Şimdi Ara

İç Mimari ve İnşaat'la ilgili sorularınızı sorabilirsiniz ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
9
Favori
10.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

85 m2'lik eve yeni bir mutfak ve evin küçük oluşundan dolayı hacmi en verimli kullanacak şekilde çeşitli yerlere dolaplar yaptırmak istiyorum. Şu konularda yardımcı olabilir misiniz?

1- Küçük hacimleri verimli şekilde kullanabilmek için ne önerebilirsiniz?
    2- Birde mutfak herhalde en fazla 9-10 m2 dir (Hemen hemen kare şeklinde). Böyle bir mutfağa en iyi kalite malzemelerle yapmak aşağı yukarı ne kadara mal olur? (dokunmayla açılıp kapanan pistonlu ve sönümlemeli çekmece ve dolaplar, iyi bir tezgah, lake, akrilik dolap kapakları vs. gibi şeyler istiyorum)
    3- Bu boyutta bir mutfak ankastre yapılabilir mi?

Teşekkürler.
  • @Honour81

Söyledikleirnizin hepsi yapılır ama görmedne bir şey söylemem mümkün değil.
    9-10 m2 de çözülebilir mutfak ama tesisatı nasıl gidiyor pencere balkon giriş vs. nedir görmek lazım.
    Belki bir odaya birleşiktir ikisi ortak kullanıma da açılabilir, yada balkon vardır mutfağa dahil edilir vs. gibi şeyler üretilebilir.

Ankastre yaptırabilirsiniz tabiki ama ortalama fiyat vermek mümkün değil, neresi kaç m2 ve ne kadar malzeme gidecek vs. hespalama yapılması lazım. Ben hepsi 30.000TL ye çıkar derim 15.00 da bitebilir yada 45 i bulabilir, örneğin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

@Honour81

Söyledikleirnizin hepsi yapılır ama görmedne bir şey söylemem mümkün değil.
    9-10 m2 de çözülebilir mutfak ama tesisatı nasıl gidiyor pencere balkon giriş vs. nedir görmek lazım.
    Belki bir odaya birleşiktir ikisi ortak kullanıma da açılabilir, yada balkon vardır mutfağa dahil edilir vs. gibi şeyler üretilebilir.

Ankastre yaptırabilirsiniz tabiki ama ortalama fiyat vermek mümkün değil, neresi kaç m2 ve ne kadar malzeme gidecek vs. hespalama yapılması lazım. Ben hepsi 30.000TL ye çıkar derim 15.00 da bitebilir yada 45 i bulabilir, örneğin.

Teşekkür ederim, ölçü aldım ve mutfağın tahminimden daha küçük olduğunu gördüm.
    Hızlı bir şekilde çizmeye çalıştım. Görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

https://store.donanimhaber.com/b6/ff/ed/b6ffed3c57e4358e1f0f602b739e14c7.JPG
     İç Mimari ve İnşaat'la ilgili sorularınızı sorabilirsiniz ?

• Arada alınabilecek bir duvar var mı acaba buraya ne sığdırılabilir bilemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaloriferin tarafındaki duvarın arkası salon. Fakat mutfakla salonu birleştirmek istemem açıkçası.
    Buraya hiçbir şey sığamaz diyorsunuz yani...:(
    Haftaya gidip ikea'ya bir bakayım, dar alanlar için iyi tasarım örnekleri oluyor. Belki uyan bir şeyler çıkar artık..
  • Ölü alan çok fazla hocam hazır takımlarda sığmaz sanmıyorum aşırı küçükmüş mutfak
  • Özel imalat olarak yapılırsa fiyat çok mu kabarır peki?
  • Honour81 H kullanıcısına yanıt
    Özel tasarım yapılacak zaten mecbur hocam küçük mekan çok aşırı tutmaz nereye ne koyacağın az çok belli zaten
  • Bugün eşimle ikea'daydık. Mutfakların hepsi sökülmüş, haziran ayında yeni seriler gelecekmiş. İkea'da beğenilen mutfağı sizin mutfağınıza uygun bir tasarımla yapıyorlarmış ve fiyatları piyasaya göre makul görünüyor. Kalite olarak biraz daha geride olsa bile 25 yıl garanti vermeleri hoşuma gitti. Yeni serileri gelince, özel firmalardan gelecek fiyatlara göre bunlarıda değerlendirmeye alacağız gibi görünüyor.
  • Kapıyı 70-80 cm sağ tarafa kaydırırsak böyle bir tasarım olabiliyor. Ne dersiniz?

