Şimdi Ara

İcralık oldum yardım edin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
85
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir yerden elden taksitle eşya aldım aylık 2500tl ödemesi vardı 5 ay ödemedim 12500 tl yani toplam borcum 20 bin tl imiş ödemediğim için tüm borcu avukata devretmişler ve icra açmışlar avukatı aradığımda 60 bin tl istiyor yani borcun 3 katını ilk defa icralık oluyorum bu işleri bilen anlayan yada daha önce yaşamış biri varsa lütfen anlatsın kafayı yicem bu normal bir şeymi avukat bana avukatlık ücreti faiz falandan dolayı diye söyledi

• Allah kurtarsın. Avukat filan pis işler karanlık işler biran önce dedikleri parayı bul öde kurtul uğraşırsan daha çok paran gider. Avukata pazarlık at 50-40 olur mu bende bu kadar var gibi tek tavsiyem budur.
  • Geçmiş olsun. Avukat ile pazarlık şansınız var mı? Ulaşıp bunu sorabilirsiniz. Taksit imkanı da sorabilirsiniz

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 12.500 TL bir anda nasıl 20.000 TL oldu? Borcunuz 20.000 TL ise nasıl 60.000 oldu.

Öncelikle 20.000 TL'lik bir borç icra takibine avukat vasıtasıyla verildiğinde 6.000 TL vekalet ücreti bulunur, sair masraflarla 28-29 bin civarı olur. Sonrasında talepte faiz istenmişse işleyen faiz borcu üstüne eklenir ve borç tam olarak hesaplanmış olur.

Burada çözümlenmesi gerekenler;

-istenen faiz türü doğru mu?

-sözleşmede gecikme ile ilgili hangi faiz türü ve hükümleri yer almış?

-borcun kaynağı ve ana parası doğru mu?

Yanlış faiz işletilmesi yada ana paranın fazla belirtilmesi durumunda icra takibine süresinde itiraz edebilirsiniz. Borç ne zamandır ödenmiyor (muaccel) gibi bilgileri bilmediğimiz için net yorum yapmak zor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ishal oldum yardım edin
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.