Şimdi Ara

İçki İçmeyi Anormalleştirmek! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
867
Cevap
2
Favori
38.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günde 1 bardak kirmizi şarabin ve 1 bardak biranin bana uzun vadede zararini kim gösterebilir.
  • Karşı çıkan arkadaşlara bir sorum var;

1984 te çıkarılan kanunla başlayan ve bu günlere gelen hadisenin resmini biraz daha netleştirelim...

Şimdi, Kuşadasına gidin, sahilde büfeler vardır. Bu büfelerde tost, meşrubat, dondurma, çay, kahve... ve aynı zamanda da alkollü içki servisi yapılır. Masalarda oturan her çeşit ve her milletten insan vardır. İnanmayan gidip gözleriyle de görebilir. Türbanlı eşiyle gelip oturup çayını içen de vardır, yanı başındaki masada alman veya ingiliz veya yurdumun yerli insanı oturur birasını içer yemeğini yer...

Şimdi bunda bir anormallik yok.

Anormal olan, Kuşadasına "turizm bölgesi" deyipte bu yaşantı hakkını veren, fakat anadoluda veya turizm bölgesi olmayan yurdumun herhangi bir yerinde, kendi vatandaşımıza bu hakkı vermeyen kanunlardır...

Bakınız hiçbir avrupa ülkesinde böyle çifte standardı olan bir kanunu uygulamayı devlet aklından bile geçiremez. Eğer böyle birşey yapacak bir çılgın çıkacak olsa, vatandaş ayağa kalkıp isyan eder oralarda ve der ki;

" Sen nasıl olur da benim ülkemde bana vermediğin hakkı, " turizm bölgesi" adıyla turistlere ve yabancılara verirsin? "

Aslında bu uygulanan garabet Türk vatandaşına yapılan en büyük hakarettir.

Karşı çıkan arkadaşlara soruyorum; Sizce bu uygulama, devletin kendi vatandaşına hakaret etmesi ve onu adam yerine koymaması değil mi?

• Gereksiz laf kalabaligi bidi bidi
    Amerikada 16 yasinda stajyer ehliyeti veriliyor
    Turkiyede icki iciyorsun aliyorsun yaninda velin varsa ayni mantik
    Misal
    Normalde nufusu 300 000 olan yazlik belde
    yaz sezonu 1 milyon oluyor ki yarisi yabanci bu sayede bufeler satsin belki orada da yasak olur bizene
    Bana gunluk 1 bardak sarap yada baska bir icki faydalidir diyen bilimsel makale getirin doktoru gorelim
    Ben size yeteri kadar bilimsel makale doktor kaniti koyacagim
  • Sen bir vatandaş olarak buna "boş laf" diyorsan... ki burada kanunla uygulanan bir garabetten bahsediyoruz. İçki iç veya içme, o başka birşey. Yazlık belde dediğin yer bu ülkenin toprağı değil mi? Türkiye Cumhuriyetinin ili veya ilçesi beldesi değil mi?

Efendim? Nasıl boş laf yani, anlayamadım bunu...

Asıl boş laf sizinkiler arkadaşlar. Faydalı mı, zararlı mı? Zararlı görüyorsan içme bana ne yani?

Ha, boş laf dersen hiçte değildir. Ülkenin güzelliklerini avrupalı benden daha fazla yaşıyorsa buna boş laf diyemem ben. Antalyada eğer benim yerli insanımdan daha fazla avrupalı tatil yapıp ülkemin güzelliklerini daha fazla ve özgürce yaşıyorken bunları hiç düşünmeden bir de boş laf demek çok yanlıştır.

O tatil cennetlerine gidipte; "oralarda özgürlük var, tıpkı avrupa gibi" sözü herkes tarafından söylenen sözdür. Ve garabettir.

