Şimdi Ara

içimizdeki irlandalılar ! ZORUNUZA GİTMESİN : PETLAS ! (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
848
Cevap
14
Favori
169.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    saolasın kardeşim..gidecem bakalım
  • Starmaxx ı petlası flan bilmemde benim için en dandik lastik Goodyear dır .

En ufak yağmurda paten pistine dönüyordu yollar çöpe attımda kurtuldum resmen

3 yılda sertleşen über dandik bi lastik , yine ne varsa michelinde var
  • arkadaşlar audi a8 araca lastik bakıyorum 245/40/19 michlen bridtone lassa falan 600 liradan aşağı pek yok petlas 300 liraya buldum sizce alınırmı ne dersiniz ne tavsiye edersiniz.
  • ali coşkun kullanıcısına yanıt
    hocam şu an kullandığım araçda da önceki aracımdada petlas kullandm. fiyat performans olarak başarılı bir marka . benim açımdan yerli olmasıda önemli. arabanı çok sınırlarda kullanmıyorsan petlas yada starmaxx iyidir
  • Petlas kullanmaya başlayalı 2-3 ay oluyor.

Petlas lastiği gidip 2 katı fiyatlı lassa ile karşılaştırmak doğru değil.

Petlas kendi sınıfı için bence iyi tercih.Kullandığım süre boyunca hiç bir sıkıntı yaşamadım yol tutuşu gayet iyi eskiden 140 geçemediğim lastiklerle 160 buldum.

Fiyat da diğer modellere göre uygun.

Tavsiye ederim
  • fatih_ogu F kullanıcısına yanıt
    genelde sınırda kullanmıyoruz fakat sınırı geçersek bizi sıkıntıya sokarmı o düşündürüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali coşkun

genelde sınırda kullanmıyoruz fakat sınırı geçersek bizi sıkıntıya sokarmı o düşündürüyor

kendi adıma bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. yılların firması her türlü testi yapılıp öyle sürülüyordur piyasaya lastikler...
  • Beyler benim veyrona lastik bakiyorum 4 üne 25bin euro diyorlar petlas fiyatini bilen varmi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • temiz çıkma bulursan daha ucuza halledersin diye düşünüyorum. lastikcilere bi sor istersen :D
  • Aracıma ilk defa Lassa miratta taktırdım 2 aydır kullanıyorum, performansından genel olarak memnunum.
    Ancak seri kalkışlarda, virajlarda, ani frenlerde gıcırtı yapıyor bunun sebebi nedir acaba? Daha önce bridgestone kullanıyordum bunda hiç böyle bir sorun yoktu.
  • "."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sherwood86 -- 29 Ocak 2018; 18:0:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sherwood86

Ben zamanında petlas kullandım özellikle yaş yolda yol tutuşu iyi değildi ödümü koparıyordu.Daha 30.000 km de janta oturan iç yanak kömür gibi üfelenmeye başlamıştı.kısacası pek memnum kalmadım.

Yerine SYRON race 1 lastik buldum. Alman mühendisliği Türk sermayeli Finlandiya üretimi olan fiyatı gayet uygun (petlas parasına hemde) lastik.60.000 km kullandım hala ilk günkü gibi yol tutuşu sağlıyor.Üstelik memnuniyetimden kışlık bile aldım bundanda memnunum.

Sizede illa bu demiyorum yanlış anlaşılmasın.İyi araştırın arkadaşlar.

Aracımda sıfır petlas kışlık lastikler var, araç fren yapınca yolda kızaklıyordu. Şimdi satıyorum. Hepimiz yerli malı kullanmak istiyoruz ama hiçbirşey canımızdan kıymetli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hie

quote:

Ben zamanında petlas kullandım özellikle yaş yolda yol tutuşu iyi değildi ödümü koparıyordu.Daha 30.000 km de janta oturan iç yanak kömür gibi üfelenmeye başlamıştı.kısacası pek memnum kalmadım.

Yerine SYRON race 1 lastik buldum. Alman mühendisliği Türk sermayeli Finlandiya üretimi olan fiyatı gayet uygun (petlas parasına hemde) lastik.60.000 km kullandım hala ilk günkü gibi yol tutuşu sağlıyor.Üstelik memnuniyetimden kışlık bile aldım bundanda memnunum.

Aracımda sıfır petlas kışlık lastikler var, araç fren yapınca yolda kızaklıyordu. Şimdi satıyorum. Hepimiz yerli malı kullanmak istiyoruz ama hiçbirşey canımızdan kıymetli değil.

Kışlık lastikleri yazında mı kullanıyorsunuz? Eğer öyle ise kaymanız gayet doğal, Petlas yada herhangi bir marka olması durumunuzu değiştirmez. +7 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda, heleki yazın asfalt 70- 80 dereceleri bulur; silikalı hamur kendini iyice salar ve yolu tutamaz. Ama lastikler kışın kayıyor derseniz o zaman haklısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

quote:

Orijinalden alıntı: hie

quote:

Kışlık lastikleri yazında mı kullanıyorsunuz? Eğer öyle ise kaymanız gayet doğal, Petlas yada herhangi bir marka olması durumunuzu değiştirmez. +7 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda, heleki yazın asfalt 70- 80 dereceleri bulur; silikalı hamur kendini iyice salar ve yolu tutamaz. Ama lastikler kışın kayıyor derseniz o zaman haklısınız.

