Şimdi Ara

İdeos x5 Güncellemeden Geri Dönme ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba, ideos x5i 2.3'e yükselttim gayet güzel oldu fakat dokunmatiği beni çıldırtıyor sürekli sapıtıyor kendi kendine işlem yapıyor 2.1 e veya 2.2 ye geri dönmenin bi yolu varmı arkadaşlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkhan07 -- 7 Ocak 2012; 10:05:19 >

• var, ben de dün artık dokunmatikten çok sıkıldığım için tekrar 2.2 ye döndüm

yapman gereken adımları sırayla yazıyorum

ROOT OLMAK

neden root oluyoruz?

çünkü 2.2ye dönerken imei silinebilir, bu yüzden root olup imei yedekliyeceğiz.

2.3 İçin Root Olmak:

1- Huawei Ideos X5(U8800) 2.3.5 sürümü Root konusunda sıkıntı yaşayanlar yada ilk defa rootlayacaklar ilk önce Hi-suite uygulmasını indirip kurun. Yükledikten sonra program ile işimiz kalmıyor.

http://www.huaweidevice.com/resource/mini/201105239635/hi_suite_en/index.html

2- Daha sonra "Ayarlar", "Uygulamalar", "Geliştirme" sekmesinden "USB hata ayıklaması" ve "Sahte konumlara izin ver" seçenekleirni aktif edin.

3- Dialar'da *#*#2846579#*#* tuşlarına basın. Karşınıza çıkan ekranda "Project Menu", "Settings", "Log Setting", "Log Switch" seçeneğinden "Log on" sekmesini aktif edin ve gelen "confirm" yazısına tıklayın. İşlem tamamlandıktan sonra telefonun ana ekranına dönün ve telefonu yeniden başlatın.

4- Aşağıdaki adresten "Superoneclick" uygulmasını indirin ve masaüstünüze çıkartın. Telefonunuzu usb ile bilgisayarınıza bağlayın. Üst menüden "USB Bağlandı" sekmesinden "USB depolama birimini aç" seçeneği seçtiğinize emin olun.

http://attachments.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=778098&d=1320906597

Superoneclick simgesine tıklayarak uygulamayı çalıştırın ve sol üstte bulunan Root sekmesine tıklayın. Yükleme sırasında karşınıza gelecek üç kutucuktan ilk ikisine "evet", sonuncusunda ise "hayır" seçin. Root işleminin tamamlandığına dair uyarımız çıktığında işimizde bitmiş demektir.

IMEI YEDEKLEME

Bu işlemlerde nadir de olsa imeiniz silinebiliyor. Bunu çözmek içim imeiyi yedeklemek gerekiyor:

http://www.mediafire.com/?vo7pvn1aia4nnx0

Uygulamayı telefona atıp yükleyin. Açtığınzıda karşınıza hemen backup imei diye bir seçenek çıkacak. Ona bastığınızda uygulama hafıza kartınızda birkaç tane dosya oluşturacak. İmei sıfırlanması gibi bir sorun yaşarsanız eğer, uygulamayı tekrar açıp restore imeiye basmanız yeterli.

2.2 ye dönme

önce telefonun yedeğini al

daha sonra hafıza kartı ve telefon hafızasındaki herşeyi boşalt.

http://www.kuaipan.cn/index.php?ac=file&oid=27383105161527308

sonra B163 romu verdiğim linkten çekiyorsun rardan çıkarıyorsun ve 2.3 kurar gibi dload klasörünü telefona atıyorsun.

telefonu kapatıp, ses açma kapama ve power tuşuna basıp yükleme ekranına geliyorsun burda hiçbirşeyi ellemene gerek yok telefon önce format format atıp
    sonra 2.2 yi yüklüyor. yükleme bittikten sonra telefon kapanıyor. yükleme bitmeden sakın telefonu kapatma.

