Şimdi Ara

İdeal Hücum Hattı ve Burak Yılmaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle yerli sevici veya Burak Yılmaz hayranı falan değilim. Objektif şekilde yorumlamaya çalışıyorum. Elbette Burak iyi bir paraya satılırsa özellikle ekonomik yönden baya rahatlayacağız. Ama satılamazsa da öldük bittik forvetsiz kaldık gibi bir durum da yok. Bu adam fazlasıyla antipatik hareketler sergiliyor. Bu sezon da sakat ve formsuz olunca iyice üstüne gidilmeye başlanıldı. Ama formsuzluğu atlatıp ortalama bir Burak Yılmaz görebilirsek bu sene yine 15-20+ gol sayısına ulaşır.

Konyaspor maçında Podolski takıma geri dönüş yapacak. Burak'ın transferi pek olacak gibi durmuyor, olmadığını varsayarak şöyle bir hücum hattı düşünüyorum:

podolski sneijder sinan
    --------burak--------

Can yakabilecek bir hücum hattı. Burak'a sürekli olumsuz eleştiriler yapılıyor ama istatistikleri ortada. Geçen sezon (özellikle 2. yarısı) attığı goller bizi şampiyonluğa götürmüştü. 2. yarı baya formdaydı ama çok sakatlık problemleri yaşadı ve bu noktaya geldi. Son maçta da baya istekliydi ve golünü de attı. İstekliydi kelimesinin altını yeniden çizmek lazım, sahada attığı gol dışında pek bir etkinliğini göremedik ama sürekli bir şeyleri deneme çabasındaydı düz yürümüyordu(Arenadaki maçta gibi değildi yani). Sorun defansta ve orta sahadaydı çünkü Osmanlıspor özellikle 2. yarı bizi sindirmişti. Haliyle Burak'ın da pek bir şeyini göremedik.

Burak'ın ilerde yalnız kalması geçen seneden beri süregelen bir sorun olduğunu hepimiz biliyoruz. Tek forvet oynarken sıkıntı yaşıyor. Osmanlıspor maçında Denizli bir şey denemişti onu denemeye devam ederse bu sorunun giderilebileceğini düşünüyorum. Umut girdikten sonra Burak kanada geçmişti. Konya maçından itibaren Podolski ve Burak maç içerisinde yer değiştirebilirler. Burak'ı kanatta Mancini döneminde izlemiştik, oradan da içeri sokulup golle buluşabiliyordu. Bunun denenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu arada Burak Yılmaz'ın kötü bir bitirici olduğunu söyleyen net şekilde ya Burak Yılmaz düşmanıdır ya da medyanın dolduruşuna geliyordur. Bu adamın ulaştığı gol sayısı, asistleri ortada bunları tekrar tekrar yazmaya gerek yok. Bir de "Onun attığı golleri kim olsa atar." gibi bir argüman üretiliyor. Birincisi bir forvetin en önemli özelliklerinden birisi pozisyona girebilmesidir. Burak yırtıcı bir forvettir, bunu sık sık başarıyor. İkincisi pozisyona girdi diyelim beğenmediğiniz Burak kadar bitiriciliği olması lazım. O da her forvette yok. Ayrıca bu argümanı çürütmek çok basit. Çok uzağa gitmiyorum, o mantıkla gidersek Emenike'nin geçen sene gol krallığına oynaması gerekirdi. Fenerbahçe hücum hattı ve orta sahası onu Burak Yılmaz kadar yeterince besliyordu. Sonuç? As forvet olmasına rağmen 4 golle bitirdi sezonu. Yani istatistiklere tesadüf veya şans diyemezsiniz hele de bu istatistikleri 3-4 sezondur sergileyen bir forvete diyemezsiniz. Ha ben Burak çok üst düzey forvet, her özelliği üst düzeyde de demiyorum. Takım oyununa katkısı oldukça düşüktür, bazı yetenekleri kısıtlıdır. Ama 3-4 sezon boyunca her sezon 15+ gol atıp asistler yapan adama "Bitiriciliği zayıf" derseniz komik oluyor.

