Şimdi Ara

İçişleri Bakanı açıkladı: Tüm polislere kamera takılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SaMoVe Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
3.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İçişleri Bakanı açıkladı: Tüm polislere kamera takılacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polislerin daha iyi bir hizmet sunması için teknolojiden yararlanılacağını duyurdu. 2025'te tüm polislere yaka kamerası takılacak.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "2025'te tüm polislere yaka kamerası takılacak. Polisle vatandaşın arasındaki konuşmaların tamamında benim polisimin, benim jandarmamın tutum ve davranışları kayıt edilecek." dedi.

Yüz tanıma özelliği ile suçlular tespit edilecek

Takılacak yaka kameraları ASELSAN tarafından geliştiriliyor. ASELSAN, son güncellemeyle bu kameralara yüz tanıma özelliği getirdi. Araması olan kişiler anında tespit edilecek. Örneğin sistem tarafından polise, "Şu an konuştuğun kişi, şu suçtan hapis kararı bulunan ve 3 yıldır aranan birisi" şeklinde ikaz verecek.

Ayrıca Bkz.Kaspersky, akıllı bir oyuncakta güvenlik açığı keşfetti!

Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"2025'te tüm polislere yaka kamerası takılacak. Polisle vatandaşın arasındaki konuşmaların tamamında benim polisimin, benim jandarmamın tutum ve davranışları kayıt edilecek.

Aynı şey vatandaş için de geçerli. 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun' sözü kaydedilecek. Herkes bilecek ki Türk polisi kayıtlıdır.

ASELSAN yapacak bunu. Daha yeni görüşme yaptım. ASELSAN bu kameralara yüz tanıma sistemi getirdi. Evraklarına bakarken, merkezden kamerayı izleyenler hemen aranan kişiyse müdahale edecek.

Teknolojiden faydalanacağız."

• 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun' sözü kaydedilecek. Herkes bilecek ki Türk polisi kayıtlıdır." siyasiler üst düzey bürokratlar bu işe karşı çıkar. alkollü olup nice meydan okuyan kişiler göründü ki bunlar denk gelenlerdi. kamera takılınca 81 ilde günde onlarca yüzlerce bu şekilde olaylar çıkar. bizim ülkemizde bu işin yürüyeceğini sanmıyorum.
    İyi bir uygulama olacaktır. Burada eleştiren arkadaşlar da gayet iyi biliyor ki mevcut sisteme göre bu sistem çok daha mantıklı olur.

Suç ve suçluları engelleme konusuna gelince ona hiçbir devlet çözüm bulamaz. Sen Allah'ın kanunlarını beğenmiyor ve daha iyi yönettiğini sanıyorsun ve buyrun dünyada suç sürekli artıyor, şiddet artıyor çaresini bulabilen var mı?

Adam kafayı çekiyor karşı şeride geçip 4-5 kişiyi ezip öldürüyor sonra alacağı ceza müebbet olsa ne olur? İçeride benim vergimle ye iç yat! Adam polisi şehid ediyor sonra içeride polisin ailesinin ödediği vergilerle ye iç yat.

Gariban adamın 40 senede biriktirdiği parayı çalıyor bir gecede kumarda meyhanede orada burada sıfırlıyor sonra içeride ye iç yat!

İnsan yapımı kanunlarla dünyanın içine ettiler. Düzelmesini beklemeyin!
  • 50 suç kaydı olup sokaklarda dolaşanlara bir çare bulmadıktan sonra kamera neye yarayacak? Adliyenin bir kapısından girip öbür kapısından çıkacak yine.

• 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun' sözü kaydedilecek. Herkes bilecek ki Türk polisi kayıtlıdır." siyasiler üst düzey bürokratlar bu işe karşı çıkar. alkollü olup nice meydan okuyan kişiler göründü ki bunlar denk gelenlerdi. kamera takılınca 81 ilde günde onlarca yüzlerce bu şekilde olaylar çıkar. bizim ülkemizde bu işin yürüyeceğini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarionCobretti -- 29 Şubat 2024; 12:56:02 >
  • MarionCobretti kullanıcısına yanıt
    Yok gelir. Ama o anlarda kamera bozulur 😂

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hiç yoktan iyidir takılsın. Vatandaşa en azından kameranın varlığı ile düzgün davranılır.
    BBG polis devri başlıyor.

• Yaparlarsa reknik açıdan güzel bir iş olur, ama pratikte olumsuz yansımaları olabilir. Bekleyip görmek lazım.

