Şimdi Ara

İcra Dairesi İhalelerinden hiç araba alan var mı? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
619
Cevap
37
Favori
387.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • icradan yazlık almak istiyorum.ege yada akdenizden.acaba bu sekilde yazlık alan oldu mu aranızda? amacım alıp satmak değil.kendim kullanıcam.1+1 veya 1+0 stüdyo daire.içine tadilat gerekiyormus camı kapısı yokmus :) sorun değil bunları ben ucuz yollu kendim çözebilirim.sadece normalde fiyatları şişik mlsf.yani 1+1 yazlık 90 lira 100 lira...yuzde 30 altına alma imkanım olabilir mi yazlıkta? bilgisi olan var mı?

teşekkürler,
  • ağlayanın malı gülene yaramaz ihale piyasa fiyatında ise ne ala, ama piyasanın altında haraç mezat satılmışsa o maldan hayır gelmez.
  • yaw iyide durumun yoksa ödeyemeyeceksen bankaya gidip kredi ile bir sey almayacaksın.bu kadar net .hepimiz 50binlik 100 binlik otoya 500binlik 1 trilyonluk evlere sahip olmak isteriz.ama neden biz kredi cekip o borcun altına girmiyoruz sizce?

senetli alacagım var ... adam ödemiyor.şimdi 20 lira borcu olmus 35 lira.şerefsizin.ee bunun malı olacak ben haciz etmicem öyle mi? neden salak mıyım ben?
    ben yiyemedim gezemedim tozamadım sende benim babamın oglusun ya sen yap dedim öyle mi?

ben kac aydır forumda bankacı arıyorum ama sagolsun kimseden ses seda cıkmıyor:) bir kac bankayı taradık ettik.yardımcı olan arkadaslardan allah razı olsun ama bir dolu banka var ülkede mslf.daha bankacı arkadas lazım yada yakından bankacı tanıyan arkadaslar lazım.bana bu konuda yardımı dokunan arkadasların iyiliklerinin altında kalmam.yeterki zulasını bulalım o şerefsizin.

dinen ihale varsa caiz bu durum.bu sebeple sıkıntı yok.ayrıca benim ayırdıgım butce belli ben x lira verdim eve misal digeri x+y verdi ben o y yi veremeyebilirim yani benimde durumum belli .maddi durumum süper olsa mafyanın oldugu yerde işim olmaz zati dimi?bu işi ticari olarak yapanlaraysa cevabınız o arkadaslar zaten dogru duzgun cevaplar vermişler.birileri mafyacılık oynuyor diye her arkadas oyle değildir.hatta param olsa burada ben size istediğiniz aracı alırım diyen arkadasla tanısır konusur arac alırdım.ama ben yazlık almalıyım.şimdilik benden bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayaletmavisi

icradan yazlık almak istiyorum.ege yada akdenizden.acaba bu sekilde yazlık alan oldu mu aranızda? amacım alıp satmak değil.kendim kullanıcam.1+1 veya 1+0 stüdyo daire.içine tadilat gerekiyormus camı kapısı yokmus :) sorun değil bunları ben ucuz yollu kendim çözebilirim.sadece normalde fiyatları şişik mlsf.yani 1+1 yazlık 90 lira 100 lira...yuzde 30 altına alma imkanım olabilir mi yazlıkta? bilgisi olan var mı?

teşekkürler,

istediginiz araç veya gayrimenkul fiyatı, tamamen o gün orada bulunan arttırımcılar tarafından belirlenir, forumdaki arkadasların fikriyle değil, bir diğer belirleyici unsur da Polemik in daha önce belirttiği gibi alacaklı banka avukatının belirlemiş olduğu min. tutardır.... Avukatın bankadan aldığı belli bir rakam vardır, o fiyatın altına satılmasına müsade etmez, arttırarak banka kendisi alır ve ya kendisi kullanır ya da satar,

Sizin yapmanız gereken istediğiniz yazlık evi ve parasını hazırlayıp ihaleye katılmanız, her ihale kendi fiyatını oluşturacak, kaybetseniz bile bir sonraki için 3 aşağı 5 yukarı size fikir verecektir...

