Şimdi Ara

içimizdeki irlandalılar ! ZORUNUZA GİTMESİN : PETLAS ! (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
848
Cevap
14
Favori
169.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

arkadaşlar petlas imperium 515 nasıl lastiktir kullanan varmı

aracım grande punto süspansiyoları çok sert çukurlarda çok vurma yapıyor biraz konfor olsun istiyorum bu lastik isteklerime cevap verirmi sizce ??

Konfor istiyorsanız michelin derim..konfor konusunda petlas isteklerinize cevap veremeyebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hk@n

quote:

aracım grande punto süspansiyoları çok sert çukurlarda çok vurma yapıyor biraz konfor olsun istiyorum bu lastik isteklerime cevap verirmi sizce ??

Konfor istiyorsanız michelin derim..konfor konusunda petlas isteklerinize cevap veremeyebilir

Lastiği konforlu yapan tasarımındaki ufak oynamalardır. Petlas bu koşulları göz önüne alarak rakip karşılaştırmalarına göre tasarlanmış bir lastiktir. 3 Katı para verip michelin almaya gerek yok yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

quote:

quote:

Lastiği konforlu yapan tasarımındaki ufak oynamalardır. Petlas bu koşulları göz önüne alarak rakip karşılaştırmalarına göre tasarlanmış bir lastiktir. 3 Katı para verip michelin almaya gerek yok yazık.

Haklısınız oyuzden petlas kullananların yakındığı tek şey sertliktir. İyi forumlar

• Cevaplarınız için saolun.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

quote:

quote:

Haklısınız oyuzden petlas kullananların yakındığı tek şey sertliktir. İyi forumlar

Petlas piyasadaki en yumuşak lastiktir.

• Atma kazım din kardeşiyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Atma kazım din kardeşiyiz

Yani petlası benden iyi mi bleceksiniz desem ayıp olacak. Doğal kauçuk oranı en yüksek kış lastiği petlasta şu an.
  • ben oğlumun golf 4 üne 4 tane starmax petlas kışlık aldım kendi arabama toyo aldım inanın petlas karda buzda kedi gibi yapışıyor desem yalan olmaz oğlum acemi kullanır diye korkuyordum kaydırır diye kendim bir ara kullandım arabam gelene kadar kaliteli bildiğimiz markalara basar diyorum sonuçta bir çok marka brigostone ve lassa aynı fabrikada üretilmiyormu mişlen dünyada bir çok ülkede üretiliyor şu olunca iyi de yerli olunca kötümü oluyor çoğunun imalatı aynı zihniyet bildiğim en kötü lastik pırelli dir
  • sakin kullanımlı sürücüler için fıstık gibi lastikler bir sonraki seçimimde %90 petlas
  • subaru forester xt 2005 model aracım var.petlas snowmaster 651 rf kodlu... herşeyden önce kullanmadan yorum yapmaya karsıyım,ön yargıya da. alana kadar aklımda binlerce sorular vardı acaba nasıl olacak diye aldım 01,12,2013 te bide bu markayla tek bitmiyor model de önemli lastikte kendi aracımda michln prmcy hp vardı yazlık abs ile ilgili çok sorun oluyordu sertleşmiş artık o kadarda eski deil 2 yıllık 30000 yapıldı ama petles ta abs devreye daha girmedi. elbetki bu yurdun insanıyım önce kendi candan insanımı düşünürüm parayı yatırıken tek markaya yatırmıyorsunuz binlerce çalısan var satan insan var onun yanında çalısan insan var vs... velasıl az milliyetçi olup en üst düzeyde güvenlikçiyimdir prensip meselesi bu olay şahsen aracım 1.5 ton insan oldugunu düşünün 2.ton oluyor basküle yakın aileyiz ıslak zeminde gayet iyi en iyisinden iyimi bilemiyorum en iyisini alcak param olmadı olsada almam ama arabam kaymıyor ıslak zeminde sert viraj aldım hiç bir sıkıntı yaşamadım hem doluydu arac hem boşken karda denedim çok güzel bana göre bu paraya hakkını iyi veriyor yakında videolu çekimler yapıcam inş. ozmanda videoları aktarcam yorumları hep takip ediyorum yorumlar hep tartışmalı ama kimse dogru düzgün bir test kendisi yapmıyor herkes birilerini eleştiriyor bence eleştirene kadar bi kaç video veya olayla ilgili resim aktarması insanlar için fikir edinme için iyi olabilir ön yargıyla yaklasır gibiydim memnun kaldım şimdilik fren mesafem kısaldı yaz lastigine göre bide ataklama yükseldi.. yaz lastiginide velox sport PT741 petlas düşünüyorum bakalım onuda deniycem kıştan memnun kaldım şimdilik yazlık bakalım nasıl olacak yaz gelsin onada bakacaz