Bir de mental açıdan Burak'ı değerlendirecek olursak bu konuda Burak sıkıntılı bir futbolcu. Ama Denizli'nin kendisini tekrar eski formuna döndürebileceğine inanıyorum, Maraton'u izleyenler bilir Denizli Burak'ı sever. Eğer taraftarla yaşadığı sorunları aşabilirse Burak'ın gollerine devam edeceğini düşünüyorum. İzleyelim görelim.

• Burak'ta Umut'ta takımın gol yükünü tek başlarına kaldırabilecek kapasitede değiller, ama dediğin gibi sağ ve sol kanatlarında golcü kanatlar olarak Podolski ve Sinan oynarsa hem bu futbolcuların hemde Burak'ın istatistikleri artar.
  • Burak Yılmaz ve Umut Bulut kötü bir bitiricidir. Rastgele topa vuruyorlar, gol olursa ne ala. Maçları izlemiyorsun herhalde. Kaleci ile karşı karşıya onlarca gol kaçırıyor bu ikili. Saçma sapan şeyler yazmayın. Görünen köy kılavuz istemez. Her şey ortada. 7 metre kale var ama bizimkiler ne hikmetse hep kalecinin üstüne vuruyorlar. Çünkü bakarak ve bilerek vurmuyorlar. Dün gördünüz Bilerek ve bakarak vuran adam hattrick yapıyor.
  • Yorumunuza katılıyorum hocam. Burak eski sezonlarda gol yükünü tek başına kaldırmayı başarmıştı ama şu an hem onun durumu itibariyle hem de kadro yapısı itibariyle dediğiniz gibi mümkün değil. Galatasaray'ın sezon başından beridir en çok sıkıntı çektiği bölgelerden biri kanat aslında. Sinan o bölgede bir istikrar yakalarsa ilaç gibi gelecek. Şu an bu mevkilere alternatif olmaması büyük sıkıntı. Sağ bek de almamızla beraber herhangi bir sakatlık olmazsa iyi bir Galatasaray izleyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: psirik

Burak Yılmaz ve Umut Bulut kötü bir bitiricidir. Rastgele topa vuruyorlar, gol olursa ne ala. Maçları izlemiyorsun herhalde. Kaleci ile karşı karşıya onlarca gol kaçırıyor bu ikili. Saçma sapan şeyler yazmayın. Görünen köy kılavuz istemez. Her şey ortada. 7 metre kale var ama bizimkiler ne hikmetse hep kalecinin üstüne vuruyorlar. Çünkü bakarak ve bilerek vurmuyorlar. Dün gördünüz Bilerek ve bakarak vuran adam hattrick yapıyor.

Maçları izlemiyorsunuz diyerek ironi yapıyorsunuz sanırım. Maçları gözlerinizle izliyorsanız "Burak topa rastgele vuruyor" gibi bir cümle kurmazsınız. Burak Yılmaz'ın standart gol vuruşu sağ ayağıyla kalenin uzak köşesine ayak içi plase vuruşudur. Topa rastgele vuran adam GS kariyerinde sezon başına 15+ gol atıp, toplamda 93 maçta 58 gol 21 asist gibi bir istatistik yapamaz.

• Her sezon 15.20 gol atıyormuş iyi güzel.hoş diyorsun da..Derbilerde cl de nerede bu burak adını bile duyamiyoruz.Hangi maçı aldı su son iki senede.sezonda attığı 20gol varsa en az5i penaltı yarısıda mac koptuktan sonra attığı beleş goller.podolskide mesela 10tane gol attı bu sezon %90ı ttakım gerideyken veya berabere giderke attigi kritik goller.sezon sknu sonu bakicaksin burak 15 podolski 15gol. Herşey istatistik ddeğil.. Elmander gibi bi profesyonel lazım 10gol.atsin gerekirse ama oyunun icinde bu kadar kaybolmasın birde taraftara trip atmasın yeter

Neyse burak ve umuttan kurtuluş yok bize haftaya yine beleş bi gol atar armayı gösterir, atlar ferrarisine gider evine sende tekrar konu acarsin kral burak yilmaz diye .Yorumcularda verir coşkuyu burak ggitsin diyordunuz bakın golleriine devam ediyor der, hherşey unutulur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ©webeta

quote:

