Şimdi Ara

idefix.com Alışverişinde Yaşadığım Sorunlar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu zamana kadar internet kitap alışverişlerimi hep kitapyurdu.com veya yayın evlerinin kendi sitelerinden satışı varsa onlar üzerinden yapmışımdır. Birkaç kitabın idefix.com üzerinde ucuz olması üzerine hayatımda ilk defa yaklaşık 10 gün kadar önce bazı kitapları idefix.com üzerinden verdim. Vermez olaydım. Olay şöyle:

Bundan 10 gün kadar önce (10.09.2013) kitapyurdu.com, akcag.com.tr ve idefix.com üzerinden uzun zamandır listesini yaptığım kitapların ayrı ayrı siparişini verdim. Bu listeden 10 kitap idefix.com'un payına düştü. Verdiğim siparişteki kitapların hemen hemen hepsi piyasada rahatça bulunabilen kitaplardan oluşmaktaydı ve zaten sitelerindeki bilgilerde de kitapların 8'inin stoklarında bulunduğu yazmaktaydı. Yalnızca 2 kitap için temin süresi olarak 2 gün belirtilmişti. Neyse siparişleri verdim ve aradan 2 gün geçtikten sonra aynı gün içerisinde aynı kargo firması tarafından akcag.com.tr ve kitapyurdu.com üzerinden aldığım kitaplar geldi. Gireyim bir de idefix.com'daki sipariş durumu neymiş diye bakayım dedim. Siparişler halen temin aşamasında görünüyordu. Müşteri hizmetlerini aradım ve siparişin ne zaman temin edileceğini sordum, gayet lakayt cevaplarla yalnızca iki kitap için beklendiğini ve istersem diğer sekizini gönderebileceklerini diğer ikisini de teminin ardından yollayacaklarını bildirdiler. Ben de bunu kabul ettim ve onayladım. Aradan bir hafta geçti ortada kitap falan yok, girdim ve sistemlerinde siparişin durumuna baktım. Sistemde kitaplarınız temin edilmiştir ve kargoya verilmek için beklemektedir yazıyor. İyi dedim herhalde yarına kadar verilir. Ertesi gün oldu sisteme tekrar girdim, halen aynı yazı yazılı. Tekrar müşteri hizmetlerini aradım ve durumu sordum. Hazırlık aşamasında olduğunu yakında göndereceklerini söylediler. İyi dedim ve sabrettim. Bir sonraki gün sabah maillerime bakarken idefix'ten bir mail geldiğini gördüm ve hemen açtım. Mailde kitapların kargoya verildiği yazmaktaydı fakat detaylı baktığımda anladım ki yalnızca iki kitabı kargoya vermişler. Ve evet bu iki kitap da başta geç temin edileceği için daha sonra gönderileceği söylenen kitaplardı. Daha erken temin edilen ve gönderileceği söylenen kitaplar halen durmakta ve kargoya verilmeyi beklemekte. Sistemlerine girdiğimde iki kitabın kargoya verildiğini diğer kitapların ise temin edilmiş olup kargoya verilmek üzere beklediğini bildiriyorlar. Müşteri hizmetlerini gün boyu aradım ancak cevap alamadım. Canlı destek hattı koymuşlar yazışmalar için, oradan şansımı deneyip sorayım dedim. Yazıştığım Meral Yalçın isimli personel lakayt cevaplarla siparişlerin kargoya verilmek üzere hazırlandığını söyledi. Ben bu durumun neden bu kadar uzun sürdüğünü sordum ve bugün verilmezse siparişimi iptal etmek istediğimi bildirdim. Ardından bayan sistemden ayrıldı ve bir cevap dahi vermedi. Şu an müşteri hizmetlerini arıyorum fakat yine cevap veren yok. Anlayacağınız ilk siparişim son siparişim olacak. Sonrasında farklı platformlarda bu yaşadığım olayı yazmaya karar verdim ki bu siteden ilk defa alışveriş yapacak veya yapmayı düşünen birileri olursa benimle aynı sıkıntıları yaşamasınlar. Çok iyi tecrübe ettim ki, ucuz diye bilmedik yerden alışveriş yapmamak lazımmış. Beş kuruş fazla verip kaliteli, güvenilir yerlerden alışveriş etmek lazım. Ayrıca sikayetvar.com üzerindeki kitap siteleriyle ilgili şikayetlerde idefix.com'un açık ara önde olduğunu sonradan fark ettim. Daha önce görseydim alışveriş yapmadan önce bir daha düşünürdüm ki sitesinin kaliteli duruşuna aldandım.

ÖZET: idefix.com üzerinden sırf diğer sitelere göre biraz daha ucuz diye alışveriş yapacaksanız, siparişlerinizin gelmemesi veya oldukça geç gelmesi ihtimalini göz önüne alarak alışverişinizi yapın. Aksi dorumda idefix.com'dan alışveriş yapmanızı şahsi tecrübem üzerine önermiyorum.

ÖZETİN ÖZETİ: idefix.com üzerinden kitap alışverişini önermiyorum. Detaylar için yazıya bakabilirsiniz.

Ayrıca sikayetvar.com üzerindeki şikayetlere buradan ulaşabilirsiniz.

Okuyan ve dikkate alan bir kişi bile olursa ne mutlu!

• Ben de ucuz olduğu halde bu siteyi tercih etmiyorum. Çok fazla madur var. Uzak durmak lazım.
  • Ben de ucuz diye orayı tercih ettim artık kargo beklediğimi bile unuttum 5 gün oldu 3 gün tedarik 2 gün kargo ( Daha gelmedi )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternette konuyla ilgili biraz araştırma yaptıkça yalnız olmadığımı daha da iyi görüyorum. Facebook sayfalarındaki durum da her şeyi özetliyor. Bilsem hiç bulaşmazdım.

https://www.facebook.com/idefixcom
  • idefixin site dizaynı çok iyi, kitap siteleri arasında ilk baktığım sitedir. ama alışveriş için pek tercih etmiyorum, sizin anlattıklarınızın benzeri sebeplerle. ayrıca genelde en pahalı satan site. sadece kampanya zamanı gideri oluyor. kitapyurdu her ne kadar karmaşık bir sitesi olsa da hizmette bir numara bence, bir de kitaplara yorum olayını oturtması çok iyi hemen her kitapta bir sürü yorum oluyor. fiyatlar da ucuz. dr da ucuz ama onların da servisi kötü. (kendi deneyimlerime göre konuşuyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Tambourine Man

idefixin site dizaynı çok iyi, kitap siteleri arasında ilk baktığım sitedir. ama alışveriş için pek tercih etmiyorum, sizin anlattıklarınızın benzeri sebeplerle. ayrıca genelde en pahalı satan site. sadece kampanya zamanı gideri oluyor. kitapyurdu her ne kadar karmaşık bir sitesi olsa da hizmette bir numara bence, bir de kitaplara yorum olayını oturtması çok iyi hemen her kitapta bir sürü yorum oluyor. fiyatlar da ucuz. dr da ucuz ama onların da servisi kötü. (kendi deneyimlerime göre konuşuyorum)

D&r her alışverişimde kıvrışmış oluyor bazıları.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amazon.com Alışveriş tecrübesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.