Mart yada nisan ayı gibi havalimanından dönerken akşam yollar yağmurdan dolayı ıslaktı, en hafif frene değmemde araba kayıyordu. Kar üzerinde hiç deneme fırsatım olmadı çünkü aracı 3.ayda satın aldım. Aracı satan kişi lastikleri yeni almıştı zaten, sıfır lastikler. Dediğiniz gibi olabilirmi bilmiyorum, kış aylarında kar üzerinde bu lastiklerle bir deneyimim yok. Kar üzerinde kullanan var ise deneyimlerini paylaşırsa o na göre lastikleri satmaktan vazgeçip kullanabilirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_97774969/f_//tm.htm#97774969

• hie kullanıcısına yanıt
    Ben iki kıştır Petlas W651 ile aynı lastik olan Starmaxx W850 modelini kullanıyorum, karda aracın ESP sini devreye sokmak için epey çaba sarfetmek gerekiyor. Hava sıcaklığı +7 derecenin üzerindeyse ve özellikle yol ıslaksa bariz kayma var, bütün kış lastikleri silikalı yumuşak hamur yapısından üç aşağı beş yukarı böyledir, daha önce Good Year ve Lassa kış lastiği de kullandım, onlarda hava sıcaksa kayma yapıyordu. İstanbul için Kasım ayının son haftası ve Mart ayının ilk haftası arası kış lastiği kullanıyorum, öyle olduğu halde sıklıkla +7 derece üzeri sıcaklıklar olabiliyor, o günlerde araçta kış lastiği olduğunu unutmayarak daha dikkatli olmakta fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa goksel

Arkadaşlar öğleden sonra 225*55*17 Starmaxx(Petlas) Ice Gripper W850 taktırdım bir takım, tanesi peşin 240 tl, axees'e 12 taksit 250 tl. Benim lastiğin ölçülerinde diğer lastiklerin takımı 1700-2000 tl civarı (ug8, michelin gibi).Eğer ug8 perf. ile arasında lastik başı 30-40 tl civarı olsa Ug8 i düşünürdüm ama fark çok fazla. İnşallah sorunsuz bir kış geçiririz. Geçen sene Crv' de Michelin Alpin kış lastiği kullandım yumuşak karda çok iyi idi ama kar sertleşince kaymaya başlamıştı kendi payıma memnun kalmamıştım. Starmaxx(Petlas) ilk defa kullanacağım kar yağdığında ak koyun kara koyun çıkar ortaya hayırlısı olsun bakalım. Starmaxx almayı düşünenler için benim aldığım bayi ;

VEZNİ JANT LASTİK (Starmaxx bayisi)
    TURGUT ÖZAL BULVARİ NO: 72/B
    İSKİTLER/ANKARA 0 312 342 02 60

selamlar

2 yıl geçmiş, bu marka/model lastiği karlı koşullarda kullandınız mı ? memnun kaldınız mı ? tavsiye eder misiniz ?

• ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım uzun süredir kullanıyorsunuz bir sorum olacak. Nissan Navara 4x2 aracıma kışlık lastik bakıyorum. Petlas haricinde şu ana kadar bulduğum en uygun lastik dunlop'tu ona da 330 TL istiyorlar. Bir internet sitesinde petlas explero w671 isimli lastiğin 250 TL olduğunu gördüm. Aracımdaki lastikler 255/70/16 ancak daha çok yol tutuşu için kışlıkları 265/70/16 almak istiyorum. Birde yanak kalın olduğu için lastikler arasında konforun çok değişmeyeceğini düşünüyorum. Öncelikler petlas kışlık lastikler yola tutunma açısından nasıldır? Güvenli midir? Ve 255 taban yerine 265 taban alsam araca uyar mı? Teşekkürler şimdiden.
  • Zapt-ı Na Mümkün Z kullanıcısına yanıt
    Bu yıl üçüncü kışım olacak, geçtiğimiz iki kışta gayet iyilerdi, ama benim kullandığım lastikler otomobil için. Sizin aracınızın segmenti farklı olduğu için farklı bir lastik kullanıyor, bu nedenle yorum yapmam doğru olmaz. SUV yada kamyonet kullanan arkadaşlar varsa onların yorumu çok daha faybalı olacaktır. Söyleyebileceğim kış lastiği için taban genişletmenize hiç gerek yok, tutunma açısından kar ve buz için dar tabanlı lastik daha iyidir.
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler..
  • Araca bindiğimde, bu dünya ile bağımı sağlayan ilk temas noktası o lastikler..

Kusura bakma, yerli sanayi vs.. falan deme..

Böyle denetimsiz, böyle gevşek kanunların olduğu , böyle gamsız patron dünyasının var olduğu bu memlekette..

Türk Malı ürüne bu konuda güvenmem ve ne kendi canımı ne de ailemin canını bu lastiklere teslim etmem...
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.