Orijinalden alıntı: psirik

Burak Yılmaz ve Umut Bulut kötü bir bitiricidir. Rastgele topa vuruyorlar, gol olursa ne ala. Maçları izlemiyorsun herhalde. Kaleci ile karşı karşıya onlarca gol kaçırıyor bu ikili. Saçma sapan şeyler yazmayın. Görünen köy kılavuz istemez. Her şey ortada. 7 metre kale var ama bizimkiler ne hikmetse hep kalecinin üstüne vuruyorlar. Çünkü bakarak ve bilerek vurmuyorlar. Dün gördünüz Bilerek ve bakarak vuran adam hattrick yapıyor.

Maçları izlemiyorsunuz diyerek ironi yapıyorsunuz sanırım. Maçları gözlerinizle izliyorsanız "Burak topa rastgele vuruyor" gibi bir cümle kurmazsınız. Burak Yılmaz'ın standart gol vuruşu sağ ayağıyla kalenin uzak köşesine ayak içi plase vuruşudur. Topa rastgele vuran adam GS kariyerinde sezon başına 15+ gol atıp, toplamda 93 maçta 58 gol 21 asist gibi bir istatistik yapamaz.

Uzak köşe mi?

Plase mi?

Git sivas maçını izle. Sadece numune olarak. Uzak köşeymiş. Körleşti o zaman Burak. Uzak köşe kalecinin üstü değil.

Ayrıca forvet demek sadece gol demek değil. Elmander yılda 10-15 gol atardı ama taraftar hiç bu kadar nefret etmezdi. Niye acaba? Git bunun hakkında bilgilen biraz.

Son olarak artık kimse Burak'a top atmıyor. Çünkü adam topu ayağında tutamıyor. Saniyesinde topu kaybediyor. Boş boş ileri de bekliyor beyefendi. Bu takımın en büyük sorunu Burak'tır. O olmadığında işler iyi gidiyor. En azından saha da 10 kişi oynamıyoruz. Anadolu topçusudur Burak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: heisenbergww22

Her sezon 15.20 gol atıyormuş iyi güzel.hoş diyorsun da..Derbilerde cl de nerede bu burak adını bile duyamiyoruz.Hangi maçı aldı su son iki senede.sezonda attığı 20gol varsa en az5i penaltı yarısıda mac koptuktan sonra attığı beleş goller.podolskide mesela 10tane gol attı bu sezon %90ı ttakım gerideyken veya berabere giderke attigi kritik goller.sezon sknu sonu bakicaksin burak 15 podolski 15gol. Herşey istatistik ddeğil.. Elmander gibi bi profesyonel lazım 10gol.atsin gerekirse ama oyunun icinde bu kadar kaybolmasın birde taraftara trip atmasın yeter

Neyse burak ve umuttan kurtuluş yok bize haftaya yine beleş bi gol atar armayı gösterir, atlar ferrarisine gider evine sende tekrar konu acarsin kral burak yilmaz diye .Yorumcularda verir coşkuyu burak ggitsin diyordunuz bakın golleriine devam ediyor der, hherşey unutulur.

Hangi maçı aldı diye soracak olursanız direkt olarak aklıma gelen geçen sene Prandelli sonrası TD yokken Antep deplasmanında son dakikalarda attığı golle kritik bir 3 puanı almıştık. Yine geçen sene Kasımpaşa deplasmanında sonradan oyuna dahil olup attığı gol vardı maçı çevirmemizde büyük etken olan gol. Bu sezonda 3 maç oyuna sonradan dahil olup 2 gol attı. Bunlar ilk aklıma gelen örnekler, çoğaltılabilir.

"Sezonda attığı 20 gol varsa attığı gollerin en az 5'i penaltı" argümanına gelip istatistikleri inceleyelim. Öncelikle GS'nin penaltı vuruşlarını yapan isim Selçuk İnan'dır. Üşenmedim araştırdım:
    2012-2013 sezonunda 30 maçta 24 gol atıp 8 asist yapmış. Penaltıdan attığı gol sayısı sadece 1.
    2013-2014 sezonunda 32 maçta 16 gol atıp 8 asist yapmış. Penaltıdan attığı gol sayısı sadece 1.
    2014-2015 sezonunda 28 maçta 16 gol atıp 4 asist yapmış. Penaltıdan attığı gol sayısı sadece 2. Bu 2 penaltıdan birini kaleci kurtarmış ardından Burak tamamlamış.

