Şimdi Ara

İdte uydu alıcısı kanal sorunu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aşağıdaki fotoğraflarda gösterdiğim üzere hiçbir kanal çekmiyor.Uydulardan yalnızca türksat 1c 42e ve türksat 1b var.onlarda da kanal aradığımda kanal bulunamıyor.ne yapmam lazım.markası İdte IQ 4200

• Antenin uyduya olan odağı ile LNB'nin açısının doğru olup, olmadığını antenin yanına kadar gitmeden anlamanın pratik yolu, bir başka uydu alıcısını bağlayıp denemektir. Başka uydu alıcısı anteninizde çalışıyorsa, kendi cihazınızın tuner'i arızalı olabilir. Değilse, anten ayarı ve arızasını bulmak için, ayrıca iş ve işlem basamakları vardır.

Öncelikle başka cihazda deneyiniz. Ona göre yardımcı olalım.
  • yani bozukluk antenden mi diyorsunuz ama yayın alınıyor yani çekiyor uyduda türksat 3a niye görünmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: polat1455

yani bozukluk antenden mi diyorsunuz ama yayın alınıyor yani çekiyor uyduda türksat 3a niye görünmüyor.

Cihazınızın anten ayarları bölümünde, ne yazdığının önemi yok. Diğer bir deyişle, herhangi bir uydunun frekans listesine, Türksat'a ait frekansları yazıp, taratınız. Türk kanalları oradanda çıkar. Dolayısı ile uydu listesinde 3a'nın olup, olmamasına takılmayınız. Sizin cihazınızın piyasaya çıktığında 3a uydusu uzaya gönderilmemiş olabilir. Bu nedenle uydu frekans listesi ona göre düzenlenmiştir. Yada cihaza sonradan yazılım yüklense bile frekans listesinde güncelleme yapılmamıştır. v.s. v.s....

Herneyse... Anteniniz sağlam ise, yan başka bir uydu cihazı takıldığında, yayın var ise, bu durumda arıza uydu alıcınızdadır.

Alıcım sağlam, yayınları alıyor diyorsanız, Güncel frekans bilgisi için;http://www.flysat.com/turksat42.php

Kolay gelsin.

• çok teşekkürler
  • arkadaşlar acaba bilgisayara bağlayıp güncelleme mi yapmam lazım
  • Yazılım yüklemekle, cihazınızın daha geçerli ayarlara almış olursunuz. Yada yazılımdan kaynaklanan küçük bug'lar varsa, onu gidermiş olursunuz.

Oysaki, sizin sorununuz anten sisteminizde görünüyor.

Birde kabloyu kontrol ediniz. İçteki bakır, dıştaki sarıma değmemeli...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tivibu Uydu ses kayması sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.