Şimdi Ara

İç Mimari ve İnşaat'la ilgili sorularınızı sorabilirsiniz ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
9
Favori
10.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bandaleros

Mimari proje fiyatları hakkında bilgisi olan varsa, 500 m2 bir inşaatın paket proje çizim fiyatı yapı denetim dahil ne civardadır arkadaşlar.

Yapi denetim ve zemin etüdü disindakiler yada ic mimari proje konusunda yardimci olabilirim dilerseniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi gunler bir i saatda 5 katli 75 m2 kentsel dönusumde ne kadar kari olir mutahitin

• Mehmet__turk kullanıcısına yanıt
    Kac paraya anlastigina göre degisir

• http://forum.donanimhaber.com/m_98202396/tm.htm

Mimar beg, birde benim konuya bakıversen.
  • Bana da yardımcı olursanız sevinirim. Köyde 150 metrekare ev yaptırıyorum, sona yaklaştı ve sıra yer döşemesine geldi. Çok da borca girdim, kendim de yapabildiğimi yapmak istiyorum. Biraz araştırdım laminant parke yapımı çok kolay göründü. Zaten evde ne kalorifer peteği var ne de bir zorluk çıkaracak bir kolon. Tüm odalar düzgün. Bu işi laminant satın alarak kendim yapabilir miyim? Evimin kartonpiyerlerini kendim yaptım çok da güzel oldu. Bunu başarabilir miyim bilmiyorum.
  • Kéén kullanıcısına yanıt
    El becerisi varsa yapilir ama bir yerden makina bulmaniz lazim kesmek icin. Sonrasini elle halledersiniz zaten siltesini serip. Şap düzgunse sorun olmaz ama bence hic ugrasmayin isciligi ucuz zaten m2 2-3 lira civari

• Makina bir tanıdığım da var. Zaten sorun işçiliğe bulunduğum yerde çok para istiyorlar. Hesapladım ve sordum kendim alsam laminant malzeme parası peşin 20 tl x 150 m2 = 3000tl tutuyor. Ama aynı ürün 150 m2 için işçilikle beraber toplam bir firma 4500 tl istedi diğeri ise 4800 tl fiyat çıkardı. Videolardan çok kolay görünüyor. Herkes firmalara mı yaptırıyor bu işi yakın zaman da düzgün bir yazı yok. Ama pek çok video anlatımı mevcut. Cevabınız ve ilginiz için de çok teşekkür ederim.
  • Kéén kullanıcısına yanıt
    İscilige cok yazmislar hocam ben sabit ustalarima yaptiriyorum sürekli.

• Bahçeyi veya arsayı diyeyim etrafını kapatmak için ne kullansak iyi olur, nasıl kapatsak daha güzel olur? içine bahçe, oturmak için çardak vs. yapılır dışarıdan görünmesin girilip çıkılmasın diye düşünüyoruz. Hazır 2m yukseklikte perde beton fiyat sorduk çok yüksek fiyat çıktı, nasıl yapılır bu iş f/p olarak hangi tür kapatma iyi olur acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Perde beton pahalı ama en garantisidir, üzerine de tel çekilir.

Siz birde çelik tel çekip bahçe içine Amerikan sarmaşığı yada leylandi dikmeyi fiyatlandırın, istediğiniz verimi bir kaç yılda alamazsınız ama hiç değilse yeşillik olur.
  • İyi Günler

Arsama villa yapıcam, inşaat için hangi belgeleri almam gerekiyor ?

Teşekkürler
  • Bunlarin hepsini belediyeden ogrenebilirsiniz. Ben diger konularda yardimci olabilirim ancak.

• Gerekli izinler alındıktan sonra inşaat yapım aşamalarını sırasıyla belirtirmisiniz ?

Teşekkürler
  • Zemin etudunden sonra mimari ve ic mimari proje cizilir. (Elektrik-statik vb digerleri mimariyle beraber olabilir) insaat teknigine karar verilip malzeme secilip baslanir.

• Üst katın tesisat probleminden dolayı islanan tavan tesisattaki onarımdan sonra ne kadar zamanda kurur?

Istanbul kadıköy bölgesinde ve bir kaç hafta boyunca ıslandı.

Teşekkürler.

• Bir kac hafta

• quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Ben size bir fikir vereyim hocam. Çatıdaki ahşapların aralarındaki boşluklara cam yünü doldurun , yerede 5lik strafor serin 2sinin üzerinide osb ile kapatıverin.

Hocam ev son kat ve çatıda yalıtım olmadığından ısınamıyoruz.Yalıtım konusunda baya kararsız kaldım.Tavan arasında boşluk var çokta kullanmiyoruz.Birkaç seçenek var yalnız bu seçenklerden hangi en iyi ısı yalıtımını sağlar acaba ?
    1.çatı zeminin üzerine alüminyum folyolu cam yünü sermek
    2.strafor ile kapatmak (üzerini şap ile kapatmayınca sadece serince bir faydası olurmu ?)
    3. içerden tavana köpük yapıştırmak
  • alıntıladığınız yorum geçerli
  • hocam o biraz tuzlu oluyor.Sadece birisini kullansak hangisi iyi olur ?
  • Çokta tuzlu olmaz. Osb zaten plakası ucuz. Catıya içerden camyünü basın, osb yle çakın.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.