Şimdi "Attığı gollerin en az 5'i penaltı" demek fazlasıyla komik değil mi? Bunu geçen sezon Beşiktaşlıların yere göğe sığdıramadığı Demba Ba için deseydiniz(18 golün 5'i penaltı) veya Fernandao için deseydiniz(22 gol 6 penaltı) olabilirdi. Ama Burak'a penaltı golcüsü demek her şeyden önce Burak'ın emeğine saygısızlıktır.

Attığı gollere "beleş" demek de kendisinin emeğine saygısızlıktır. Düzenli şekilde gol pozisyonuna girip bitirişi vuruşu yapmak her forvetin yapabileceği bir iş değil. Dediğiniz gibi olsaydı zamanında Guiza da gol kralı olurdu, Emenike de gol kralı olurdu.

İlk mesajımda da belirttiğim gibi bu adam bizim kadro yapımıza uyan bir forvet tipi olmadığından sorun yaşıyoruz. Tek forvet oynarken ilerde yalnız kalıyor, sıkıntılı oluyor. Kendisini maç içerisinde kanada kaydırmak gibi alternatif çözümler üretilebilir.

• psirik kullanıcısına yanıt
    Kendinize gülün hocam, Burak'ın attığı golleri gidin bir izleyin, attığı gollerin çoğu yerden ayak içi plaseyle uzak köşeye attığı goller. Sadece bir maçtan bir oyuncunun gol vuruşunu, oyun tarzını değerlendiremezsiniz, her oyuncunun formsuz olduğu dönemler, kötü vuruş yaptığı maçlar vardır. Buraya dünyaca ünlü yıldız golcülerin de saçma sapan kaçırdığı golleri koyabilirim o halde sizin mantığınızla onlara da mı "topa rastgele vuruyor" diyelim? Hatta alın veriyorum:

https://www.youtube.com/watch?v=BYaXLF2_4bU&ab_channel=FootballTv (Messi, ibra, ronaldo, hazard, torres ne ararsan var)

https://www.youtube.com/watch?v=46-7hGNfdQ8&ab_channel=8xiL

Altıpastan atamayan Ronaldo, topu ıskalayan futbolcular... Dünya futboluyla alakanız olmadığı için bunları bilmezsiniz tabi. Bizim ülkemizden bu tarz futbolcuların çıkamamasının nedeni de bu sanırım, bizim medyamız ve taraftarımız yüzünden oyuncunun moralini de kariyerini de bitiriyorsunuz.

Bir forvetin ilk işi gol atmaktır. Elmander'e laf edilmemesinin nedeni takım oyununa katkısı ve orta saha oyuncularının skora katkı verebilmesiydi. Elmander 1-2 sezon daha GS'de kalsaydı o zaman görürdün taraftarın Elmander'e nasıl kin kustuğunu.

İleride yalnız kalması olayını da açıkladım, zaten konunun ilk mesajında da bu soruna dair bir çözüm önerisi üretmeye çalıştım, kanada çeksek bir şeyler düzelebilir diye.

• quote:

Kendinize gülün hocam, Burak'ın attığı golleri gidin bir izleyin, attığı gollerin çoğu yerden ayak içi plaseyle uzak köşeye attığı goller. Sadece bir maçtan bir oyuncunun gol vuruşunu, oyun tarzını değerlendiremezsiniz, her oyuncunun formsuz olduğu dönemler, kötü vuruş yaptığı maçlar vardır. Buraya dünyaca ünlü yıldız golcülerin de saçma sapan kaçırdığı golleri koyabilirim o halde sizin mantığınızla onlara da mı "topa rastgele vuruyor" diyelim? Hatta alın veriyorum:

https://www.youtube.com/watch?v=BYaXLF2_4bU&ab_channel=FootballTv (Messi, ibra, ronaldo, hazard, torres ne ararsan var)

https://www.youtube.com/watch?v=46-7hGNfdQ8&ab_channel=8xiL

Altıpastan atamayan Ronaldo, topu ıskalayan futbolcular... Dünya futboluyla alakanız olmadığı için bunları bilmezsiniz tabi. Bizim ülkemizden bu tarz futbolcuların çıkamamasının nedeni de bu sanırım, bizim medyamız ve taraftarımız yüzünden oyuncunun moralini de kariyerini de bitiriyorsunuz.

