Şimdi Ara

İddia: ABD Savunma Bakanlığı, 650,000 adet iOS'li cihaz satın alacak. (Güncellendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• İddia: ABD Savunma Bakanlığı, 650,000 adet iOS'li cihaz satın alacak. (Güncellendi)

Güvenlik kaygılarından ötürü yaygın olarak kapalı sistemlere sahip akıllı cihazların kullanıldığı Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı'nın 650,000 adet iOS'li cihaz almayı planladığı iddia edildi.

Electronista'nın kaynaklarının ifadelerine göre Savunma Bakanlığı bünyesinde şu anda yaklaşık 470,000 adet Blackberry kullanılıyor, ancak bu telefonların yeni Blackberry 10'a destek vermiyor oluşu sebebiyle bakanlık, yüklü miktarda iOS cihazı satın alma fikrini uygulamaya geçirmek üzere.

Blackberry cihazlarının yenilenmesi kapsamında bakanlığının alacağı iOS cihazlarının 120,000 tanesi iPad, 120,000 tanesi iPad Mini, 200,000 tanesi iPod Touch ve 210,000 tanesi ise iPhone olacağı belirtilirken; cihazların yaklaşık %50'sinin kara ve açık denizlerdeki operasyonlar gibi çeşitli vakalarda; geri kalanının ise Pentagon'daki ofislerde kullanılacağını iddia edildi.

Güncelleme: ABD Savunma Bakanlığı'nın PC Mag'e konuyla ilgili yaptığı açıklamada bakanlığın Blackberry'den iOS'e geçiş gibi bir planı şimdilik olmadığı belirtilerek, iddiayı reddetti. Bakanlık ayrıca, bünyesinde aktif olarak 600,000 adet mobil cihaz kullanıldığını ve bunların 470,000 adetinin Blackberry, 41,000 adetinin iOS ve 8,700 adetinin Android'li olduğunu belirtti..

• Bu haberin yalan olduğu resmi kurumlarca açıklandı. Keşke az haber okuyup haber yapsanız.

• Bizler için çok önemli bir haberdi, Teşekkür ederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 22 Mart 2013; 14:03:59 >
  • bizim icin cok onemli bir haber buu!! burdan cikaracagimiz sonuc ne olmali? amerikada zaten iOS kullanimi 1nci sirada
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

Bu haberin yalan olduğu resmi kurumlarca açıklandı. Keşke az haber okuyup haber yapsanız.

Altta küçüçük puntonla yazmışlar doğru olmadığını
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

quote:

Bu haberin yalan olduğu resmi kurumlarca açıklandı. Keşke az haber okuyup haber yapsanız.

sen söyleyince mikroskopla baktım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

quote:

sen söyleyince mikroskopla baktım.

Fark edilmesin diye fontunu ve rengini de değiştirmişler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "...Electronista'nın kaynaklarının ifadelerine göre Savunma Bakanlığı bünyesinde şu anda yaklaşık 470,000 adet Blackberry kullanılıyor, ancak bu telefonların yeni Blackberry 10'a destek vermiyor oluşu sebebiyle bakanlık, yüklü miktarda iOS cihazı satın alma fikrini uygulamaya geçirmek üzere...."

bir programcı olarak neremle güleceğime şaşırdım, "Blackberry 10'a destek vermiyor oluşu sebebiyle bakanlık" ya baktıkça gülüyorum, dünyanın en gelişmiş ordusu telefon işletim sistemine mi bağlı?

haberi verirken haberin içeriğini iyice okusalar keşke editörler,gerçi belki de polemik yapmak içindir,o da olur,sonuçta hepimiz para kazanıyoruz değil mi:))

• İyi tamam haber yapıyorsunuzda Pentagon'un hangi telefonu aldığından daha önemli olduğunu düşündüğüm gelişmelerde var.
    http://www.ntvmsnbc.com/id/25430496/

• quote:

Orijinalden alıntı: celo68

İyi tamam haber yapıyorsunuzda Pentagonun hangi telefonu aldığından daha önemli olduğunu düşündüğüm gelişmelerde var.http://www.ntvmsnbc.com/id/25430496/

Bu tarz haberlerde görmek istiyoruz buralarda,NTV'nin teknoloji ve bilim konusundaki haberleri ufuk açıcı yönde.

