Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.183
Cevap
198
Favori
796.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 6 haziranda Istanbul'dan basvurdum. 22'sinde ucagim var. Konsoloslugu aradigimda vize bolumu pazartesiden persembeye telefonla 0212 334 61 67'den ulasilabilir diyor, dolayisiyla bugun arayip basvurumun durumunu ogrenmek istiyorum.

Tavsiyesi olan varsa sevinirim :) Umarim herkesin vizesi zamaninda ve sorunsuz verilir.

Bu arada Turk vatandaslari olarak vize almak zorunda olusumuz bir nebze kabul edilebilir ama konsolosluklarin bu tavri edilemez! Maalesef adam gibi bir disislerimiz olmadigindan biz orgutlenerek bir tavir ortaya koymaliyiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz önce idata dan mesaj geldi. Pasaport gelmiş almaya gideceğim. Umarım herkesin vizesi zamanında çıkar. Durduk yere bir sürü stress yaşadık.
    Başvuru tarihi 28 Haziran 2015 Ankara
    sonuç 17 haziran 2015
    ucak bileti 20 haziran 2015

• Düzeltme 28 Mayıs olacak

• Hakkı71 H kullanıcısına yanıt
    Acaba vizeniz uçuş tarihi nedeniyle mi erken verildi?
  • İnanın hiç bir fikrim yok.

• Bugun başvuru sayfasında transfer yazıyor, transfer ne demek?

27 mayısta başvurmuştum. Uçağım dündü.
  • transfer, pasaportunuz iData ya geri gönderiliyor demek. Ama neden direk satin aldiniz ki biletinizi? Sonucta garanti degil...
  • vizenin uçuş günüyle çok da bir alakası yok ne yaazık kı mesela benım görünen uçuş tarihim dündü fakat pasaportum hala konsoloslukta gözüküyor.. biraz da nasip kısmet tabi ama ben meraktan ölücem saat 2 de 61 67 nolu numarayı arayacağım durumu öğrenmek için, bilgi verilirse sizleri de haberdar ederim..
  • İdataya iade ile transfer arasında bir fark yok o zaman.
  • bigbigworld B kullanıcısına yanıt
    İzmir..
  • 22 mayıs italya vize başvurusu yaptım.
    30 mayıs 5 haziran talep ettim.
    29 mayısda passaportumu gidip aldım 6 aylık vermişlerdi yine.
    2 inci vize alışım hep italyadan aldım almanyadan hiç tavsiye etmiyorum hep sıkıntı yaratıyolar.
    bence italya yada ispanya vb gibi yerlerden başvuru yapın orayada gidin 1 2 gün ordan almanyaya geçin derim.
  • iData ya iade demek, pasaportunuz iData ya teslim edilmiştir demek. Yani transferle aynı değil...
  • Aslında vermemeleri için sebep yok ben almanyaya çok sık gidip geliyorum fakat o biraz da o an kontrol edenin ruh haline bağlı... bizi nazlarıyla uğraştırıyorlar. 13 gün oldu ama uçuş sürem geçeli de iki gün oldu ki Almanyadan davetiye gönderen kişi hem alman vatandaşıydı hemde meclistendi..
  • öyle sıkıntı oluyor diye biliyorum
  • dun 61 67 nolu telefonu arayıp üstüne bir de mail gönderdim. numara hep meşgul çalıyor meşgul olmayınca da açmıyorlar maile de cevap vermiyorlar bu ne biçim iş anlamadım açıkçası
  • 27 mayıs Gazıantep'ten Başvurdum. Bugun ıtıbari ile kargoda. Tatiller dahil 19 gün sürdü.
  • Bugün 11'de aracı firmadan mesaj geldi, ben de gidip aldım 45 günlük çok girişli vizeli pasaportumu :) Staj amacıyla gidiyorum ve davetiyem vardı. İlk Viyana'ya giriş yapacak ve 1 hafta orada kaldıktan sonra Almanya'ya geçecek olmama rağmen sıkıntı çıkarmamışlar, sağ olsunlar. 8 iş günü + 1 hafta sonu sürdü.

Konsolosluğa ulaşmanın katkısı olur mu diye düşünenler için, telefonla sabah erken saatte düşürebildim ama açan olmadı. Açıkçası oradan da çok umutlu değildim çünkü aracı firmanın sitesinde de başvuruları değerlendirmekle uğraştıklarından telefona pek bakmadıkları ve mail ile iletişime geçmenin daha faydalı olacağı yazıyordu. Ben de salı günü bir mail attım visa@diplo.de diye anımsadığım e-posta adreslerine. Faydası oldu mu bilmiyorum ama telefondan daha faydalı olduğuna inanıyorum.

Yeni başvuracaklara özellikle aracı şirketin sitesinde yazan bilgileri tamamen ve iyi okumayı öneriyorum. İnternette blog vs. sitelerde yazan kişisel tecrübeleri de okuyun derim. Ve kesinlikle şöyle en az 2 ay önceden başvurun ki stres yaşamayın. Herkese kolaylıklar diliyorum.

• trustburak T kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkür ederim, evt ben de zaten önce almanya ya gideceğim için almanya vizesi için idata başvurdum,riske etmek istemedim umarım bir an önce çıkar. ve 3 aylık verilmesini talep ettim bakalım.
  • 27 mayısta Gaziantep'ten başvurdum. 3 gün önce transfer yazıyordu. 3 gün içinde Ankara'dan Antep'e oradan Mersin'e ulaştı. yanı 27sınde başvurdum. Diğer ayın 19'unda elimde oldu. 3 aylık multi vermişler. 2 aylık istemiştim. (Almanya)
  • bende 5 haziranda basvurmustum ilk gun kontrole girdi sansima fakat ucus tarihimle voze istedigim tarih uyusmazligi oldgu icin duzeltmemi istediler 7 haziranda tekrar ellerinde oldu bugun ise yeniden transfer yaziyorrr bi sorun cikacagini dusunmuyorum surekli aliyorum cunku vize, umarim yine cikmazzz hepinizinki de sorunsuz gelir insallah
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.