Niye benim ilimde ilçemde aynı özgürlük yok? sorusu ve buna verilecek samimi cevaplar asla boş laf değildir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

Gereksiz laf kalabaligi bidi bidi
    Amerikada 16 yasinda stajyer ehliyeti veriliyor
    Turkiyede icki iciyorsun aliyorsun yaninda velin varsa ayni mantik
    Misal
    Normalde nufusu 300 000 olan yazlik belde
    yaz sezonu 1 milyon oluyor ki yarisi yabanci bu sayede bufeler satsin belki orada da yasak olur bizene
    Bana gunluk 1 bardak sarap yada baska bir icki faydalidir diyen bilimsel makale getirin doktoru gorelim

quote:

DR. PELİN TÜTÜNCÜOĞLU

Alkol kimyasal bir bileşiktir. İçindeki karbon sayısına göre isimler alır. Beslenme için alkol denince kimyadaki "etil alkol" veya kısaca "etanol" anlaşılır. Alkol insanlar için bir enerji kaynağıdır. Bir gramı yedi kalori verir. Bağımlılık yapma özelliğinin yanı sıra merkezi sinir sistemi başta olmak üzere bir çok organda zararlı etkileri vardır.

HAFİF İÇİCİLİK
    Sudan hafif olması bir gramının hacim olarak daha fazla olmasına neden olur, bir gram alkol 1,2 mililitredir. Alkol satışı da hacim olarak yapılmaktadır. Gene alkol satışında alkollü içecekler içindeki alkol oranı yüzde olarak verilmektedir. Öreğin rakının alkol derecesi yüzde 40'dır. Bunun anlamı 100 mililitre rakı içinde 40 mililitre alkol olduğudur. Viskinin derecesi yüzde 40, biranın yüzde 4-6, şarabın yüzde 12-14, votka, cin, rom gibi içkilerin yüzde 40 civarındadır. Sert içkilerin 30 mililitresi bir kadeh kabul edilir. 100 ml şarap, 300 ml biraya denktir. Günde 2 kadeh (24 gram) alkol hafif içicilik olarak kabul edilir.
    Alkollü içkilerden bira, tatlı şaraplar, likör içerdikleri alkolün dışında karbonhidrat nedeniyle enerji kaynağıdırlar.
    Ağızdan alınan alkol mideden başlayarak barsaklardan hızla emilir. Alkolün gıdalarla beraber alınması emilimini yavaşlatır. Alkol kana geçince önce karaciğere gelir. Alkolü parçalayan enzim kadınlarda daha düşük olduğundan alkol dayanıklılığı daha azdır. 70 kilo ağırlığındaki bir insan bir saatte yaklaşık 9ml (7gr) alkolü etkisizleştirir. Alkolün çok azı etkisizleştirilmeden idrar, ter ve solunum havası ile atılır. Çoğu ise karaciğerde etkisizleştirilir.

BEYİNDE HASAR
    Alkol merkezi sinir sistemi üzerinde baskılayıcı bir etkiye sahiptir. Fazla alımda davranış ve tavırlarda kontrol dışına çıkmalar, şiddet içeren duygusal patlamalar olur. zehirlenme daha da ilerlerse sinir sistemi fonksiyonları çökebilir. Solunum durmasına dek tablo ilerleyebilir.
    Alkol bağımlılık yapar. Sosyal ve bedensel zararlanmalar ortaya çıktığı zaman bile alkol alımının devam etmesi alkolizmin göstergesidir. Kronik alkolizm beyinde giderek artan hasara yol açar. Bunu yanı sıra vitamin eksiklikleri de alkolizmin sonucunda gelişir.

Hafif içicilik diye birşey varmış galiba.
    Neden hafif içicilik diye ayri bir durum olabilir ki? Alkol zararliysa bunun hafifi ağırı olabilir mi ki? Neden siniflandirilmis böyle bir(alkolün zararlarindan bahseden) makalede acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVeL -- 8 Şubat 2011; 20:14:06 >

• hala alkol faydalı diyorsunuz

Tamam haklısınız faydalı ama zararı daha çok

o zaman zarar>kar ise net:zarar
  • Hani bilimsel konuşmaya başladık ya, internet televizyonundan ya da bazı anılardan daha bilimsel çalışma isteyen ve bilimsel çalışmalara meraklı arkadaşlar için aşağıda linkler mevcut. Bu sefer tercüme etme gereği duymuyorum, çünkü nasıl olsa tıp ile ilgili bilimsel bir konu tartışan insanların en azından bazı kaynaklara bağımsız olarak ulaşabilmesi gerekir.

