Şimdi Ara

İdeal Hücum Hattı ve Burak Yılmaz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açın bakın 2011-12 sezonunda takım kaç gol atmış. Sonra bir de Burak'ın geldiği 2012-13 sezonuna bakın.

Her sezon 15-20 gol atıyor da ne oluyor? Elmander daha az atıyordu ama takım oyununa inanılmaz katkısından dolayı Selçuk ve Melo ikilisi 10+ gol atmıştı. Engin ve Elmander ikilisinin yerine Amrabat ve Burak'ın geçmesiyle 2011-12 sezonundaki rakibe top göstermeyen sistem darmaduman oldu. Drogba ve Sneijder gelene kadar, yani sezonun ilk yarısı maçlarda uykumun geldiğini hatırlarım.

Kabul edersiniz, etmezsiniz umurumda değil ama Burak Yılmaz bu takımın ayağına bağlanmış bir prangadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burak gibi forvetlerin zaten senede 30-40 gol atması lazım ki çok fazla eleştirilmesin. Yani oyun yapısı yüzünden yine eleştirilir ama o kadar gol attığından en azından çok sorun çıkmaz ama 15-20 gol atarsa elbette çok tartışılır çünkü takımı 10 kişi oynatıyor takım oyununda hiç yok. Top tutamıyor takımı rahatlatamıyor top kontrolü çok kötü top süremiyor öyle olunca da çok sınırlı sayıda hücum organizasyonu yapılabiliyor Burak ile. Burak yerine ortalama üzeri herhangi bir forvet koy yine onun kadar atar. En önemli unsur takıma olan katkıdır. Katkı sadece gol ile ölçülmez. Top tutabilirsen pres yapabilirsen takımın hücumda düzgün bir şekilde yerleşmesini sağlayabilirsen otomatikman rakip alanda geçirilen süre artar senin yarı alanında geçirilen süre de azalır ve daha az pozisyon verirsin rakip alanda geçirilen süre arttığı için düzgün yerleşebildiğin için. Sırf bu bile ciddi bir katkıdır. Ancak şuan ne oluyor top Burak'a atıldığında genelde top kaybı oluyor. Sen tam hücuma kalkmak isterken Burak ya topu kontrol edemiyor kaybediyor ve rakip hızlı bir şekilde hücuma kalkmaya çalışıp seni az adamla yakalamaya çalışıyor sahaya tam yerleşemediğin için ya Burak rakibe faul yapıyor ya da ofsayta yakalanıyor. Bu tip şeyler uzar gider Burak ile asla kaliteli bir oyun oynanmaz. Tüm bunların üzerine el kol hareketleri mimikleri de eklenince iyice çekilmez bir hal alıyor taraftarınızca. Ki sonuna kadar da haklılar. Burak şuan en kötü ihtimalle kiralanmalıdır ve yerine kiralık biri alınmalıdır en yakın adam da Jelavic bence. Yoksa taraftar-Burak gerginliği ile çok kötü geçer 2.yarı ve diğer oyuncular da bu durumdan etkilenir çok bariz bu durum...

• Burak gelmeden önceki sezonda takımda 10+ gol atan 4-5 oyuncu vardı. Burak gelince 1-2'ye düştü bu sayı. Burak 20 gol atmış, Burak oyunda olduğunda tüm toplar Burak'a gidiyor ve atabilirse atıyor, atamazsa kalıyor.

Kim demişti hatırlamıyorum; istatistikler mini etek gibidir, çok şeyi gösterir ama asıl göstermesi gerekeni göstermez. Burak'in durumu da tam böyleydi. Burak bize gelmeden önce Trabzon'da da tonla gol atıyordu ama her maç küfür yiyiyordu.