• bluezehter B kullanıcısına yanıt
    PT741 de güzel geri dönüşleri olan bir lastik, mevcut lastiklerim eskiyince bende almayı düşünüyorum.
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    valla gözlemlediğim yorumlar iyi yönde bide petlasın bridgestone turanza r300 ile aynı lastigi var bire bir aynı ama kıvrımlarda azcık değiştirmiş bide bu pt741 de inceledigim lastik tasarımı michelin ve bi marka daha vardı onla birebir lastik tasarımına sahip çizgiler aynı diyelim renkler aynımı bilemem yani lastik kalitesini kullanınca görücez ozman da yorum yazacağım bakalım dedikleri kadar bi lastikmi zaten oda memnuniyet alanıma girdimi artık bütçe ve markamı seçmiş olucam...
  • Conti TS830 dan sonra ..petlas snowmaster mmükemmel..conti de mükemmel ama ..f/p oranina göre petlas derim..

• LASTİKTE KONFOR MİHİCLENİN DİĞERLERİ GERİDEN GELİYOR DÜNYANIN EN YUNUŞAK YANAKLI LASTİĞİ MİHİCLENİN...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kış başında 4 tane kışlık petlas almıştım. çok memnun kaldım. 2 tane yazlık lastiğe ihtiyacım vardı. 205*55*16 v serisi tane 150 den starmaxx aldım. yabancı markalara cok yüksek paralar vermenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. türk malı kullanmalıyız ki hem ülkemiz hem biz kazanalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tubul

quote:

Orijinalden alıntı: kaya46

petlas şehir içi orta halli kullanım için iyi diyen arkadaslarıma soruyorum.
    o lastikleri kullanım süreniz boyunca hiç uzun yola otobana falan çıkmayacakmısınız veya hiç ani fren yapmayacakmısınız veya hiç o lastik patlamayacakmı ?
    petlas yerli malı 2.sınıf bir lastiktir
    ani frende aşınma bridgestone ye göre 2 kat daha fazla
    yol tutumu malzemenin zayıflıgından dolayı daha zayıf.
    dublex olarak kullanmayı aklınızdan bile geçirmeyin çünkü petlas telli bir lastiktir o yüzden patladığında siz havası daha inmemiş der biraz daha binmeyi düşünürseniz yada yarına kadar böle idare etsinde yarın götürür yaptırrım diye düşünürseniz gittiğiniz tamirciden yeni bir lastik almak zorunda kalmanız gereke bilir.çünkü içindeki tellerden dolayı lastik yumurta gibi olacaktır.
    ve en önemlisi adi malı ucuza alıp 1 sene kullanacağına kaliteli mal alıp üç krş fazla ödeyip.
    kafan rahat bi şekilde daha uzun süre kullanmak bence çok daha mantıklı gibi geliyo.yinede düşüncelere ve tercihlere saygı duyuyorum

F-16 uçağını indirmeyi bilen firma otobana dayanıklı lastiği pekala yapabilir.

starmaxx takılı araçla çıktıgım en üst hız 130 km'h oldu.

fazlası zaten yasak

ani fren de yaptım, elimde teknik veri yok ama zımba gibi durdu araç.

merak ettim telli lastik ne demektir?

