Şimdi Ara

içimizdeki irlandalılar ! ZORUNUZA GİTMESİN : PETLAS ! (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
848
Cevap
14
Favori
169.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce starmax kullandım.Yağmurda berbat tavsiye etmiyorum.
  • Ben de buraya ve bir ustanın tavsiyesine güvenerek Starmaxx taktırmıştım iki sene önce. Hala da onları kullanıyorum, ama hiç memnun değilim. Yukardaki arkadaşın da söylediği gibi yağmurda bariz kötü. Frene biraz yüklenince araç hemen kızaklıyor ve ABS devreye giriyor. Ayrıca lastikler sert ve çok yol sesi yapıyor. Bir de, ilk mesajdaki arkadaş 20.000 km sonraki lastik durumunu koyarak az aşındığına örnek vermek istemiş. Benim lastiklerim de 40.000 km oldu ve az aşındı. Ama şu anda düşünüyorum, sanki aşınmıyor olması değil, aşınıyor olması daha önemli. Aşınıyor olması yolu tutuyor olduğunu gösterir. Hem bir lastiğin ömrü için zaten 60-80 bin civarı veya 4 yıl deniyor. Bu kullanımlar sonunda aşınmayan lastiği ne yapayım ben, eve çıkarıp vitrine koyacak değilim ya

Kötülediğim sanılmasın, temkinli kullanan, "şehir içinde sakin sakin giderim ben, ayağımı yerden kessin yeter", "azıcık sesi de olacak canım artık" diyen normal bir kullanıcı için gayet iyi lastikler. Ama eğer aracı biraz sert kullanıyorsanız veya konfor da benim için önemli diyorsanız Starmaxx'lar pek de uygun değil.
    Ben tavsiyelere göre almıştım ama demekki tavsiyede bulunan arkadaşların kullanım şekli farklıymış. O yüzden tavsiyelerde kullanım tarzından, hatta kullanılan şehirden bile bahsedilse çok iyi olur. Açıkçası ben şu anda pişmanım. Aracımı değişmeyi düşünüyorum yakın zamanda o yüzden lastikleri yenileyemiyorum da..

Ha şunu da belirteyim yalnız, lasikleri o kadar kaldırıma falan sürttüm, yollar biraz fazla kasisli, çok girdim çıktım ama balon malon olayı yaşamadım hiç. Bunu söylediğim için akşama yaşamazsam tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kicker -- 3 Haziran 2014; 14:21:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kicker arkadaşımız doğru söylemiş. lastikte memnuniyet sürüş şekline yada başka etmenlere göre değişebiliyor. geçen kış 4 adet starmaxx almıştım cokta memnun kaldım(gerci fazla kar yağmadı ama..) yazın başında da petlas v serisi yazlık lastik aldım. geçenlerde 1500 km uzun yol yaptım hem yol tutuş hemde yakıt olarak memnun kaldım. hız olarak 110-120 km yi geçmediğimi de belirtmek isterim. lastiği sınırlarda kullanıp fazla zorlamayan kişiler için mutlaka petlas ve starmaxxı tavsiye ederim sonuçta yerli malı olması da benim için önemli.
  • fiesta aracım için brigestone b250 kullandım çok memnun kaldım.
    cordaba için michelin enrgy saver kullandım özellikle frenleme hayal kırıklığı idi. sessizlik iyi sayılırdı.
    geçen hafta golf 5 için petlas impetus 515 aldım. kesin bir şey söylemek için çok erken. ilk izlenimim olumlu. yağmurlu havada frenleme iyi, sessizlik iyi araçtan da kaynaklanabilir. ama asıl değerlendirme için erken. nasip olursa 20.000 veya 1-2 yıl geçsin ondan sonra
  • 2 sene önce üretilmiş olan bir lastiği alıp aracımıza taksak bir sorun olur mu.
  • hiçbir sorun olmaz son yapılan açıklamalara göre lastiğin raf ömrü 10 yıl olduğu söylendi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaçatı

2 sene önce üretilmiş olan bir lastiği alıp aracımıza taksak bir sorun olur mu.

hiçbir sorun olmaz son yapılan açıklamalara göre lastiğin raf ömrü 10 yıl olduğu söylendi.
  • fatih_ogu F kullanıcısına yanıt
    Lastikleri taktırdım, üretim tarihine baktım 2013, daha yeni sayılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaçatı

Lastikleri taktırdım, üretim tarihine baktım 2013, daha yeni sayılır.

hayılı olsun...
  • fatih_ogu F kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu açalı 3 yıl olmuş, fotoğrafını eklediğim aracın lastikleri 60 bin km kullanıldıktan sonra araç üzerinde satıldı, bu geçen zaman ve km'de lastik kaynaklı hiç bir sıkıntı yaşanmadı, yapılan maksimum hız 145 km/h-150km/h oldu, araç satıldığında lastikler rahat 1-2 yıl daha gidecek durumdaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 7 Ağustos 2014; 19:40:50 >
  • Hayır arkadaş hiç mi işiniz gücünüz yok da sizin aracın arka ve ön tekerlerinin yılda kaç mm incelendiğini hesaplayın aklınızda tutuyorsunuz.Gerçekten hayret.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

Hayır arkadaş hiç mi işiniz gücünüz yok da sizin aracın arka ve ön tekerlerinin yılda kaç mm incelendiğini hesaplayın aklınızda tutuyorsunuz.Gerçekten hayret.

bilgi herşeydir :D
  • merhaba,petlasın internet sitesinde birşey dikkatimi çekti,lastik ölçülerinin çoğunda "RF" ibaresi yer alıyor.bu runflat anlamına mı geliyor?
  • merhabalar arkadaşlar fiat marea aracım var,2012 eylül ayında petlas imperium pt515 195/55/15 lastik aldım(1 yıl yol yardımı vardı),almaz olaydım,lastiklerin yanlardan 4 lastik te de yarılma var,enlemesine....şunu öğrenmek istiyorum faturasını attım,petlaslar kaç yıl garantili,bu yarılma garanti kapsamına girer mi?
  • Kendini ispatlamış, yolda güvende hissedeceğiniz ürünlerden şaşmayın derim.. Bu işin artık erbabı olup yıllardır bu işi yapanlarla, bu piyasaya yeni girenler arasında elbette fark olacaktır.
    Sizi ve sevdiklerinizi, yoldayken hayata bağlayan ilk şey bu lastikler.... Ona göre tercihinizi yapın, imkanlarınız ölçüsünde en kalitelisini alın ve zamanı gelince de mutlaka değiştirin..
    Ben, özellikle de yüksek performanslı lastikler konusunda , böyle Türk firmalarına açıkçası güvenmiyorum. Yıllardır bildiğim markadan da şaşmam..
  • amber67 kullanıcısına yanıt
    Yarılma dediğiniz kılcal çatlak olsa gerek, lastik imal tarihleri nedir? Bayat lastik satmış olabilirler. Üç yılı geçtikten sonra marka farketmeksizin iklimede bağlı olarak yanaklarda çatlaklar oluşmaya başlayabilir. Beş yıllık bir lastikte ne marka olursa olsun yanaklarda kılcal çatlaklar oluşur.
  • lastiğin üretim tarihi 2012 kılcal değil,çatlakların bir tanesi 10 cm vardır..ve çatlaklar 4 lastğin hepsinde de var...faturasını kaybettim,aldığım yere gidip belki kayıtlarda vardır,garanti olayını soracağım
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    lastiğin üretim tarihi 2012 kılcal değil,çatlakların bir tanesi 10 cm vardır..ve çatlaklar 4 lastğin hepsinde de var...faturasını kaybettim,aldığım yere gidip belki kayıtlarda vardır,garanti olayını soracağım
  • amber67 kullanıcısına yanıt
    O tip bir hata varsa imalat hatası olabilir, fatura çok önemli değil kayıtlarında vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 18 Ağustos 2014; 23:11:50 >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.