Bir forvetin ilk işi gol atmaktır. Elmander'e laf edilmemesinin nedeni takım oyununa katkısı ve orta saha oyuncularının skora katkı verebilmesiydi. Elmander 1-2 sezon daha GS'de kalsaydı o zaman görürdün taraftarın Elmander'e nasıl kin kustuğunu.

İleride yalnız kalması olayını da açıkladım, zaten konunun ilk mesajında da bu soruna dair bir çözüm önerisi üretmeye çalıştım, kanada çeksek bir şeyler düzelebilir diye.

Eeee ben zaten Burak'ı toptan değerlendiriyorum ki? Tek maça mı bakıyoruz. Adam bir maç içinde 3 defa kaleci ile karşı karşıya kaçırıyor, sen yukarıda diyorsun uzak köşeye plase atıyor. La bu adam bu yıl niye uzak köşeye plase atamıyor???? Messi 50 yaşına da gelse uzak köşeye bıraktığı klasik plasesini atar. Burak gibi dengesiz değil. Uzak köşeye plase Burak'ın klasik özelliği ise bu yıl niye atamıyor???? Senin teori çöker canım. Uzak köşeye plaseymiş. Kalecinin üzerine plase olmasın o. Rastgele vuruyor Burak. Aynı şekilde Yasin ve Umut'ta.

Burak Galatasaray oyun sisteminin forveti OLAMAZ. Şunu kafana sok. Olsa olsa en fazla son 10 dk. oyuna giren yada rotasyonda kullanılacak oyuncu olur. Anadolu takımlarında iyi iş yapar. 4 milyon euro da verilmez bu adama. Takımı her zaman 10 kişi bırakıyor. Takım oyununa ortasahaya katkısı yok. Ayrıca bizim sıkıntımız gol değil ki? Golü her türlü atıyoruz zaten. Gol pozisyonlarımız oluyor zaten. Ama takım oyunu ve takım savunması yok ortada. Burak katlediyor takımı. Hiç forvetsiz oynasak daha da iyi. Burak futbolu bilmiyor ki? Atletizm sporcusu Burak kadar antrenmana çıksa o da o kadar oynar.

• Buraktan sonrasini okumadim.
  • beyler kendinizi yormayın.ben drogbalı takımı bile forvetinden defansına eleştirmiştim YETERSİZİZ diye kazmayız diye.tabi eleştirilmiştim futbolu bilmeyenler tarafından.şimdi bu takıma konuşmaya gerek bile yok.çünkü takım oyuncu vs vs diye bişey yok ortada.ilk 5 e girersek şükredelim.
  • psirik kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam, Burak kafasına göre topa vuruyor. Kafasına göre topa vurup şampiyonlar liginde 8 gol atıp Ronaldo'yla yarışıyor. Kafasına göre topa vurup, top süremeyerek, kaleciyi nişanlayarak her sezon düzenli olarak 15-20 gol atıyor. Bir de derbilerde de hiçbir şey yapamıyor, gidip anca anadolu takımı Beşiktaş'a deplasmanda 50 metre top sürüp sonra da kafasına göre topa vurarak gol atıyor. Hatta bir de bu yeteneksizlik abidesi top süremeyip bir de utanmadan her sezon düzenli olarak asist yapıyor!

Bak bak bir de vitaminsiz kafasına göre topa vurarak avrupadaki golcülerle yarışmaya cüret ediyor:

Anlamadığınız şey şu üstteki mesajlarımda da belirttim. Burak bu sezon fazlasıyla sakatlık geçiriyor ve formsuz. Düzenli forma şansı bulamadı ilk yarı. Bu kadar olumsuzluk birleşince son durum oluştu.

