Şimdi Ara

İcra Hukukundan Anlayan Maaş Haczi konusunda yardım edebilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşim dolayısıyla (Ticaret) 3 yıl gibi bir süre yurt dışında bulunmak zorunda kaldım. Bu süre zarfında Türkiye' de aktif olarak kullandığım kredi kartlarımın ödemelerini yapamadım. Türkiye dönüşü sonrası 6 ay sonrası aniden maaşımın 1/4 oranında hacze uğradığını gördüm. Biraz araştırma yapınca. X Y ve z bankalarına sırasıyla 1.100 TL, 900 TL, 875 TL, olan borçlarımın yine sırasıyla 3.200 TL, 2.900 TL, 1,700 TL olarak haciz işlemleri ile sıraya girdiğini görmekteyim. Maaşım şu anda 3.000 TL civarlarında. Ödeme yapmayı kabul edeceğim ama bu kadar cok faiz ile ödeme yapmak istemiyorum.
    Bir avukat arkadaşımın tavsiyesi üzerine maaşıma kendim haciz koydura bileceğimi öğrendim. Böylelikle bu meblağlar için pazarlık gücümün olacağından bahsetti. Bende bu tavsiye üzerine SGK pirimlerimin ödendiği şirketi çalıştığım işletmeden rica ederek değiştirmelerini talep ettim. Bu ayın 20 sinde SGK pirimlerimin ödendiği ve mmaşı alacağım şirket değişecek. Bu zaman zarfında kendi maaşımı anlaşmalı olarak haciz edilmesi için babama bir senet verip hacizi sağlamak istiyorum. Böylelikle ödemeler konusunda pazarlık yapa bilmek bu yüksek faizli bedelleri ödemek istemiyorum. Böyle bir çıkış yolu mümkünmüdür? Mümkün ise nasıl bir yol izlemeliyim? yardımlarınız için teşekkürler.

• Oncelikle izleyecegin yol cok komik olmus avukatlik ucretleri en az 500 liradan basliyor bunlarda uzerine eklenmis,uyap da hangi dava once acilmissa maasina x taraf haciz koyar baban ise en son koyabilir yerinde olsam alacakli buroyu arayip borcu elden odemeyi taksit taksit teklif et ,bu arada o faizlerden en fazla 200 300 silerler fazla umit etme,yani demek istedigim o parayi senden her sekil alirlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide toplam borcun 8 bin liraya kadar avukat burolari 9 takside kadar boluyor kredi kartina borcu yerinde olsam hepsini 9 taksit yapar ayda 800 900 kredi kartina oderim hic degilse dosyalar kapanmis olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında sorun tavırlarında arkadaşlar. Sorun su ki maaşıma koyacakları haciz ile her birini ortalama 4-5 ayda kapatıyorum buda 15 ay a temekül eder. iyi bir maaş aldığımı bildiklerinden dolayı ne indirim nede taksite yanışıyorlar bunu anlamıyorum. (kendi oluşturacağım Haciz işlemleri için avukatlık ücreti ödemeyeceğim.) acılan dava sırası izleniyorsa ki yukarıda belirtmişsiniz. bende her 6 aylık sure zarfında maaş ve sgk pirimlerimin ödendiği şirketi değiştirerek bu insafsızlara cuzzi miktarlarda olsa kolay parayı bulamayacaklarını göstermek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nick_Otin -- 10 Şubat 2016; 18:56:38 >
  • Bakanın acilen paraya ihtiyacı olupda seninle pazarlıga gireceği fikrine pek güvenme bankalar faizden para kazanır emin ol senin o icra borcunu geciktirmen onlarında işine geliyor zira uyguladıkları faiz çok yüksek.
    Diyelim ki danışıklı senet ile 20 bin tl üzerinden maaşına haciz koydun (icra acılış masrafı 350 tl akabinde tahsil harcıda ödersin 800 TL civarı) maaşın 3000 TL ise ilk önce sen davrandın ve maaş haczini ilk sen koydun aylık 750 TL kendi dosyana kesilir 2 yıl sonra senin dosyan tahsil olacak ve kapanacak. Sonra ikinci sırada ki icra dosyasına sıra gelir yani diger bankaların icra dosyları 2 yıl içinde o borç katlanır. Kısaca çok riskli bir iş bence hiç bulaşma. Onlara zarar vermek istiyorsan bir an önce borcunu öde ki daha fazla da faiz geliri elde etmesinler. Peşin parayla gidersen bir kısım indirim alma ihtimalin yüksek.
  • Amaç bu kadar çok faizin işletilmesini bir şekilde engelleye bilmek. Şu anda sanırım tahsilat şirketleri ile laubali oluyorum. Küstah tavırlarından gına geldi. 2 yıl sonra tekrar yurt dışına cıkacağım işim gereği. uzun bir süre ort. 5 yıl yurt dısında kalacagım bu süre zarfında zaten paralarını alamayacaklar benden. Çok uluslu bir şirketin insan kaynakları departmanında çalışıyorum. Yani Muhasebe departmanı ile iç içeyim. Şirket bir çok yatırım alanında olduğundan dolayı istediğim gibi sgk primlerim ve maaşım için şirket içindeki paravan yerlere kendimi atabiliyorum. Benim sıkıntım burda başlıyor.1.100 tl lik borca 3.200 tl ödeme saçmalığından başlıyor. Karşı taraftaki ki nasıl olduysa anlamadım 3 bankanında aynı varlık şirketi ile anlaşmış olmasına borçlarım için cuzzi bir indirin yada taksitlendirilmesini talep etmeme rağmen bunlardan hiç birine yanaşmamaları. 3.000 Tl lik maaşımı ben kullanmıyorum arkadaşlar ailem kullanıyor... Ben arada banka hesaplarımı kontrol ederken bu sıkıntı ile karşılaştım ve bana abartılmış bir faiz oranı olarak geldi. Bende bu yola başvurarak en azından takside böldürerek ailemin kullandığı paranın kesilmemesini istiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.