Şimdi Ara

içimizdeki irlandalılar ! ZORUNUZA GİTMESİN : PETLAS ! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
848
Cevap
14
Favori
169.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mylastik

Tüketicilerin bilinçlenmesi konusunda bigiler dahilinde paylaşım yapmaktayım. Yazdıklarımı okursanız lastik markalarını kötüleme karalama gibi bir davranışa girmedim.

İnsanların fikir ve paylaşımlarına saygı duyarım duyulmasını da beklerim.
    Sizlere iyi günler

Alıntıları Göster
    [qu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 28 Mart 2016; 0:39:48 >
  • İnsan yerli malımız var diye sevinir, gelişmesini diler, bunun için fikir beyan eder.

Malımıza karşı sürekli kuşku,güvensizlik v.b. şekilde yaklaşmak ise yerli iktisadımıza vurulacak en büyük darbedir !

Kimi bilinçli , kimi bilinçsiz bunu yapıyor..ve bunların sayısının çok olduğu yadsınamaz
  • Tekrar merhabalar,
    Hiçbir yazımda herhangi bir markaya dair dedğim gibi karalama ve yanlış bilgilendirme yapmadım.
    Yapmayada niyetim yok. Yeni TürkTicaretKanunu da buna müsade etmiyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mylastik -- 24 Kasım 2018; 12:32:58 >
  • quote:

Tekrar merhabalar,
    Hiçbir yazımda herhangi bir markaya dair dedğim gibi karalama ve yanlış bilgilendirme yapmadım.
    Yapmayada niyetim yok. Yeni TürkTicaretKanunu da buna müsade etmiyor zaten.
    [q

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 28 Mart 2016; 0:40:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tubul

[q

Alıntıları Göster
    Doğru bildiklerim konsunda Lastik ile ilgili paylaşımlarıma devam edeceğim.
    Fakat bu mesajdan sonra bir daha size cevap yazmayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mylastik -- 24 Kasım 2018; 12:31:53 >
  • quote:

Doğru bildiklerim konsunda Lastik ile ilgili paylaşımlarıma devam edeceğim.
    Fakat bu mesajdan sonra bir daha size cevap yazmayacağım.

Alıntıları Göster
    [qu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 28 Mart 2016; 0:40:41 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 28 Mart 2016; 0:40:50 >
  • Şu fotoğrafta da lastiğin dot kodu görülüyor, üretim tarihi 2011'in 18. haftası:

içimizdeki irlandalılar ! ZORUNUZA GİTMESİN : PETLAS !
  • @tubul, gerçekten agresifliğinize ben de bir anlam veremiyorum. Sizinle polemiğe girmek gibi bir niyetim olmadığı için üstteki yazdıklarınıza da bir cevap vermedim; çok basit bir espriyi inanılmaz noktalara taşımışsınız deyip geçeceğim sadece.

Ama kendisini keyifle takip ettiğim, tüketicileri çok iyi bir şekilde bilinçlendirme çabalarını gerçek anlamda takdir ettiğim mylastik'e yazdıklarınız ile sınırları aşmaya devam ettiğinizi üzülerek görüyorum.

ne mylastik ne de ben herhangi bir lastik markasının temsilcisi değiliz. Bilmediğinizi farzederek yazıyorum; mylastik'in pozisyonunu hem kendisi yazmış, ben de takip ettiğim kadarıyla üstte teyit ettim kendisini. Benim işim ise, lastik koruma sistemleri üzerine (lastik markasından bağımsız).

Sizin Petlas'a olan hayranlığınızı, bir futbol takımını destekleyen hatta desteklemeyi de, aklın önüne geçip kendisinin yada başkalarının hayatının önünde gören fanatiklere benzetmeye başladım. Açıkçası bu kadarına gerek olmadığını düşünüyorum, yine de sizin bileceğiniz iş tabi. Yeter ki benimle yada diğer insanlara yazarken nezaket sınırlarını zorlamaya devam etmeyin..

Petlas'a gelince.. benim gözlemlediğim kadarıyla satışları başarılı gidiyor. Ancak, tüketici ile biraz daha yakın ilişki kurması gerektiğine inanıyorum. Ayrıca, diğer yerli-yabancı lastik markalarının şeffaf bilgilendirme sistemini kendisine örnek almalıdır ki biz tüketiciler de sizin bireysel çabalarınıza göre değil de Fabrika verilerine bakarak Petlas almayı tercih edelim. Hatta forum yöneticilerimizden kocaballi'nın mesajına bile cevap vermediklerini bizzat bu forumdan okuyabilirsiniz.