The National Center for Biotechnology Information

The State University of New York at Potsdam

Bunlar yetmez diyenlere yeni ve bilimsel olan kaynaklar sunabillirim. Bu kaynakların herhangi bir doktordan farkını ise ancak bilimle gerçekten yakından ilgilenenler bilir. Diğerleri ise kendileri gibi düşünen doktoru bilimadamı sanmaya devam etsin.

Not: Konuya "Alkolü savunan" taraftan girdiğim için faydaları hakkında bu araştırmaları sundum. Ama aynı şekilde zararları ile ilgili olarak da araştırmalar bulmak mümkündür. Her ne kadar mantık hatası işletip, anlatmak istediğimi bir türlü anlatamamış olsam da, hala aynı şeyi tekrar ediyorum; Bir haltı adam gibi yapmayı bilmeyenler nedeniyle bilenlerin hakları ellerinden alınamaz. Dünyada alkollü içeceklerin yasak olduğu ve olmadığı ülkeler, bu ülkelerdeki insanların ortalama yaşam süresi ve kalitesi ortada. "Biz batının ahlaksızlığını almayacağız" diyen insanlar zinayı suç olmaktan çıkardığından beri, ahlak dersi almaya başka mecralara gitmekte fayda görüyorum.

Bu konuda benim baştan sona kadar gözden geçirip anladığım şey; Sorulan sorular var ve mantık işletilmesi isteniyor. Sayfalarca tekrarlanan sorulara devekuşu stratejisi uygulanıyor ve o satırlar atlanarak konuya devam ediliyor. Ben sorularımda ısrarlıyım. Biri cevap versin ve ben de anlayabileyim.

Bana sorulan soruya cevabım ise; Eroin ile alkol arasındaki farkı kısaca özetleyerek açıklamaya çalışmak olacaktır.
    Eroin, ilk kullanımdan itibaren bağımlılık yapan, mutlaka miktarı artırılan ve ona ulaşmak için herşeye katlanılan bir maddedir. Dünya üzerinde "Eroin kullandım ama canım isteyince bırakıyorum." diyebilen bir tek kişinin olduğunu duymadım ve de görmedim. Ha belki gören ya da duyan vardır, ona bişey diyemem. Alkol ise, böyle bir madde değildir ve zaten alkolü birçok besinden alıyoruz. Belki hatırlayanlar vardır; Eskiden evlerde portakal şurubu yapılırdı ve bir süre sonra o portakal şurubunun tadı acılaşırdı. Ama ne anneler ne de çocuklar alkolik olmadı. Bu annelerden ya da çocuklardan hiçbiri portakal şurubu krizine girmedi. Ama içtikleri şey yine de alkol içeren bir içecekti.

Eğer farkı anlatamadıysam, sorunu kendinizde arayın. Anlattığım halde hala ısrarcıysanız, sorunu yine kendinizde arayın. Eğer ki vereceğiniz mantıklı ve objektir bir cevap varsa, okumaktan zevk duyarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bbbbbbbbbbbbbbburak

hala alkol faydalı diyorsunuz

Suyun da fazlası zararlidir. Su zehirlenmesini duymadiniz mi hiç?

Benden size tavsiyedir günde 1 bardak şarap için , eğer kolestrol varsa bire bir gelicektir. Ayrica uykuya dalmada güçlük yaşıyorsaniz rahatlatir. Üzerinizdeki stresi alir birçok anti-depresandan iyidir.

Ama bunu aşarsaniz hayatinizi berbat edebilir.

Metil alkol içmediğiniz sürece sorun olmaz aman ha.

