Şimdi Ara

İdeal Hücum Hattı ve Burak Yılmaz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ilk notundan beri maç izliyorum demişsin. Maçları izlesen Burak ı savunamazsın. Takımın atak girişimlerine dikkat et. Burak ya ofsaytta OLMASINA rağmen top istiyor, ya aldığı topları eziyor, ya da Hücum faul yapıyor. Topsuz oyunda hiç yok. Boş Koşu yapayım, stoperlerin birini peşime takayım alan açayım diye bir düşüncesi yok. Top rakip defanstayken pres yapmayı bırak, zaman geçiren kaleciye basmaktan bile aciz. Sezon başından beri OYNADIĞI Maçları izle, ne yaptığına dikkat et. Sneijder ve Bilal'e dikkat et. Adamlar topu alıyor, Burak a bakıyorlar ama beyzademiz ofsaytta! Mecbur yana geriye Dönüyorlar. Maçları bu gözle izlersen göreceksin. 10 kişi oynatıyor Takım'ı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sabri 5 asist yaptıysa linnesi neden aldılar? İstatistik tek başına anlam ifade etmez. Oyuncunun takıma ve tabelaya katkılarına bakmak lazım. Sabri kademe hatasından son dk golleri de yedirdi onların istatistiği nedir hocam? Ben beşiktaşlıyım ama maç özetlerini izliyorum gs nin.

Burak meselesine gelince, sen burağı bugün satılığa çıkar. Kim alacak bu oyuncuyu türkyiede? Fener almaz, bjk almaz, bursa ts de almaz. Ancak bi anadolu kulübünde veya ptt de forma giyer. Ha belki çin-katar gibi kulüplere satılabilir ama bu formla sanmıyorum.

Burak 24-25 yaşında olsaydı, öğrenir kendini geliştirir, eksikleri üzerinde çalışır derdik ama adam gelmiş 30 una hala hucum faul yapıyor, top kontrolünü bilmiyor. Formda olduğunda yine bi nebze gollerini atıp maç aldırırdı, şimdi o da yok.

• egemena E kullanıcısına yanıt
    Egemena, evet ilk mesajımdan beridir maçları eksiksiz izliyorum demiştim. İlk mesajımdan beridir de Burak'ın takım oyununa katkısının düşük olduğunu ısrarla yazıyorum. Bu sezon da sakatlık sorunlarıyla uğraştığını ve formsuz olduğunu da söylüyorum. Benim zaten" Burak muhteşem bir futbolcu, her şeyi tam" gibi bir iddiam yok. Bu adamın yapabileceği işler değil bunlar, çünkü Burak'ın oyun tarzı bu değil. Bunu da defalarca yazdım. Zaten konuyu da özellikle bunun için açtım, Burak ilerde yalnız kalıyor, topla buluşamıyor, bunun sonucunda da sürekli faul yapıyor. Bunu çözmek için maç içerisinde zaman zaman kanada çeksek nasıl olur diye bir çözüm önerisi sundum. Burak'ı en uçtan alıp biraz daha geriye çekince performansı artıyor, maçları gözleriyle izleyenler bilir geçen sezonun 2. yarısı bu şekilde formu artmıştı. Hatta hatırlarım, Akhisar teknik direktörü "Burak'ın geriye gelip top dağıtmasına çözüm bulamadık." demişti. Takımda başka forvet olsa bunu yine deneyebilirdik ama olmadığı için Podolski'yle maç içerisinde yer değiştirmeleri kanaatindeyim.

quote:

Orijinalden alıntı: UltraFast

Hocam sabri 5 asist yaptıysa linnesi neden aldılar? İstatistik tek başına anlam ifade etmez. Oyuncunun takıma ve tabelaya katkılarına bakmak lazım. Sabri kademe hatasından son dk golleri de yedirdi onların istatistiği nedir hocam? Ben beşiktaşlıyım ama maç özetlerini izliyorum gs nin.