Bencil oynamayan bir forvete ihtiyacımız var bizim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ©webeta

Tamam hocam, Burak kafasına göre topa vuruyor. Kafasına göre topa vurup şampiyonlar liginde 8 gol atıp Ronaldo'yla yarışıyor. Kafasına göre topa vurup, top süremeyerek, kaleciyi nişanlayarak her sezon düzenli olarak 15-20 gol atıyor. Bir de derbilerde de hiçbir şey yapamıyor, gidip anca anadolu takımı Beşiktaş'a deplasmanda 50 metre top sürüp sonra da kafasına göre topa vurarak gol atıyor. Hatta bir de bu yeteneksizlik abidesi top süremeyip bir de utanmadan her sezon düzenli olarak asist yapıyor!

Bak bak bir de vitaminsiz kafasına göre topa vurarak avrupadaki golcülerle yarışmaya cüret ediyor:
     İdeal Hücum Hattı ve Burak Yılmaz

Anlamadığınız şey şu üstteki mesajlarımda da belirttim. Burak bu sezon fazlasıyla sakatlık geçiriyor ve formsuz. Düzenli forma şansı bulamadı ilk yarı. Bu kadar olumsuzluk birleşince son durum oluştu.

Burak Galatasaray ve Galatasaray seviyesindeki takımlar seviyesinde bir forvettir. Siz istediğiniz kadar kin kussanız da, nefret etseniz de bu gerçek değişmez. Galatasaray, bu adamın oyun tarzına müsait değil tüm sorun bu. Galatasaray'a lazım olan forvet tipi geriye gelip pas yapacak, duvar olacak yani takım oyununa katkı yapacak forvettir. Burak'ın performansındaki düşüşün sebebi budur, kendisinden yapamayacağı işler bekleniyor, görevler veriliyor. Bu adam hem bu şekilde bitirici olup hem de takım oyununa katkı yapacak düzeyde bir forvet olsa zaten adresi Avrupa'nın en üst düzey takımlardan birisi olurdu. Bu adamdan verim almak isteyen onu besleyip pozisyona sokar ve takımın gol yükünü çekmesini bekler. Galatasaray Burak'ı transfer ettiği ilk sezon aynen böyle oynadı, Burak da istenileni verdi. Mancini döneminde takım genel olarak düşüş yaşadığı için kendisi de normal olarak düşüş yaşadı ve verdiği katkı biraz daha azaldı. Prandelli ve sonrasında kendisinden farklı şeyler istenmeye başladı ve performansı buna bağlı olarak değişti.

Uzun lafın kısası, Burak'ın oyun tarzını beğenmeyebilirsiniz, karakterini beğenmeyebilirsiniz, yaptığı davranışları itici bulursunuz ama bu seviyedeki bir futbolcuya topu sürmeyi bilmiyor, anadolu topçusu, topa rastgele vuruyor derseniz futboldan zerre anlamıyorsunuzdur, çevrenize göre konuşuyorsunuzdur bu kadar net.

quote:

Orijinalden alıntı: stefansalvatore

beyler kendinizi yormayın.ben drogbalı takımı bile forvetinden defansına eleştirmiştim YETERSİZİZ diye kazmayız diye.tabi eleştirilmiştim futbolu bilmeyenler tarafından.şimdi bu takıma konuşmaya gerek bile yok.çünkü takım oyuncu vs vs diye bişey yok ortada.ilk 5 e girersek şükredelim.

Son 4 sezonda 3 şampiyonluk. Drogbalı zamanlarda ŞL'de çeyrek final ve son 16. Bu başarıları elde etmiş kadroya öncesinde baştan sona "yetersiziz" dedim diye övünüyor musunuz?

abi sus ya. komik duruma düşüyorsun. burak futbol katilinin tekidir.

