Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (507. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.144
Cevap
197
Favori
790.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 504505506507508
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Red alınmış seyahat dilekçesi istiyorsan bende var gönderebilirim.

• materindişleri kullanıcısına yanıt

yok hocam normal seyehat anlatan vize başvuru ingilizce hazır lazım bana kişisel tarih ve kişisel alanları değişip sunabileceğim

• izmirlim21 kullanıcısına yanıt

Aslında hepsi varda red verdiler bana işte ama ing değil

• Almanyaya dilekçeyi türkçe hazırladım. Geçen hafta 2 haftalık schengeni aldım. Yaptığım tek şey bulduğum iki dilekçeden kendi durumuma uyarlamak oldu. Çok detaylı gezi planı vs de paylaşmadım açıkçası.
  • izmirlim21 kullanıcısına yanıt

Bahsettiğiniz şekilde matbu bir dilekçe bulamazsınız. Bulduklarınızı okuyun, kendinize uyarlayın.

• Ben ve kız arkadaşım grup olarak başvuru yaptık 24 Temmuzda ben Ankara o Altunizade. Ben yaklaşık 45 gün önce vizemi aldım. Kız arkadaşım ise 19 Kasım'da verdi belgeleri ve hala sonuç bekliyoruz seyahatimiz 5 gün sonra, teslim alabileceğimiz son gün cuma son gün yani. Ekşi'de Twitter'da başvuru tarihi daha geç olanların randevusu daha erken gelmiş bu saçma sistemi ve idatayı anlamadım bir türlü.

bu süreçte idatayı aradık ofise gelmeden konsolosluk/elçilik ibaresi kalkınca gayrettepe'den alabilirsiniz dediler. konsolosluğa ise ulaşamadık. bu aşamada bir öneriniz var mı hem biletler hem de uçak rezervasyonu yanacak yoksa.

• marc0s M kullanıcısına yanıt

iData aracılık yapıyor onlarında yapabileceği bir şey yok. Pasaport gelince size haber veriyor. Konsolosluğa ulaşamazsınız.

Son gün Cuma ise iData Gayrettepe'ye gidip bekleyin. Gelirse alırsınız. Gelmezse seyahat yanar. İlk defa olmuyor.

Cuma gününe kadar gelme ihtimali de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 3 Aralık 2024; 20:37:48 >
  • Ferfecirkoooo F kullanıcısına yanıt

Hiç bir konsolosluk görevlisi pasaporttaki giriş çıkış damgalarını incelemez. Öyle bir yöntem yok, vakitleri de yok.

• cleanton kullanıcısına yanıt
    Yorum yaptım verilen bilgilere göre kişisel yorumumu kattım kesin demedim böyle düşünüyorum yazdım. Ben sadece Almanya ya giriş yaptığım için bende ivme hep yukarı oldu. Arkadaş tersini yaptığı için böyle olabilir diye bir öngörüde bulundum.
    Yani takılmayın böyle kişisel yorumlara eğer kesin bilgi diye paylaşılmamışsa.
  • Herkese iyi forumlar arkadaşlar. Ben birsey sormak ıstiyorum basvuru yaptiktan kaç gün sonra pasaport geliyor acaba?
    Ülke Almanya
    Basvuru ofisi Altunizade
  • striven S kullanıcısına yanıt

Kaç günde gelir kimse bilemez. Bir kuralı yok.

Geçen hafta pasaportumu altunizade ofisinden teslim aldım. Randevu talebi ile sonuçlanması arası bende 5 aylık bir süreçti. 3 ay kadar sürede randevu sırası geldi. Evrak tesliminden itibaren 1 ay sonra pasaportumu alabildim. Bundan sonraki süreçler için benzer şartlar olur mu bilemeyiz ama planınızı bu süreyi göz önüne alarak hatta bu süreyi aşma ihtimali olasılığını varsayarak oluşturmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jymz___ -- 4 Aralık 2024; 16:12:0 >
  • Güncelleme Notları 2 - İtalya Vize Randevu Takip Programı

Selamlar! Programda son zamanlarda yaptığım birkaç küçük ama etkili değişikliği paylaşmak istedim:

1. Daha Sık Kontrol, Daha Hızlı Bildirimler

- Randevu kontrol süresi ilk etapta 2 saatlik periyotlarla yapılıyordu. Bir kaç geliştirme yaparak 1 saate düşürdüm ve son olarakta 30 dakikaya indirdim. Artık daha sık kontrol yapılıyor, böylece uygun randevular size çok daha hızlı ulaşıyor!

- Bir süredir bu değişikliği test ediyorum, şimdilik bir sorun yaşamadım. Herhangi bir sorun olmaması durumunda 30 dakikalık periyotlar ile kontrol edilecek. 

2. Bildirimlerde Randevu Amacı Detayı

- Bildirimlere randevu amacı eklendi!

- Artık randevunun turistik mi, eğitim amaçlı mı olduğunu bildirimde görebileceksiniz.

- Bu sayede hangi randevu sizin için daha uygun hemen anlayabilirsiniz.

Örnek Bildirim:

İtalya Vize Randevu Durumu

İstanbul Ofis - Gayrettepe için 1 kişilik eğitim amaçlı uygun randevu bulundu!

Bu ufak dokunuşlarla program artık daha faydalı hale geldi. Umarım işinizi kolaylaştırır! Herhangi bir öneriniz veya geri bildiriminiz varsa mutlaka yazın. 

telegram
    iData İtalya Randevu Bilgilendirme
    https://t.me/idatarandevubilgilendirme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atif Zafrak -- 5 Aralık 2024; 11:7:37 >

• Yaklaşık 4 aylık bir sürecin sonunda Almanya'ya ikinci vize basvurumuzda olumlu sonuçlandı ve 6 aylık schengen vizemizi aldık. Darısı bekleyenlere
    Hocam merhaba, hangi il? Evrak teslimi ile sonuçlanması arasında ne kadar süre geçti?
  • 5 kasımda Ankara için evraklarımı pasaportumu teslim edip başvuruda bulundum. 35 gün bitti hala sonuç yok. Seyahatime 1 hafta kaldı hala bekliyoruz bu rezillerin pasaportumu geri göndermesini.
  • Supernova78 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba. İstanbul Altunizade ofisine teslim ettim evrakları 14 Kasım da teslim ettim, pasaportları 10 Aralık ta teslim aldım
  • Herkese selam.Hotel rezervasyonum evrakları teslim ettikten sonra kredi kartı hatasından dolayı iptal oldu,ben de yeni bir rezervasyon yapıp konsolosluğa mail attım.Sizce sıkıntı olur mu?
  • Airbus A350 XWB kullanıcısına yanıt

Sıkıntı olmaz. Zaten ikinci rezervasyonu yapmanıza da gerek yoktu.

• cleanton kullanıcısına yanıt

inşallah hocam.ben bazı başvuruları rezervasyon numarasından kontrol ediyorlar diye biliyorum,o yüzden sıkıntı çıkmasın diye başka rezervasyon yaparak bilgilendireyim dedim.

• 
Sayfa: önceki 504505506507508
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.