Şimdi Ara

İddia: S-400 sistemi ASELSAN’ın Hava Savunma Komuta Kontrol entegre edildi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy şu anda #7
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Kriger

s-400 rus teknolojisinin nato sistemiyle nasıl konuşacağını söyle sonra öyle gül. aşırı boş bir yorum yapmışsın. şimdi uzun uzun sana uçakların dost düşman algılama sistemlerinden radarların çalışma mantığına kadar yazardım ama yazdığın bu yorum ciddi bir cevap verilecek düzeyde değil

Mig29 üzerinden aim120 vs atılabiliyor, amerika çok hızlı halletti bizim de yapmamamız için teknik bir engel yok. Ancak kendi füzelerimiz kadar etkin olucağını sanmıyorum Rus sistemleri standalone çalışmaya meyilli, Rus sistemlerinde iff olsa kendi awacs uçaklarını vurmazlardı. Muhtemelen bu konuda hiçbir zaman doğru düzgün bilgi sahibi olamıycaz çünki doğrudan böyle bir konunun itirafı NATO ağını yada radneti Rus sistemine mi açıyorsunuz gibi soruları beraberinde getiriyor.

• Böyle bir şey yapıldı ise harika birşey ihtiyaç halinde varolan sistemle yönetilmeyi güzel kaldıki s400lerin alınmasını en büyük sebeplerinden biride teknoloji aktarımı Rusya bunu taahhüt etmişti. S400 hala çok üstün bir savunma sistemi ve abd nin tezinin aksine Rusya teknolojisini NATO standartlarına uydurmak zor ama imkansız değil
  • Bu millete , kendi mühendisimize güveniyorum.M.K.Atatürkte güvendi ,savunma sanayiine büyük önem veren teşvik eden bugünün iktidarıda, çok katmanlı Çelik kubbe hava savunma sistemi diyorlar ,diyorlarsa inanırım ,demir kubbeden jyi diyorlarsa inanırım.Patroit vermiyen sınırdaki patroitleri çeken ,Fransa- İtalya yapımı Samt T, hava savunma sistemini vermiyen dost (???!) nato bize kendi hava savunma sistemimizi yapana kadar S400' ü niçin aldığımızı soramaz,ambargo koyar buda bizi kamçılar...ikinci versiyon siper 100+ envanterde, uzun menzil 100- 150 km.menzil envantere girmeye az zaman kaldı, artık patroitide samp T ' yide geride bıraktık... hedef 300-400 km menzili S400 muadili içinde çok önemli ilerlemeler var bu bize yeter, hayalet 5. nesil F 35 varmış ,F15 şöyle iyi avcı uçağıymış, A2 ' ler çok iyi bombalama uçağıymış, F22 rapter rakipsizmiş çelik kubbe tamamlanınca hepsi boş...Rus,Çin ,Avrupa uçaklarını saymıyorum bile artık kimse parmak sallıyamıyacak bu ülkeye unutulmamalı uçak çok önemli ama hava saunma ilk mevzu ABD 'nin karın ağrısıda bundan meteor müadili hava- hava füzesi de menzilleri artacak mevcut füze envanterine eklenince,Kaan'da belli bir sayıda gökyüzünde olunca Türk düşmanlarına geçmiş olsun ,bu uzak değil yakın gelecektir kutlu olsun, ne mutlu Türküm diyene,

• Yeşilmişik kullanıcısına yanıt

tam tersi sizin de anlama yeteneğinizin olmaması ise çok üzücü.

hangi ülkede nato sistemleriyle entegre edilmiş diye bir soru sormak istiyorum ama bunu da anlayamıcaksınız malesef. bana yine bulunduğu ülkeleri filan atarsınız şimdi siz.

• Kriger kullanıcısına yanıt

NATO dost üyesisin. Amerika'dan hem patriot istiyorsun hem f-35, dilencilik yok dostluk hikayesi yok parası ile alacaksın. Amerika parana el koyuyor silahı vermiyor..

Bunu görebildin mi? Yakın tarihte oldu 5-10 yıl öncesine baksan yeterli.

Doğru mu bu?

Bu noktadan sonra paranın kölesi değil sahibi bir ülkeysen gider Rusya'dan savunma sistemi alırsın, peki neden? Doğu ve Ortadoğu kaynar kazan değil çatır çatır savaş var.

Savaş var mı? Doğru mu?

Peki satın aldığın savunma sistemini sen kendi savunman için gerekli düzeneği mi kuramayacaksın onu anlamamışsın ki sen en başta.

BANA BAK Bunu kendinıi savunmak için aldın. Ve sistemi satan da bunu biliyor. Ona göre gereken programlamaları yapmak için başka neye ihtiyacın var. Zaten alırken bu maksat üzerine eğitim şartı da var.

Gelelim NATO ayağına..

Sen bir NATO ülkesisin doğru mu?

Sen kendi ülkeni savunuyorsan bu her ne şekilde olursa olsun bir şekilde NATO ülkesini savunmuş oluyor musun?

O ahlde entegre dediğin ABD'nin bir düğmeye basması mı senin kafandaki?

BÖÖÖÖYLE YAZDIM teker teker maalesef.

• Kriger kullanıcısına yanıt
    Entegrasyon önceden belliydi zaten. Kaç defa açık kaynak paylaşıldı. Şu video 4 yıl öncesine ait.

Bkz.
    Kokpit Airyoutube
    S400 Krizi Bahane. ABD’nin korkusu TAFİKS Türk Askeri Kripto Güvenlik Yazılımı ve Silah Entegrasyonu
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=3QTyOuiN3qk

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.