• uzun uzun yazmaya gerek yok, burak tek forvet asla oynayamaz oynayamıyorda.gs de sadece 1 sezon adam gibi gol attı onda da drogba sayesinde,o sezon ilk yarı 12 gol atan umut burak küsmesin diye kesilmese umut qral olacaktı.
    ondan sonraki 2 sezon anadolu takımı kanat oyuncuları kadar gol atabildi, şl de 18 maçta 2 golü var biri boş kale diğeri penaltı. derbilerde burak ı araki bulasın

bu adamı gol sayısı üzerinden değerlendiren futboldan anlamayan skor taraftarıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ©webeta

Tamam hocam, Burak kafasına göre topa vuruyor. Kafasına göre topa vurup şampiyonlar liginde 8 gol atıp Ronaldo'yla yarışıyor. Kafasına göre topa vurup, top süremeyerek, kaleciyi nişanlayarak her sezon düzenli olarak 15-20 gol atıyor. Bir de derbilerde de hiçbir şey yapamıyor, gidip anca anadolu takımı Beşiktaş'a deplasmanda 50 metre top sürüp sonra da kafasına göre topa vurarak gol atıyor. Hatta bir de bu yeteneksizlik abidesi top süremeyip bir de utanmadan her sezon düzenli olarak asist yapıyor!

Bak bak bir de vitaminsiz kafasına göre topa vurarak avrupadaki golcülerle yarışmaya cüret ediyor:

Anlamadığınız şey şu üstteki mesajlarımda da belirttim. Burak bu sezon fazlasıyla sakatlık geçiriyor ve formsuz. Düzenli forma şansı bulamadı ilk yarı. Bu kadar olumsuzluk birleşince son durum oluştu.

Burak Galatasaray ve Galatasaray seviyesindeki takımlar seviyesinde bir forvettir. Siz istediğiniz kadar kin kussanız da, nefret etseniz de bu gerçek değişmez. Galatasaray, bu adamın oyun tarzına müsait değil tüm sorun bu. Galatasaray'a lazım olan forvet tipi geriye gelip pas yapacak, duvar olacak yani takım oyununa katkı yapacak forvettir. Burak'ın performansındaki düşüşün sebebi budur, kendisinden yapamayacağı işler bekleniyor, görevler veriliyor. Bu adam hem bu şekilde bitirici olup hem de takım oyununa katkı yapacak düzeyde bir forvet olsa zaten adresi Avrupa'nın en üst düzey takımlardan birisi olurdu. Bu adamdan verim almak isteyen onu besleyip pozisyona sokar ve takımın gol yükünü çekmesini bekler. Galatasaray Burak'ı transfer ettiği ilk sezon aynen böyle oynadı, Burak da istenileni verdi. Mancini döneminde takım genel olarak düşüş yaşadığı için kendisi de normal olarak düşüş yaşadı ve verdiği katkı biraz daha azaldı. Prandelli ve sonrasında kendisinden farklı şeyler istenmeye başladı ve performansı buna bağlı olarak değişti.

Uzun lafın kısası, Burak'ın oyun tarzını beğenmeyebilirsiniz, karakterini beğenmeyebilirsiniz, yaptığı davranışları itici bulursunuz ama bu seviyedeki bir futbolcuya topu sürmeyi bilmiyor, anadolu topçusu, topa rastgele vuruyor derseniz futboldan zerre anlamıyorsunuzdur, çevrenize göre konuşuyorsunuzdur bu kadar net.

quote:

Orijinalden alıntı: stefansalvatore

beyler kendinizi yormayın.ben drogbalı takımı bile forvetinden defansına eleştirmiştim YETERSİZİZ diye kazmayız diye.tabi eleştirilmiştim futbolu bilmeyenler tarafından.şimdi bu takıma konuşmaya gerek bile yok.çünkü takım oyuncu vs vs diye bişey yok ortada.ilk 5 e girersek şükredelim.

Son 4 sezonda 3 şampiyonluk. Drogbalı zamanlarda ŞL'de çeyrek final ve son 16. Bu başarıları elde etmiş kadroya öncesinde baştan sona "yetersiziz" dedim diye övünüyor musunuz?

Burdaki istatistiklere göre burak lewandovski den daha iyi..