Atalarimizin dediği gibi , herşeyin fazlasi zarar , azi kar. Bunun kadar doğru bir cümle yoktur(lafin gelişi) , bilimadamlarinin keşfettiğine göre uzun yaşama sirri da az kalori almakmış. Yaşla beraber ne kadar kalori azaltirsan o kadar uzun yaşiyorsun.

Bu yasayla beraber donanimhaberin şu smile'ini kaldirmak gerekçek herhalde ya da belli bir yaşın alti kullanamasin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVeL -- 8 Şubat 2011; 20:55:25 >

• quote:

Şaka mı yapıyorsunuz?
    http://www.webmd.com/food-recipes/features/truth-about-beer?ecd=wnl_hrt_020811

Elimin altındaydı, bugün çıktı yazı, valla hiç aramadım! Komik, sayfanın üst tarafında şu anda " Türkiyede alkol yasaklanıyor mu? " diye bir yazı var tesadüfen!
    Uygun miktarda alkolün yararlarına ait yüzbinlerce bilimsel yazı ve araştırma yazı vardır, yukardaki yalnızca birisi.

LeVeL;
    Böyle hayat uzatmaya yönelik konularda yazmanızı çok özlemiştik valla!
    Metil deyince, 40 yıl kadar önce Afrika kıyılarında bir gemi kazası olmuştu, batmayan bazı variller kıyılara vurmuş, Afrikalılar "alkol " yazısını hemen tanımışlar varillerin üzerindeki! Metil'miş, sonunda 2000 civarında kör vardı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 8 Şubat 2011; 20:59:25 >

• Sayısız aptalın olduğu bu ülkede, alkolü yaygınlaştırıp akıllılarında elinden beyinlerini almak çok mantıklı bir hareket olurdu.

Evet alkol faydalı bir yönüyle, Kazalar cinayetler cinnetler boşanmalar vb. şeylere sebebiyet vererek hem insan ölümü sayesinde karbon ve azot döngüsünü hızlandırıyor. Hem küresel ısınmaya karşı güzel bi önlem oluyor. Hemde avukat ve gardiyanlara iş imkanı sağlıyor.
    .
    Şimdi bu mesaja cevap ölçülü içilince birşey olmuyor diyenler olabilir. Bende o arkadaşa şöyle cevap vereyim. O zaman önce insanlara ölçü hakkında uzun bir eğitim verelim. Akli ve bedeni olarak ölçüyü kaçırmayacak disipline erişmiş insanlar ruhsatlarıyla alsınlar alkölü.

Ama yine kısıtlamış oluruz. Haklısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 8 Şubat 2011; 21:00:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Şaka mı yapıyorsunuz?
    http://www.webmd.com/food-recipes/features/truth-about-beer?ecd=wnl_hrt_020811

Elimin altındaydı, bugün çıktı yazı, valla hiç aramadım! Komik, sayfanın üst tarafında şu anda " Türkiyede alkol yasaklanıyor mu? " diye bir yazı var tesadüfen!
    Uygun miktarda alkolün yararlarına ait yüzbinlerce bilimsel yazı ve araştırma yazı vardır, yukardaki yalnızca birisi.

LeVeL;
    Böyle hayat uzatmaya yönelik konularda yazmanızı çok özlemiştik valla!
    Metil deyince, 40 yıl kadar önce Afrika kıyılarında bir gemi kazası olmuştu, batmayan bazı variler kıyılara vurmuş, Afrikalılar "alkol " yazısını hemen tanımışlar varillerin üzerindeki! Metil'miş, sonunda 2000 civarında kör vardı!

Bende sizi özledim neommy , siz zaten biliyorsunuzdur bunlari ama işte karşı görüş kisa yaşamaya çok hevesli, nereyese bu aceleleri.

• quote:

Alkol alıyoruz dediysek hergün 70lik bitiriyoruz demedik
    Hergün içilen bi kutu biranın her gün içilen 2,5 luk koladan kat kat az zararı vardır

Birde alkole tamamen karşı olanlar var.Hayatlarında alkol almamış alkolün ne olduğunu bilmeyenler.Alkolün insana öldürme,suç işleme istediği verdiğini zannediyorlar.Sanki tüm suçlar alkollüyken işlenmiş ayıkken bişey yok.Bilip bilmeden yorum yapmaları doğal.Bi 35lik vodka alın için bakalım düşüncelerinizde büyük değişim olacaktır.Birşeye uzaktan bakarsanız tabi farklı gözükür.

