Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: 20_g_01 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.183
Cevap
198
Favori
796.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bankada 1 yildir duran param var(5000 euro falan). Kendi masrafalrimi kendim karsilayacagim. Bu paraya belgelersem yine de ailenin maddi durumunu gosteren belgelere ihtiyacim var mi? Yarin vize gorusmesi var. Universite ogrencisiyim ve resitim.
  • ssahiner kullanıcısına yanıt
    Bende İstanbul Bahariyeden başvurdum eksik evrakım vardı aynı gün götürdüm 30 Haziran akşamına konsolosluğa ulaştı halen konsoloslukta fakat benim rahat çünkü uçağım 3 Ağustosa benim için çok dert değil , bu örnekle şunu öğrenebiliriz uçuş gününe göre öncelik veriyorlar mı, yoksa işlem tarihi baz alınarak mı? Benim takip numaram 470957

Bence sonuçlandırmaları gerekir en geç 15'ine, napıyorlar sanki alt üstü kağıtları inceleyip onay yada red, sonuçlandıramazlarsa nerde bu Alman disiplini

• quote:

Orijinalden alıntı: mami9690

Bende İstanbul Bahariyeden başvurdum eksik evrakım vardı aynı gün götürdüm 30 Haziran akşamına konsolosluğa ulaştı halen konsoloslukta fakat benim rahat çünkü uçağım 3 Ağustosa benim için çok dert değil , bu örnekle şunu öğrenebiliriz uçuş gününe göre öncelik veriyorlar mı, yoksa işlem tarihi baz alınarak mı? Benim takip numaram 470957

Bence sonuçlandırmaları gerekir en geç 15'ine, napıyorlar sanki alt üstü kağıtları inceleyip onay yada red, sonuçlandıramazlarsa nerde bu Alman disiplini

Bugün turistik vize başvurusu olduğu halde görüşmeye çağırıldım bi kaç soru sordular bakalım cevap ne zaman gelecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Alman Konsolosluğu mu çağırdı vay anasını neyden şüphelendiler ki acaba sonuçta turistik, orada birinin evinde mi kalmayı planlıyorsunuz belki ondandır. Ben eniştemin yanında kalıcam 9 gün, eniştem burada olduğu için yazı hazırladı almanca onu koyduk bir tek ama hiç geri dönüş olmadı daha, bazılarınıda telefonla arayıp mülakat yapıyorlarmış onu duymuştum , çağrıldığını duymakta güzel oldu öğrenmiş olduk.Hayırlısı olsun hocam umarım olumlu cevap alırsınız..
  • mami9690 kullanıcısına yanıt
    Bende eniştemin almanyada yabancılar şubesinden aldığı resmi davetiyeyle başvurdum, davetiye sahibinin kim olduğunu, daha önce almanya vizesine başvurup başvurmadığımı ve aile şirketinde ortak olduğum için, şirkete ortak olduğumu gösteren belgeler sundum. Onlarla ilgili bi kaç soru sordular 4,5 gün içinde sonuçlanır deyip güle güle dediler

• Gecen hafta aldim vizemi,8 isgunu icerisinde ,yaklasik 1.5 ay vardi ucusuma basvurdugumda.

• Pardon eklemeyi unutmusum basvuru yerim bahariye.Randevu ile gittim 9 da zink diye aldilar:)

• 26 haziranda ankaradan başvurdum, pasapotum o günün akşamından beri konsoloslukta gözüküyor. Uçuşum 31 temmuzda, yetişir demi
  • Bugün pasaportum geldi tam 7 takvim gününde istanbul konsolosluğu teslim etti ama davetiyemi kaybetmişler. Dilekçe yazıp bulunmasını rica ettim bakalım ne olacak

hocam hayırlı olsun , darısı bizim başımıza artık.
  • Ankara idata aracılığı ile 23 haziranda başvurdum. Bugün 7 temmuz vizemi aldım. Evrakları tam ve eksiksiz verdim. Uçak bileti ve otel rezervasyonlarım ile başvurumu kendim yaptım, aracı falan kullanmadım. 12 temmuzda uçağım olduğu için biraz telaşlandım ama bugün 90 günlük 1 yıl geçerli multi vizemi aldım. Bu üçüncü schengen vizem. Telaşlanmayın ama mümkün mertebe erken başvurun en az uçuşa 3-4 hafta vakit olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omeryuce