Abicim burağın istatistiği Türkiye Ligidir, ordaki adamların istatistiği ispanya, almanya, ingiltere gibi top liglerdedir.

Ayrıca gol sayısıyla bir şey ölçülmez. Ben sana ptt 1. ligden de bulurum gol makinaları bu listeye de girer belki..

Gomezin gs maçındaki beraberlik golunu bırak burağı, dünyadaki top 10 forvetler zor yapar. Böyle stresi yüksek maçta cezasahası çizgisinden önünde defans varken herkes gol atamaz.

Burak dediğin adam karşı karşıya bile atamıyor

Cenk Tosun olsaydı sizde emin ol hem atardı hem de takım arkadaşlarına attırırdı. Belki Sinan gümüş o patlamayı yapar..

• Ben bu videonun üzerine konuşmazdım.

Adamda hiç bir özellik yok, arada bir boş kaleye, şansa bala atıyor o kadar.

Bir de misal,

Yukarıdaki istatistikte şunu görmek isterdim. Şut denemesi sayısı, kaleyi bulan, ve gol olan şutlar. Bu istatistik ancak bize fikir verir.

İstatistik konuşçaksak bir çok şeyi bir arada konuşmamız lazım.

• Ben de bu taraftardaki hucum takintisini anlamiyorum.

Yahu takim gol atmakta zorlanmiyor ki? Gol atamadigimiz bir tane mac yok.

Hala takmissiniz hucum hatti da hucum hatti, burak da burak.

Bu takimin sorunu gol yemek, bu takimin sorunu orta sahasinin hala yumusak olmasi, bu takimin sorunu takim halinde defans yapamamak.

Neredeyse fenerbahce ile besiktas'in toplami kadar gol yemisiz. Fenerbahceden 13 gol fazla yemisiz averajimiz arasinda 2 gol fark var durumun vahametine bak.

Besiktasin mac eksigi ile su an ligde en cok gol atan takimiz. Bu takimda burak atmasa podolski atar, atmasa sneijder atar, atmasa sinan atar, atmasa selcuk atar, arada cikar yasin atar chedjou atar, atacak adam cok takimda.

Bence 3 lu orta sahaya donup, sneijderi sol kanada cekmek lazim. Mancini zamanindaki gibi, 2 li orta saha oynayacak orta sahalarimiz yok malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

Ben de bu taraftardaki hucum takintisini anlamiyorum.

Yahu takim gol atmakta zorlanmiyor ki? Gol atamadigimiz bir tane mac yok.

Hala takmissiniz hucum hatti da hucum hatti, burak da burak.

Bu takimin sorunu gol yemek, bu takimin sorunu orta sahasinin hala yumusak olmasi, bu takimin sorunu takim halinde defans yapamamak.

Neredeyse fenerbahce ile besiktas'in toplami kadar gol yemisiz. Fenerbahceden 13 gol fazla yemisiz averajimiz arasinda 2 gol fark var durumun vahametine bak.

Besiktasin mac eksigi ile su an ligde en cok gol atan takimiz. Bu takimda burak atmasa podolski atar, atmasa sneijder atar, atmasa sinan atar, atmasa selcuk atar, arada cikar yasin atar chedjou atar, atacak adam cok takimda.

Bence 3 lu orta sahaya donup, sneijderi sol kanada cekmek lazim. Mancini zamanindaki gibi, 2 li orta saha oynayacak orta sahalarimiz yok malesef.