Habere gelince,Apple'ın ordu için yaptığı uygulamalar vardı diye hatırlıyorum,şimdi büyük bir alım içinde anlaşmışlar bravo.

• Pentagon kurumsal olarak 200,000 tane iPod Touch alıp ne yapacak merak ettim.
    Haberin yalan olduğu daha burdan belli. Ofiste çalışanların canı sıkılmasın müzik dinlesinler diye iyilik mi düşündüler.

• Shady'nin artık bu aşırı taraflı haber seçimleri ve düzeltmede de küçük punto kullanması bilmiyorum objektif olduğunu iddia eden bir site için ne kadar doğru. Apple firması ile ilgili dedikodulardan, finansal durumuna, olumlu raporlardan yine kullanım oranlarını rakiplerine göre daha iyi durumda sunan bütün haberler shady tarafından siteye sunulurken, Apple ilgili olumsuz haberler, ne bileyim en basitinden ios 6.1.3 ile tam kapanamayan güvenlik açığı bile shady tarafından haber olarak sunulmamakta. heralde shady'nin apple ilgili yaptığı olumsuz haber sayısı iki elin parmaklarını geçmez. bunu da açıkçası donanım haber sitesine yakıştıramıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Pentagon kurumsal olarak 200,000 tane iPod Touch alıp ne yapacak merak ettim.
    Haberin yalan olduğu daha burdan belli. Ofiste çalışanların canı sıkılmasın müzik dinlesinler diye iyilik mi düşündüler.

Aynisini yazacaktım :) pembe yesil mavi ipod touchlarla multiplayer oyun oynayacaklar habere göre :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

editörler için apple yazısı içeren her konu haber yapılmalı başka bir açıklaması olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: k@l-el

Shady'nin artık bu aşırı taraflı haber seçimleri ve düzeltmede de küçük punto kullanması bilmiyorum objektif olduğunu iddia eden bir site için ne kadar doğru. Apple firması ile ilgili dedikodulardan, finansal durumuna, olumlu raporlardan yine kullanım oranlarını rakiplerine göre daha iyi durumda sunan bütün haberler shady tarafından siteye sunulurken, Apple ilgili olumsuz haberler, ne bileyim en basitinden ios 6.1.3 ile tam kapanamayan güvenlik açığı bile shady tarafından haber olarak sunulmamakta. heralde shady'nin apple ilgili yaptığı olumsuz haber sayısı iki elin parmaklarını geçmez. bunu da açıkçası donanım haber sitesine yakıştıramıyorum.

Merhabalar,

Aslında yorumlara gelen şikayet ya da geri bildirimlere özel mesajla yanıt vermekteydim. Ancak attığınız mesaj direk tarafımı zan altında bıraktığı için buradan cevap vermeyi uygun gördüm.

İlk önce haber hakkındaki düzeltmenin küçük puntolarla yazıldığına dair iddianıza cevap vermeliyim. Bizler haber yazarken forum.donanimhaber.com değil, ana sayfayı yaniwww.donanimhaber.com'u esas alıyoruz. Yazdığımız haberleri de oradan takip etmekteyiz. Eğer ana sayfadan haberi okumuş olsaydınız, güncelleme yazısının haberin diğer bölümleriyle aynı puntoda fakat daha belirgin olması için italik olarak yazıldığını farkederdiniz. Ana sayfadaki haberlerin forum yansıması esnasında, haber metnindeki temel tasarım düzeni foruma tam olarak uymuyor. Bu teknik bir problem ve yazılımcı arkadaşlar düzeltecek. Keşke siz de "düzeltmede küçük punto kullanıyor" demeden önce biraz araştırma yapsaydınız. Ancak ülkemizdeki genel eleştiri anlayışını göz önüne aldığımda yaptığınızı normal karşılamıyor değilim.

İkinci olarak zorunlu açıklama yapma gereği duyduğum ikinci konu ise taraflılık. Bilmiyorum galiba sizler editörleri, sürekli çevrimiçi olan, bilgisayar başından kalkmayan, okulu ya da başka bir çalışması olmayan arkadaşlar olarak görüyorsunuz. Şu an Donanımhaber'de aktif haber editörlüğü yapan toplam 6 arkadaşız. Kimi zaman ben çevrimiçi olmuyorum, kimi zaman başka bir arkadaş. Takdir edersiniz ki ben çevrimiçi olduğumda, arkadaşımın üzerinde çalıştığı haberleri yazmam uygun olmaz. Bizler zaten 6 arkadaş, bir sistem üzerinden sürekli birbirimizi ve çalıştığımız haberleri takip ediyor; buna göre yazabileceğimiz haberleri belirliyoruz.

