Şimdi Ara

İddia: S-400 sistemi ASELSAN’ın Hava Savunma Komuta Kontrol entegre edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: 12th_Monkey Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy şu anda #9
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İddia: S-400 sistemi ASELSAN’ın Hava Savunma Komuta Kontrol entegre edildi
    Kısa bir süre önce çeşitli medya kuruluşlarında ortaya atılan iddiaya göre Türkiye, Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sistemini ASELSAN geliştirilen HAKİM 100 Hava Komuta Kontrol Sistemi’ne entegre etti. Bu iddianın arkasında ise Hava Komuta Kontrol Sistemi’ne ait olduğu belirtilen yeni ürün broşürü yer alıyor.

“S-400, HAKİM 100’e entegre edildi”

HAKİM 100 sistemi, ASELSAN tarafından geliştirilen, kısa, orta ve uzun menzilli hava savunma sistemlerini NATO ve uluslararası standartlarla uyumlu bir şekilde entegre eden bir komuta ve kontrol platformu. Sistem, farklı radarlar ve sensörlerden gelen gerçek zamanlı verileri işleyerek kapsamlı bir hava resmi oluşturuyor. Bu da komutanlara durumsal farkındalık sağlarken, tehdit değerlendirme ve silah tahsis algoritmalarıyla etkili savunma stratejileri geliştirilmesine olanak tanıyor.

S-400’ün HAKİM 100’e entegre edilmesi durumunda, bu sistemin Türk yapımı uzun menzilli hava savunma sistemi SİPER ile aynı operasyonel katmanda çalışacağı öne sürülüyor. Ancak ASELSAN’ın sitesindeki mevcut broşürde S-400’ler yer almıyor.

Resmi onay yok

Ancak, bu entegrasyona dair henüz resmi bir doğrulama veya yalanlama yapılmadı. 2019 yılında Rusya’dan satın alınan S-400 sistemi, o tarihten bu yana faal olarak kullanılmadı.

Türkiye’nin S-400 alımı, ABD ile savunma ilişkilerinde ciddi bir gerilime neden olmuştu. Washington, bu sistemin F-35 savaş uçaklarının güvenliğini tehlikeye atabileceğini öne sürerek, Türkiye’yi F-35 programından çıkarmış ve teslim edilmesi planlanan 100 adet F-35 savaş uçağını iptal etmişti. Türkiye ise bu süreçte, ABD ile Patriot hava savunma sistemi müzakerelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından S-400 alımına yönelmişti.

Ayrıca Bkz.Tarihi an! TF-2000 Muhribi, Milli Uçak Gemisi ve Milli Denizaltı'nın inşası başladı

S-400 sisteminin Türkiye’de ilk canlı atış testleri Sinop’ta gerçekleştirilmiş olsa da, sistemin Türkiye’nin çok katmanlı “Çelik Kubbe” hava savunma ağına dahil edilmediği ifade ediliyor. Milli Savunma Bakan Yaşar Güler ise bir süre önce "S-400'leri kuracağımız, kullanacağımız her yer belli. Bunların yerleşeceği yerler, altındaki mahzenler dahil hepsi yapıldı, hazır. Biz bir emir verdiğimiz anda hangi bölgeye emir verdiysek o bölgeye hareket edecek. Yaklaşık 12 saat sonra bütün sistem kurulmuş olur. Bildiğiniz üzere bu bir hava savunma sistemidir. Yani bize bir hava taarruz tehlikesi çok üst düzeye çıkacak, biz de kullanalım." demişti.

Kaynak:https://www.aselsan.com/tr/savunma/urun/3370/hakim-100

• Dışa bağımlılık kötü bişi tabiki. Ama yerli imkanlarlada ikamesini yapsakta elimizde olmasının birilerinin canını sıkmasından dolayı olmasında fayda var. Hem bugünkü dostlar yarın değişebilir.
    Savunma sanayimizin ilerlemesini bütün dünya görüyor. Direk sahada etkilerini görüyoruz.
    Adam demiş ki Rusların 50 yıllık teknolojisi diye dalga geçiyor. 1972 ABD yapımı F16 kullanırken sorun olmuyor ama değil mi :)

Adamın zeki olduğunu varsayarak "modernize etme , güncelleme" gibi şeyleri unuttuğunu , unutmadıysa acil olarak bilgi sahibi olması için akılını kullanmaya davet ediyorum :)

Nato standartlarına göre yapılan bir sistem ile s-400 nasıl entegre edilmiş ya da edilecek ki burada detaylara ihtiyaç var. Ayrıca s-400'ler alınırken bile teknoloji transferi olmayacağı söylenmişti yine bizim sistemle nasıl konuşacak emin olamadım.

Aldığımızdan beri başımıza dert açtı şunlar. Suriyeye filan satıp keşke tekrar f-35 programına girebilsek. 6. yıl olacak ve biz daha yerleştiremedik bile. Rus büyükelçinin dediği gibi birkaç sene sonra patates taşırız o araçlarla.