Çünkü bıktı millet umutla buraktan futboldan soğudu herkes

• O kadar şey yazdım, cevap verdim hala aynı şeyler deniyor, ya yazdıklarımı okuyan yok, ya anlamıyorsunuz ya da ben anlatamıyorum. Burak Yılmaz'ın satılmasının şu an Galatasaray adına yararlı olacağını düşünüyorum. Çünkü Burak'ın oyun tarzı Galatasaray'ın oyun yapısına uygun değil. Burak Yılmaz bitiriciliği üst düzeydir, ona pozisyon hazırlarsanız size sezonda 20 gol verir. Bu adam bunu defalarca kez kanıtlamıştır, istatistikler ortadadır. İstikrarlı bir şekilde her sezon leblebi gibi gol atan adama "Gol atamıyor, rastgele vuruyor, şansta atıyor, onun attığını herkes atar" demek net şekilde cahilliktir. Burak'ın emeğine saygısızlıktır. Bunu diyenler ya rakip takım taraftarıdır, ya Burak Yılmaz'a özel bir kin besliyordur ya da klasik şekilde medyamızın dolduruşuna gelen, futboldan anlamayan, maçları özetten ortalama bir iyi gün taraftarıdır.

Galatasaray'ın özellikle 2011-2012 sezonundan beridir hazırlık maçları dahil neredeyse tüm maçlarını izlerim. Bazı arkadaşlar hayallerde yaşıyorlar. 2011-2012 sezonunda takımın golünü hücum hattı ve orta saha çekmişti. Ancak üst düzey bir takım olma gibi bir iddianız varsa takımınızda bitirici ayakların olması şarttır. Her sezon Selçuk, Melo veya başka orta sahalar 10 gol atamaz, onlardan sürekli olarak skora katkı vermesini bekleyemezsiniz. Tam bu noktada Burak Yılmaz takıma getirildi. 2012-2013 sezonunda TSL'de 24 gol gibi bir sayıya ulaştı üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Sonrasında takımın durumuna bağlı olarak düşüş yaşadı onları üstte detaylı olarak anlattım isteyen okur. Takımın kadro yapısından dolayı performansı düşmesine rağmen her sezon belli bir gol sayısına ulaşıyor.

Bir forvetin öncelikli görevi gol atmaktır. Yukarıda anlaması sorunlu olan arkadaşlar tek görevi gol atmak olarak diyormuşum olarak anlamışlar, öyle yanıt vermişler. Bu adamın öne çıkan özelliği bu, pozisyona girip gole ulaşması. Burak'ın topu daha iyi kontrol edeni, oyun zekası daha iyi gelişmiş olanı, takım oyununa daha iyi katkı vereni şu an Real Madrid'de, Man City'de, veya üst düzey bir premier lig ekibinde oynuyor. Tüm özellikleri gelişmiş olan forvetler zaten yıldız olup çıkıyor arkadaşlar ne istediğinizi görün diye bunları anlatıyorum. Bunun bir tık veya bir-iki tık altında bazı alanlarda zayıf ama diğer özellikleriyle ön plana çıkan forvetler var. Burak fazla pozisyona girebilmesiyle ve gol atabilmesiyle öne çıkan bir forvettir.

Burak'ın atamadığı, kaçırdığı golleri birleştirip "Böyle forvet olmaz, bakın topa vurmayı bilmiyor, attığı goller de rastgele" sonucuna gidenler var. Yukarıda da video linkini vermiştim yine vereyim:

Şimdi sizin kafanızla şu videoyu izleyim yorumlayacağım. Bu Ronaldo denen apaçi kendi kendine çalım atıp topu auta yolluyor. Bakın bakın 17 numaralı topçu top sürmeyi bilmiyor be topa basıp düştü Messi denilen topçunun frikik vuruşuna bakın, Sabri'yle kapışır. Bu messi ve ronaldo denen futbolcular Umut Bulut gibi altıpastan bomboş kalede topu auta yolluyor. Bunlardan futbolcu olmaz.

Dürüst olun o videodaki isimler Messi, Ronaldo, İbra falan olmasaydı da onun yerine Burak Yılmaz olsaydı aynen bunları demeyecek miydiniz?

Son olarak Burak olmasa da bu takım bir şekilde gol atıyor diyenler olmuş. Burak haricinde bu takımda bitirici vuruşları yapabilen kişi sayısı oldukça kısıtlı. Yani alternatifi yok. Gol yükünü kanat oyuncularıyla beraber bir forvetin çekmesi şart. Maç içinde pozisyona girip gerekli bitirişi yapacak futbolcunuz yoksa kilitlenen maçlarda sıkıntı yaşamanız çok çok muhtemel olur.