yükleme bitince telefon kendine res atıyor eğer ki atmazsa sen telefonu açabilirsin açtıktan sonra biraz sapıtmalar olabilir doğaldır gir dil ayarını vs değiştir sonra bir iki res at telefon kendine gelecektir.

bundan sonra zaten klasik cwm rom kurma gibi işlemler forumdan bakıp yapabilirsin.

bilgileri forumdan aldım hazırlayan arkadaşlara teşekkürler.

son olarak bu gibi geri dönmelerde imei gidebiliyor bende gitmedi ama dikkatli olmanda fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2.3.5 in üstüne miui çıkmazsa ben de döneceğim bıktım dokunmatik sapıtmasından
  • Ben bi kvk ya gidicem internetten güncelleme yaptım fakat geri dönmek istiyorum ücretsiz olarak yapıyormusnuz diyeceğim eğer yaparlarsa ben hiç karısmam kendileri eski haline getirsinler telefonu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: RappeR07

2.3.5 in üstüne miui çıkmazsa ben de döneceğim bıktım dokunmatik sapıtmasından

Aynen hocam. ses sorunuda var bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkhan07

Ben bi kvk ya gidicem internetten güncelleme yaptım fakat geri dönmek istiyorum ücretsiz olarak yapıyormusnuz diyeceğim eğer yaparlarsa ben hiç karısmam kendileri eski haline getirsinler telefonu...

güncelleme yaptınız diye garanti dışı bile bırakabilirler telefonu öyle duyumlar aldım. kvk "huawei ni kendi güncellemesi"ni garantiden saymıyor...

quote:

Orijinalden alıntı: S.E. S.E

quote:

Orijinalden alıntı: RappeR07

2.3.5 in üstüne miui çıkmazsa ben de döneceğim bıktım dokunmatik sapıtmasından

Aynen hocam. ses sorunuda var bende.

donanımsal değil yazılımsal ses sorunu build prop dan gideriliyormuş cihazda sorun yok yani ama kim uğraşacak? aynen ben de

• Eskiye dönerken bi hata yapmaktan korktugum için dönmek istemiyorum :S bi süre idare edip orjinal sürümü beklemek daha mantıklı bence...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BIOS Güncellemesi Geri Alma
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkhan07

Eskiye dönerken bi hata yapmaktan korktugum için dönmek istemiyorum :S bi süre idare edip orjinal sürümü beklemek daha mantıklı bence...

orjinal surum? tam surum 2.3.5 cikti iste beta degil full. beta bitti orjinalden kastiniz oysa beklemeyin bosuna cikan zaten oydu
  • Telefonu aldığım yere götürsem belli bi ücret karsılıgında çözerlermi yaparlarmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kortex

var, ben de dün artık dokunmatikten çok sıkıldığım için tekrar 2.2 ye döndüm

ROOT OLMAK

neden root oluyoruz?

2.3 İçin Root Olmak:

1- Huawei Ideos X5(U8800) 2.3.5 sürümü Root konusunda sıkıntı yaşayanlar yada ilk defa rootlayacaklar ilk önce Hi-suite uygulmasını indirip kurun. Yükledikten sonra program ile işimiz kalmıyor.

2- Daha sonra "Ayarlar", "Uygulamalar", "Geliştirme" sekmesinden "USB hata ayıklaması" ve "Sahte konumlara izin ver" seçenekleirni aktif edin.

3- Dialar'da *#*#2846579#*#* tuşlarına basın. Karşınıza çıkan ekranda "Project Menu", "Settings", "Log Setting", "Log Switch" seçeneğinden "Log on" sekmesini aktif edin ve gelen "confirm" yazısına tıklayın. İşlem tamamlandıktan sonra telefonun ana ekranına dönün ve telefonu yeniden başlatın.

