Şimdi Ara

İddia: Apple, iPad'in stoklarında sıkıntı yaşayabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple, iPad'in satış takviminde değişikliğe gitmeli; bu öneri, Conaccord Adams'ın analistlerinden Peter Misek'e ait. Misek, Apple iPad'in üretimden sorumlu olan Foxconn'un "belli olmayan üretim sorunu"yla karşı karşıya kaldığını ve bu yüzden Apple'ın Mart ve Nisan ayı için beklenenden çok daha az iPad stoğu yapmak zorunda kalacağını iddia etti.

Misek'e göre Apple sadece Mart ayı için yaklaşık 1 milyon iPad üretimi hedeflerken, sorundan dolayı Foxconn ancak 300 bin adet iPad üretimi yapabilecek. Üretimdeki bu aksama Mart ayıyla da sınırlı kalmayacak ve Nisan ayında da üretim hattından ancak 800 bin iPad çıkacak. Misek, Apple'ın bu soruna ancak iPad'in çıkış tarihini 1 ay daha erteleyerek çözüm bulabileceğini, eğer böyle bir erteleme olmazsa firmanın stoklarda sıkıntı çekebileceğini belirtiyor. Kimi kaynaklar Apple'ın 3N destekli iPad'in çıkış tarihi olarak Nisan ayını duyurması, firmanın bu soruna getirdiği çözümlerden olabileceğini söylüyor.

Bu yorumların sahibi Peter Misek, Apple'ın 27 Ocak'taki etkinliğinde iPad'in yanı sıra iPhone OS 4.0 ile Verizon'la satışa sunulacak CDMA destekli iPhone'u tanıtacağını iddia etmiş ancak bu iddialar doğru çıkmamıştı.

• o kadar satış yapabilecekmi acaba...
  • bugun satışının ertelenebileceğini okumuştum
  • Bu sıkıntıda ipad'ın aldığı olumsuz eleştirilerin payı olabilirmi acaba ?
  • mantıken düşünürsek usb girişi bile yok çok buyuk bir kesik bence usb bellek bile kamadıgın bi cihaz nasıl olurda fark yaratır anlamadım düşün arkadaşının mp3 player ında çok beyendıgınız müzük var ama alamıyosun
  • Apple ın politikaları böyle.Her özelliği bir anda vermiyor.Zaten işletim sistemide usb desteklemiyor.Ama içinde mac os olsaydı ve usb olmasaydı haklı olurdunuz.
  • reklam kokan hareketler bunlar...
    "ürünlerimiz stoklarla sinirlidir lütfen acele edin.."
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • her özelliği bir arada vermemek, Apple politikası değil, teknoloji dünyasının politikası, bu bir.

ikincisi, yeni özellikler ileride ekleyecek olsa da, bu asla USB olmayacaktır. Zaten basit bir adaptorle, USB bağlantısı veya SD kart bağlantısı yapabiliyorsunuz.

bkz:
    İddia: Apple, iPad'in stoklarında sıkıntı yaşayabilir

Aynı anda hem USB hem başka şey bağlamak ÇOK SAÇMA olacağı için, tek çıkış bırakıp adaptorler aracılığıyla I/O yapılmasını sağlamışlar.
    Elinizde tutup okumak ve eğlenmek için yapılan bir cihaza, birden fazla dışarıdan cihaz bağlamak saçma, gereksiz, ve aşırı derecede uygunsuzdur. Böyle minimalist ve yaptığı işlere mükemmel şekilde fokuslu cihaza bir sürü şey bağlamaya çalışan kişi, Apple'ın hedef kitlesi olmamalı. Çünkü Apple, alıcılarında bir kalite de tutturmaya çalışıyor.

Analistlerin tahminlerine göre, Apple Ipad dünyadaki tüm Ipad'lerin toplamından çok satacak.
    ki bu aslında neredeyse kesin...

Çünkü, insanların %95 inin notebooklarında yaptığı şeyleri, dosya sistemiydi, file folder gibi şeylerle zerre kadar ilgilenmeden bilgisayarın açılmasıydı kapanmasıydı fanıydı piliydi antivirüsüydü bilmemnesiydi ilgilenmeden, bilgisayardan daha hızlı daha içgüdüsel daha eğlenceli bir şekilde yapacak..

