etmektedir. Ancak resmi anlaşmalar yolu ile bu rakam belirlendiği için değiştirilmesi içinde hukuki prosedürler gerekmektedir. Bu işlemleri gerçekleştirirken her aşamada gerekçelerin anlatılması süreci oldukça uzatmaktadır. Tekrar hatırlatmak isteriz ki alınan ücret iletişim bedelidir. Kısa süre içerisinde bu sorunun giderilmesi için kurumumuz gerekli çalışmaları yapmaktadır.

Tekrar belirtmek isteriz ki alınan ücret, iletişim bedelidir, İstanbul Büyükşehir Belediye’si uygulama için ücret talep etmemektedir. 5TL uygulaması, uygulamayı kullananların daha düşük iletişim bedelleri ödemeleri için ortaya çıkarılmış bir uygulamadır.Günümüz koşullarında aksine normal internet iletişimden daha pahalı hale gelmiştir. Belediyemiz şuan yoğun bir şekilde bu operatörler ile imzalanan protokolün iptali için uğraşmaktadır. Kamu kurumu olduğumuz için ancak belirli prosedürlere bağlı kalarak hareket etmekteyiz. Ancak ciddi bir çalışma yapılmakta olup kısa süre içinde operatörler ile anlaşılıp 5TL uygulaması kaldırılacaktır.

İlginize teşekkür eder, iyi günler dileriz.

tkm_imza

• Hocam ikinci bir android uzerinden ya da wireless point olabilen bir telefondan wireless tether yapip ucretsiz kullanmak mumkun olur mu acaba :) zihni sinir gibi olacak :)
  • O zihni sinir projeyi perşembe günü denedim. Sonuç : olumlu :) benim telefonumu ( htc desire ) wireless erişime açıp eşimin ipodu ile ibb trafiğe sorunsuzca baglandik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedom77
    O zihni sinir projeyi perşembe günü denedim. Sonuç : olumlu :) benim telefonumu ( htc desire ) wireless erişime açıp eşimin ipodu ile ibb trafiğe sorunsuzca baglandik.

Eyvallah :) Istanbulda olsaydim kesin denemistim coktan hocam... Sagolsun ankara bb istemez oyle guzellikler. Minik bez parcalari bize yeter :)
  • quote:

Uygulama Gayet stabil bir şekilde çalışıyor arkadaslar...

• Arkadaşlar, bende şöyle bir olay gelişti hemen anlatayım, henüz tam araştırmaya zamanım olmadı ancak deneyebiliriz diye düşünüyorum...

Telefonun APN olayını kapatın, veri alıp veremesin internetten, ibb uygulamasını açın, iletişim kuramayacak, ardından ibbyi kapatın, APN'i açın ve hemen ibb uygulamasını açın, uygulama çökecek, kapatın ve tekrar açın hemen... abonelik uyarısı falan kalmıyor...

2 keredir bilmeyerek bu adımları uyguladım, (2.defasından sonra çalışınca farkettim durumu, ancak çok da emin değilim) abonelik istiyordu uygulamadan önce, uyguladıktan sonra istemedi ve çalıştı, tesadüf mü oldu ne oldu tam deneyemedim, tekrar abonelik sorarsa tekrar deneyeceğim ya da abonelik sorulan arkadaşlar deneyip buraya yazarlarsa sevinirim...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.