• Bu durum, vatandaşın çekim yapmasının da önünü açar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Big brother is watching you 👁️

• sabikalilarin rahat dolasmasinin onune engel koymasi acisinda iyi de dediğin gibi salinma olaylarina çare bulmak lazim
    yasalarda ciddi bir zaafiyet var

• 2025 🙂

• MarionCobretti kullanıcısına yanıt
    burokratin goruntusu silinir problem olursa :)

• Yetersiz. Polisin ikinci ihtiyacı Abd tarzı vur emri.

İnşallah bu vur emri verilir. Kesintisiz kamera kaydı ve vur emri

Kamera şirketine para kazandırmak için çıkan bir ihaleden ibaret bırakmayın işi.

Adam gibi yasasını çıkartıp vur emrini de verin polis/jandarmaya

Polis geldiğinde önü ardı oynamadan 2 dakika sabit duramayan tipler ağlaşmasın diye katillerin karşısında eğilip bükülmek zorunda kalıyor polisimiz, jandarmamız

Kaldı ki esas düzenleme yargıya lazım
    Polis hiçbir can güvenliği sağlanmadığı halde suçluyu hakim/savcının karşısına kadar getiriyor
    Yargı denen paşamız bırak hırsızı arsızı salmasını, katili bile 3-5 senede aramıza yolluyor.
    Yargı bu ülkenin kanayan yarası, vicdanları sızlatmakta üstlerine yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 29 Şubat 2024; 13:22:28 >
  • Polis yakalıyor , adalet bakanlığı serbest bırakıyor yasalar değişmeden çok bosch bir iştir bu aklıma gelmişken insanların güvenini kaybetmektense , para kaybetmeyi tercih ederim robert bosch…!

• Neredeyse bütün sokaklarda mobese var ama vatandaşın işi düştüğünde hiçbiri çalışmıyor deniyor. Bu kameralar da bir şekilde işimiz düşünce kapalı, arızalı falan çıkar tesadüfen :)

• Bizim millet eğlencelidir, kameralardan çıkan görüntülerle youtube kanalı kurulsa geliri ile polis masrafları karşılanır yani, o derece :).

Kim bilir ne olaylar kaçıyor kayıt olmadığı için.

• her polise yaka kamerası verildikten sonra silah kullanma yetkisi de genişletilir büyük ihtimalle. olası suistimali kamera ile önlenmiş olur. suçlular için sıkıntı normal işinde gücünde yurdum insanı için hem her poliste yaka kamerası olması hemde silah kullanma yetkilerinin abd deki gibi olması faydalı olur.

• Olması gereken bu zaten. Onu bırakın ben bile sokağa çıktığımda yaka kamerası takmayı düşündüğüm oldu. Öyle garip olaylarla karşılaşıyoruz ki, başınızın belaya girmemesi için, haklı olduğunun ispatı için gerektiği durumlar oluyor.
    Kurum kameraları, işletmelerin kameraları,polis/güvenlik kameraları bizleri çoğu zaman çekiyorlar. Dolayısı ile kamusal alanlarda vatandaşında bilgi vererek/ vermeyerek kamera kaydı alma, bu kayıtların hukuksal delil olması yolu açılmalı diye düşünüyorum. Tabi ki kişilerin evleri gibi özel alanlar,hastane/yurt/koğuş gibi özel alan sayılan,mahremiyet durumlarında yasak olmalı ama toplum içinde veya kamusal hizmet veren devlet kurumları, belediyeler,her türlü işletmeler(restoran,telefon bayileri,avm,mağazalar,.. gibi)sokaklar,.. serbest olmalı.

• Sonunda olması gereken bu.Bundan sonra olay esnasında kamera kaydı zorunlu olucakdır.

• Olay şundan ibaret karşı taraf suçlu olduğunda sorun yok kayıtlar tutulacaktır.
    Ama polis, jandarma yetkisi dışında işlem yaptığında veya karşı tarafa hakaret ettiğinde kolluğun savcılık dosyasına cevabı "Kamera bozulmuş, ıslanmış, o anda kayıt yapamamış" olursa bu işin herhangi bir anlamı olmaz.

Ayrıca aynı şekilde akepeli il başkanları, ilçe başkanları kolluğu artistik yaptığında, onlar şikayet ettiğinde yine aynı olacaksa yine aynı yine bir anlamı yok.

• Benim polisim, benim jandarmam derken?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.