--
    Bakın bunu "Burak topa rastgele vuruyor, şansa ve bala gol atıyor" diyenler adamın 50 golü var bakın şu videoda. Bir insan bala ve şansa 50 gol atabilir mi ya? Bu kadar mı mantığınız gitti, bu kadar mı nefret duyuyorsunuz bu adama. TSL tamam iyi bir lig değil de bir insanın bu kadar şansa ve bala gol atabileceği bir lig mi? Her şeyi geçtim şartlar ve takım ne olursa olsun bir insan sadece bala ve şansa bir sezonda şampiyonlar liginde 8 gol atabilir mi yav? Şampiyonlar Ligi diyorum bak. 100 defa dedim 101. kez söyleyeyim bu adamın standart gol vuruşu sağ ayağıyla kalenin uzak köşesine yerden ayak içi plase vuruşudur. Ayak içi plase vuruş ne anlama geldiğini bilmiyorsanız gidin araştırın okuyun ondan sonra da şu videoyu izleyin ve rastgele mi vurduğunu tekrar düşünün:

Yanıtınız hala "Ne plasesi ne uzak direği hahaha, rastgele ve şansa gol atıyor" ise bir şey demiyorum artık ben.

• Beamer kullanıcısına yanıt
    Bir önceki mesajda son video çıkmamış tekrar linki veriyorum:https://www.youtube.com/watch?v=xwJ8O07Qe1Q&ab_channel=Galatasaray

Beamer hocam takımın esas sorunu defans haklısınız. Galatasaray'ın şu ana kadar TSL'de bu sezon gol atmadığı tek maç yok. Esasında mesajımda buna aykırı bir şey de demedim veya sorun hücumda falan da demedim. Burak'ın ilerde yalnız kalma gibi bir problemi var ona bir çözüm önerisi olarak kanada alınsa nasıl olur diye bir fikir ortaya atmıştım. Ama konu Burak Yılmaz'a döndü tamamen arkadaşlar sağ olsun.
  • Bak şu dediğine katılırım. Burak golu kokluyor. Ve inanılmaz gol pozisyonlarına giriyor. Sorun da şu ki takım bu adamı 10 kez net pozisyona sokuyor, burak 1 tanesini atarsa oh ne ala Kral oluyor. Atamadığı boş geçtiği o kadar çok maç var ki sonra da maçı kaybediyor takım ve taraftar sövüyor.

Burak gs ye geldiğinden beri üstüne koyamadı maalesef. Bu adam oyun görüşünü, futbol zekasını, top kontrolunu, hava hakimiyetini, pas yeteneklerini birazcık geliştirseydi şu an zaten westhamda oynuyor olurdu. Dan dun vuruyor topa, olursa gol olmassa umurumda değil. Adamlar Burağı alıp saç baş mı yolsun?

Dediğim gibi istatistik önemlidir ama her şey demek değildir. İstatistik yorumlamak da böyle gol istatistiğine bakıp oo tamaö bu adam her sene 15-20 tane atıyor iyidir dersen yanılırsın. Mehmet batdalı hatırlar mısınız adam gol kralıydı ptt de, gs ye transfer oldu ama 1 gol mu ne attı sonra gönderdiler zaten.

Tr de forvet dedin mi akla rvp gelir, gomez gelir, eto gelir. Burak gelmez. Sabri nasıl gs de oynuyor ve katkısı yoksa, burak da öyle.