• quote:

Orijinalden alıntı: LeVeL

quote:

Benden size tavsiyedir günde 1 bardak şarap için , eğer kolestrol varsa bire bir gelicektir. Ayrica uykuya dalmada güçlük yaşıyorsaniz rahatlatir. Üzerinizdeki stresi alir birçok anti-depresandan iyidir.

Atalarimizin dediği gibi , herşeyin fazlasi zarar , azi kar. Bunun kadar doğru bir cümle yoktur(lafin gelişi) , bilimadamlarinin keşfettiğine göre uzun yaşama sirri da az kalori almakmış. Yaşla beraber ne kadar kalori azaltirsan o kadar uzun yaşiyorsun.

Bu yasayla beraber donanimhaberin şu smile'ini kaldirmak gerekçek herhalde ya da belli bir yaşın alti kullanamasin.

işte o ölçüyü bulabileceğin kesinmi bide o var ya bi bardak derken şişeyi götürürsen nolacak ??

• quote:

quote:

quote:

işte o ölçüyü bulabileceğin kesinmi bide o var ya bi bardak derken şişeyi götürürsen nolacak ??

Neden götüresin ki , sağlık için içersen ilaç içtiğini düşünürsen 1 bardak içer birakirsin. Ama kafam güzel olsun diye içersen içtikçe içersin.

Alkol gel beni iç diyen birşey değil sanirim daha önce alkol kullanmadiniz, hele bazi şaraplar var biraz içiyorsunuz gerisini döküyorsunuz. Tadi çok güzel olmadıkça çok albenisi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

quote:

Alkol alıyoruz dediysek hergün 70lik bitiriyoruz demedik
    Hergün içilen bi kutu biranın her gün içilen 2,5 luk koladan kat kat az zararı vardır

Birde alkole tamamen karşı olanlar var.Hayatlarında alkol almamış alkolün ne olduğunu bilmeyenler.Alkolün insana öldürme,suç işleme istediği verdiğini zannediyorlar.Sanki tüm suçlar alkollüyken işlenmiş ayıkken bişey yok.Bilip bilmeden yorum yapmaları doğal.Bi 35lik vodka alın için bakalım düşüncelerinizde büyük değişim olacaktır.Birşeye uzaktan bakarsanız tabi farklı gözükür.

tamam maalesef bende biraz içtim içine kapanık bir insan için (bu kişi ben oluyorum) değişik bir etkisi var

ama yinede haram yani azda olsa

• quote:

quote:

quote:

quote:

Neden götüresin ki , sağlık için içersen ilaç içtiğini düşünürsen 1 bardak içer birakirsin. Ama kafam güzel olsun diye içersen içtikçe içersin.

Alkol gel beni iç diyen birşey değil sanirim daha önce alkol kullanmadiniz, hele bazi şaraplar var biraz içiyorsunuz gerisini döküyorsunuz. Tadi çok güzel olmadıkça çok albenisi yok.

alkol kullandım 1-2 kez . (aslında içten içe biraz seviyorum galiba ) ama galiba haklısın

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şu 5 tlye bir bidon verilen it öldüren adlı şarabımı bahsediyorsun

• gene bilmiş arkadaşlarımız çıkmışlar hoşgelmişler

1 ingilizce bilenler için

news.bbc.co.uk
    BBC NEWS | Health | Drink a day 'raises cancer risk'
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7906355.stm

2 bizim gazetelerde yayınlanan bir haber

Az miktarda tüketilen alkolün kalp-damar sağlığına iyi geldiği iddia ediliyordu. ABD'deki California Üniversitesi ile Kanada'daki Victoria Üniversitesi'nin araştırmaları bu iddianın doğru olmadığını ispatladı.