Şimdiye kadar Petlas lastik kullanmadım ve mevcut şartlarda da 1-2 kullanıcının memnuniyetine bakarak da Petlas almam. Benim için öncelikle şeffaf test sonuçları önemlidir. Arkasından müşteri memnuniyeti gelir. Tabii, satış sonrasını da unutmadan..

Petlas'ın uçak lastiği üretiyor olması (yada yakın tarihte Kamyon lastiği üretmeye başlayacak olması) bu markayı 1. lige taşımaz benim kriterlerime göre. Şahsen Petlas'ın Almanya'daki bir internet sitesinde satışını gören kişi olarak çok memnuniyet duydum. Ama aynı şimdiye kadar adını dahi duymadığım Çin üretimi lastikler de vardı. Petlas'ın Amerika satışları olabilir, ben henüz karşılaşmadım. Zaten Amerika yada Avrupa'ya lastik satıyor olması, üstte de dediğim gibi Petlas'ı 1. lige taşımaz, zira bu kıtalarda en kalitesiz (ve kaliteli) Çin üretimi lastikler bile satılıyor.

Umarım Petlas da birgün (yakın zamanda), adı iyi bilinen-1. ligdeki lastik markaları gibi bir marka olur. Şahsen ben kendi adıma %100 yerli bir lastik üreticisini bu seviyelerde görmekten çok memnun olurum.

selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: FormulaX Store

@tubul, gerçekten agresifliğinize ben de bir anlam veremiyorum. Sizinle polemiğe girmek gibi bir niyetim olmadığı için üstteki yazdıklarınıza da bir cevap vermedim; çok basit bir espriyi inanılmaz noktalara taşımışsınız deyip geçeceğim sadece.

Ama kendisini keyifle takip ettiğim, tüketicileri çok iyi bir şekilde bilinçlendirme çabalarını gerçek anlamda takdir ettiğim mylastik'e yazdıklarınız ile sınırları aşmaya devam ettiğinizi üzülerek görüyorum.

ne mylastik ne de ben herhangi bir lastik markasının temsilcisi değiliz. Bilmediğinizi farzederek yazıyorum; mylastik'in pozisyonunu hem kendisi yazmış, ben de takip ettiğim kadarıyla üstte teyit ettim kendisini. Benim işim ise, lastik koruma sistemleri üzerine (lastik markasından bağımsız).

Sizin Petlas'a olan hayranlığınızı, bir futbol takımını destekleyen hatta desteklemeyi de, aklın önüne geçip kendisinin yada başkalarının hayatının önünde gören fanatiklere benzetmeye başladım. Açıkçası bu kadarına gerek olmadığını düşünüyorum, yine de sizin bileceğiniz iş tabi. Yeter ki benimle yada diğer insanlara yazarken nezaket sınırlarını zorlamaya devam etmeyin..

Petlas'a gelince.. benim gözlemlediğim kadarıyla satışları başarılı gidiyor. Ancak, tüketici ile biraz daha yakın ilişki kurması gerektiğine inanıyorum. Ayrıca, diğer yerli-yabancı lastik markalarının şeffaf bilgilendirme sistemini kendisine örnek almalıdır ki biz tüketiciler de sizin bireysel çabalarınıza göre değil de Fabrika verilerine bakarak Petlas almayı tercih edelim. Hatta forum yöneticilerimizden kocaballi'nın mesajına bile cevap vermediklerini bizzat bu forumdan okuyabilirsiniz.

Şimdiye kadar Petlas lastik kullanmadım ve mevcut şartlarda da 1-2 kullanıcının memnuniyetine bakarak da Petlas almam. Benim için öncelikle şeffaf test sonuçları önemlidir. Arkasından müşteri memnuniyeti gelir. Tabii, satış sonrasını da unutmadan..

Petlas'ın uçak lastiği üretiyor olması (yada yakın tarihte Kamyon lastiği üretmeye başlayacak olması) bu markayı 1. lige taşımaz benim kriterlerime göre. Şahsen Petlas'ın Almanya'daki bir internet sitesinde satışını gören kişi olarak çok memnuniyet duydum. Ama aynı şimdiye kadar adını dahi duymadığım Çin üretimi lastikler de vardı. Petlas'ın Amerika satışları olabilir, ben henüz karşılaşmadım. Zaten Amerika yada Avrupa'ya lastik satıyor olması, üstte de dediğim gibi Petlas'ı 1. lige taşımaz, zira bu kıtalarda en kalitesiz (ve kaliteli) Çin üretimi lastikler bile satılıyor.

