Şimdi Ara

içimizdeki irlandalılar ! ZORUNUZA GİTMESİN : PETLAS ! (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
848
Cevap
14
Favori
169.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zapt-ı Na Mümkün

Hocam sanırım uzun süredir kullanıyorsunuz bir sorum olacak. Nissan Navara 4x2 aracıma kışlık lastik bakıyorum. Petlas haricinde şu ana kadar bulduğum en uygun lastik dunlop'tu ona da 330 TL istiyorlar. Bir internet sitesinde petlas explero w671 isimli lastiğin 250 TL olduğunu gördüm. Aracımdaki lastikler 255/70/16 ancak daha çok yol tutuşu için kışlıkları 265/70/16 almak istiyorum. Birde yanak kalın olduğu için lastikler arasında konforun çok değişmeyeceğini düşünüyorum. Öncelikler petlas kışlık lastikler yola tutunma açısından nasıldır? Güvenli midir? Ve 255 taban yerine 265 taban alsam araca uyar mı? Teşekkürler şimdiden.

Kış koşullarında, özellikle karda, lastiğin geniş olması avantaj değil, aksine dezavantajdır. Dolayısıyla mevcut ölçüde devam etmeniz en mantıklısıdır.

Buna örnek olarak ralli araçlarının karlı zeminde ultra ince kış lastikleriyle yarışması gösterilebilir.

Geniş lastik demek, geniş yüzeye temas demek oluyor, bu kuru asfaltta avantaj, ama karlı zeminde lastik ince olunca birim alana düşen ağırlık arttığı için lastik daha sağlam tutunuyor, sağlam zemini buluyor, geniş lastik karda yüzer, ince lastik karın içine basar sert zemine temas eder.

• Tüm forumu okudum. Petlas kışlık lastikten hemen hemen herkesin memnun olduğunu , bu memmunuyetin yazliklarda düştüğünü gördüm.Mesaj alınmıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Araca bindiğimde, bu dünya ile bağımı sağlayan ilk temas noktası o lastikler..

Kusura bakma, yerli sanayi vs.. falan deme..

Böyle denetimsiz, böyle gevşek kanunların olduğu , böyle gamsız patron dünyasının var olduğu bu memlekette..

Türk Malı ürüne bu konuda güvenmem ve ne kendi canımı ne de ailemin canını bu lastiklere teslim etmem...

Alıntıları Göster
    uzun senelerce 1 araç kullandım sadece.
    michelin runflat 205/55/16R
    yol sesi almıyordu, ancak sert bir lastikti, ancak bu sertlik aracın sert süspansiyonu sebebiyle de olabilir, bilemiyorum.
    neyse, bu lastiklerle çokça derin çukurlara yanlışlıkla küt diye girdim. "aha sçtk" dediğim çok oldu. yağmurlu zamanlarda çukurlar görünmüyor, en tehlikelisi.
    tekerleklerde gram sıkıntı olmadı. 3 sene önce çıkma almıştım, yeni çıkmaydı, 3 sene tertemiz kullandım, o tekerleklerle aracı sattım.
    diş kalınlığı falan daha 2 sene götürür vaziyetteydi.

ancak! yeni araç alırsam ve bu araç bmw-merso ya da performans model araçlar olmadığı sürece petlas - lassa gibi markalara mutlaka şans veririm.
    yüksek hızlara çıkılıp yok tutuş istenmeyecek ne de olsa.
    en azından yabancı ile türkün kıyasını yaparım o vakit.

ha sıkça 200lere çıkan, virajlara sert girenler, ya da çukurlara çokça düşenler varsa, onlar yorumlasın lastikleri. değilse düz yolda, nerede görülmüş lastik patladığı, hırpalandığı.
    önemli olan 60 bin kullandım skıntı yaşamadım değil, o lastiklerin kalitesi yukarıda yazdıklarımla ölçülüyor biraz.

