Şimdi Ara

İç Mimari ve İnşaat'la ilgili sorularınızı sorabilirsiniz ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
9
Favori
10.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Deprem yönetmeliği olmayan yer zaten ruhsat alamaz.
  • merhaba,

evimin balkonunu katlanır camla kaplatmak istiyorum fakat balkonun alt kısmı demir parmaklıklı burayı duvar ördürüp üstüne katlanır cam yaptırmak istiyorum, duvar örülmesi için bir ustayla görüştüm bana elyaflı sıva harcı ile duvarı örebileceğini söyledim kafamda soru işaretleri oluştu bu sıva harcı dış cephelerde kullanılıyormuş sanırım sizce duvar örmede ne kadar sağlam bir malzeme olabilir yanlış yaparmıyız bu sıva harcını kullanırsak ? ilginiz için şimdiden teşekkür ederim
  • byraynor B kullanıcısına yanıt
    Harcını bilmiyorum lakin usta olur diyorsa olur, içerde kapalı yerde kalacak nasılsa bir şey olmaz.
  • esasında ustayıda pek güvenemedim o yüzden bilen birinden öğrenmek istedim dış sıvada belki sıkıntı olmayabilir ama tuğla örmedede aynı malzemeyi kullanacakmış usta tuğlaları tutmada işe yarar mı ona güvenemiyorum şimdi kafamda soru işareti oluştu
  • byraynor B kullanıcısına yanıt
    Hocam bir bildiği vardır da nedne onu kullanıyormuş normal harç kullansın çimento+su+kum ?
  • sanırım daha kolay ve daha çabuk olduğu için herhalde pratik geliyo sanırım ama bende de bi güvensizlik yarattı sonuçta o duvarın üzerine katlanır cam gelecek esneme veya allah korusun yıkılma sıkıntısı olur diye çekindim şuan
  • @Sayın Chris

Koridorun ortasına bir kapı yaparak evin arka odalarına ön taraftan ses gitmesine engel olmak istiyorum. koridorun eni 1 m.Esas amaç sesi azaltmak. BU durumda araya kapı yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar var mı? bir marangoz bu işi yapabilir mi yoksa hazır iç kapı satan firmalardan birine mi müracaat edeyim işin düzgün yaoılabilmesi için.Kapı malzemesi önemli mi?Teşekkürlerimle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NIL2113 -- 20 Ağustos 2014; 1:58:04 >
  • Kapı malzemesi önemli ama burada bütçe devreye giriyor. Sesi büyük çoğunlukla keser kapı. Görmediğim için mekanı birşey diyemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman1285

Chris Bey

Öncelikle hızlı cevabınız için teşekkür ederim.

Müteahhitle aramızda satış sözleşmesi yok.Olmasına da gerek yok. Hukuki olarak o Tacir ben tüketiciyim.alım satım ilişkisi var.
    Tüketicinin korunması hakkındaki kanun madde 4 gereği tüketici mahkemesine gidip bilirkişi talep edebilirim.

Sizden öğrenmek istediğim:

Eski kereste kullanımı güvenlik riski oluşturduğundan ve gizli ayıp olduğundan dava konusu olabilir mi?projede böyle bi madde var mıdır?

Dış duvar örgüsü ytong üzerine mantolama yapılmaması uygun mudur? projeye aykırı tuğla yerine ytong kullanılması dava konusu olur mu?

4.nolu madde projede belirtilirmişmidir.iç duvara sıva yapılması gerekliliği projede yazar mı?

dış duvar sıva çatlaması 2 yılda normal mi? sokakda sadece bizim apartmanın dış duvar sıvaları çatlaadı.7-8 yıllık binalarda hiç bi şey yok.

Bina enerji kimlik belgesinde dış duvar dolgu maddesi tuğla , ytong yazar mı? mantolama olup olmadığı yazar mı?

Projede mantolama olup olmadığı yazarmı?

hocam merhaba ben cevaplayayım sorunuzu.

1- eski kereste derken muhtemelen kalıplardan bahsediyorsunuz. tabiki eski kereste kullanılması uygun değildir çünkü beton yüzeyi istenilen kalitede çıkmaz çok pürüzlü olur, kalıp patlayabilir vs. yapı denetimcisi müdahale eder böyle durumlarda.

2-ytong gazbeton üzeri kara sıva ve üstüne mantolama yapılmalı. tuğla veya gazbeton olması projede belirtilir. tabi bunlar değiştirilebilir.

