icra iflas hukuku dersinin sınavında bir soruda icra dairesi icra mahkemesine bağlımıdır demiş. aslında bağlı değildir. bağımsızdır icra daireleri. kitapta yazıyo. yine kitapta yazıyoki icra mahkemeleri kendilerine bağlı olan icra dairelerini devamlı denetler. sınavda icra daileri icra mahkemelerine bağımlıdır dedim. doğrumu yanlışmı bilmiyorum. hukukçu arkadaşlar ve maliyeci arkadaşlar yardımcı olsun lütfen
İcra daireleri bağımsızdır. Ancak İcra Mahkemesi'nin daireyi "idari" denetimi vardır. Evrak dağıtımı, sicil işleri, daire içi yer değiştirmeler vs. gibi. "Kanuni" denetim de şikayet yolu ile işletilir: Yanlış olduğunu düşündüğünüz icra işlemini, "Şikayet davası" ile icra mahkemesinin denetimine sunabilirsiniz. Bu takdirde yanlış işlem iptal edilir. Sınavda "idari yönden bağımlıdır" demişseniz doğrudur. Başarılar @unuttum...
way döktürenler var, was sende avukatlık kokuları alıyorum leynnnn
was doğrudur, ekleyecek bişe yoktur... icra daireleri bağımsızdır... mahkemelerin onlar üzerinde birtakım yetkileri olması ise normaldir. bunu hükümetin üniversitler üzerindeki veya örneğin RTÜK üzerindeki idari yetkilerine benzetebiliriz. bağımsızlık hiçbir zaman başıboşluk değildir.
quote:
Orjinalden alıntı: nakka
way döktürenler var, was sende avukatlık kokuları alıyorum leynnnn
Merhum babam Hukukçu idi. Hem sen onu @ferever'e sor nakka yahu, Bak sağolsun doğruladı beni. @ferever
ARKADAŞLAR HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. İDARİ YÖNDEN BAĞIMLIDIR DEMEDİM GİTTİ 6 PUAN SAĞLIK OLSUN. YİNE SORULARIM OLURSA SİZE SORARIM İNŞALLAH. TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM. EMEĞİNİZE SAĞLIK.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme