Şimdi Ara

iddaa haramsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
5.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler iddaa haramsa televizyonlardaki bilgi yarışmalarıda haram sayılmaz mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

İddaa Haram Mıdır?

İddaa, bir spor müsabakasının sonucunu tahmin etmeye dayalı bir şans oyunudur. İslam hukukunda kumarın yasak olduğu bilinmektedir. Peki, iddaa da kumar kapsamına girer mi? Bu soru, Müslümanlar arasında tartışmalara yol açmıştır.

Bazı alimler, iddaanın kumar olmadığını savunurlar. Çünkü iddaa'da kazanma ihtimali, tamamen şansa değil, bilgi ve beceriye de bağlıdır. Bu alimlere göre, iddaa oynamak haram değildir.

Ancak diğer alimler, iddaanın kumar olduğu görüşündedirler. Çünkü iddaa'da, sonunda bir taraf kazanırken diğer taraf kaybeder. Bu alimlere göre, iddaa oynamak haramdır.

İslam hukukunda kumarın haram olup olmadığı konusunda farklı görüşler vardır. Dolayısıyla, iddaanın haram olup olmadığı konusunda da net bir cevap yoktur.

Sonuç olarak, iddaa oynamanın caiz olup olmadığı konusunda net bir görüş birliği yoktur. Bu nedenle, iddaa oynamayı düşünüyorsanız, bu konuyu bir din alimine danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademaydin

beyler iddaa haramsa televizyonlardaki bilgi yarışmalarıda haram sayılmaz mı?

Bir bilgi,yetenek sonucu kazanılan para haram değildir.Örneğin hesabına yapılan halı saha maçı, haram değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derinkoma

quote:

Orijinalden alıntı: ademaydin

beyler iddaa haramsa televizyonlardaki bilgi yarışmalarıda haram sayılmaz mı?

Bir bilgi,yetenek sonucu kazanılan para haram değildir.Örneğin hesabına yapılan halı saha maçı, haram değildir.

iddaa da öyle sayılabilir sonuçta adam maçla ilgili o kadar istatistiklere,analizlere ve maçları izleyerek takımlar hakkında bilgi edinerek oynuyo
  • iddaa'nın ticaretten farkı olmadığını düşünüyorum. sadece karı da riski de daha yüksek.

bi cafe açacaksınız diyelim. aylarca uygun mekan, konsept, ürün yelpazesi, hedef kitle vs vs araştırırsınız. sonra cafeyi açarsınız. ama cafenin bir şekilde tutmama, iş yapmama yani iflas etme riski vardır. bunu göze alırsınız.

bi kupon yaparsınız, saatlerce maçları, oyuncuları incelersiniz, ama iflas etme riskini de göze alırsınız.

--------------

kısacası sayısal, milli piyango vs bunlar haram olabilir ama iddaa'nın emek harcanan ve yeteneğinizi konuşturduğunuz bir tarafı var. din adamları şans oyunları haramdır diyor, doğrudur ama iddaa'yı da dini de tam anlamıyla bilen birisine sormak lazım tabi ki
  • kazandıgınız kuponda başkalarının parası oldugu için haramdır diyor hoca'lar .
  • Dini hiç kimse kafasına göre yorumlayamaz.Verdiğin örnek çok yanlış bir kere bilgi yarışmalarında kimse para yatırmıyor yani sen kaybetsen bile senin paran bir başkasına gitmiyor.Ama iddaa da yatırılan bir para var ve sen kazandıgında kaybeden kişi allah kahretsin bile dediği an o para haram oluyor.Sen bilgi yarışmasında kimsenin parasını almıyorsun kendi bilginle yarışıp kazanıyorsun ve bir ödül alıyorsun ve en önemlisi PARA YATIRMIYORSUN.. Yani senin kazandığın para da kimsenin bir hakkı yok. Ama iddaa ben kaybederim sen kazanırsın sen benim paramı almış olursun bu da kumar a girdiği için haramdır.

Kısaca para yatırıp para kazanılan butun oyunlar haramdır. Bunun hiç bir şekilde yorumu olmaz.Bir arkadaş ticaret demiş ticaretin hiç bir alakası yok bu konuyla ticaret bambaşka bir şeydir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiesta03

Dini hiç kimse kafasına göre yorumlayamaz.Verdiğin örnek çok yanlış bir kere bilgi yarışmalarında kimse para yatırmıyor yani sen kaybetsen bile senin paran bir başkasına gitmiyor.Ama iddaa da yatırılan bir para var ve sen kazandıgında kaybeden kişi allah kahretsin bile dediği an o para haram oluyor.Sen bilgi yarışmasında kimsenin parasını almıyorsun kendi bilginle yarışıp kazanıyorsun ve bir ödül alıyorsun ve en önemlisi PARA YATIRMIYORSUN.. Yani senin kazandığın para da kimsenin bir hakkı yok. Ama iddaa ben kaybederim sen kazanırsın sen benim paramı almış olursun bu da kumar a girdiği için haramdır.