Umarım Petlas da birgün (yakın zamanda), adı iyi bilinen-1. ligdeki lastik markaları gibi bir marka olur. Şahsen ben kendi adıma %100 yerli bir lastik üreticisini bu seviyelerde görmekten çok memnun olurum.

selamlar
    [q

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 28 Mart 2016; 0:41:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: colossol

2. el aldığım aracıma 4 adet yazlık lastik almak istedim ve o kadar çok araştırdım ki michelin ,goodyear, continental felan kararsız kaldım, lakin geçtiğimiz hafta sonu buradaki yorumlara bakmadan okumadan Petlas bayisine girdim ve 4 adet lastik aldım.

205/55R16 velox sport PT721 91V modelini aldım. SAtıcının söylediğine göre yeni deseniymiş petlasın. ve de konfor özelliğide mevcut bu lastiğin. aynı zamanda jant korumasıda var. şuan için çok memnunum özellikle konfora çok dikkat ederim kışlık lastikleri çıkarıp bunları takınca inanın farkı çok rahat hissettim. her konuda değişti kalkışı gidişi yol sesi vs hepsi olumluydu benim için. bu konularda biraz takıntılıyımdır içime sindi gerçekten. fiyatıda 640 tl bence çok güzel ve isabetli tercih oldu. Hayırlısı olsun artık.

aldıktan sonra internette araştırdım bu lastiği ve bulamadım petlasın sitesinde de yok bu konuda petlası ayıpladım ve zayıf kalmışlar gerçekten internet sitesinde. ürettiği tekerin internette olmaması bir bakıma ilginç olarak karşılıyorum. oto724.com da bahsedilen teker değil bilginiz olsun deseni çok farklı.

petlası araştırınca şu bilgilere ulaştım. abdulkadir özcan şirketler grubuna dahil bir firma.
    http://www.abdulkadirozcan.com.tr/page.php?ID=55
    [q

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 28 Mart 2016; 0:41:38 >

• 5 dakika önce petlas merkezi arayıp starmaxx ve petlas arasında bir fark olup olmadığını sordum ikiside aynı kalitede aynı fabrikada üretiliyor starmaxx petlasın ihraç markasıdır kalite olarak bir fark yoktur diye cvp verid yetkili o yüzden rahatlıkla starmaxx alabilirsiniz %10 daha ucuza bulunabiliyor starmaxx.
  • Petlasa karşı evvelce önyargım vardı. Bu kış, kış lastiğini test ettim ve ciddi anlamda beğendim. Benzer koşullarda (hatta son seferde cidden daha ağır şartlarda) bire bir aynı istikamette kış lastiğini denedim ve bildiğim-kullandığım en iyi dediğim markalar ile aynı noktaya en ufak bir problem yaşamadan götürdü. Üstelik bu kış lastiğini geçen sene yazında kullanmışlar. Lastik alacağım zaman önceliğim olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tubul

quote:

Orijinalden alıntı: colossol

205/55R16 velox sport PT721 91V modelini aldım. SAtıcının söylediğine göre yeni deseniymiş petlasın. ve de konfor özelliğide mevcut bu lastiğin. aynı zamanda jant korumasıda var. şuan için çok memnunum özellikle konfora çok dikkat ederim kışlık lastikleri çıkarıp bunları takınca inanın farkı çok rahat hissettim. her konuda değişti kalkışı gidişi yol sesi vs hepsi olumluydu benim için. bu konularda biraz takıntılıyımdır içime sindi gerçekten. fiyatıda 640 tl bence çok güzel ve isabetli tercih oldu. Hayırlısı olsun artık.

aldıktan sonra internette araştırdım bu lastiği ve bulamadım petlasın sitesinde de yok bu konuda petlası ayıpladım ve zayıf kalmışlar gerçekten internet sitesinde. ürettiği tekerin internette olmaması bir bakıma ilginç olarak karşılıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: talbotlago

PT 721 lastiğinizin fotoğrafını yollama şanşınız var mı? Merak ettim, nasıl bir şey.

Sitede yayınlanmış sizin aldığınız lastik:

Bunun yanında yeni bir model daha var:

İlginçtir şuan petlasın sitesini kontrol ettim eklemişler. Ama resmi yanlış yapmışlar, o model isminde (pt 721) bende pt 731 resmindeki deseni ile aynı teker var.

bu arada aldıktan sonra denedim test ettim yaklaşık 3000km tekerler beni çok tatmin etti ıslak yolda da test etme imkanım oldu. samimiyetle söylebilirimki gerçekten verdiğim parayı hiç üzülmedim iyi ki diğer tekerlek markalarına daha fazla para verip almamışım.

