Şimdi Ara

içimizdeki irlandalılar ! ZORUNUZA GİTMESİN : PETLAS ! (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
848
Cevap
14
Favori
169.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şayet aracınızla çok az kilometre yapıyorsanız ve bu yolculuğunuz genelde düzgün yollarda ve lastiği zorlamayacak şartlarda, düşük hızlarda kullanıyorsanız daha ekonomik ürünler sunan markalar düşünülebilir. Ben daha önceki aracımda otobanda defalarca 200 km üzeri hızlara kumho lastiklerle çıktım sorun olmadı ama kumho dan sonra michelin kullanınca daha önceki hareketini ne kadar riskli olduğunu anlıyor insan.
    Lastik seçiminde her ebata özel yapılmış testlere ve yabancı sitelerdeki kullanıcı yorumlarına bakarak karar vermeye özen gösteririm. Halkımız pek fikir paylaşmayı sevmediğinden henüz lastik konusunda tecrübeye dayalı bir veritabanı yok ülkemizde. Örneğin ADAC testlerini çok önemserim. ADAC testlerinde hep alman markaları zirveye oynuyor acaba torpil mi var diye düşünüyorsanız şöyle diyelim, alman firmaları da ADAC testlerini önemsedikleri için hep ilk 10 a giriyorlar. Örneğin 225/45r17 ADAC winter veya summer yazıp aratırım çıkan sonuçları incelerim. bu ebatta good year test birincisiyken başka bir ebatta pirelli P7 lider olabiliyor. Starmax petlas evet uçak lastiği bile!!! yapıyor olabilir. Ama henüz bir uçağım olmadığından otomobilim için lastik alıyorum. Bugün led tv alırken defalarca siz de şahit olmuşsunuzdur sırf satıcının gazına gelip olmuşken ful olanı olsun diye asla kullanmayacağı özelliklere tonla para veren insanımız konu güvenlik olunca cimrilik edecek cesareti bulabiliyor.İlginç!!
    Lastiğin ıslak zemin fren mesafesine yada kuru zeminde yol tutuşuna belki ayda yılda bir ihtiyacınız olacak ama o gün geldiğinde yaz sizin yada bir başkasının hayatı söz konusu olacak olabilir. Sözün özü gidip çin malı lastikleri 3 kuruş ucuz diye almayın. Test sonucu olmayan lastikleri de iyice düşünmeden almayın derim. Lastik satıcısı değilim otomobillere meraklı sıradan biriyim.

• helpgod kullanıcısına yanıt
    Google'a adac ve fraud yazıp adac hakkında daha net bilgiye ulaşabilirsiniz. Artık adac testlerine itimat edip etmemek size kalmış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

Google'a adac ve fraud yazıp adac hakkında daha net bilgiye ulaşabilirsiniz. Artık adac testlerine itimat edip etmemek size kalmış.

İlginize teşekkürler ADAC testlerinin çok önemli olduğunu düşünüyor ve itimat etdiyorum.
  • 185\65\r14 boyutu icin pt311 Elegant mi yoksa pt515 İmperium mu daha iyi olur ? Aralarinda nasil bir fark var ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler 400 500 vereceğinize 200 tl daha koyun continental alin.Ne idigu belirsiz lastik icin o kadar para verilmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Or_By

güncel kullanıp memnun olan varmı?

Valla hocam ben memnunum. Yani pek anlamam lastikten ama benim anlayacağım şekilde bir falsosu olmadı Petlesların.
  • quote:

Hankook ile petlas kıyasla mısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyingoktas

quote:

Hankook ile petlas kıyasla mısınız

hocam hankook hiç kullanmadım o nedenle yorum yapmam doğru olmaz. ama petlaslar beni hiç yüzüstü bırakmadı. mesela yazlık lastik alıp almamaya karar vermeye çalışıyorum ve petlas seçeneklerimden bir tanesi.
  • Bugünlerde ben de yazlık lastik düşünüyorum. Onun için sormuştum. Son kararınızı burada paylaşırsanız sevinirim.
  • Arkadaşlar merhaba Corsa D 2008 için 185*70*14 ebatlarında yaz lastiği alcam. Petlas 122 TL filan, Dunlop da 130. Hangisi daha kalitelidir acaba karar veremedim