• hocam ben senin dediklerine katılıyorum hepsine ama bu taraftara anlatamazsın boşver adam geçen sene aynı yerden sakatlandı yine bu sezon sakatlandı formu düşmesi normal ben her zaman Burak'ı savunurum bu zamana kadar katkısı büyüktür takımımıza leblebi gibi gol atıyor adam her sene kimseye yaranamıyor uğraşmaya değmez
  • Burak ve umutun olduğu yerde ideal bir hücum hattı söz konusu olamaz. Boşuna kendinizi parçalamayın

• İdeal hücum hattıyla Burakı aynı cümlede kullanma çünkü öyle birşey olamaz.2+2=9 olur ama senin dediğin olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Don McLean

İdeal hücum hattıyla Burakı aynı cümlede kullanma çünkü öyle birşey olamaz.2+2=9 olur ama senin dediğin olamaz.

Şuanki kadroya göre Burak'tan iyi forvetimiz yok maalesef. Aslında Burak'tan başka forvetimiz de yok.
  • Burak cok top eziyor. Gectigimiz sezonlardan birinde ligin hem en cok faul yapan hem de en cok ofsayta dusen oyuncusuydu. Ayrica hava hakimiyeti vasat bir futbolcuya gore cok cok zayif. Top kontrolu keza cok zayif ayaklarina hic hakim degil, kesinlikle teknik bir oyuncu degil, paslari ortalama bir forvete cok kotu. Pozisyon almasi da cok zayif dustugu ofsayt sayisina bakarsak.

Burakin pozisyona girmesi rakiplerin kademe yanlislari, buyuk maclarda cogu zamam adini bile duymuyoruz. Ayrica arastirmadim ama sunlarin istatistiklerini de cikarmak lazim mac icinde buraka atilan top sayisi, burakin attigi beraberlik golu sayisi, beraberlik bozma gol sayisi

Toparlarsak burakin gs ayarinda iki vasfi var biri sutlari digeri hizi kaldi ki onlardan da sutlari formuna/mental sagligina cok bagli.

Nihai fikrim 1 milyon euroya oynamadikca burakin galatasarayda kalmasi tartisma konusu bile olmamali. Kesinlikle gs gibi takimin as forveti olacak adam degil

• quote:

Orijinalden alıntı: FearMaster

quote:

Orijinalden alıntı: Don McLean

İdeal hücum hattıyla Burakı aynı cümlede kullanma çünkü öyle birşey olamaz.2+2=9 olur ama senin dediğin olamaz.

Şuanki kadroya göre Burak'tan iyi forvetimiz yok maalesef. Aslında Burak'tan başka forvetimiz de yok.

Topun dibine bile girmekten aciz adama forvet denir mi?10 tane karşı karşıyadan 2 tanesini atan adama forvet denir mi?Benide kaleciyle karşı karşıya bırak 10 taneden 5 tanesini atarım topunda dibinede girebiliyorum bende forvetim o zaman.Onun yaptığından daha fazlasını Sinan ile Podolski yapıyor.Burakın bitiriciliği umuttan belki 1 tık yukarda o kadar.İstatistik herşey değildir bu adamın süperligte gol kralı olması diğer forvetlerin ayıbıdır.

• UltraFast,

"10 tanesinden 1 tanesini atyyor" iddianyz do?ru de?il. Ha böyle oldu?u maçlar vardyr istisnasyz her maç takyr takyr her buldu?unu atar da demiyorum. Bazy maçlar çok kaçyrabilir. Bu da her golcünün ba?yna gelebilecek do?al bir durumdur. Ama ilk mesajymdan beri derim yine derim Burak Yylmaz'yn bitiricili?i üst düzeydir. Ben verilerle ve istatistiklerle iddiamy kanytlarym. Sadece konu?mam:

http://tr.eurosport.com/futbol/super-lig/2014-2015/burak-yilmaz-avrupa-nin-devlerini-geride-birakti_sto4625430/story.shtml
    "Burak Yylmaz yakalady?y 24 gol pozisyonundan 11'nde topu a?larla bulu?tururken, Cristiano Ronaldo buldu?u 32 gol pozisyonun 19'unu gole çevrerek Avrupa'nyn zirvesinde yer aldy."