Burak meselesine gelince, sen burağı bugün satılığa çıkar. Kim alacak bu oyuncuyu türkyiede? Fener almaz, bjk almaz, bursa ts de almaz. Ancak bi anadolu kulübünde veya ptt de forma giyer. Ha belki çin-katar gibi kulüplere satılabilir ama bu formla sanmıyorum.

Burak 24-25 yaşında olsaydı, öğrenir kendini geliştirir, eksikleri üzerinde çalışır derdik ama adam gelmiş 30 una hala hucum faul yapıyor, top kontrolünü bilmiyor. Formda olduğunda yine bi nebze gollerini atıp maç aldırırdı, şimdi o da yok.

Siz benim laflarımı yanlış anlıyorsunuz hocam. Siz Sabri'ye hiç katkısı yok dediniz ben de katkısı yok dediğiniz oyuncu 5 asist yaptı dedim. Yoksa bir sağ bek olarak Sabri'yi yeterli bulduğum veya savunduğum yok. Savunmada yaptığı hatalar her ne kadar yaptığı asistleri nötrlese de 5 asist yapmış bir futbolcu için "Takıma katkısı yok." demek son derece yanlış.

Burak'a sezon başında 5 milyon euroluk teklif yapıldı. Yarım sezon geçti hocam, yarım sezonda ne oldu da bu adamın piyasası Premier Lig'den birden PTT'ye kadar düştü? Şu yazdığınızı bir tekrar okuyun sizin de mantığınıza yatacağını sanmıyorum. FB, BJK, TS'yi geçtim hadi Sercan Yıldırım ile gol arayan takım mı Burak'ı almayacak hocam güldürmeyin. O zaman Burak niye transfer olmuyor derseniz elinde öyle bir kontrat var ki aldığı maaşı veya o maaştan yüksek bir maaş verecek bir kulüp yok Avrupa'da. En başta Burak kabul etmez gitmeyi. Bir de Burak'ın farklı ülkede oynadığı takım yok, tüm kariyeri Türkiye'de geçmiş. Bunlar Burak'ın avrupadaki bir takıma transfer olmamasının en önemli nedenleri. Bir de o kontratın olmasının sebebi de bir zamanlar Beşiktaş'ın da kalkmasına karşı çıktığı yabancı kuralı ve dönemin mevcut yönetimidir.

Burak eski haline döner hocam merak etmeyin. Sezon başından beridir sakatlıklarla uğraşıyor, ilk 11'e düzenli olarak giremedi. Mustafa Denizli ile beraber çıkış yakalayacağını düşünüyorum Burak'ın. Burak'ı satamıyorsak ondan maksimum derecede yararlanmalıyız, yedek oturtma veya kadro dışı bırakma lüksümüz yok.

• Hocam bu istatistik boyle verilmis ama yine yeterli bilgi yok.

Bu istatistikte bi gariplik var, hangi sezona ait bu? Sadece yerel ligleri mi kapsiyor yoksa atiyorum avrupa maclarini da icine aliyor mu?

Bir de net gol pozisyonu nedir? Kaleciyle karsi karsiya mi? Bos kale mi? Nedir o? Haber olarak verilmis ama istatistigin kaynagina ulasamadim. Optonun sayfasina ba

Ben cektigi suttan bahsediyordum. Ki sutla ilgili bir istatistik olsa zaten burak ilk 10 a hayatta giremez.

Mackolikte optonun istatistigi var ama sadece bu sezonluk. Simdi istatistik kasacak durumda degilim ama orda gordugum su,

Mac basina isabetli sut/ Mac basina sut = Mac basina isabetli sut yuzdesi cikar. Bu iste guzel bi istatistiktir. Isabetli Sut/Sut*100. Ama hesaplayacak ne zamanim ne de vaktim var. Istersen sen bak.
  • Burak'ı kanatta oynatsan belki bir miktar daha fazla verim alırsın ancak bu kez de arkasında oynayan beki bozar. Zaten kenar beklerimizin durumu malum. Burak'ın gol vuruşlarının, hava toplarının zayıf olmasından çok takım oyununa katkısının az olması sorun. Burak ilk geldiği yılın sonunda yaşanan şampiyonluktan sonra FT bir röportajında gelecek yıl daha faeklı bir burak göreceksiniz, daha fazla koşacak, daha faydalı işler yapacak demişti. Ancak bunu yapacağına daha da kötüye gitti. Türkiye liginde mücadele ön planda. Tek futbolcunun mücadelesi bile önemli. Bu bencilliğiyle Burak kanat da oynasa pek bir şey değişmez.