• quote:

Orijinalden alıntı: abisi1

uzun senelerce 1 araç kullandım sadece.
    michelin runflat 205/55/16R
    yol sesi almıyordu, ancak sert bir lastikti, ancak bu sertlik aracın sert süspansiyonu sebebiyle de olabilir, bilemiyorum.
    neyse, bu lastiklerle çokça derin çukurlara yanlışlıkla küt diye girdim. "aha sçtk" dediğim çok oldu. yağmurlu zamanlarda çukurlar görünmüyor, en tehlikelisi.
    tekerleklerde gram sıkıntı olmadı. 3 sene önce çıkma almıştım, yeni çıkmaydı, 3 sene tertemiz kullandım, o tekerleklerle aracı sattım.
    diş kalınlığı falan daha 2 sene götürür vaziyetteydi.

ancak! yeni araç alırsam ve bu araç bmw-merso ya da performans model araçlar olmadığı sürece petlas - lassa gibi markalara mutlaka şans veririm.
    yüksek hızlara çıkılıp yok tutuş istenmeyecek ne de olsa.
    en azından yabancı ile türkün kıyasını yaparım o vakit.

ha sıkça 200lere çıkan, virajlara sert girenler, ya da çukurlara çokça düşenler varsa, onlar yorumlasın lastikleri. değilse düz yolda, nerede görülmüş lastik patladığı, hırpalandığı.
    önemli olan 60 bin kullandım skıntı yaşamadım değil, o lastiklerin kalitesi yukarıda yazdıklarımla ölçülüyor biraz.

Alıntıları Göster
    Petlas o çukurlu,toprak yollarda da Michelin ve Goodyear'a göre daha iyi. Bridgestone ile aralarında fark yok ama biraz daha onun altında dayanım olarak. Diğer lastikler ile de 130 üstü hızlara pek çıkmadığım için o konuda yorum yapamayacağım, 130km ye kadar hepsi sorunsuzdu.

• Aracımda önler starfire arkalar dunloptu araç 320d
    Ortalama 1 yıl kullandım 15 20 bin km kadar lastikçide çıkarıldıklarında iç tabanlarında mm yoktu ( hani kamyon yada Traktör lastikleri olur ya dümdüz olur Şekil olmaz iç tarafları öyleydi arkaların şaşırdım 1 yıl da bu hale gelmesine şuan syron diye uyduruk bir lastik var onuda 1 ay sonra arabayı değiştiriceğim patlar lastik soun Olmasın diye aldım. Bu arkalardı ebatları 255/35/18

Önler starfire tam baş belası ilk 2 ay güzel lastikti. Ondan sonraki 10 ay ucundan frene dokunsanız abs devreye giriyordu. Yağmurlu havada zaten frenisiz gidiyoruz sanki herhangi birşey olsa mümkün değil duramaz. Ben tavsiye etmiyorum 1 yılda bu kadar kötü hale gelemez. Ebatları 225/40/18 di

Bu ön arka hep yazlıkta şuanlık syron lardan memnunum 2.5 ay oldu zaten ama zaten en fazla 2-3 aya bunlarında öyle olacağını biliyorum çok takmıyorum.
    BAŞKA SORMAK ISTEDİĞİNİXZ SORU OLURSA BIR ALINTI UZAKTAYIM :D

• quote:

Orijinalden alıntı: awallabilla

quote:

Orijinalden alıntı: kimence

4 mevsim bakıyorsanız petlas imperium veya starmaxx novaro modellerine bakın.

Bire bir aynı lastiktirler,içerik,malzeme,sınıf,dayanıklılık...

malesef ne novaronun ne de imperiumun 215 50 17 ebatında lastiği yok.. yada ben mi bulamıyorum?

Alıntıları Göster
    Michelin al kafan rahat olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: sametsamett

Michelin al kafan rahat olsun

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar petlas ile starmaxx arasındaki fark nedir??
    Bayiden petlas istedim aynı fiyata starmaxx var onu takalım bu avrupaya gidiyor kaliteli dedi ne dersiniz doğrumu söylüyor??
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmelihx

Bayiden petlas istedim aynı fiyata starmaxx var onu takalım bu avrupaya gidiyor kaliteli dedi ne dersiniz doğrumu söylüyor??

ikiside aynı lastik, biri yurt içine, biri avrupaya pazarlanan isim. avrupaya giden daha kaliteli falan deil, ikiside aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 6 Kasım 2014; 13:55:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

quote:

Orijinalden alıntı: drmelihx

ikiside aynı lastik, biri yurt içine, biri avrupaya pazarlanan isim. avrupaya giden daha kaliteli falan deil, ikiside aynı.