Veriler geçen seneye ait. Bu adam istese ?u an çoktaaan Westham'da top ko?turuyor olabilirdi. Sezon ba?ynda Westham GS'ye Burak için 5 milyon euroluk teklif yapmy?ty. Burak istese Westham formasyny giymi?ti. Bu bilgi de öyle fanatik, hürriyet gibi sabah ak?am oturup bugün ne uydursam tarzynda habercilik yapan kaynaklar de?il tabi ki. Kanyt:
    http://www.galatasaray.org/haber/kulup/spekulatif-haberler-hakkinda-bilgilendirme/27612

Ystatistik önemlidir ve tek ba?yna de?erlendirilmesi do?ru de?il. Ben buna aykyry bir ?ey söylemedim. Ystatistik tek ba?yna de?erlendirilmez ama bu istatistikleri yapmy? birisi için "?ansa bala gol atyyor, topçu de?il" denemez. Bu istatistikleri yapmy? bir futbolcuyu be?enmeyen yine be?enmez o ayry konu ama bu adamyn atty?y gollere "Ã…zansa bala atyyor, futbolcu de?il, rastgele vuruyor" derseniz eme?ine saygysyzlyk yapmy? olursunuz. Tüm demek istedi?im bu. Mehmet Batdal örne?ine gelirsek Burak Yylmaz 32-33 gibi bir gol sayysyyla gol kraly olup Galatasaray'a gelmi? ve geldi?i sezon ligde 24 Ã…zampiyonlar Ligi'nde 8 gol atarak benzer bir katkyyy vermi?tir. Kendini kanytlamy?tyr. Mehmet Batdal'dan bahsetmeye gerek yok. Yani verdi?iniz örnek alakasyz olmu?.

Türkiye'de forvet dedi?in zaman aklyna düzenli olarak 15-20 gol atan, 33-34 golle gol kraly olmu?, her sezon gol krally?yna oynayan sevseniz de sevmeseniz de Burak Yylmaz gelir. RVP dedi?iniz adam yedek kulübesinde oturuyor sezon ba?yndan beridir. Gomez formda ve ba?aryly bir futbolcudur ona lafym yok. Eto'o dedi?iniz adam da kimlik ya?y 35-36 olan, Antalyaspor'a 3 yyllyk sözle?meyi kitlemi? yakynda emekli olacak futbolcudur. Bu arada katkysy yok dedi?iniz Sabri'nin ?u an ligde 5 asisti var.

Hocam aslynda ben sizi anlyyorum. Be?ikta?lysynyz Burak Yylmaz'y sevme olasyly?ynyz çok çok dü?ük. Daha geçen sezon sizin tarlada 50 metre top sürüp gol atmy? birisi Ama Galatasarayly arkada?larymyn bu adamdan bu kadar nefret etmesini anlamyyorum. Bu adam Galatasaray topçusudur arkada?lar, bir ?eye kyzacaksanyz geçen yyl bu adama 5 yyllyk sözle?me imzalatan adamlara kyzyn.

Te?ekkür ederim yorumunuz için @ercn80 hocam. Biz de biliriz burada ço?unlu?a uyup, futbolcuyu linç etmeyi. Bunu yapmak çok basit. Ama bir ?eyler anlatmaya çaly?yyoruz. Burak zaman zaman ele?tirilebilir bu do?aldyr ben de yeri geldi?inde ele?tiririm ama bun linç boyutuna getirmek en çok Galatasaray'a zarar verir.

quote:

Orijinalden alynty: FullHD

Burak ve umutun oldu?u yerde ideal bir hücum hatty söz konusu olamaz. Bo?una kendinizi parçalamayyn

Biz istesek de istemesek de Burak Yylmaz bu takymda oldu?u sürece ideal 11'de yer alacak. 3 milyona yakyn maa? alan ve daha sözle?mesinin bitimine uzun süre olan bu adamy kulübede oturtamayyz. Yararlanmak zorundayyz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.