• okuduğum yorumlara güvenip starmaxx st760 aldım petlas pt741 in aynısı, satıcı şöyle güzel ektra yanak koruma var, balon yapmaz vs dedi. eyvallah ama 45 gün sonra balon yaptık. garantiye gidecek bakacaklarmış vs ki kullanıcı hatası diyeceklerine eminim. jant kenarından hava kaçırmış sonrada bir kasise azıcık sert girince aldık lastiği kucağımıza. delik yok lastikte , bir lastiğin jant kenarından hava kaçırdığına ilk kez şahit oluyorum. ucuz etin yahnisi abiler ucuz oluyor. diğer lastikler yapmıyormu? yapıyor ama 8 sene michelinle bindim hiç birinde sorun olmadı ki en yumuşak lastik. starmaxx/petlass alacağınıza gidin en ucuz lastik hangisiyse onu alın. ben falkeni öneririm bu segmentte en azından 25-50 tl daha ucuz.
  • 10 tl olsa genede almam petlas
  • 2009 dan bu yana Starmaxx icegrip kış lastiğini kullanıyorum.10 güne kadar atacağım. Aslında bir çok arkadaş lastikler yeni mi diye soruyor çünkü diş derinliği hala süper. Sertleşme de yok. Ancak mikro düzeyde aşınma dikkatli bakınca belli oluyor. Lastik kesinlikle süper. Özellikle fren mesafesi ve durmada çok başarılı. Ancak tersinde yani karda çok dik bir yokuş çıkıyorsanız patinaj yapıyor. Lastik kanalları öyle yapılmış ki durmaya daha fazla önem vermişler. Bu sayede 3-4 defa kazadan kurtuldum. Kışın yerler buzken ani durmam gerektiğinde beklenenden daha kısa zamanda duruş sağlıyor. Ancak arabanız performanslı bir araba ise dik yokuşlarda hızlı kalkışta patinaj yapıyor. Tabii bu patinaj hayati bir önem taşımıyor, çabuk durması daha önemli. Yaz lastiğim Michelin. Aynı şey bunda da var yani durma çok kısa mesafede ancak yokuşta kalkışta patinaj yapabiliyor. Önümüzdeki kışa girerken yine kış lastiği alacağım ve tercihim kesinlikle Starmaxx olacak.

• Beyler bizim milletimizde bi markacılıktır tutturmuş gidiyor .petlas almayında şunu bunu alın diyenler hiç kullanmadan reklamlarına görüp yapıyorlar. Ben hankok pirelli goodyear bridgeston petlas ve kumhonun kışlık lastiklerini kullandım hankokun kış şartlarında yol tutuşu yumuşak hamur olduğu için daha iyi ama çabuk yıpranıyor pırellı ise bu kış resmen beni rezil etti ben hayatımda bu kadar berbat yol tutusu olan bi lastik daha görmedim kar yagmasın diye dua ettik resmen yıllardır araba kullanırım ilkkez otomobike bu yıl prelli sayeside zincir taktım kışın ortasında eski debika çıkma kışlık lastikle değiştikte kurtulduk bunların haricinde diğer markalar hemen hemen aynı performans ve güvenlikte yaz için ise dunlop petlas lassa ve marshall markalarını kullandım uzun km ler yapıyorum hemen hemn hepsi aynı buyaz içinde yeni arabama petlas alacağım şu markacılığı terk edin .araç konusundada hep aynıyız almancı fransızcı japoncu korecilerimiz var bizim fanatik fanatik kullanmadan yorum yapmayın

• huseyingoktas H kullanıcısına yanıt
    Petlas pt 515 kararı kesinleşti. 185 65 14 aldığım en uygun fiyat 115 tl sadece nakit olarak Pendik'te... komşum kullanıyor, memnunmus. Benim aracım kia rio. Umarım isabetli olur.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 28 Mart 2016; 0:53:47 >
  • Ay sonu lastiklerimi değiştirmeyi düşünüyorum aldığım fiyatlar şu 205/55/16
    Petlas 165
    Gy egp 170
    Conti cpc5 190
    Hankook 170
    Michelin 200

Ben de yerli maliciyim ama ortada test yok bişey yok usta ve aynı para. Ben de testlerde kafayı zorlayıp petlasla aynı para oldugundan sebep GY alcam
    Eğer bir gün petlas testlere girmeye başlayıp başarısını belgelerse diğerlerinden pahalı da olsa petlas alırım

• quote:

Orijinalden alıntı: er.ay88

Ay sonu lastiklerimi değiştirmeyi düşünüyorum aldığım fiyatlar şu 205/55/16
    Petlas 165
    Gy egp 170
    Conti cpc5 190
    Hankook 170
    Michelin 200

Ben de yerli maliciyim ama ortada test yok bişey yok usta ve aynı para. Ben de testlerde kafayı zorlayıp petlasla aynı para oldugundan sebep GY alcam
    Eğer bir gün petlas testlere girmeye başlayıp başarısını belgelerse diğerlerinden pahalı da olsa petlas alırım
    [r b

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 28 Mart 2016; 0:53:59 >
  • Yaris tede petlas kullandım, memnundum.
    Mercedes C180 aracımda da Petlas takılı iken aldım, 200 km/h ile bile kullanıldı, sorunsuz, güvenle kullanılabilir.
    Marka takıntılarına gerek yok, bence.

tabi 'parasını yöneten hayatını yönetir', isteyen istediği şekilde harcar.
  • Petlas lastiklerimi 15 bin km kullanıp aracımı satmış bulundum. Pt515 modeli 185 60 15 kullandım.Lastikler çok vasat bir kere.Tutunmuyor, çok çabuk patinaja düşüyordu. En son frenlemede de sürekli abs devreye girmeye başladı. Bütün kontroller yapıldı ve sorunun lastikten, iyi tutunmuyor denildi.Bir daha petlas mı, hayatta almam.Lassa daha cazip, tanede 20 lira fark vardı kışlık alırken. Lassa aldım 1 kış kkullandım ama ikinci kışta göremeyeceğim.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.