Alıntıları Göster
    AutoTecnica lastik testi.

içimizdeki irlandalılar ! ZORUNUZA GİTMESİN : PETLAS !içimizdeki irlandalılar ! ZORUNUZA GİTMESİN : PETLAS !içimizdeki irlandalılar ! ZORUNUZA GİTMESİN : PETLAS !içimizdeki irlandalılar ! ZORUNUZA GİTMESİN : PETLAS !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usermm1 -- 3 Aralık 2014; 15:22:44 >

• Michelin der giderim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Sea Sparrow

Michelin der giderim :)
    yerli malı türkün malı herkes onu kullanmalı der beklerim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih_ogu

yerli malı türkün malı herkes onu kullanmalı der beklerim...

Alıntıları Göster
    Starmaxx ICE GRIPPER - W850 215/55/16 kış lastiğini 2012 Ford Focus 1.6 Tdci aracım için aldım. Sulu kar, buz, çamur ve ıslak zeminde gayet başarılı yol tutuşu ve frenleme mesafesi sunuyor. Yakıt, seste biraz yuvarlanma direncinde orta halli yüksek(Michelin yaz lastiklerine göre). Zaten bunlar kış lastiklerinde artması beklenen kriterler. Lastikte dikkatimi çeken bir şey ise, yazlık lastiklerle ıslak/çamurlu zeminde araba fena şekilde batarken, bu lastiklerde araba 3 te biri kadar bile kirlenmemesi. Farklı araçlarda arkada bulut oluşurken bu lastiklerde çok az.

Pahalı ürünlerle kış lastiği tercih edilebilir bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: zupar

Starmaxx ICE GRIPPER - W850 215/55/16 kış lastiğini 2012 Ford Focus 1.6 Tdci aracım için aldım. Sulu kar, buz, çamur ve ıslak zeminde gayet başarılı yol tutuşu ve frenleme mesafesi sunuyor. Yakıt, seste biraz yuvarlanma direncinde orta halli yüksek(Michelin yaz lastiklerine göre). Zaten bunlar kış lastiklerinde artması beklenen kriterler. Lastikte dikkatimi çeken bir şey ise, yazlık lastiklerle ıslak/çamurlu zeminde araba fena şekilde batarken, bu lastiklerde araba 3 te biri kadar bile kirlenmemesi. Farklı araçlarda arkada bulut oluşurken bu lastiklerde çok az.

Pahalı ürünlerle kış lastiği tercih edilebilir bence.

Alıntıları Göster
    Ne ultra pahalı markalar (Continental, Michelin, Good Year vs), ne de yerli üretimler (Petlas, Starmax, Lassa vs) değil; hem ucuz hem made in Finland hem kış lastiğinde kuralları koyan Nokian'ı önyargısızca bi araştırın derim. Komisyon almıyorum, dost tavsiyesi

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz 1985

quote:

Orijinalden alıntı: Zapt-ı Na Mümkün

Hocam sanırım uzun süredir kullanıyorsunuz bir sorum olacak. Nissan Navara 4x2 aracıma kışlık lastik bakıyorum. Petlas haricinde şu ana kadar bulduğum en uygun lastik dunlop'tu ona da 330 TL istiyorlar. Bir internet sitesinde petlas explero w671 isimli lastiğin 250 TL olduğunu gördüm. Aracımdaki lastikler 255/70/16 ancak daha çok yol tutuşu için kışlıkları 265/70/16 almak istiyorum. Birde yanak kalın olduğu için lastikler arasında konforun çok değişmeyeceğini düşünüyorum. Öncelikler petlas kışlık lastikler yola tutunma açısından nasıldır? Güvenli midir? Ve 255 taban yerine 265 taban alsam araca uyar mı? Teşekkürler şimdiden.

Kış koşullarında, özellikle karda, lastiğin geniş olması avantaj değil, aksine dezavantajdır. Dolayısıyla mevcut ölçüde devam etmeniz en mantıklısıdır.

Buna örnek olarak ralli araçlarının karlı zeminde ultra ince kış lastikleriyle yarışması gösterilebilir.

Geniş lastik demek, geniş yüzeye temas demek oluyor, bu kuru asfaltta avantaj, ama karlı zeminde lastik ince olunca birim alana düşen ağırlık arttığı için lastik daha sağlam tutunuyor, sağlam zemini buluyor, geniş lastik karda yüzer, ince lastik karın içine basar sert zemine temas eder.