• quote:

Orijinalden alıntı: hayaletmavisi

icradan yazlık almak istiyorum.ege yada akdenizden.acaba bu sekilde yazlık alan oldu mu aranızda? amacım alıp satmak değil.kendim kullanıcam.1+1 veya 1+0 stüdyo daire.içine tadilat gerekiyormus camı kapısı yokmus :) sorun değil bunları ben ucuz yollu kendim çözebilirim.sadece normalde fiyatları şişik mlsf.yani 1+1 yazlık 90 lira 100 lira...yuzde 30 altına alma imkanım olabilir mi yazlıkta? bilgisi olan var mı?

teşekkürler,

%30 olma ihtimali var...
    belki %15-%20 vardır.
    ama araçta kesinlikle kar bırakmıyorlar.
    ucuz gayrimenkullerde 0-150.000tl lik gayrimenkulllerde de kar yok denecek kadar azdır.bakmak lazım denemek lazım.
    bazı arkadaşlar banka'dan ya da alacaklı avukatından bahsediyor da.alacaklı avukatı olsa da olmasa da araçta rakamlar şişiyor.
    KISACASI UYGUN RAKAMA ARAÇ YOK.
    az önce arkadaşın dediği gibi 45lik araç 52 ye gidiyor.
    ARAÇTA KAR ETMEK HAYAL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 1 Ekim 2012; 13:45:48 >

• ihaleden aldıgım arabanın mtv sini yatırdım. icra dairesi makbuzunu gösterdiğim zaman geri alacağımı söyledi. vergi dairesinde trafik cezaları da cıktı. fakat ödemedim. çünkü cezalar ihaleden önceki tarihlere ait yani önceki sahibine ait. ayrıca icra dairesinden vergi dairesine yazılan yazıda "aynında dolayı vergi cezası varsa" ibaresi vardı. benim anladığım sadece vergi sorguluyorlar gibi geldi ceza ödemeyeceğim diye yorum yaptım. teredütte kaldım, acaba cezayı ödemem gerekiyormu. icra müdürlüğünde ve vergi dairesinde çalışanlarda bilgi veremiyorlar. ceza yı ödemezsem ruhsat işlemlerinde problem çıkarmı? problem çıkmazsa bu cezalar ilerde bana yansırmı? 1-2 gün sonra icra müdürlüğünden işlemleri yaptıracağım.
  • icra dairesinden aldığınız yazıda MTV borcu olmadığına dair bir ibare olması lazım, fotoğraflı sahiplik belgesi aldığınız gün icra dairesine sisteme icra şerhini girilmesi gerektiğini söyleyin (yoksa ruhsat alamazsınız), daha sonra MTV borcunun ödendiğini gösterir ibare ya da makbuz la, Tuvturk tespit muayenesine gideceksiniz, oradaki elemana Trafik ceza borcunun ruhsat çıktıktan sonra silineceğini söyleyin, TuvTurk 'e 2 adet EK-1 le gideceksiniz, trafik tescil de ruhsat çıkarken 1 adet EK-1 şef tarafından mühürlenecek, 1 adet yeni ruhsatın fotokopisi ve 1 adet de sahiplik belgesi fotokopisi ile vergi dairesine gidip , araca yeni kayit actirip trafik ceza ve MTV sini sildireceksiniz, trafik cezalari eski sahibinde kalacak ve arac temizlenmis olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ti4u -- 2 Ekim 2012; 13:05:07 >
  • yani piyasa değeri 30 binlik aracı 20 bine alabilirmiyiz mseala ford fiesatayı falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaren2023

yani piyasa değeri 30 binlik aracı 20 bine alabilirmiyiz mseala ford fiesatayı falan

Alirsin tabi tek akilli sensin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaren2023

yani piyasa değeri 30 binlik aracı 20 bine alabilirmiyiz mseala ford fiesatayı falan

kesinlikle alamazsın.
    diyorum ya 30 liralık araç gene 30 a bitiyor.
    şansın varsa 27 ye alırsın o da 10-20 ihaleden birinde kalır.gide gele kanser olsun.
  • ozaman icaradan araba almanın ne manası var ki uzcuza olmadıktan sonra
  • Acık artırmayla satılan araclar icin "kapalı kutu" tabirini pek anlamadım.

Ihaleye katılıp ihaleyi kazanan arkadaslara soruyorum ; ihale metninde yazan " muhtelif cizik tampon kırık vs" gibi ibareler harici motorun olmaması şanzuman olmaması gibi bir durumla karsılasan oldu mu? Cünkü bu gibi eksik parca durumunda açıklama kısmında "motor yok, sansuman yok, ön konsol yok, koltuk yok" gibi acıklamalar var.

Otoparkcının ihale tamamlandıktan sonra bekleme süresi icinde aractan hırsızlık yapması gibi bir durumla karsılasan var mı?

Bir kac arkadas boyle bir durumda ; icra dairesine dilekce yazılırsa otoparkın kapanacagını belirtmiş.

