montajdan sonra test yapacaksanız önceki soğutucunuzla kıyaslayarak sonuçları burada yazar mısın dostum rica etsem < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ID-COOLING ZoomFlow 240 XT ARGB - 999 TL (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Yaparım fakat bu ürünü mevcut sistemime değil de DDR5 sisteme geçince kullanmayı düşünüyorum yani işlemci-anakart-ram almam gerekli ama mevcut sisteme takarsam değerleri paylaşırım. Şu an kullandığım zalman hava soğutma gayet başarılı iş görüyor fakat 12700K işlemcisinin çok ısındığını söylüyorlar o yüzden sıvı soğutucu aldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magi34 -- 20 Nisan 2022; 13:29:5 > -
Ben de konudaki ürünü aldım, 12600k ile kullanacağım, umarım 360mm almadığımıza pişman olmayız hocam. Şu an 120mm sıvı soğutma kullanıyorum, bakalım ne kadar fark edecek.
-
12600K ile pek tatmin edeceğini sanmıyorum hocam yine de sonuçları paylaşırsınız.
-
12600k, 12700k ya böyle 240 mm lik kaliteli bir sıvı soğutma yetmiyorsa vay intelin haline :) eski amd işlemcilerine mi dönüyor ?
-
Ben sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Tecrübelerini dört gözle bekliyoruz.
-
Maalesef Intel işlemciler stok halde bile çok güç tüketiyorlar hele K serisi alıp biraz OC yapmak istersen 360mm üst seviye sıvı soğutma şart.
Ayrıca ID cooling sıvı soğutmalar performanstan ziyade daha çok sessizliğiyle ön planda. Yukarıda arkadaşın biri de 360mm olanını kullandım H100X den 5 derece gerideydi diye belirtmiş yani bunun 360mm olanı bile corsair in 240mm olanından 5 derece geride. 360mm 5 derece gerideyse 240mm de kafadan 10-11 derece geride demek ona göre hesabınızı yapın artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RTX3080Ti -- 20 Nisan 2022; 16:16:19 > -
12700k stok halde stabil çalıştırsın yeter benim için. 360mm yapmam için benim kasayı değiştirmem gerekir :/
-
6 adet id cooling 140 lık fan(NO-14025) aldım bakalım. haftaya nasipse hem kasa temizliği hem de fan değişimi yapacağım. fanlar bayağı premium gözüküyorlar, kaliteli ve sağlam.
-
Zamanında silverstone pf240 modelini aldım 5600x ile bazen uçak kaldırıyor gibi fan açıyordu.msi coreliqiuid aldım oda pompadan bezdirdi.şimdi gelde bu fiyata buna güven al.Tecrübeli arkadaşlar kullanan var ise yardımcı olabilirler mi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Üründen dün ben de satın aldım. Bugün teslim edildi. Henüz kasaya montajını yapmadım. Sistemimde ryzen 2600 kullanıyorum ama 5600x yada 5800x 'e geçmeyi düşünüyorum. Cpu 'yu alınca montajını yapacağım.
-
Pompası gerçekten sessiz o konuda içiniz rahat olsun. Ben frostflow x 120 olanını kullanıyorum sessizlik konusunda kesinlikle tavsiye ederim fakat performans olarak tabi ki daha iyi modeller mevcut.
-
-
Fiyat artmış, indirimin sonuna geldik gibi görünüyor. Ürün bugün gelecek, umarım önceki kullandığım sıvı soğucutunun (asus tuf lc120) 1700 kitiyle uyumlu çıkar da bir an önce denerim.
-
Sonuç ne hocam? TUF LC120 den sonra fark oldu mu bari?
-
1700 kit gelene kadar deneyemem hocam, kasamin üstüne sigmadi. Önüne de 360mm takabiliyorum, belki bunu iade edip 360mm lik alabilirim. Bugun lc 120 ile r23 testi yaptım, 85 dereceleri gördü, ufak bi oc yapsam 4-5 derece daha artacak, 240 bile kurtarmayacak gibi. İade edip etmeme konusunu düşünüyorum
İşlemci nedir hocam? bir de AMD kullanıyorsanız undervolt şart oğlu şart aksi halde işlemci haddinden çok fazla voltaja maruz kalıyor.
-
12600k hocam, 240mm lige güvensem one takip kullanirim da geleceği de düşünmek zorundayım
100W üstü yada OC ile 100W üstüne çıkabileceğin işlemcilerde Arctic LF II den şaşmayacaksın hocam. Piyasada sessizliğin ve üst seviye performansın buluştuğu ender sıvı soğutuculardan biri.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X