O yüzden pt 731 desenini almanızı şiddetle tavsiye ederim... yakında resimlerimi ekleyecem.

• 15000 km yaz, 17500 km kış lastiğini kullandım petlasın.KUSURSUZdu... Yeni arabamın da lastikleri PETLAS. Onlar da KUSURSUZ...
  • Petlas'lar fena lastik değil Türkiye şartlarında ve sakin kullanımda, ama bence pahalılar.

Muadili premium firmalardan en az %35-%40 ucuz olmaları gerekir diye düşünüyorum, bu iş bütün dünyada böyle. Türkiye'ye gelince ne hikmetse lassalar, petlaslar, toyolar; michelin, continental vs. ile neredeyse aynı fiyatlara satılıyor.
  • Lastiğe vida saplandığı için lastiği aldığım Petlas-Hankook bayisine gittim (en yakınımda onlar vardı). Petlas'ın bu 2 yeni lastiğini yakından gördüm. Hatta biraz mıncıklayıp yanak sertliğine de baktım. :)

Aynı bayide Michelin vs lastikler de satıyorlar. Petlas'ın yeni lastikleri Michelin lastikler kadar yumuşak yanaklı, kolayca esneyebiliyor. Bu daha konforlu olduklarını gösteriyor. Eski lastikleri ise baya sert yanaklı. Yetkili bayi, yeni çıkan lastikleri Michelin mühendisleri tasarladı dedi, ne kadar doğrudur bilmiyorum.

Şu an sadece tek ebat var, 205-55-16 V serisi. Fiyatı ise 165 TL. Artık başka lastiklerle kıyaslarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iratus

Petlas'lar fena lastik değil Türkiye şartlarında ve sakin kullanımda, ama bence pahalılar.

Muadili premium firmalardan en az %35-%40 ucuz olmaları gerekir diye düşünüyorum, bu iş bütün dünyada böyle. Türkiye'ye gelince ne hikmetse lassalar, petlaslar, toyolar; michelin, continental vs. ile neredeyse aynı fiyatlara satılıyor.
    [quo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 28 Mart 2016; 0:42:25 >
  • Yaklaşık 1 aydır 4 adet yaz lastiği almak için araştırma yapıyorum, gerek forumlarda gerekse lastik satıcılarına giderek bilinçlenmeye çalışıyorum. Sonuç sadece kafam daha fazla karıştı. Kimse malım kötü demiyor. ( zaten demesini de beklemiyorum ). Benim beklentim beni markadan bağımsız olarak iyi bir lastiğin nasıl bir özelliği sahip olması konusunda bilgilendirmeleridir, aydınlatmalarıdır. Sonuç olarak hangi lastiği alacağıma hür iradem ile karar verebileyimki
    aklımda acaba soruları kalmasın, aldığım üründen kuşku duymayayım. 2012 yılın sonuda çıkaçak yeni düzenleme ile benim gibi bir çok kişinin kafa karışıklığının giderek daha aklı selim hareket edeceğinden eminim.

Netice itibari ile Petlas velox sport almaya karar verdim. Bu kararımda öncelikle milli sermaye olması ve petlas kullanıcılarının memnun kaldıkları yönündeki yorumlarıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZNTURKUAZ

Yaklaşık 1 aydır 4 adet yaz lastiği almak için araştırma yapıyorum, gerek forumlarda gerekse lastik satıcılarına giderek bilinçlenmeye çalışıyorum. Sonuç sadece kafam daha fazla karıştı. Kimse malım kötü demiyor. ( zaten demesini de beklemiyorum ). Benim beklentim beni markadan bağımsız olarak iyi bir lastiğin nasıl bir özelliği sahip olması konusunda bilgilendirmeleridir, aydınlatmalarıdır. Sonuç olarak hangi lastiği alacağıma hür iradem ile karar verebileyimki
    aklımda acaba soruları kalmasın, aldığım üründen kuşku duymayayım. 2012 yılın sonuda çıkaçak yeni düzenleme ile benim gibi bir çok kişinin kafa karışıklığının giderek daha aklı selim hareket edeceğinden eminim.

Netice itibari ile Petlas velox sport almaya karar verdim. Bu kararımda öncelikle milli sermaye olması ve petlas kullanıcılarının memnun kaldıkları yönündeki yorumlarıdır.

Hayirli ugurlu olsun, lastik patlamasiz insallah:)

Petlas performansina dair fiziki ve hissi deneyimlerinizi paylasabilirseniz cok seviniriz.

Selamlar

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.