Burak Galatasaray ve Galatasaray seviyesindeki takımlar seviyesinde bir forvettir. Siz istediğiniz kadar kin kussanız da, nefret etseniz de bu gerçek değişmez. Galatasaray, bu adamın oyun tarzına müsait değil tüm sorun bu. Galatasaray'a lazım olan forvet tipi geriye gelip pas yapacak, duvar olacak yani takım oyununa katkı yapacak forvettir. Burak'ın performansındaki düşüşün sebebi budur, kendisinden yapamayacağı işler bekleniyor, görevler veriliyor. Bu adam hem bu şekilde bitirici olup hem de takım oyununa katkı yapacak düzeyde bir forvet olsa zaten adresi Avrupa'nın en üst düzey takımlardan birisi olurdu. Bu adamdan verim almak isteyen onu besleyip pozisyona sokar ve takımın gol yükünü çekmesini bekler. Galatasaray Burak'ı transfer ettiği ilk sezon aynen böyle oynadı, Burak da istenileni verdi. Mancini döneminde takım genel olarak düşüş yaşadığı için kendisi de normal olarak düşüş yaşadı ve verdiği katkı biraz daha azaldı. Prandelli ve sonrasında kendisinden farklı şeyler istenmeye başladı ve performansı buna bağlı olarak değişti.

Uzun lafın kısası, Burak'ın oyun tarzını beğenmeyebilirsiniz, karakterini beğenmeyebilirsiniz, yaptığı davranışları itici bulursunuz ama bu seviyedeki bir futbolcuya topu sürmeyi bilmiyor, anadolu topçusu, topa rastgele vuruyor derseniz futboldan zerre anlamıyorsunuzdur, çevrenize göre konuşuyorsunuzdur bu kadar net.

quote:

Orijinalden alıntı: stefansalvatore

beyler kendinizi yormayın.ben drogbalı takımı bile forvetinden defansına eleştirmiştim YETERSİZİZ diye kazmayız diye.tabi eleştirilmiştim futbolu bilmeyenler tarafından.şimdi bu takıma konuşmaya gerek bile yok.çünkü takım oyuncu vs vs diye bişey yok ortada.ilk 5 e girersek şükredelim.

Son 4 sezonda 3 şampiyonluk. Drogbalı zamanlarda ŞL'de çeyrek final ve son 16. Bu başarıları elde etmiş kadroya öncesinde baştan sona "yetersiziz" dedim diye övünüyor musunuz?

• Bütün takım buraga oynuyor. 10 pozisyondan birini gol yapıyor. Hatta gönlü olsun diye kendi yaptırmadıgi penaltının başına geçip istatistik kasıyor. Rakamlara bakarak konuşanlar istatistikler ortada diyor. Adamın niye her topu kaleye vurması veya her penaltının başına geçmesi belli. Kafa futbol hariç her cakalliga çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Raznurk

Bütün takım buraga oynuyor. 10 pozisyondan birini gol yapıyor. Hatta gönlü olsun diye kendi yaptırmadıgi penaltının başına geçip istatistik kasıyor. Rakamlara bakarak konuşanlar istatistikler ortada diyor. Adamın niye her topu kaleye vurması veya her penaltının başına geçmesi belli. Kafa futbol hariç her cakalliga çalışıyor.

Canim benim adamin 3 kere topla bulusup bitirdigi maclar var. 10 numara pozisyonundaki Wesley'in ilk gorevi forvetle topu bulusturmak ama adam bunu yapmak yerine senede 150 sut cekip 5-6 gol atiyor.

Yaptigin onerme yanlis. Kimsenin Burak'a oynadigi yok. 10 numara adam geliyor sut cekiyor. Yasin geliyor sut cekiyor. Ulan kim Burak'a oynuyor? Selcuk'un 90 daikada attigi 2 pastan mi bahsediyorsun?

Penaltiyi forvet atar. Besiktas'ta Ba, Gomez atiyordu. Fenerbahce'de Fernandao, RvP atiyor. Biz de Selcuk atiyor. Ki kendisi iyi bir penaltici da degil. Super kupa macinda kacirdigi penalti ile bizi kupadan etti.

Burak ust duzey penalti kullaniyor. Kacirdigini da hatirlamiyorum. Bu sezon 2 kere penalti atti o mu batti sana?

