Şimdi Ara

İçki içerken bulantı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
11.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Eskiden oturduğum zaman en az 7-8 bardak Vodka-Martini içerdim.Şimdi oturuyorum bir bardak bile içemeden sanki kusacakmış gibi oluyorum.Bunun bir çözümü var mıdır ? Bir hastalık belirtisi midir ? Birde bir bardak bile içtikten sonra en az 5 gün midem yanıyor.Bu aralar birde sabah kalkınca aşırı bir yanma oluyor.Şu sabahları yanma olayı 2 sene öncede olmuştu zamanla geçmişti.Buda benzer bir durum mudur ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Alkol İçerken Mide Bulantısı

Alkol tüketmek pek çok kişi için sosyalleşmenin ayrılmaz bir parçası olsa da bazı kişiler alkol içerken mide bulantısı yaşarlar. Bu rahatsızlık çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve tedavi yöntemleri altta yatan nedene bağlı olarak değişebilir.

Alkolün Mideyi Bulandırmasının Nedenleri

Alkolün mide bulantısına neden olmasının birkaç ana nedeni vardır:

• Mide Tahrişi: Alkol mide zarını tahriş ederek iltihaplanmaya ve bulantıya neden olabilir.
    • Gastrointestinal Kasların Felci: Alkol, mide ve bağırsaklardaki kasların hareketini yavaşlatabilir, bu da sindirimi geciktirebilir ve mide bulantısına yol açabilir.
    • Şeker Seviyelerinde Düşüş: Alkol, kandaki şeker seviyelerini düşürerek hipoglisemiye neden olabilir, bu da mide bulantısı ve diğer semptomlara yol açabilir.

Belirtiler

Alkol içerken mide bulantısı genellikle aşağıdaki belirtilerle kendini gösterir:

• Mide rahatsızlığı
    • Bulantı
    • Kusma
    • Karın ağrısı

Alkol İçerken Mide Bulantısını Önleme

Alkol içerken mide bulantısını önlemek için şu önlemleri alabilirsin:

• Yavaş ve Kademeli İç: Alkolü hızla tüketmekten kaçın ve her yudum arasında bol su iç.
    • Yiyeceklerle Birlikte İç: Alkolü aç karnına içmekten kaçın. Yemek, alkolün mideyi tahriş etmesini önlemeye yardımcı olabilir.
    • Düşük Alkollü İçecekleri Tercih Et: Viski gibi yüksek alkollü içecekler mide bulantısını daha sık tetikleyebilir. Bu nedenle, bira veya şarap gibi daha düşük alkollü içecekleri tercih et.
    • Şekerli İçeceklerden Kaçın: Şekerli alkollü içecekler hipoglisemi riskini artırabilir. Bu nedenle, bu tür içeceklerden kaçınmak önemlidir.
    • İyi Hidratlı Kal: Alkol dehidrasyona neden olabilir, bu da mide bulantısını daha da kötüleştirebilir. Bu nedenle, alkol tüketirken bol sıvı içtiğinden emin ol.

Alkol içerken mide bulantısı yaşıyorsan, semptomların devam etmesi veya şiddetlenmesi halinde tıbbi yardım almalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende vişne-votka içerken midem bulanıyordu.
    Bi zaman kolayla kırdım sonra tekrar vişneye geçtim. Bulantı falan kalmadı

Not: Ciddiyim
  • içme işte bulantı oluyorsa zorlamanın alemi nedir? bağımlı değilsen bırak.
  • Hocam zaten nadir içiyorum.Seviyorum Vodka-Martini'yide.İçmek için değil keyif için içtiğimizden içemeyince özlüyor insan. :) Psikolojik mi diye düşündüm fakat değil büyük ihtimalle.Aynı sendromu pilav üstü kurufasülye yerken Malibu içerkende yaşamıştım fakat o anlık bir şeydi bu 1 aydır devam ediyor. :)
  • Pek çok sebebi olabilir ama bende genelde açken oluyor.
  • konu açılmışken bende sorayım ayda 10 15 bira içmek bağımlılık yapar mi zamanla ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HCalifornia

konu açılmışken bende sorayım ayda 10 15 bira içmek bağımlılık yapar mi zamanla ?

Alışkanlık yapabilir ama bağımlılık pek sanmıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sigara nasıl içiliyor?
    16 yıl önce açıldı
    Şalgam İçerken Triplere Girmek
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yakın bir zamanda sağlam bir yemekten 1 saat sonra bir deneme yapacam.Eğer sorun devam ederse 2.el bir mide arayışına girecem.Vodka-Martini'siz hayat geçmez dayıı.
  • Bulantı nasıl bilemiyorum ama bir zamanalar yaşadığım bir sıkıntıyı aktarayım.

Bende içkiyi çok fazla kullanan birisi değilim. Bundan bir kaç yıl önce herhengi bir içkiden birkaç yudum alınca müthiş bir baş ağrısı mide ağrısı yaşıyordum. Gözlerim ve yüzüm kızarıyordu. Bu sorun 3-4 ay devam ettikten sonra kendiliğinden geçti. Hala neden olduğunu merak ederim. Ama hayatım boyunca bir dönem başıma geldi ve çok ilginç bir durumdu.
  • O olay karaciğerden sanırım.Araştırmalarım sonucu olayın mevsimlik bir olay olduğunu anladım.Benle aynı sorunu yaşayan bir kaç kişi daha var. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

O olay karaciğerden sanırım.Araştırmalarım sonucu olayın mevsimlik bir olay olduğunu anladım.Benle aynı sorunu yaşayan bir kaç kişi daha var. :)

Bendeki durumun karaciğer ile hiç alakası yoktu. Doktorum o zaman gerekli bütün araştırma ve tetkikleri yapmıştı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.