Alıntıları Göster
    Bilgilendirme amaçlı burada paylaşmış olduğumuz bilgiler, tarafımızdan kaldırılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nokian Tyres Türkiye -- 20 Ocak 2015; 9:54:04 >

• Petlas w651 en az goodyear gibi kaliteli ve iyi tutuyor karda

Dikkat ettiyseniz goodyear dedim ultragrip serileri hep eniyi kis lastigi olmustur

Nokiana girmiyorum bile kendi kendilerini tatmin etsinler en iyisi biziz diye

Ona bakarsan citroende cok iyi araba evet

• quote:

Orijinalden alıntı: Del Boske

Petlas w651 en az goodyear gibi kaliteli ve iyi tutuyor karda

Dikkat ettiyseniz goodyear dedim ultragrip serileri hep eniyi kis lastigi olmustur

Nokiana girmiyorum bile kendi kendilerini tatmin etsinler en iyisi biziz diye

Ona bakarsan citroende cok iyi araba evet
    güncel kullanıp memnun olan varmı?
  • Or_By O kullanıcısına yanıt
    İki aracımda da kışlık Petlas var ve şuana kadar çamur, yağmur ve karda kullanımda memnun kaldım diyebilirim ancak iki aracımın da lastik ebatları ara ebat denen pek yaygın olmayan ebatlardan ve lastiklerin tamamında kalıp hatası var, bir aracımdaki taban eğriliği bariz olduğundan garnatiden değişim yapılmıştı ama yeni gelenlerde de az da olsa sorun var, üstelemeyip kullanmaya devam ettim, diğer aracımdaki hata balanstan çok yalpa sesi ile belli olacak seviyede bir hata.
  • dewr kullanıcısına yanıt
    Niye kaide yok, Otomobil lastiğinin sürtünme, yük, ısınma katsayıları daha mı yüksek?

Uzay mekiği üreten firma, uçak üretemez mi?

Çok beğenilen Michelin, Formula 1 de Bridgestona yenildi, hile yapmak zorunda kaldı ve iki lastik uygulamasına son verdiler F-1 de.

Bunlar bence bizim anlayamayacağımız kadar teknik konular.

Eğer kullanılan malzeme farklı değilse gerisi hikaye. Ülker bisküvi ile halk bisküvi arasındaki lezzet ve fiyat farkı kullanılan malzeme ve oranlarından kaynaklanır.

Makarna da aynı, birisi 5-6 dakikada hamurlaşırken filiz, nuhun ankara yada İtalyan ürünleri diri kalır, hep malzeme ile ilgilidir bunlar.
  • ERKOLGENCER E kullanıcısına yanıt
    9 Eylül 2012; 3:24:11 tarihli mesajın alıntısını yaparken ne düşündünüz merak ettim ?

normal bir binek araç otomobil lastiğinin sürtünmesi, yük taşıma hacmi, ısınma katsayıları ile uçak lastiklerinin özelliklerinin aynı olduğunu mu söylüyorsunuz ?

neyse önemli de değil açıkçası ne düşündüğünüz..

3 sene geçmiş üstünden.. benim o zamanki yazılarım Petlasın herhangi bir test sınavına girmemiş olmasıydı. Şimdi bu testlere katılmış mı katılmamış mı bilgim yok araştırmadım.

Ama gerçek olan problemli bir ürün olsaydı piyasada tutunamazdı.. Buda petlasın başarısıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dewr

9 Eylül 2012; 3:24:11 tarihli mesajın alıntısını yaparken ne düşündünüz merak ettim ?

normal bir binek araç otomobil lastiğinin sürtünmesi, yük taşıma hacmi, ısınma katsayıları ile uçak lastiklerinin özelliklerinin aynı olduğunu mu söylüyorsunuz ?

neyse önemli de değil açıkçası ne düşündüğünüz..

3 sene geçmiş üstünden.. benim o zamanki yazılarım Petlasın herhangi bir test sınavına girmemiş olmasıydı. Şimdi bu testlere katılmış mı katılmamış mı bilgim yok araştırmadım.

Ama gerçek olan problemli bir ürün olsaydı piyasada tutunamazdı.. Buda petlasın başarısıdır.

Açık konuşmak gerekirse, tarihe dikkat etmedim.

Petlas testlere giriyor artık.

Ne düşündüğümün önemli olmadığını yazmasaydınız keşke, üzüldüm açıkcası.

Aynı olduğunu düşünmüyorum. Uçak lastiği üretebilen bir firma Otomobil lastiğini de rahatlıkla üretebilir diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.