İstatistik dersek, istatistikleri maalesef son zamanlarda bilen de bilmeyen de yapıyor ve yorumluyor. Geçen birisi boy ile hava topu mücadelesi arasında ilişki aramış. KOrelasyon hesaplamış, anlamlı ama zayıf bir ilişki bulmuş. Tutmuş boy önemli değil sıçrama önemli değil diye yorum yapmış. Mesaj attım "sıçrama nedir, nasıl ölçülür, ölçtün mü?" diye sordum cevap yok. Boyu metreyle ölçersin, adamın çıktığı toplardaki başarısını da sayarsın. Peki sıçramayı nasıl ölçeceksin? Ya da sıçramadan başka başarıya etki eden değişken yok mu? İstatistik doğru kullanılırsa çok şey gösterir ancak bilgisiz ellerde çok yanıltıcı sonuçlar verebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: psirik

Burak Yılmaz ve Umut Bulut kötü bir bitiricidir. Rastgele topa vuruyorlar, gol olursa ne ala. Maçları izlemiyorsun herhalde. Kaleci ile karşı karşıya onlarca gol kaçırıyor bu ikili. Saçma sapan şeyler yazmayın. Görünen köy kılavuz istemez. Her şey ortada. 7 metre kale var ama bizimkiler ne hikmetse hep kalecinin üstüne vuruyorlar. Çünkü bakarak ve bilerek vurmuyorlar. Dün gördünüz Bilerek ve bakarak vuran adam hattrick yapıyor.

burak yılmaz da üst düzey bir şekil de pozisyona girme özelliği var sürekli koşuyor her yere koşuyor(du) bu kadar koşmasına rağmen hiç yorulmuyordu hiç burak'ı bu kadar kıoşmasına rağmen dili açık şekil de gördünüz mü? ama bu sezon geçirdiği sakatlıklar yaşının ilerlemesi bu özelliğini yavaş yavaş kaybettiriyor. zira fiziğiyle oynayan bir oyuncu burak. bu sakatlıklar, yaşının ilerlemesi artık paraya da başarıya da fazlasıyla doymuş olması nedeniyle derhal gönderilmeli. zaten burak bizim sistemimiz de yararlı olması zor. çünkü ilerde defansif müdahele yapmayan çok fazla koşmayan geri gelmeyen 2 tane yıldız oyuncu var podolski ve sneıjder bu iki oyuncu ilerde fazla koşmaz geriye gelmez ilerde de baskı yapmaz burakta kendini yıldızdan sandığı için o da bunlar gibi oynuyor artık. ee bir de kenar da ronaldomuz var o da hiç geri gelmiyor ilerde baskı yapmıyor. yani çok gol yiyoruz diye hatayı hep defansif oyuncular da aramayın. ilerde 4 tane koşmayan,rakibe baskı yapmayan geri gelmeyen oyuncu varken bu kadar gol yemek gayet normal. o yüzden sol kanata sinan geçmeli forvete de elmander tarzı arkasındaki oyuncuları oynatabilen koşan,basan bir oyuncu lazım. forvet transferi yapılmazsa da burak değil umut oynamalı umutla oynadığımız zaman daha iyi oynuyoruz.