Alkolün kalbe etkileri konusunda yapılan 89 bilimsel araştırmayı inceleyen uzmanlar, bu çalışmalardan 82'sini metodolojik açıdan kusurlu buldu. İçkiyi bırakanlarla az miktarda alkol kullananların karşılaştırıldığı çalışmalarda 'içkiyi bırakanlar' başlığı altında ele alınan grubun, ağır hastalıklar nedeniyle tıbben alkolü terk etmek zorunda kalan insanlardan oluştuğu tespit edildi. Karşılaştırma için alkol kullanmayan insanlar arasından örnekleme yapılması gerektiğine dikkat çeken bilim adamları, 89 araştırmadan 7'sinde bu kurala uyulduğunu aktardı. Bu 7 araştırmada da içkinin kalp sağlığına herhangi bir koruyucu etkisinin olmadığı sonucu çıkmıştı.

zaman gazetesinden bu

ama zaman gazetesi ne inanmak yada guvenmek içki içmeyi destekleyenler için komik olur

e o zaman bbc nin yaptıgı haberi de anlamayan olursa ben çeviririm

• quote:

gene bilmiş arkadaşlarımız çıkmışlar hoşgelmişler

1 ingilizce bilenler için

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7906355.stm

2 bizim gazetelerde yayınlanan bir haber

Az miktarda tüketilen alkolün kalp-damar sağlığına iyi geldiği iddia ediliyordu. ABD'deki California Üniversitesi ile Kanada'daki Victoria Üniversitesi'nin araştırmaları bu iddianın doğru olmadığını ispatladı.

Alkolün kalbe etkileri konusunda yapılan 89 bilimsel araştırmayı inceleyen uzmanlar, bu çalışmalardan 82'sini metodolojik açıdan kusurlu buldu. İçkiyi bırakanlarla az miktarda alkol kullananların karşılaştırıldığı çalışmalarda 'içkiyi bırakanlar' başlığı altında ele alınan grubun, ağır hastalıklar nedeniyle tıbben alkolü terk etmek zorunda kalan insanlardan oluştuğu tespit edildi. Karşılaştırma için alkol kullanmayan insanlar arasından örnekleme yapılması gerektiğine dikkat çeken bilim adamları, 89 araştırmadan 7'sinde bu kurala uyulduğunu aktardı. Bu 7 araştırmada da içkinin kalp sağlığına herhangi bir koruyucu etkisinin olmadığı sonucu çıkmıştı.

zaman gazetesinden bu

ama zaman gazetesi ne inanmak yada guvenmek içki içmeyi destekleyenler için komik olur

e o zaman bbc nin yaptıgı haberi de anlamayan olursa ben çeviririm

Bağlantı verdiğiniz haberi okumadım bile. Neden okumadığıma gelince, sizden önce ben bağlantı verirken özellikle BBC'ye ait çeşitli haberlere rastladım ve bunların "haber" niteliğinin olması ve doğru olmayabilecek olmalarından dolayı, doğrudan araştırma kuruluşlarının bağlantılarına baktım. Eğer geçerli sayıyorsanız, aşağıdaki bağlantılar da BBC'den. Sizin 1 kaynağınıza karşılık, ben biraz daha fazlasını sunuyorum. Eh, artık yarın içkiye başlarsınız.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/6195220.stm?lspan

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/1986514.stm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/931850.stm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/250089.stm

Hatta bazı bilim insanları olayı abartıp, kırmızı şarabın faydalarından dolayı kapsülünü üretmeye çalışıyorlarmış.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/3398891.stm

Bana sorarsanız, yukarıdaki bağlantıların ya da sizin verdiğiniz bağlantının hiçbir ciddiyeti yok. Ciddiyete sahip bağlantılar, bilimsel araştırma yapan kuruluşlara ait kaynaklardır. O yüzden, eğer sizinkini gerçek olarak nitelendirirsek, maalesef ki benim verdiğim aynı referanslı kaynak sayısının çokluğundan dolayı ben haklı çıkmış olurum.