https://store.donanimhaber.com/cc/89/f8/cc89f88fe413c4eae46d2ad8f56810c3.jpg
     İç Mimari ve İnşaat'la ilgili sorularınızı sorabilirsiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Honour81 -- 26 Mayıs 2014; 22:09:09 >

Kapıyı nasıl kaydıracaksınız elektrik hattı kolon kiriş vb. bişey olmaması gerekli.
  • Kolon kiriş vs. şeyler yok, halihazırda buzdolabının olduğu yere kapı gelecek.
    Elektrik hattı olarak, mutfağın ışıklarını yakan anahtarlar orada ama sanırım onların yeri değişebilir, sonuçta buzdolabının yeri değişeceği için yeni tesisat çekilecek. Yanlış mı biliyorum?
    Yok bunların hepsi ekstra masraf diye dedim ben. Bu alan zaten daha iyi çözülemez hocam uygun görünüyor şu şekilde kapıda kaydırılırsa
  • Teşekkür ederim.
    Maalesef tesisat kaydırma konusunda o masrafa girmek zorunda kalacağız gibi görünüyor
    Umarım altından kalkabiliriz...
  • İnşaat hakkında bilgi ve tecrubesi olmayan ama başlamak isteyenlere, öncelikli tavsiyeniz ne olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 135531 -- 27 Mayıs 2014; 9:13:04 >
  • Batınca dokunmayacak kadar sermayesi olması ilk önerim olur.
    2. önerim ise işten anlayan güvenilir insanlarla çalışması olur.
    Yoksa sadece parası olan da müteahhite verip yaptırabilir inşaatı ama sonrası felakette olabilir.
  • slm benim 10 a 11 dairem var ben bunun içindeki duvarları yıkmak ıstıyorum ve yenıden örmek istiyorum ama ne yı nasıl yapıcagımı bılmıyorum yıkmak kolay :D ama yopmak zor eski yapı oldugu için yıkmak ıstıyorum içini vc banyo yatak odası hemen hemen her yeri dengesiz bana yardımcı olurmusunuz
  • dmn ali D kullanıcısına yanıt
    Kesin olarak yapılacaksa müsait zamanda bakıp bir kaç fikir verebilirim. Onun dışında dediğim gibi kesin yaptıracaksanız kesinlikle profesyonel yardım almalısınız
  • Merheba

2 sene önce sıfır Dubleks aldım.iskanı var.evdeki gizli ayıplar için tüketici mahkemesine gideceğim.Fakat bilmediğim bi kaç şeyi sormak istiyorum.

1.Evin Çatısı akıyor Müteahhiiten onarım masrafını istiycem.

2.Çatı yapımında kullanılan 5X10 10x10 kerestelerin %30 luk kısmı eski ve hasarlı güvelenmiş kereste kullanılmış.
    Müteahhit sıfır evde sıfır malzeme kereste kullanmak zorunda mıdır? bu konuda dava edebilir miyim?

3.Ev Dış duvar örgüsü projede Tuğla olarak gözüküyor.Ama gerçekte 20 cmlik ytong ile yapılmış ve üstüne mantolama yapılmamış.
    mantolama yapması gerekirmiydi.projeye aykırı iş yaptığı için mantolama ücretini talep edebilir miyim.

4.Daire içinde duvarlar sıva yapılmadan direk alçı ile kapatılmış.iç duvarlarda sıva olması gerektiği projede gösterilir mi?

5.Bina dışındaki sıvalarda çatlamalar oluşmaya başladı.bu konuda dava edebilir miyim?
    tüketicinyi koruma kanunu madde 4 aleni ayıplarda 5 yıl gizli ayıplarda 10 yıl müteahhite sorumluluk vermiş.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman1285 -- 29 Haziran 2014; 14:30:43 >

• Bu söyleidkleirnizin tümü için satış sözleşmesi ve maddeleri incelenmeli. Onda yoksa oldukça zor söylediğiniz şeyler. Ama yine de siz Tüketiciyi koruma kanununa göre ayıplı durumları belirleyerek dava açabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.