Ayrıca, eğer ben dediğiniz tarzda bir taraflılık sergileseydim; ne Galaxy S4'ün benchmark haberine "Galaxy S4, iPhone 5'i ikiye katladı" şeklinde başlık atardım, ne Retina MacBook Pro'lardaki "Ghosting problemiyle" ilgili, ne de "Apple, iPhone'un isim hakkını Meksika'da, Brezilya da kaybetti" gibi haberler yazardım. Bu örnek verdiklerim yakın zamanda Apple ile ilgili olumsuz olarak yazdığım haberlerden bir kaçı. 2009 yılına kadar geri gidip yazdığım 2000'i aşkın haberi bu şekilde tararsanız, daha böyle nice haberler bulabilirsiniz.

Saygılarımla,

Mustafa ÇAYIRPUNAR

• ABD savunma bakani sonra foruma uye olup telefonum yamuldu konulari acmaya baslar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Shady

quote:

Orijinalden alıntı: k@l-el

Shady'nin artık bu aşırı taraflı haber seçimleri ve düzeltmede de küçük punto kullanması bilmiyorum objektif olduğunu iddia eden bir site için ne kadar doğru. Apple firması ile ilgili dedikodulardan, finansal durumuna, olumlu raporlardan yine kullanım oranlarını rakiplerine göre daha iyi durumda sunan bütün haberler shady tarafından siteye sunulurken, Apple ilgili olumsuz haberler, ne bileyim en basitinden ios 6.1.3 ile tam kapanamayan güvenlik açığı bile shady tarafından haber olarak sunulmamakta. heralde shady'nin apple ilgili yaptığı olumsuz haber sayısı iki elin parmaklarını geçmez. bunu da açıkçası donanım haber sitesine yakıştıramıyorum.

Merhabalar,

Aslında yorumlara gelen şikayet ya da geri bildirimlere özel mesajla yanıt vermekteydim. Ancak attığınız mesaj direk tarafımı zan altında bıraktığı için buradan cevap vermeyi uygun gördüm.

İlk önce haber hakkındaki düzeltmenin küçük puntolarla yazıldığına dair iddianıza cevap vermeliyim. Bizler haber yazarken forum.donanimhaber.com değil, ana sayfayı yaniwww.donanimhaber.com'u esas alıyoruz. Yazdığımız haberleri de oradan takip etmekteyiz. Eğer ana sayfadan haberi okumuş olsaydınız, güncelleme yazısının haberin diğer bölümleriyle aynı puntoda fakat daha belirgin olması için italik olarak yazıldığını farkederdiniz. Ana sayfadaki haberlerin forum yansıması esnasında, haber metnindeki temel tasarım düzeni foruma tam olarak uymuyor. Bu teknik bir problem ve yazılımcı arkadaşlar düzeltecek. Keşke siz de "düzeltmede küçük punto kullanıyor" demeden önce biraz araştırma yapsaydınız. Ancak ülkemizdeki genel eleştiri anlayışını göz önüne aldığımda yaptığınızı normal karşılamıyor değilim.

İkinci olarak zorunlu açıklama yapma gereği duyduğum ikinci konu ise taraflılık. Bilmiyorum galiba sizler editörleri, sürekli çevrimiçi olan, bilgisayar başından kalkmayan, okulu ya da başka bir çalışması olmayan arkadaşlar olarak görüyorsunuz. Şu an Donanımhaber'de aktif haber editörlüğü yapan toplam 6 arkadaşız. Kimi zaman ben çevrimiçi olmuyorum, kimi zaman başka bir arkadaş. Takdir edersiniz ki ben çevrimiçi olduğumda, arkadaşımın üzerinde çalıştığı haberleri yazmam uygun olmaz. Bizler zaten 6 arkadaş, bir sistem üzerinden sürekli birbirimizi ve çalıştığımız haberleri takip ediyor; buna göre yazabileceğimiz haberleri belirliyoruz.