Ankara idata aracılığı ile 23 haziranda başvurdum. Bugün 7 temmuz vizemi aldım. Evrakları tam ve eksiksiz verdim. Uçak bileti ve otel rezervasyonlarım ile başvurumu kendim yaptım, aracı falan kullanmadım. 12 temmuzda uçağım olduğu için biraz telaşlandım ama bugün 90 günlük 1 yıl geçerli multi vizemi aldım. Bu üçüncü schengen vizem. Telaşlanmayın ama mümkün mertebe erken başvurun en az uçuşa 3-4 hafta vakit olsun.

Hocam şu an resmen rahatlamış hissettim. Benim de ikinci schengenim olacak, belgelerim de tamamdı ben sadece süre konusunda endişe ediyordum. Davetiyem 25inde geldi 26sinda gidip başvurdum hemen. Btw hayırlı olsun.
  • Almanya doğumlu ve aileminde almanyada olmasına rağmen zor alıyorum vizeyi 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: Oscar Heykeli

Bu konsolosluk kafasına göre yorum yapıp nasıl red veriyor ya. Herşey tamam hazır sadece vizenin çıkması bekleniyor gidiş döniş bileti almak için. Adamlar gelip dönülmeyeceği düşünüldüğü için red vermişler. İtiraz dilekçesi ile sonuç alabilen var mı acaba? Kıçı boklu adamlara verirler herşeyi tasmamam dönmeme ihtimali 0 olan insana dönmeme imtimalin var diye vermezler.

Konsolosluğa ilk önce Türkçe itiraz dilekçesi verdik. Almanca olması ve imzalı olması lazım dediler. Almancaya çevirtip imzalı olarak faksladık dün. Bugün konsolosluktan aradılar ve yarın sabah gelip vizenizi alabilirsiniz dediler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar

4-5 sene önce iki defa red yemiştim. ama o zamanlar 21 22 yaşında bekar öğrenci ve maddi durumu o kadar da iyi olmayan biriydim. davetiyeyle basvurmuştum.

şimdiye 1 yıllık evli 3 yıllık iş yeri sahibiyim. eşimde iki yıldır sigortalı çalışan. evrakları eksiksiz olarak teslim ettik.

karşı tarafında maddi durumu çok iyi

tecrübelerine göre vize gelme olasılığı kaç?

02.07.2015 te antep idata ya basvurdum. pazartesinden beri de konsoloslukta yazıyor.
  • Arkadaşlar şöyle ki 4 ağustos gidiş (berline) 29 ağustos dönüş (çek cumhuriyetinden) uçak biletim, 1 adet almanyadan gelmiş davetiyem var. bu arada 3-4 adet ülke gezmeyi planlıyorum. Fakat ülkeler arası yapacağım gezilerin hostel/otobüs belgeleri elimde yok. Bu vize almama engel olur mu? Almanyada aşağı yukarı 14-15 gün kalıcam.

İlla ki bu ülkelere dair hostel/otobüs vs gerekli mi yoksa sadece uçak bileti yeterli mi?

Eğer yeterli değilse göstermelik giriş-çıkış uçak biletlerimi Almanya gösterip, vize aldıktan sonra dönüş biletimi iptal edip, Çek cumhuriyetinden dönsem sıkıntı olur?

Sınırda o ülkeye alınama gibi bir durum olur mu?

• Dönüş bileti çek cumhuriyeti olması sorun olmaz ama bileti görmek isterler. Ayrıca hotel/hostel rezervasyonlarıda isterler. Yani orada geçici kalacağını ve döneceğini kanıtlaman istenir. Bunlar olmazsa red yiyebilirsin.
  • omeryuce O kullanıcısına yanıt
    İste elimde hostel belgesi yok. O yüzden dönüşü de almanya gibi gösterip vize aldıktan sonra, dönüş biletimi iptal edip cek cumh. dönmeyi planlıyorum. Sıkıntı olur mu?

• 26 haziranda ankaradan basvurdum. 9 temmuzda 1 aylık multi vizemi aldım. Bekleyenlerin umarım işleri kolayca hallolur

• Pasaport durumu "Transfer". Bundan once "Konsoloslukta" diye okumustum. Transfer ne anlama geliyor?
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.