3-iç duvarlar sıva yapılır, projede yazar. (projede herşey yazar hiçbirşey soru işaretli kalmaz)

4- sıva çatlaması normal değil son kat sıvayı çok kuru vurmuşsa ve bulunduğunuz bölgede hava kuru sıcaksa, mala vururken gevşek bıraktıysa sıvayı hemen çatlama yapar işçilik hatasıdır.

5-dediğim gibi projede herşey yazar mantolama dahil herşey.

fakat eğer siz proje üzerinden sözleşme imzalamadıysanız malzeme değişiminden dolayı itiraz edemezsiniz. ister tuğla yapar ister gazbeton..

• Merhaba. Yaklaşık 5 ay önce sıfır daire aldım. yüksek girişin altı bahçe katı, kuzey taraf pek güneş görmüyor. günde 2 - 3 saat. yan binaya yapışık. yan bina da yaklaşık 4 yıllık bina. hiçbir tarafında toprağa gömülü kısmı yok. arka bahçe 5 mt yan taraf bizim arsadan 3 mt boşluk var.
    Soruma gelince. mutfak hariç bütün heryer küf oluyor. hiçbir su kaçağı vs. yok. ancak sürekli bazanın çekyatların altları, fortmantonun arkası, elbise dolabının arkaları yanları, süpürgelikler ve kapı pervazları vs. yemyeşil oluyor ve evim çok ama çok kötü kokuyor. siliyoruz 2-3 hafta sonra yine aynı. Yemyeşil ince yosunumsu şeyler oluyor hep. dün gece 1 saat evde zor uyudum kokudan mecburen gidip mutfakta yere yattım.

Bu konuda neler yapabilirim. İçten mantolama yap dediler ancak işe yarar mı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.

• Show_Me S kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece mantolamayla yatılımla çözülmez nem olayı. Epoksi esaslı koruyucular var yada direk içinde kimyasal karışmış astarlar var. Bu şekilde büyük ölçüde çözersiniz durumu.

Ama herşeyden önce, sıfır binada nem sorunu olmaması gerekiyor, özlelikle bu mevsimde. Bir yerde patlak su borusu filan olup duvar arasından yada bahçe tarafından sızdırma yapıyor da olabilir. Binayı yapan fiamayla iletişime geçin onlara yaptırtmaya çalışısın sıfır binada böyle şeyler olmaması lazım. Ha ev denize yakınsa o ayrı tabi terleme oluyor olabilir.
  • dairem ümraniyede haliyle denize uzak. duvarlarda hiçbir sorun yok. tertemiz duvarlar. sadece eşyaların altları, dolap arkaları, süpürgelikler, çekyatların içleri biraz vs. falan oluyor. evde çamaşır falan da kurutmuyoruz ancak bu küf olayı bayaa canımızı sıktı. tertemiz evde neden bunlar oluyor çözemedim bir türlü. umarım sorunu buluruz. patlak su borusu vs olduğunu zannetmiyorum. en azından evin her odasında olmazdı bu küf olayı diye düşünüorum. kötü bir durum şaşırmış durumdayım. inşallah sorunu çözebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman1285

Merheba

2 sene önce sıfır Dubleks aldım.iskanı var.evdeki gizli ayıplar için tüketici mahkemesine gideceğim.Fakat bilmediğim bi kaç şeyi sormak istiyorum.

1.Evin Çatısı akıyor Müteahhiiten onarım masrafını istiycem.

2.Çatı yapımında kullanılan 5X10 10x10 kerestelerin %30 luk kısmı eski ve hasarlı güvelenmiş kereste kullanılmış.
    Müteahhit sıfır evde sıfır malzeme kereste kullanmak zorunda mıdır? bu konuda dava edebilir miyim?

3.Ev Dış duvar örgüsü projede Tuğla olarak gözüküyor.Ama gerçekte 20 cmlik ytong ile yapılmış ve üstüne mantolama yapılmamış.
    mantolama yapması gerekirmiydi.projeye aykırı iş yaptığı için mantolama ücretini talep edebilir miyim.

4.Daire içinde duvarlar sıva yapılmadan direk alçı ile kapatılmış.iç duvarlarda sıva olması gerektiği projede gösterilir mi?

5.Bina dışındaki sıvalarda çatlamalar oluşmaya başladı.bu konuda dava edebilir miyim?
    tüketicinyi koruma kanunu madde 4 aleni ayıplarda 5 yıl gizli ayıplarda 10 yıl müteahhite sorumluluk vermiş.

Saygılar

İnşaat mühendisi bilirkişi raporu elime ulaştı.
    Raporda bilirkişi Çatı yapımında kullanılan eski keresteler için aynen şu ifadeyi kullanmış.