Burak bu takimin 2-3 yildiz oyuncusundan biridir. Burak kadar basiniza tas dussun.

• Burak istersen sezonda 30 gol atsın..Adamın takım oyununa katkısı KOCAMAN '0' kendisi 30 atsa bile takım onun beceriksizligine pozisyona giremiyor,top tutamıyor...Burak varken ilerde pas yapamıyoruz daha ne olacak...
  • quote:

Tamam hocam, Burak kafasına göre topa vuruyor. Kafasına göre topa vurup şampiyonlar liginde 8 gol atıp Ronaldo'yla yarışıyor. Kafasına göre topa vurup, top süremeyerek, kaleciyi nişanlayarak her sezon düzenli olarak 15-20 gol atıyor. Bir de derbilerde de hiçbir şey yapamıyor, gidip anca anadolu takımı Beşiktaş'a deplasmanda 50 metre top sürüp sonra da kafasına göre topa vurarak gol atıyor. Hatta bir de bu yeteneksizlik abidesi top süremeyip bir de utanmadan her sezon düzenli olarak asist yapıyor!

Bak bak bir de vitaminsiz kafasına göre topa vurarak avrupadaki golcülerle yarışmaya cüret ediyor:

Anlamadığınız şey şu üstteki mesajlarımda da belirttim. Burak bu sezon fazlasıyla sakatlık geçiriyor ve formsuz. Düzenli forma şansı bulamadı ilk yarı. Bu kadar olumsuzluk birleşince son durum oluştu.

Burak Galatasaray ve Galatasaray seviyesindeki takımlar seviyesinde bir forvettir. Siz istediğiniz kadar kin kussanız da, nefret etseniz de bu gerçek değişmez. Galatasaray, bu adamın oyun tarzına müsait değil tüm sorun bu. Galatasaray'a lazım olan forvet tipi geriye gelip pas yapacak, duvar olacak yani takım oyununa katkı yapacak forvettir. Burak'ın performansındaki düşüşün sebebi budur, kendisinden yapamayacağı işler bekleniyor, görevler veriliyor. Bu adam hem bu şekilde bitirici olup hem de takım oyununa katkı yapacak düzeyde bir forvet olsa zaten adresi Avrupa'nın en üst düzey takımlardan birisi olurdu. Bu adamdan verim almak isteyen onu besleyip pozisyona sokar ve takımın gol yükünü çekmesini bekler. Galatasaray Burak'ı transfer ettiği ilk sezon aynen böyle oynadı, Burak da istenileni verdi. Mancini döneminde takım genel olarak düşüş yaşadığı için kendisi de normal olarak düşüş yaşadı ve verdiği katkı biraz daha azaldı. Prandelli ve sonrasında kendisinden farklı şeyler istenmeye başladı ve performansı buna bağlı olarak değişti.

Uzun lafın kısası, Burak'ın oyun tarzını beğenmeyebilirsiniz, karakterini beğenmeyebilirsiniz, yaptığı davranışları itici bulursunuz ama bu seviyedeki bir futbolcuya topu sürmeyi bilmiyor, anadolu topçusu, topa rastgele vuruyor derseniz futboldan zerre anlamıyorsunuzdur, çevrenize göre konuşuyorsunuzdur bu kadar net.

quote:

Orijinalden alıntı: stefansalvatore

beyler kendinizi yormayın.ben drogbalı takımı bile forvetinden defansına eleştirmiştim YETERSİZİZ diye kazmayız diye.tabi eleştirilmiştim futbolu bilmeyenler tarafından.şimdi bu takıma konuşmaya gerek bile yok.çünkü takım oyuncu vs vs diye bişey yok ortada.ilk 5 e girersek şükredelim.

Son 4 sezonda 3 şampiyonluk. Drogbalı zamanlarda ŞL'de çeyrek final ve son 16. Bu başarıları elde etmiş kadroya öncesinde baştan sona "yetersiziz" dedim diye övünüyor musunuz?

Burak top sürmeyi bilmiyor ki zaten. Yılmaz bile bunu iddia etmiyor. Yılmaz bile Burak'tan ümidi kesti. Ama sen çıkıyorsun Burak öyle Burak böyle. Birde yukarıda hayran değilim diyor.