Ipad, insanların alışkanlıklarını değiştirecek. Bizim dünyayı analiz edemeyen, neyin ne olduğunu göremeyen, kablosuz çağda masa üstü işletim sistemlerinin bile yok olma yolunda olduğu çağda, aklı hala USB de IO larda olan enterasan bakış açısına sahip insanımız ise, 2-3 yıl sonra dünyadaki tüm içerik Ipad e taşınınca yavaştan anlamaya başlayacak durumu. Iphone gibi.
    O zamana kadar da avrupa ve ABD nin netbook stoklarını etiririz muhtemelen.

Herşeyi geriden takip ediyoruz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlphaCentauri -- 2 Mart 2010; 20:41:45 >

• aslında bir kısmı doğru dediklerinin,

maksimum taşınabilir bi alette usb olmaması normal olabilir

AMA
    AMA müşteri değil mi istediğini takamaz mı?

ne demek hedef kitlesini belli bir kaliteye göre ayarlamak(kime göre neye göre kalite hem)

geleceğin teknolojisi de yaratılırken , bugünle hiç mi alakası olmaz bir sürü usb cihaz var ortada hiç mi uyum sağlanmaz onlarla , bilemedim ya da nedir yani usb takmak için ekstra aletler fln

bir AMA daha, apple iphone daki pazarlama gücünü burda da kullanırsa sanırım çok şey değişecek notebook piyasasında

notebookların incelip tablet standartına gelmesini yaşıycaz belki de
  • quote:

Orijinalden alıntı: owin

aslında bir kısmı doğru dediklerinin,

maksimum taşınabilir bi alette usb olmaması normal olabilir

AMA
    AMA müşteri değil mi istediğini takamaz mı?

ne demek hedef kitlesini belli bir kaliteye göre ayarlamak(kime göre neye göre kalite hem)

geleceğin teknolojisi de yaratılırken , bugünle hiç mi alakası olmaz bir sürü usb cihaz var ortada hiç mi uyum sağlanmaz onlarla , bilemedim ya da nedir yani usb takmak için ekstra aletler fln

bir AMA daha, apple iphone daki pazarlama gücünü burda da kullanırsa sanırım çok şey değişecek notebook piyasasında

notebookların incelip tablet standartına gelmesini yaşıycaz belki de

kanaatimce, zaten müşteri değil mi istediğini takamaz mı demek çoğu cihazı kullanılmaz hale getiriyor.
    Ipod, Iphone belli şeylere fokuslandıkları için başarılı oldular. Minimalizm bu cihazları iyi yapan şeydi.
    Ipad'de de benzer bir durum söz konusu.

Apple'ın pazarlama gücü de bu aslında. Kullanıcısına cihazlarını aşırı sevdirmek. Zaten dikkat ederseniz, Apple'ın pazarlaması öle güzel böle güzel denir de, aslında Apple'ın pazarlama departmanı bile yoktur. Apple pazarlamayı kullanıcı üzerinden yapan bir markadır, o yüzden paketin açılmasından tutun cihazı elinizde tuttuğunuzda verdiği histen tutun, bütün menulerinin akıcı etkileyici olması gibi şeylere özen gösterir, çünkü pazarlaması kullanıcısına kendisini sevdirmek ve kullanıcsının reklamını yapmasını sağlamaktır.
    Bunu da heralde dünyada en iyi başaran firmalardan biridir.
    Belli amaçlara odaklanmış ürün yapması da bu başarsının nedenlerinden birisi.

• bir sonraki versiyonunda bütün eksikliklerini giderip piyasaya sürerler güncel versiyonun stokları beni ilgilenirmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlphaCentauri

Herşeyi geriden takip ediyoruz zaten.

Saçma sapan konuşma nasıl geriden takip ediyoruz.Notebook'ları bir tek biz Türkler'mi alıyoruz dünyada ne alakası var.Dünyadaki stokları biz eriticekmişiz.Hayır notebook alınca cahil,iPad alınca zekimi oluyoruz onu anlamayadım.Yorumunu hiç beyenmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluemad

reklam kokan hareketler bunlar...
    "ürünlerimiz stoklarla sinirlidir lütfen acele edin.."

Haklısın okur okumaz benimde burnuma reklam kokuları geldi. Sınırlı stoğu duyan insanlar yine kuyruklar oluşturacak.
  • Reklam diyorsunuz ama mart ayında çıkması beklenen iPad 3 nisana ertelendi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.