"Çatıda yapılan incelemede,Çatı karkasında kullanılan ahşap malzemelerin birbirinden farklı ve bir kısmının kullanılmış malzemeden yapıldığı görülmüştür.
    Çevre ve Şehircilik bakanlığı birim fiyatlarında kullanılmış malzeme ile çatı karkası yapılabileceği ön görüldüğünden ayrıca kat karşılığı inşaat sözleşmesinde de
    aksine bir hüküm bulunmadığından,yapılan işin kabul edilebilir nitelikte olduğu değerlendirilmiştir."

Binanın çatısında kullanılan kerestelerin eski olması nasıl kabul edilebilir bir durum olabilir.bazı kerestelerin montesi bile düzgün yapılmamış.kereste kısa kesilmiş.
    çiviler açıkça gözüküyor.bazı keresteler.ortasından yarılmış.Hangi kanun hangi yönetmelik buna müsade edebilir?

Kat karşılığı sözleşmede çatıda kullanılacak kerestelerin yeni olması gerektiği gibi bi madde eklenebilir mi? bu nasıl bir kıyasdır.
    Türk adaletinin durumu ortada o kadar para verip de aldığım sıfır evin çatısı eski kereste ile yapılmış bu nasıl kabul edilebilir bir durumdur?

Bilirkişi bunu nasıl değerlendirmiş . Şu an o kadar sinirliyim ki .nasıl bi kanun sıfır eve eski malzeme kullanımını izin verebilir?

Kendimi enayi gibi hissediyorum.Madem çatısı eski malzemeden yapılmıştı bu eve niye bu kadar para verdim?

Buna müsade eden çıkaran Çevre ve Şehircilik bakanlığına da yazıklar olsun.İnsanların aptal yerine koyuyorlar.

@Chris Brown

• Hocam size anlatmaya çalıştığım olay buydu işte.
  • hocam odamın bir duvarına duvar kağıdı yaptırmak istiyorum..

marka/model önerin var mı.. ?

kombinasyon önerebilir misin.. ?

çıplak duvarlara hangi renk boya kullanıp hangi duvar kağıdını seçeceğimi nasıl uydurabilirim uyumlu olarak.. ?
  • fblist23 F kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer kesin olarak yaptıracaksanız, odanın ve kullanacağınız mobilyaların resmi lazım. Sonrasında ise ayırdığınız bütçe önemli. Yoksa önerdiğim kombinasyon sizi sıkıntıya sokabilir. Eğer bu konuda bütçeniz elverişli ise en baştan birşeyler çıkarabiliriz.
  • Show_Me S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ev yapimi esnasinda yeterli kuruma zamanlari beklenmeden (sap, siva, cesitli yapistiricilar) kaplamalar yapilmis olabilir, veya evinizdek dograma vb mslzemeler evin hava almasini engelliyor olabilir. Mevsimdende faydalanarak mumkun oldugu kadar havalandirmanizi oneririm, kisa kadar sorun azalmazsa, ev tipi bir nem tutucu alip onunla nemi azaltabilirsiniz.

Cok yogun yesillenme olan yerleri demonte edip altina bakabilirsiniz, kacak vs konusuda bu sekilde belirlenir.

Kisa kadar cozum olmazsa, isinmada problem yasamaniz olasi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • udogo U kullanıcısına yanıt
    Deprem yonetmeligi bolgelere gore deprem spektrumlari ve cesitli yuk katsayilari kullanir. Bunlar ruhsat alinmasi icin gereklidir.

Tabi onemli olan bu projelerin uygulama da ne kadar ciddi takip edildigidir.

Depremin richter olcegine gore adreslemesi yonetmelikte yapilmaz, yapilarin 50 yillik gelecekte hangi depremlere maruz kalabilecegi uzerine bir optimizasyon vardir yonetmeligin temelinde.

Bunlara ilaveten, x siddetinde depremin yapilar uzerine etkisi her bine icin ayni olmaz, dolayisi ile bu sekilde bir yaklasim mumkun degil temelde.

En onemli etken yapim esnasi kontrol, ve aslen birkac basit konunun uygulamaci (isci-formen) tarafindan takibidir. Malesef deprem hasarli binalarin analizlerinde cok ucuz, malkyete etki etmeyen ancak cahillikle aciklanacak hatalar gorulebiliyor.

• Mimari proje fiyatları hakkında bilgisi olan varsa, 500 m2 bir inşaatın paket proje çizim fiyatı yapı denetim dahil ne civardadır arkadaşlar.

• Tuğlamı gaz betonmu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.