Aracın künyesinde yazmayan büyük eksikliklerle karşılaşan oldu mu? ( motor sanzuman beyin vs.)

Tesekkurler.
  • Bizim toplumumuzda bir laf vardır, ağlayanın malından hayır gelmez diye. Alanlar da kayık tipli galericiler zaten.
  • İhalelere mal sahipleri neden katılıp almaya çalışıyorlar? Genellikle yanında birisi ile gelip, aracı mal sahibine bırakın gibi baskı yapılıyor diğer katılımcılara...

Aracı alacaksa, baştan neden borcunu ödememiş?

Ya da yanındaki kişi ile yüksek fiyattan anlaşıp ( Mesela piyasası 55000 TL olsun) 48000TL den bitsin, mal sahibi ile 50000TL ye mi anlasiyorlar?

Yani kendi arabasını ihaleden geri almasının nedeni nedir tam olarak onu çözemedim? Aracı sahibine bırakın yapıp, yanindaki kisi ile ucuza alip sonra pahaliya satip borcunu kapamak midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ti4u -- 19 Kasım 2012; 15:12:31 >
  • birlik olamadığımızın açık bir kanıtı ve rüşvet olayının bir başka yönü.konu ile ilgili değil ama bir olayı anlatacağım kendi başımdan geçen.güvenlik görevlisiydim şantiyede bir yaşlı abimiz geldi dediki yeğenim 3 traktör harfiyat var sahanın içine dökeyim sana 20 tl veririm.kıyafetime baktım herhalde beni memur sandı diye düşündüm.sonra dedimki dayı ilerde beton kamyonları yıkıyorlar ve çevreye zarar veriyorlar.sende taş toprak var git oraya dök dedim.kızmamısın dedi.bende sahanın dışında kalıyor beni ilgilendirmez dedim.artık gerisini siz düşünün.ne hale geldik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben gecenlerde katıldım ıhaleye bence bır sorun yok tek basına gıtme sahıpsız olmadıgını bılsınler yeter genelde galerıcıler gırıyo ama orda polıs falanda vardı sorun olacagını sanmıyorum gıt dene bak kendır gor
  • Herkes ne kadar abartmış ya mafya idi yok siyah çeketlilerdi nerede yaşıyoruz hangi şehir bilmiyorum ama konyada daha öyle bişey görmedim .
  • Öncelikle bu işin mayası mufyası yok. Üç beş zibidi kendince bir şeyler yapmaya kalkıyor. oda varsa tabi. İlk olarak küçük ihaleleri girmenizde fayda var Renault 9 gibi. bu basit ve ucuz araçlarla iyice sistemi öğrenin ardındada büyük araçlara. Megane,civic,passat gibi işi büyülterek gidin. Mafya işi yok. ÇÜNKÜ bu işte yüksek para yok. iki torba uyuşturucu satar ama senin gibi aldımda sattımda vah tüh demez. rahatça alıp satabilirsin. Yaşı büyük olanlara gelince. Babanız alsın ruhsatı size devretsin. sizde 2. sahibiymiş gibi satın. Kullanıcıysanız zaten gerek yok. hee göz yanıltma olayına gelince. O 3-5 zibidiyide kandırabilirsiniz. adam gibi bi arabanız varsa. 3-4 arkadaşla takım elbiselerinizi giyip ihaleye girin. e birazda ser ve ciddi olun ve kendinizdende ""emin"" olun. siz arabayı alır gidersiniz. ayrıca 100TL 100TL arttırmayın atıyorum araç 10 binmi? %40tanmı açılıyor? paranızı ayarlayın direk 6.000 diyin. karşıdaki arttırdımı? 8.000e paketle beni yormayın işim var diyin. kesin araç sizde kalır. 2 bin TL kar elde etmiş olursunuz. tabi bu örnekti. lla 10.000 TLlik araca bunu yapmak zorunda değilsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: baris1755

ben gecenlerde katıldım ıhaleye bence bır sorun yok tek basına gıtme sahıpsız olmadıgını bılsınler yeter genelde galerıcıler gırıyo ama orda polıs falanda vardı sorun olacagını sanmıyorum gıt dene bak kendır gor

polis olmayan yerlerde oluyo. İstanbulda galericilerden çok 3-5 sokak çetesi vari kişiler ahkam kesmeye çalışıyor okadar.
  • artık internet denilen olay da var.kafandaki rakamı verirsin kalırsa alırsın kalmazsa güle güle...
    bir de denildiği gibi genel olarak arabalar pahalıya gidiyor.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.