Ayrıca, eğer ben dediğiniz tarzda bir taraflılık sergileseydim; ne Galaxy S4'ün benchmark haberine "Galaxy S4, iPhone 5'i ikiye katladı" şeklinde başlık atardım, ne Retina MacBook Pro'lardaki "Ghosting problemiyle" ilgili, ne de "Apple, iPhone'un isim hakkını Meksika'da, Brezilya da kaybetti" gibi haberler yazardım. Bu örnek verdiklerim yakın zamanda Apple ile ilgili olumsuz olarak yazdığım haberlerden bir kaçı. 2009 yılına kadar geri gidip yazdığım 2000'i aşkın haberi bu şekilde tararsanız, daha böyle nice haberler bulabilirsiniz.

Saygılarımla,

Mustafa ÇAYIRPUNAR

Madrm ozel mesaj ile cevap vermediniz, ben de buradan cevap vereyim. İlk olarak ulkemizde ki elestiri kulturu ile ilgili yaptiginiz yoruma katilmam mumkun degil. Forum sayfasina haberiniz eklendigi anda benim hic bir sekilde ana sayfadan kontrol etmek gibi bir yukumlulugum yok ve olmamali da. Donanim haber sayfasinin teknik problemi bir kullanici olarak beni ilgilendirmez. Forumda boyle cikmis acaba ana sayfada dogru mu diye kac kisi kontrol eder onu da bilmiyorum. Bu mantikla yola cikarsak demek ki siz de haberinizi yeteri kadar arastirmamissiniz diyebilirim size ki bence sacma olur. Tarafli olmaniz konusuna gelirsek, evet hala tarafli oldugunuzu dusunuyorum. Yaptiginiz haber sayisi oldukca fazla. Bu haberleri incelersek ki forum sayfalari ortada, apple ile ilgili olumlu haberleriniz sayisi ki bunlar borsa rakamlarindan, kullanici memnuniyeti, ios kullanim oranlarindan, satis oranlarina kadar yaptiginiz haberlerin orani diger haberlere gore cok ciddi bir yuzde teskil etmektedir. Bunu ilk dile getiren de ben degilim. Olumsuz haber konusuna gelince iki elin parmaklari lafi elbette ki 10 adet haber anlamina gelmez ama chrome book'ta safari ile ilgili bir haberi bile gorup siteye eklerken ios 6.1.3'te guvenlik aciginin kapanmamasi gibi ustune basarak soyleyeyim bana gore cok daha onemli bir haberi sunmamaniz yine bana gore dusundurucudur. Yanlis hatirlamiyorsam ki emin olmadigim icin iddia etmeyecegim apple basin sozcusu gibi sifatlar bile yakistirilmisti bu forumda size. Eksi sozlukte okumustum onu cok net hatirliyorum. Son olarak sizi tanimiyorum ve dogal olarak ne is yaparsiniz, yasiniz kactir bunlar konusunda bir bilgim yok. Ne haber editorlerini surekli bilgisayar basinda gibi dusunuyorum ne de baska turlu. Bundan sonra bana bir cevabiniz olursa ozel mesaj yoluyla olmasini rica ediyorum, zira forum kullanicilari bunlari okumak zorunda degil. Nazik ve tartismaya acik uslubunuza da tesekkur ederim.

Umut Elcim

• quote:

Orijinalden alıntı: Shady

Mustafa ÇAYIRPUNAR

Anasayfada şöyle ama forumda böyle falan filan; bunlar ne yazık ki sıkıntıyı açıklamak için yeterli sebepler değiller. Böyle bir sorun varsa bile, haber editörü olarak bunu açıklamak ya da düzeltmek de zaten sizin işiniz değil. Daha da kötüsü, bunu bir gerekçe olarak buraya yazmanız. Forumun teknik işleyişinden sorumlu olan, işi-gücü bu olan insanların bunu düzeltmesi ve buraya da kendi isimleriyle not düşmeleri gerekirdi. Sorun devam ediyor ve görünüşe göre edecek de.

Kusura bakmayın da, kimse bunu araştırmak ya da o sayfa senin, bu sayfa benim; nasıl görünüyormuş diye gezinmek zorunda değil.

Yeri gelince Türkiye'nin öncü teknoloji portalı diye reklam yapmasını bilen bir forumda bunları okumak düşündürücü.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.