Forvetin tek işi gol atmak değil. O yukarıda gol kaçırıyor dediğin yıldızlar takım oyunundan uzak, pas atamayan, hava topu indiremeyen, asist yapamayan, ayağında top tutamayan, top süremeyen çöplerden değil. Burak sadece defans arkasına koşuyor ve top ayağına gelirse şut çekiyor. Bu kadar. Başka hiçbir özelliği yok. Bildiğin çöp. Anadolu da kral olabilir. Gitsin Anadolu'ya.

Bu arada bir futbolcunun performansı, formu ne kadar düşerse düşsün vuruşu ve vuruş şekli değişmez. Sneijder ilk geldiğinde çok formsuzdu ama yine de klasik ceza sahası dışından gollerini attı. Burak'ın klasik vuruşu dediğin uzak köşeye plaseyi bu yıl niye göremiyoruz? Bunu açıkla bize. Madem hayran değil objektifsin... Hadi açıkla. Burak'ın formu düşünce vuruş şeklide mi değişti? Yoooo. Burak hep böyleydi. Balına goller, rastgele vuruşlar.... Adam tamamen balına gol attı.

Ayrıca madem objektifsin şunu da açıkla. Burak gelmeden önce ve sonra Galatasaray takımının yıllık gol ortalaması neydi? Burak gelmeden önce toplam gol kaçtı, Burak geldikten sonra toplam gol ne oldu? Bakalım buna cevap verebilecek misin? Bence açıklayamazsın.

Şunu kafana sok. Galatasaray'ın takım olarak yıllık belli sayıda attığı gol var zaten. Burak olsa da olmasa da aşağı yukarı belli sayıda gol atıyoruz. Gol atmak bizim için sorun değil ki. Gol pozisyonu na giriyoruz zaten. Yani bu takımın Burak'a ihtiyacı yok. 4 milyon euro çöpe gidiyor. Adam boş. Bomboş bir forvet. Ptt 1. ligde falan oynar ancak.

• Buraki bende savunurdumda bu sene savunulacak gibi degil..Pili bitiyo onunda. Gitme zamani geldi..

• quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz

quote:

Orijinalden alıntı: Raznurk

Bütün takım buraga oynuyor. 10 pozisyondan birini gol yapıyor. Hatta gönlü olsun diye kendi yaptırmadıgi penaltının başına geçip istatistik kasıyor. Rakamlara bakarak konuşanlar istatistikler ortada diyor. Adamın niye her topu kaleye vurması veya her penaltının başına geçmesi belli. Kafa futbol hariç her cakalliga çalışıyor.

Canim benim adamin 3 kere topla bulusup bitirdigi maclar var. 10 numara pozisyonundaki Wesley'in ilk gorevi forvetle topu bulusturmak ama adam bunu yapmak yerine senede 150 sut cekip 5-6 gol atiyor.

Yaptigin onerme yanlis. Kimsenin Burak'a oynadigi yok. 10 numara adam geliyor sut cekiyor. Yasin geliyor sut cekiyor. Ulan kim Burak'a oynuyor? Selcuk'un 90 daikada attigi 2 pastan mi bahsediyorsun?

Penaltiyi forvet atar. Besiktas'ta Ba, Gomez atiyordu. Fenerbahce'de Fernandao, RvP atiyor. Biz de Selcuk atiyor. Ki kendisi iyi bir penaltici da degil. Super kupa macinda kacirdigi penalti ile bizi kupadan etti.

Burak ust duzey penalti kullaniyor. Kacirdigini da hatirlamiyorum. Bu sezon 2 kere penalti atti o mu batti sana?

Burak bu takimin 2-3 yildiz oyuncusundan biridir. Burak kadar basiniza tas dussun.

Buragı savunan birisiyle futbol tartışmak çok saçma. 2 sezon önce bıraktım ben sizle tartışmayı. bi bitmediniz

• Şahsınıza Roma'dan mesaj atmış, siz tenezzül etmiyorsunuz ayıp ayıp

Eşeğe altın semer vursalar, eşek yine eşektir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.