Kısaca para yatırıp para kazanılan butun oyunlar haramdır. Bunun hiç bir şekilde yorumu olmaz.Bir arkadaş ticaret demiş ticaretin hiç bir alakası yok bu konuyla ticaret bambaşka bir şeydir.

+1907

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Para harcamadan iddaa yapın
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ona bakarsan faiz de haram.. Faiz vermeyen ve almayan bir tane banka var mı? Bankasya'dan bile kredi çeksen faizi de ekliyorlar.. İddaa oynarken, ailenin rızkını iddaa da heba edip, çoluğunu, çocuğunu aç ve elaleme muhtaç birakırsan; bu kumar olur ve Haram'dır tabi ki! Heyecan olsun diye, bütçeni zorlamayacak miktarlarda 5-10 liralık maçları takip amaçlı iddaa oynarsan, bence pek zararı yoktur..

• quote:

Orijinalden alıntı: bRoookLyn

kazandıgınız kuponda başkalarının parası oldugu için haramdır diyor hoca'lar .

kimin parası anlamadım
  • Bence hepimiz birbirimize helal edersek sorun çözülür
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeKIRCA

Bence hepimiz birbirimize helal edersek sorun çözülür

mantikli

• quote:

Orijinalden alıntı: fiesta03

Dini hiç kimse kafasına göre yorumlayamaz.Verdiğin örnek çok yanlış bir kere bilgi yarışmalarında kimse para yatırmıyor yani sen kaybetsen bile senin paran bir başkasına gitmiyor.Ama iddaa da yatırılan bir para var ve sen kazandıgında kaybeden kişi allah kahretsin bile dediği an o para haram oluyor.Sen bilgi yarışmasında kimsenin parasını almıyorsun kendi bilginle yarışıp kazanıyorsun ve bir ödül alıyorsun ve en önemlisi PARA YATIRMIYORSUN.. Yani senin kazandığın para da kimsenin bir hakkı yok. Ama iddaa ben kaybederim sen kazanırsın sen benim paramı almış olursun bu da kumar a girdiği için haramdır.

doğruya bişey denmez daha :D aynen katılıyorum hocam :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Sébastian

quote:

kimin parası anlamadım

diyelim ben oynadım yattım o para dönüp dolaşıp başka birine gidiyo .
  • KESİN BİŞEY VAR ODA ''HARAM OLDUĞU'' dewam yani
  • Peki ben size can alıcı sorumu soruyorum ,ben şuana kadar nerden baksanız 1-2 milyar kaptırmışımdır iddaa ya ben onu geri almaya çalışıyorum diyelim ki kuponum tuttu 2milyar kazandım aldıgım para yine haram mı oluyor ?
  • İDDAA HARAMSA ÜZERİNDEN VERGİ ALAN DEVLET BÜYÜK GÜNAHA Mı GİRİYOR :(
  • Abi adam kendi isteğiyle oynuyor kaybetmeyi de kazanmayı da göz önüne alıyor buraya kadar her şey tamam
    Yatırıyor parasını oynuyor kaybedince de "Allah kahretsin" diyor hobaa parası haram oldu
    Şimdi ben kazanıp o parayı alsam haram mı oluyo ?
    Ne lan bu çocuk oyunu mu ? Adamın söylediği söze göre belli olcak ! Pehhh. Saçmalık ta 9.5/10 Tebrikler.
  • quote:

quote:

quote:

kimin parası anlamadım

ee gidince ne oluyor anlamıyorum ne demeye çalıştığınızı
  • dinde harama helal , helale haram demek dinden çıkartır veya şu hadisi şerifte oldugu gibi '' bilmediği bir şey hakkında hüküm veren cehennemde ki yerini hazırlasın'' o yüzden detaylı ilme sahip değilseniz yorum yapmaktan kaçının bu işin bencesi sencesi olmaz ama bence
    hocaların %99 una göre haram o yüzden inkar etmiyorum haram olduğunu bile bile oynuyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

kimin parası anlamadım

ee gidince ne oluyor anlamıyorum ne demeye çalıştığınızı

anlamıcak ne var kardeş senin benim param bir başkasına gidince haram aynı şey bizim içinde geçerli .

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.