Arkadaşlar merhaba, masaüstü bilgisayarımı açıp temizlemek istedim. İşlemciyi, ekran kartını, ramleri, fanları, söküp bi güzel temizledim(su kullanmadan,kompresörle). Tekrar yerli yerine takıp bilgisayarı açtım ve yarım saat kadar kullanınca işlemci ısınma hatası verdi pc kapandı..Bende internetten araştırdım sebebinin ne olabileceğini.İşlemci fanı yerine oturmamıştır veya Bios güncellemesi gerekir diye yorumlar okudum. Bende önce işlemci fanını söküp tekrar taktım, sonra da pc yi açıp BİOS'u güncelledim...güncelleme yaptıktan sonra bilgisayarı bi kaç saat daha kullandım ve bilgisayar bi anda dondu. Düzelmeyince pc yi kapattım ve tekrar açmak için power düğmesine bastım. Ekran kartı işlemci vs. fanlar dönüyor, ekran kartı üzerindeki ışıklar yanıyor fakat bilgisayar açılırken gelen speakar sesi gelmiyor ve mouse,klavyeye enerji gelmiyor.
Bi süre uğraştım fakat kendim yapamayınca bilgisayarcılara götürdüm. Ana kart yanmış olabilir diyenler oldu vs. sonuç olarak yapabilen olmadı.. ASUS'u aradım ve anakartımın desteklediği RAM modellerinin listesini istedim..Gördüm ki benim RAM bu anakart tarafından desteklenmiyor. 2 senedir bilgisayarı kullandığımı söyleyince, en son bi güncelleme getirdik, eğer güncelleme yaptıysanız ondan olmuştur dedi ve nihayetinde benim 2 adet 4 GB lık RAM lerim çöp oldu..Malum dolar çok yüksek, yeni RAM'e o kadar çok para vermek istemiyorum. Ne yapabilirim bu konuda, yardımcı olursanız çok sevinirim.
Anakart : Asus B150M-C İşlemci : İntel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz Ram : HYPERX 8GB(2X4) DDR4 Ekran Kartı : MSI 8161MB , Geforce GTX960 Disk : 1TB HDD
bios sürümüne uygun ram kullanman şart bir adet bulup bios sürümünü nasıl güncellediysen o şekilde geri al onun haricinde işlemci fanı tırnakları tam oturdugundan emin olup tekrar oem birleştirmesi yap
not:oem uzmanlığınız yetersiz ise bu tarz işlemlere kalkışmayın bilgisayar teknik servislerinden yardım alınız telefon ve pc tamiri yaptıgını sanan şahıslara makinanızı teslim etmeyiniz
istanbulda isen yardımcı olurum.
zeki1981
kullanıcısına yanıt
İstanbulda değilim hocam. Nasıl yapılacağını anlatabilirseniz bende yapabilirm galiba.
ibrahimyldrm
kullanıcısına yanıt
Hocam teşekkürler. Uygun RAM bulabilirsem takıp geri alıcam..Peki uygun RAM i bulup Biosu güncellediğimde, uygun dediğimiz RAM uyumsuz olur mu..En azından 8 GB olan RAM 12 GB olur uygun olursa...Teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: cenqizim
İstanbulda değilim hocam. Nasıl yapılacağını anlatabilirseniz bende yapabilirm galiba.
hocam anakartın servisi sana yanlış bilgi vermiş. bi anakart bir ram modülü ile çalışıyorsa hangi biosu kurarsan kur çalışır.
yeni bios sürümü ile çalışmaz diye bişey yok. destek listesinde verilen modeller labaratuar ortamında birebir test edilen modeller.
o liste haricinde ram kullanamazsın diye bişey yok.
benim kanaatim bios yüklemesinin hatalı yapıldığı yönde.
aşağıdaki videodaki gibi bişey yapabilirsen anakartın kurtulur. ama ileri seviye teknik bilgi gerektiren bi durum donanımlarına zarar verebilirsin. soruöluluk sana ait.