Şimdi Ara

İç Mimari ve İnşaat'la ilgili sorularınızı sorabilirsiniz ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
9
Favori
10.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hızlı cevabınız ve öneriniz için teşekkkürler.
  • 100 metrekarelik bir ev kara inşaattan normal hale gelene kadar standart olarak ne maliyette olur... lerde bu tarz işler yapma düşüncem var....
  • Kulanacağınız malzemeden, ilçe belediyesinin alacağı ruhsat harçları gibi ödemelere kadar değişiklik gösterir. İstanbulda bir binadaki 100 m2'lik bir evi 60.000 TL'ye mal eden müteahhitte var 150.000 TL'yede.
  • merhaba
    1) 2 katlı asmolen döşemeli inşaatımızda dış cephe 20'lik gazbeton yaptık. gazbetonun üstüne herhangi bir izolasyon sıvası kullanmamamıza gerek varmı, yoksa sadece gazbeton izolasyon için yeterlimidir.
    2) asmolen tavanları nasıl sıva yapılmalıdır, malumunuz tavanlarda asmolen köpükleri açıkta. Ustalarımız file veya başka bir yöntemle çözecekler ama en iyi yöntem sizce nedir.
    3) en üst katta (teras katı) yaklaşık 50 m2 lik kapalı alan var gerisi teras. bu kapalı alanda kolon yok, çünkü alttan gelen kolonlar bu kapalı alanın tam ortasından geçtiği için kolonları bu kata çıkarmadık. bu kapalı alanın köşelerine demir filiz ekilecek ve kolon oluşturulacak, ayrıca taşıyıcı güçlü olması için duvarlarda 25'lik bims kullanılacak. kapalı alanın üstü beton döşeme dökülecek. sağlamlık açısından en iyi çözüm olarak bunda karar kılındı, sizin görüşünüz nedir bu konu hakkında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnz20 -- 10 Aralık 2014; 9:44:18 >

• dnz20 D kullanıcısına yanıt
    1- Gazbeton yeterlidir ama bölgedeki iklim şartları ve bütçe durumuna göre durumu değerlendirmekte yarar var.
    2- File üzeri sıva direk yeterli iç mekanda.
    3- Görmeden bir şey demek zor statik projesini çizdirdiğiniz mühendis arkadaşla bir görüşün.
  • Merhaba kısmetse haftaya yeni bir daire alacağım .Alacağım dairedeki mutfak ile salon arasındaki duvarı kırdırıp salonu genişletmek istiyorum .Binanın henüz iskanı çıkmamış.Bu durumda duvarı kırdırabilir miyim ?
  • Merhaba evin bir odasi karanlik ustten 1.5 metre uzunlukta 40 cm geislikte bir pencere acicaz acmayi dusunuoruz ahsapta olabilir degisik bisey ne yapabiliriz sekilli bir ahsap cam ustten nasil olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşşaat müh. 1. sınıf öğrencisiyim kendimi geliştirmek için ne yapmalıyım
  • @ozanhoca33

İskan çıkmadan böyle bir işe girişmemeniz daha mantıklı hocam.

@serkanjk

O konuda mobilyacıyla görüşmeniz daha sağlıklı olur detayı o çözer çünkü.

@mburakty

Bütün boş vaktini inşaatlarda şantiyelerde bu işi yapan insanların yanında geçirmelisin.
  • Autocad öğreniyorum,yazın ingilizce öğrenecem ve ikinci dönemde birilerinin yanında öyle çalışıp işi öğrenecem zaten bunlardan başka ne olabilr ?
  • selamlar. doğru yere mi yazıyorum emin değilim ama yardımcı olabilirseniz sevinirim. 3 yıllık evimin güney cepheye bakan penceresinin iç çerçevesi esneme yapmış, aralardan soğuk hava geliyor. çok bilgili değilim bu konularda ama daha önce hiç karşılaşmış olduğum bir şey değil. şu an için fotoğraf koyamıyorum. nasıl bir yol izlemek gerek, ne gibi bir çözüm üretilebilir öğrenmek istiyorum. teşekkürler.
  • Ferto kullanıcısına yanıt
    Sorununuza burdan çözüm bulmanız zor.....

Pencere pimapense montaj yapan firmalara başvurmak uygun olabilir......

• expertadvisor kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim
  • hocam kaç yıllık mühendissiniz nereden mezunsunuz?
  • Mrb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman1285 -- 21 Ocak 2018; 11:34:13 >
  • konu yukarıya
  • Sn @ChrisBrown döndüğüne göre sorumu cevaplarsın.
  • net olarak anlayamadığım için net olarakta cevap veremem, kusura bakmayın.
  • Terasdaki fayans

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman1285 -- 21 Ocak 2018; 11:34:48 >
  • Merhabalar ben size bişey danışmak istiyorum 3 yıl önce bi daire aldık 1 .kat altı boş dükkan evi aldığımız içinde heryerini yaptırdık ama 2 seneye yakın zamandır özellikle salon da yatak odamda rutubet var ama tavanda değil yerde laminatlarım çok kötü kokuyor bazam gardolabim şimdi laminatları söküp bakmaya karar verdik ama bizi bu dertten kurtaracak nasıl bir çözüm var yardimci olabilirmisiniz laminatların altı Marley salon parke

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.