4- Aşağıdaki adresten "Superoneclick" uygulmasını indirin ve masaüstünüze çıkartın. Telefonunuzu usb ile bilgisayarınıza bağlayın. Üst menüden "USB Bağlandı" sekmesinden "USB depolama birimini aç" seçeneği seçtiğinize emin olun.

http://attachments.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=778098&d=1320906597

Superoneclick simgesine tıklayarak uygulamayı çalıştırın ve sol üstte bulunan Root sekmesine tıklayın. Yükleme sırasında karşınıza gelecek üç kutucuktan ilk ikisine "evet", sonuncusunda ise "hayır" seçin. Root işleminin tamamlandığına dair uyarımız çıktığında işimizde bitmiş demektir.

IMEI YEDEKLEME

Bu işlemlerde nadir de olsa imeiniz silinebiliyor. Bunu çözmek içim imeiyi yedeklemek gerekiyor:

Uygulamayı telefona atıp yükleyin. Açtığınzıda karşınıza hemen backup imei diye bir seçenek çıkacak. Ona bastığınızda uygulama hafıza kartınızda birkaç tane dosya oluşturacak. İmei sıfırlanması gibi bir sorun yaşarsanız eğer, uygulamayı tekrar açıp restore imeiye basmanız yeterli.

2.2 ye dönme

sonra B163 romu verdiğim linkten çekiyorsun rardan çıkarıyorsun ve 2.3 kurar gibi dload klasörünü telefona atıyorsun.

telefonu kapatıp, ses açma kapama ve power tuşuna basıp yükleme ekranına geliyorsun burda hiçbirşeyi ellemene gerek yok telefon önce format format atıp
    sonra 2.2 yi yüklüyor. yükleme bittikten sonra telefon kapanıyor. yükleme bitmeden sakın telefonu kapatma.

yükleme bitince telefon kendine res atıyor eğer ki atmazsa sen telefonu açabilirsin açtıktan sonra biraz sapıtmalar olabilir doğaldır gir dil ayarını vs değiştir sonra bir iki res at telefon kendine gelecektir.

bundan sonra zaten klasik cwm rom kurma gibi işlemler forumdan bakıp yapabilirsin.

son olarak bu gibi geri dönmelerde imei gidebiliyor bende gitmedi ama dikkatli olmanda fayda var.

Şu alıntı bulunsun şuracıkta akşam uğrayacağım ne olur ne olmaz. bu arada çok teşekkürler hocam anlatım için sağolun

• rica ederim hocam nedemek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kortex

var, ben de dün artık dokunmatikten çok sıkıldığım için tekrar 2.2 ye döndüm

ROOT OLMAK

neden root oluyoruz?

2.3 İçin Root Olmak:

IMEI YEDEKLEME

2.2 ye dönme

hocam bu linkten çok yavaş çekiyor romu başka link yokmu

• ben 2.3 güncellemesi yapmadan önce IMEI yedeği almıştım. Acaba geri dönüş işlemine başlamadan tekrar yedek almam gerekir mi? Yani bu IMEI yedeği alma işi ROMa bağlı bir işlem mi?
    Gerekmiyorsa root'la uğraşmayayım.
  • ben bu dediklerinizi aynen yaptım yükleme bittikten sonra makinayı açtığımda ilk ekranı geçmiyor reset atıp android system recovery ekranına geliyor. Sıkıntı nedir ? :S
  • eski roma gönmek istiyorum
    yükleme yarıda takılıyor üzerindeki ışık sürekli yanıp sönmeye başlıyor
  • Arkadaslar Benin telefonla ilgili şöyle bir sorunum var; 2.3 den 2.2 ye ( B522 -b168) ye döndüm (direk dload klasörünü kök dizne atarak) her sey normal gibiydi ama telefon simdi kapanmıyor, kapanınca reset atıyor batarya bitince yani telefon tam kapanınca şarja bağladığımda sarj ekranı gelmiyor direk aciliyor ne yapam gerek bilmiyorum önerisi olanlara da simdiden tesekkur ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.