• Bu arada west ham 5 milyon vermemis. 1 milyon euro vermis 6 ay bizde bir takilsin deneyelim sonra istersek devam ederiz demisler. Bu adama kim 5 milyon euro verir hem de premier ligde? Hayal gormeyin abi, medyanin sisrmesi hep.

http://m.milliyet.com.tr/News/Gallery?ID=2187153&PageIndex=1&ReturnURL=%2fHome

• quote:

Orijinalden alıntı: UltraFast

Bu arada west ham 5 milyon vermemis. 1 milyon euro vermis 6 ay bizde bir takilsin deneyelim sonra istersek devam ederiz demisler. Bu adama kim 5 milyon euro verir hem de premier ligde? Hayal gormeyin abi, medyanin sisrmesi hep.

http://m.milliyet.com.tr/News/Gallery?ID=2187153&PageIndex=1&ReturnURL=%2fHome

İroni mi yapıyorsunuz? Medyanın şişirmesi diyerek milliyet linki veriyorsunuz. Şaka mısınız hocam. Mesajlarımda aldığım istatistiklerin, bilgilerin kaynağı var. Ayrıca Türk Medyasının sabah akşam tükenmeden uydurduğu haberlerle de asla işim olmaz. O mesajda da belirtmiştim, 5 milyon euro verdiğine dair kaynak direkt olarak Galatasaray'ın resmi sitesinden, resmi açıklamasından(yaz transfer dönemi yapılmış bir açıklama):
    http://www.galatasaray.org/haber/kulup/spekulatif-haberler-hakkinda-bilgilendirme/27612

"...

Herkesin anlaması açısından son kez ve çok net olarak ifade etmekte fayda görüyoruz: West Ham United kulübünün sporcumuz Burak Yılmaz için bir teklifi olduğu doğrudur. Bu teklif 5 milyon Euro’dur. Ancak Burak Yılmaz’ın gitmek gibi bir talebi olmadığı gibi, kulübümüzün de oyuncuyu satmak gibi bir niyeti bulunmamaktadır.

Saygılarımızla,

Galatasaray Sportif AŞ. Yönetim Kurulu"

• Takım defansı konusundaki tespitin doğru. 2000 yılındaki kadronun da, 2011-12 sezonunun şampiyon kadrosunun da sırrı buydu. Defans ileride başlıyor, rakibi daha çıkarken yormaya, bozmaya başlıyorduk. Hücuma çıkınca da defans ve orta saha 3. bölgeye yanaşabiliyordu. Şu anda bunları yapamıyoruz çünkü ne yan yana oynayan, ne de önlü arkalı oynayan oyuncular uyumlu değiller. Ya kaçak oynuyorlar ya da yetenekleri kısıtlı. 4 oyuncudan bahsetmişsin, doğru. 4 tane futbolcunun defansif zaafiyetini tolere etmek çok zor.

Diyorlar ki, "efendim GS gol atma sıkıntısı yaşamıyor". Bir zahmet yaşamasın zaten. Bir de yaşasaydı bari!! Denizli'nin önceliği bu 4 oyuncunun takım defansına katkısını arttırmak olmalıdır. Olmuyorsa da budamalı.
  • Rastgele derken onu kastediyoruz zaten, forvetin tek vuruşu olmaz. Aşırtır, kaleciye çalım atar, sağa çeker, sola çeker, arkadaşını bekleyip pas atar, plase vurur, üst ağlara gömer, bin bir çeşit ihtimal var. Özetle:https://eksisozluk.com/entry/57799464
  • quote:

Orijinalden alıntı: JampolPapa

Rastgele derken onu kastediyoruz zaten, forvetin tek vuruşu olmaz. Aşırtır, kaleciye çalım atar, sağa çeker, sola çeker, arkadaşını bekleyip pas atar, plase vurur, üst ağlara gömer, bin bir çeşit ihtimal var. Özetle:https://eksisozluk.com/entry/57799464

Aynen. Hatta Hollanda deplasmanın daki golü de buna benzerdi. Adam 90 dk boş boş gezdi bir gol attı kral.

Neyse ki formda bir Cenk ve Muhammed Demir forvet açığımızı kapatacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de hocam ben bu devre arasındaki tekliften bahsediyorum. Senin verdiğin kaynak ağustosa ait.

West ham gerçeği görmüş olmalı ki 5 yerine 1 demişler,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.