Eğer zahmet edip de benim verdiğim linkteki yazıları okursanız, tartırşma ondan sonra olur. Onları okumadan "Aha da cevap vereyim; durum eşitlensin" diyerek bir yere varamayız. Ancak kaynak gösterip dururuz. Derseniz ki, "Sen de benim kaynağımı okumadın." ben bunun nedenini açıkladım. Ekleyin bir araştırma, ama adam gibi bir üniversite ya da araştırma merkezinden olmak kaydı ile, okuyayım. Ki zaten okumama da gerek yok, baştan beri alkolün fazlasının zararsız olduğunu iddia etmedim.

Umarım bu sefer yukarı çıkar ve benim sunduğum kaynakları okursunuz, ki ben sizin kaynaklarınızı ciddiye alayım. Siz zahmete girmezseniz, ben neden gireyim ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: mustf9

Sen bir vatandaş olarak buna "boş laf" diyorsan... ki burada kanunla uygulanan bir garabetten bahsediyoruz. İçki iç veya içme, o başka birşey. Yazlık belde dediğin yer bu ülkenin toprağı değil mi? Türkiye Cumhuriyetinin ili veya ilçesi beldesi değil mi?

Efendim? Nasıl boş laf yani, anlayamadım bunu...

Asıl boş laf sizinkiler arkadaşlar. Faydalı mı, zararlı mı? Zararlı görüyorsan içme bana ne yani?

Ha, boş laf dersen hiçte değildir. Ülkenin güzelliklerini avrupalı benden daha fazla yaşıyorsa buna boş laf diyemem ben. Antalyada eğer benim yerli insanımdan daha fazla avrupalı tatil yapıp ülkemin güzelliklerini daha fazla ve özgürce yaşıyorken bunları hiç düşünmeden bir de boş laf demek çok yanlıştır.

O tatil cennetlerine gidipte; "oralarda özgürlük var, tıpkı avrupa gibi" sözü herkes tarafından söylenen sözdür. Ve garabettir.

Niye benim ilimde ilçemde aynı özgürlük yok? sorusu ve buna verilecek samimi cevaplar asla boş laf değildir...

mustafa abi bak şimdi

o avrupalı senin ülkende daha ucuza tatil yapiyor

karşı çıkacaksan samimiysen buna karşı çık bırak içkisini

gidelim avrupadan rusyadan ülkemize turlara bakalım

birde o otellere buradan başvuralım gecelik ne kadar yada turla? sen samimi değilsin abi içki bu kadar önemli olmamalı daha buyuk sorunlarımız var

alın teriyle para kazanan dan devlet %35 vergi alırken

paradan para kazanan yani yattığı yerden kazanandan %20 alıyor

buna isyan etme ama içki bulamıyorum 23 yaşındayım ne yapacagım yandım Allah yandım de

bırak

boş laf

boş konu

http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/alcohol-full-story/index.html#possible_health_benefits

size harvard dan bir makale kopyalıyorum umarım ingilizce okur anlarsınız.

zamanın da sigara ilk çıktığında yararlı sanılıyormuş ve sanırım bir 10 sene kadar sigara yararlı diye içilmiş

şimdi bu işin ucunda para var

yazdırıyorlar doktorlara yada bu konuda bilgi sahibi gibi gorunen insanlara

zararlı- yararlı

herkes içsin sonunda sonucuna kendisi katlansın ama şu makalede bile özet kısmını buraya koyup turkceye cevireceğim

-Alcohol plays a role in one in three cases of violent crime. (20)
    -More than 16,000 people die each year in automobile accidents in which alcohol is involved. (21)
    -Alcohol abuse costs more than $185 billion dollars a year

-her 3 suçtan birinden alkol nedeni var
    -her sene 16 bin den fazla insan alkol kullanımı ile alakalı kazalarda ölüyor (tabi bu 300 milyonluk amerika bizde heralde daha fazla bu rakam 80 milyon olmamıza ragmen!!!!!!!!!!!!!!!!)
    -185 milyar doların da ne olduğunu anlamışsınız dır heralde......

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.