12 Mart 2012 Ekleme: Petlas takılı araç 20 bin kilometreye yakın yol yaptıgından elde edilen tecrübeye istinaden aşağıdaki eklemeyi yapma gereği duyuyorum:

Araç 2 kez istanbul-çorum, 2 kez istanbul-trabzon, 3 kez istanbul - ankara arası yol yaptı.Geri kalanı kısa mesafedeki şehirler ve şehiriçi olmak üzere toplamda 20 bin km'ye yakın yol yaptı.

Bridgestone ne kadar aşınıyorsa bu da o kadar aşındı.(önceki lastikler bridgestondu)

Malzemenin zayıf oldugunu nerede ve neyle ölçtünüz?

Petlasın şu anki tüm lastikleri TUBELESS(dublex değil) yani yeni tip, yolda çivi,vida saplandıgında hemen inme yapmaz,michelin,pirelli nereye kadar götürürse o da oraya kadar götürür.

Çivi ile uzun süre yol yaptım. Bişey olmadı uydurmayalım

• Bugün 205/55/16 4 adet Goodyear efficent performance aldım 2014 üretim 179 tl tanesi 9 taksit hepsiburada.com işin garibi 225 den aşağı satan lastik bayii yokken hb bu fiyata çatır çatır satıyor.

• Bende şu an aracımın üzerinde bulunan Toyo j48(mazda 3 e özel lastik)eskidiğinde petlas yada starmaxx almayı düşünüyorum.
    Yalnız merak ettiğim bir konu var bendeki Toyo çok sert.Arabanın da süspansiyon yapısı sert olunca özellikle bozuk yolda konforu bayağı düşürüyor.Acaba bu sertlik konusunda petlas bendeki Toyo ile nasıldır.Bir arkadas kangoo aracına 14 jant petlas almıştı.elimle baktım bayağı yumuşak geldi.Bendeki 205/55/16 bu boyuttaki petlas yumuşaklık konusunda toyo ile nasıldır acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Starmaxx özelliğini bir yılda kaybeder michelin 3-4 yıl gider. Miclen dünys çapında nam yapmış bir lastik ama aşırı pahalı. Ben olsam goodyear alırım ikisinin arası

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir lastik yapmak bu kadar kolay mı ? Bazı arkadaşlar içerideki makineler aynı sadece isim farklı demiş . Ya hocam yapmayın lastik öyle dümdüz üretilip fırınlanmıyor . Bunun ar-ge si , bilgisayar üzerinde tasarlanması , kullanım ömrünün belirlenmesi , lastik üzerindeki şekillerin en efektif şekilde belirlenip aquaplaning e engel olacak şekilde ayarlanması , testler vs vs vs adamlar 1 lastik modeli çıkarabilmek için milyon dolarlar harcıyorlar . Petlas geliyor turanzayı aynen kopyalıyor sadece birkaç dişin yerini değiştiriyor. Ee değiştirdiğin dişlerin lastiğin üzerindeki etkisini düşündün mü hiç? bence düşünmemiştir yani yeni model tasarlamaycak kadar fakir ve tembel bir firma niye böyle testlerle vaktini ve parasını harcasın ki ?

Ayrıca konuyu açan arkadaş petlas uçak indiriyor arabalara mı lastik yapamayacak demiş . Saab da Uçak yapıyordu (motorlarını volvo yapmasına karşın Saab uçakları diye geçiniyordu) araba işine girdi ama geldiği nokta İFLAS . Arabaları öyle uçak gibi arabalar değil hele debriyajsız manuel bir şanzımanı var ne siz sorun ne ben söyleyeyim ne kadar kullanışsız olduğunu .

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.