• Dışa bağımlılık kötü bişi tabiki. Ama yerli imkanlarlada ikamesini yapsakta elimizde olmasının birilerinin canını sıkmasından dolayı olmasında fayda var. Hem bugünkü dostlar yarın değişebilir.
    Savunma sanayimizin ilerlemesini bütün dünya görüyor. Direk sahada etkilerini görüyoruz.
  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle Katılıyorum
  • YPG nin son drone saldırışarında yerli sinyal karıştıcıları imha etmesi bazı soru işaretleri yarattı.
  • 2025 için çok şeyler yazıldı çizildi herşey olabilir.
  • Nato standartlarına göre yapılan bir sistem ile s-400 nasıl entegre edilmiş ya da edilecek ki burada detaylara ihtiyaç var. Ayrıca s-400'ler alınırken bile teknoloji transferi olmayacağı söylenmişti yine bizim sistemle nasıl konuşacak emin olamadım.

Aldığımızdan beri başımıza dert açtı şunlar. Suriyeye filan satıp keşke tekrar f-35 programına girebilsek. 6. yıl olacak ve biz daha yerleştiremedik bile. Rus büyükelçinin dediği gibi birkaç sene sonra patates taşırız o araçlarla.

• Bu sene belliki daha cok iddia duyacagiz , umarim haber dogrudur.Bizim s400den cok daha gelismis hava savunma sistemlerine ihtiyacimiz var.Bazilari hala f35 diyor ama bence bu kadar pahali ve bakim onarimlari asiri yuksek ucaklar yerine kendi ucaklarimizi uretmemiz cok daha mantikli.Kendi ucaklarimiz hizmete girene kadar yeni nesil f16 ve tayfunlar isimizi fazlasiyla gorecektir diye dusunuyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rusun 50 yıllık teknolojisinin çakmasını yapıp güncel versiyonunu sisteme entegre !!! et.dünyaya meydan okudğunu iddia et.millet açlık yoksulluk hukunun katledilemsini yağmayı hırsızlığı arsızlığı konuşmasın..

son hızla molla version.2 ye doğru gidiyoruz...

gelirler şimdi iha miha siha tayfası..İddia: S-400 sistemi ASELSAN’ın Hava Savunma Komuta Kontrol entegre edildi 

• @sething

heykelci sol geziciler konsere sessiz ve kör

@sething
  • Adam demiş ki Rusların 50 yıllık teknolojisi diye dalga geçiyor. 1972 ABD yapımı F16 kullanırken sorun olmuyor ama değil mi :)

Adamın zeki olduğunu varsayarak "modernize etme , güncelleme" gibi şeyleri unuttuğunu , unutmadıysa acil olarak bilgi sahibi olması için akılını kullanmaya davet ediyorum :)
  • eg2077 E kullanıcısına yanıt
    Beynini nerde düşürdün
  • Kriger kullanıcısına yanıt

HAH HAH HAA dedim yahu. Detaylara ihtiyaç var ha? : )))))

Abim bak şimdi benzinli motora tüp taktırma işini sana anlatsalar aldık başımıza dert boşver benzinli kalsın, keşke elekttrikli de değil de hidrojen yakıtlısı olsa diyecek bir şeyler yazmışsın. Çok hoşuma gitti saflığın temizliğin. Olduğun gibi kal emi :))

• nato standartlarına etki edilmiş? muhtemelen bizim sistem s400 e uyduruldu.

• Kriger kullanıcısına yanıt

Askerdeyken üst rütbeli bir komutan doğal olarak yerini söyleyemeyeceğini ama kullanıma hazır olduğunu söylemişti. Ki ben yeni döndüm.

Muhtemelen açık olarak söylemiyorlar ama kullanım için hazır. Tabii S-400 drone için çalıştıracağın türden bir alet değil. Yüksek risk olması lazım. Yaptırımlar açısından vs daha da dikkat çekmemek için bakın s-400ler aha da radarı bakın dönüyor diye servis edilmiyor hepsi bu.

• Bi türlü hazmedemeyen hazımsız bir tip var ona cevabım.. yolsuzluk demişken birazda solbeyinli belediyelerdeki yolsuzluklardan bahsetsene diyorum.. aynı belediyelerdeki tecavüzden adrese teslim ihalelerden tacizrlerden bahsetsene diyorum tıpan yiyorsa tabi.. işine gelmeyince ihacılar gelir diyorsun birtek icraatını söyle bu belediyelerin...yada sus adam sansınlar.
  • Entegrasyon kısmı ucuz bir yalan Türkiye'nin büyük ve kudretli bir devlet olduğu ise pahalı bir yalan
  • Askeri sırları herkes bilmek zorunda mı, bu sistem için herşey göze alındı, uzaktan havlamaların parmak sallamaların devri kapandı, doğru yoldayız emeği geçen kim varsa elleri dert görmesin...
  • Ülkede iyi birşey haberi gelince birileri niye bu kadar rahatsız olur anlamak zor. Arada ömer seyfettin okusalar belki yaptıklarına bir anlam yükleyebilirler.
  • Yeşilmişik kullanıcısına yanıt

s-400 rus teknolojisinin nato sistemiyle nasıl konuşacağını söyle sonra öyle gül. aşırı boş bir yorum yapmışsın. şimdi uzun uzun sana uçakların dost düşman algılama sistemlerinden radarların çalışma mantığına kadar yazardım ama yazdığın bu yorum ciddi bir cevap verilecek düzeyde değil

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.